Reklama

Kolonoskopie

k. (Út, 19. 10. 2010 - 01:10)

Právě jsem se vrátila z...K. Diky strasne moc za ta povzbudiva slova,ceka me to pristi tyden a dost sem vybobkovana.
Diky K.

k. (So, 16. 10. 2010 - 22:10)

Bezva,napiš kde ti to...http://www.znamylekar.cz/15466/mudr-tumova-daniela/gastroenterolog/praha-4

Pro k (Pá, 15. 10. 2010 - 22:10)

Bezva,napiš kde ti to dělali.Díky

k. (Út, 12. 10. 2010 - 12:10)

Právě jsem se vrátila z kolonoskopie a mám jen slova uklidnění, po analgosedaci si vůbec nic nepamatuju, pak jsem se trochu motala a šla domů. Ani nejsem nijak nadmutá a nic mě nebolí. Měla jsem teda výbornou doktorku, která hned na začátku říkala, že když to nepůjde, tak pod tlakem nic dělat nebude. Vypít fotrans byla síla, doporučili mi to pít s grepovým džusem a pak to šlo, taky v pohodě. Hlavně při tom pití doporučuji mazat něčím zadnici:-) např. infadolanem, protože po tolika návštěvách wc dostavá zabrat.
Každopádně jsem člověk, který omdlívá z odběru krve a vyloženě trpím bolestmi třeba na gynekologii a zubař je pro mě noční můra, takže jsem srab a můžu teda říct, že tohle jsem zmákla. Opravdu záleží asi na přístupu doktora.

Alena (St, 6. 10. 2010 - 08:10)

Problém s neustálým běháním na WC jsem vyřešila následovně. První dva litry FORTRANSU jsem normálně vypila a pak si dala večer 2 klystýry 1,5 l vody a ještě 1x ráno před vyšetřením. Výhodou je, že po klystýru se čkověk vyprázdní jednorázově a nemusí strávit bezesnou noc neustálým běháním na WC. Příprava byla OK, doktor byl spokojen.

doktor-amatér (St, 6. 10. 2010 - 07:10)

Já jsem prodělal irigoskopii i kolonoskopii a vůbec to není taková hrůza, jak to někteří popisují. Nejhorší z celé procedůry je asi to vyprazdňování, které se dělá den před tím. Pije se takový zpočátku chutný, později už odporný nápoj, po kterém se běhá pořád na WC. Já tam byl asi 30x.

Tom (Út, 5. 10. 2010 - 17:10)

Tome, probuď se - FN V...To nemohu posoudit, já jsem tam byl na doporučení (nemyslím známého, ale jiného pracoviště) a byli tam i normální lidé, kteří tam evidentně nikoho známého neměli.

k. (Út, 5. 10. 2010 - 12:10)

Jani já jsem z toho...Taky se potýkám s dráždivým tračníkem, už asi tři roky. Teď jsem se konečně odhodlala s tím něco dělat a příští úterý mě čeká koloskopie a samozřejmě se už teď třesu hrůzou. Pěvně věřím, že to třeba nebude tak hrozné, sestra i doktorka působí velice mile, ale vzhledem k tomu, že snáším blbě i vyšetření, která jiným nevadí vůbec, tak se samozřejmě děsím, co mě čeká.

Libor (So, 25. 9. 2010 - 18:09)

Ono taky FN V Hradci je...Tome, probuď se - FN V Hradci je pracoviště par exelance - ano, například mě bylo neoficiálně naznačeno, že pokud nemám známého v nemocnici HK, tak mě nevezmou. Tomu říkám zdravotnictví 21.století a 20 let po revoluci.

Gabi (Čt, 23. 9. 2010 - 21:09)

Jani já jsem z toho neočekávaného průjmu úplně psychicky hotová