Reklama

Kolonoskopie

ANNA (Po, 3. 8. 2015 - 13:08)

TAKE JSEM PODSTOPILA KONTROLU KONECNIKU ALE POSLEDNI DOBOU MAM BOLESTI BRYCHA A V NOCI NEMUZU SPAT BOLESTI PORADITE MI NEKDO CO MAM DELAT

ANNA (Po, 3. 8. 2015 - 13:08)

TAKE JSEM PODSTOPILA KONTROLU KONECNIKU ALE POSLEDNI DOBOU MAM BOLESTI BRYCHA A V NOCI NEMUZU SPAT BOLESTI PORADITE MI NEKDO CO MAM DELAT

ANNA (Po, 3. 8. 2015 - 13:08)

TAKE JSEM PODSTOPILA KONTROLU KONECNIKU ALE POSLEDNI DOBOU MAM BOLESTI BRYCHA A V NOCI NEMUZU SPAT BOLESTI PORADITE MI NEKDO CO MAM DELAT

! (Po, 29. 6. 2015 - 08:06)

Nechci to zlehcovat, ale podle tech priznaku jsi mohla byt dehydrovana, to uspani take mohlo mit vliv. Asi to s tou kolonoskopii primo nesouvisi. Snad to nafoukle bricho krece. Podobne priznaky mam take obcas, lecim trochou sladkych napoju(kofola), tak aby telo vstrebala tekutiny a cukry. O jidle a hladu to asi nebude, mne natahuje jen vune vareni. To se tak spravim trebe do vecera. Potom uz OK.

Míšo (So, 27. 6. 2015 - 20:06)

Míšo,já si myslím,že ses málo vyprděla a vzduch zůstal v tobě a bylo ti blbě.Tohle jinak není možné.

Míša (So, 27. 6. 2015 - 08:06)

Dobrý den
Je mi 18let a včera jsem byla na kolonoskopii v 10 hodin a zákrok byl proveden,tak že jsem nebyla vůbec při smysel, vůbec nic nepamatuji.Co následovalo po probuzení na lůžku mě vyděsilo ani ne to že jsem byla ospalá ale to že mi bylo stále špatně a to mi doktor řekl že jsem v pořádku a tak mě mamka odvezla domu asi 15km to mam domů a já tu cestu nezvládla musely jsme zastavit a já si lehla na zem jak mi bylo mizerně. Pocit na zvracení a křeč co dřicha. Po malém zlepšení jsme dojely k babičce, byla jsem úplně hotová,tak jsem se natáhla do postele a probrala jsem se až ve 4 a bylo mi v celku dobře sice mi bolelo břicho ale šlo to, protože jsem nejedla už den před tím,tak jsem měla děsný hlad tak jsem si 2x kousla do placky a lolka si pitím. Co nádledovalo pak mě zděsilo, bylo mi na zvracení a křeč a zima sotva jsem se postavila,tak jsem šla k zemi jak mi bylo špatě, asi až v půl 6 jsem byla malinko schopná nastoupit do auta a jet domů. Při cestě domů jsme zas zastavovaly, jak mi bylo špatně. Doma,jsem si lehla a zkusila v 8hodin rohlík. Bohužel jsem ho vyzvracela :( a bylo mi nesmírně špatně. Asi až v půl 10 jsem dokázala něco do sebe dostat a raději spát. Dneska mi ještě furt není nejlépe bolí mě břicho furt. Nikomu bych tohle nepřála :), ale stejně mi je záhadou že všichni píšou jak byli při smyslel,ale já vůbec.

Marta Jaklitsch (St, 3. 6. 2015 - 17:06)

.

Jakube, (Ne, 26. 4. 2015 - 10:04)

a ještě nám napiš o té Červené Karkulce.

... (So, 25. 4. 2015 - 20:04)

Já byl na kolonoskopii a...... si děláš prdel !! Bez tenkého střeva se žít nedá, tak si takové debilní fórky strč někam, třeba právě tam, kam se strká ta hadice !!

Jakub (So, 25. 4. 2015 - 06:04)

Já byl na kolonoskopii a něco se jim asi nepovedlo, protože asi po půl hodině jsem ucítil v puse zápach hovna a hadice mě vyjela pusou ven. Doktoři oněmněli úžasem. Při tom zjistili, že nemám tenké střevo. Nepříjemné bylo když mě tu hadici tahali zpátky. Měl jsem hovna po celým krku. Fakt nic příjenmýho.

já 1 (Pá, 24. 4. 2015 - 18:04)

Na vojně jsem byl ve vojenské nemocnici a tam mi to dělali, nejdříve bez umrtvení hadice do žaludku a hned potom kolonoskopie, tam už mi podali injekci. Kolonoskopie se nebojte. Ta hadice do žaludku byla horší davil jsem se, že nevěděli co se mnou, nakonec doktor shodil plášť a já viděl výložky majora a dal mi to rozkazem tak sem to spolkl, dá se vydržet vše.

Josef (Pá, 24. 4. 2015 - 15:04)

Včera jsem byla na kolono v...Dnes jsem byl na kolonoskopii u sv.Anny v brně.Personál velmi příjemný a profesionální. Začali jsme bez tišící injekce s tím, že mi může být kdykoliv podána do žíly s okamžitým účinkem. nakonec jsem ji nepotřeboval jen to občes zatlačilo v zatáčkách střeva.Dalo se to vydržet a nebylo to vůbec potupné nebo tak. Byl jsem předtím i na hadici do žaludku a to bylo stokrát horší. Vůbec se není čeho bát.Bylo to úplně snadné.

deli (Po, 23. 3. 2015 - 07:03)

To jo holky,pokud dostanete...Prosím v jaké nemocnici v Ol jste byla?Fakultní nebo Vojenské a jak jste se tam dostala, berou normálně i pacienty mimo Olomouc?

dodo (St, 4. 3. 2015 - 13:03)

Výborná je MuDr. Irena Knotová z Litvínova. Opravdu skvělý, šetrný a lidský přístup k pacientovi při zachování etiky a lidské důstojnosti. Byl jsem na kolonoskopii mnohokrát a ona byla zatím nejlepší ze všech. Všem doporučuji. S ní není čeho se bát.

Jana (Út, 3. 3. 2015 - 13:03)

To jo holky,pokud dostanete aspoň prášek proti bolesti. Ovšem v Šumperské nemocnici vám nedají vůbec nic. Manžel chtěl prášek protože se bál a nedostal nic. Prý až když ho to bude bolet. No bolelo,ale to zase řekli,že už to nemá cenu.Takže bych tam nešla ani náhodou. Volila jsem Olomouc v analgosedaci a perfekt i přístup personálu byl profesionální. Jedině Olomouc...

Marcela (Út, 3. 3. 2015 - 01:03)

Ahojte. Dnes jsem byla na kolonoskopii v Mulačově nemocnici v Plzni. Týden dietka před tím v poho, den před vyšetřením hnus. Hladovění by nebylo tak zlé, ale fortrans je fakt fujfuj. Pití toho patoku je mnohem horší než samotné vyšetření! Samozřejmě, kdo má bolestivé problémy i při "prdění", tak vyšetření může být nepříjemné. Já měla problémy při vyměšování, bolest a krev, ale samotné vyšetření úplně easy. Také jsem měla strach, protože spoustu lidí píše, jak je to horší než porod apod. Za mě musím říct, že vlastně žádný zážitek nemám. Lehla jsem, dostala injekci a pak si pamatuji to, že jsem se asi dívala na obrazovku, ale to nevím jistě, možná se mi to zdálo :). Zkrátka absolutně bez bolesti, špatných pocitů. Po cca 20 minutách mě sestra "probrala" a šla jsem si oddychnout na lůžko, pak dom a dospat :) Takže lidi, nebojte se! Zažila jsem v životě mnohem horší vyšetření. Když má žena těžký gynekologický zánět nebo herpes, vyšetření je mnoooohem horší a bolestivější. Vlastně můžu říct, že kolonoskopické vyšetření pro mě bylo nejlepším vyšetřením, které jsem kdy prodělala. O ničem jsem nevěděla. Hlavně, jedná se o vyšetření, díky kterému můžete předejít problémům. S klidem jděte do toho, opravdu není se čeho bát. Držím palce všem ať máte dobré výsledky jako já! :)

veronika (St, 25. 2. 2015 - 23:02)

Suhlasim s tym co pisala Lenka vyssie. Ja som to mala presne tak isto. S vynimkou ze som vypila len necele 2 litre fortransu. Viac neslo, po kazdej salke som vracala. Predtym som ale 5 dni jedla len polievky, takze stacili aj dva litre. Samotne vysetrenie mna osobne nebolelo vobec. Tiez mi stlacali brucho, ale vobec nic nebolelo. Nasli mi polyp a na jeho strihanie ma objednali az na konci aprila.
A este by som dodala ze ja som typ ktory sa boji uplne vsetkeho, ani pri vysetreni hrdla mi nedokaze doktor dat do krku palicku a ked uz taky strachuput ako ja povie ze je to v pohode, tak fakt sa nebojte.
Vsetci ktori sa chystate na kolonoscopiu tak ziadny strach. Psychika spravi strasne moc. Ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa uvari.

zdena macekova (St, 25. 2. 2015 - 20:02)

Komu se to z onoho týmu...prosim o kontakt

Peter (Út, 25. 6. 2013 - 21:06)

Tak to máš šťastie, že ti pichli ten diazepam. Mneda doktor neobťažoval čokolvek pichnúť a bolelo to príšerne.

alz (Út, 25. 6. 2013 - 20:06)

AHOJ všem,
chci se s vámi podělit o dnešní zážitek z kolonoskopie.
Celý včerejšek jsem měla přípravu. Kolem 18h jsem začala pít fortrans (lékařka mi řekla ať začnu v 16h, ale já se hrozně dlouho odhodlávala a asi hodinu jsem probrečela a byla přesvědčená, že to nezvládnu a chtěla jsem to zrušit... skutečně se mi do toho nechtělo). První litr jsem si zředila rybízovým sirupem-absolutně nedoporučuji, nedalo se to pít. Nicméně litr jsem zvládla asi za hodinu a půl. následoval další litr, ten jsem si zředila pomerančovým džusem-to už bylo chuťově lepší, i když samozřejmě dobré to nebylo. Toho jsem vypila dva litry. Celkově jsem v sobě měla 3 litry za necelé 4 hodiny. Ten den i den předem jsem jedla jen velmi lehká jídla (bílé rohlíky a cottage), i tomu přisuzuji to, že vyprázdnění bylo rychlé a v podstatě hned po prvním litru ze mě tekla čistá voda... (později džusem zbarvená do žluta). Po třech litrech jsem přestala, čtvrtý jsem už nezvládla. Vážím 60kg, takže jsem si říkala, že to snad stačí. Lékař mi dnes řekl, že vyprázdněná jsem dobře.
A jak probíhala samotná kolonoskopie?
V půl 3 jsem hladová a nervózní přišla do nemocnice Pod Petřínem v Praze - všem doporučuji, výborný přístup. Dali mi na sebe takovou noční košili se zapínáním vzadu. Tu jsem si oblékla a šla na sálek, kde se "to" provádí. Se slzami v očích jsem upozornila sestřičku na to, že mám hrozný strach. Odpověděla, že strach měli i všichni chlapi co šli dneska předemnou, že to je normální, ale že to zvládnu.
Píchla mi DIAZEPAM. asi po 30 vteřinách jsem se jí zeptala, jestli je možný, že to už cítím. řekla že ano, že účinek je rychlý. cítila jsem se asi jako kdybych vypila rychlého panáka. poté mi zavedli hadičku. to ani nebolelo. v podstatě necítíte, že něco máte v zadku. hadička byla tlustá asi 1cm. na obrazovce nademnou jsem sledovala, jak vypadá mé střevo uvnitř. pan doktor to i komentoval a vysvětloval mi, co je co. vyšetření je nepříjemné tím, že vám do střev ženou vzduch a tím je roztahují, takže máte nafouknuté břicho k prasknutí. ale dá se to zvládnout. jen v určité okamžiky to bolelo opravdu dost. nedokázala jsem pít potichu. vytahování hadičky mě nebolelo vůbec. po vyšetření jsem byla poslána na toaletu, kde bylo účelem ze sebe dostat ten vzduch, což se ale nepodařilo, doporučuji chodit a dělat dřepy a uleví se vám. nyní jsem 5 hodin po vyšetření a břicho mám stále mírně nafouklé, dala jsem si vývar s rohlíkem a cítím se dobře.
nemocnici Ped Petřínem doporučuji, personál byl hrozně milý a shovívavý, chápavý vůči mému strachu... všechno bylo v pořádku.
Dopadla jsem dobře, jsem zdravá, jsem ráda že jsem vyšetření zvládla a přeji všem, které to čeká, aby měli sílu odhodit ten strach. za ten pocit, že víte co vám je nebo není, to stojí. Dá se to vydržet, i když to není nic příjemného.

Reklama

Přidat komentář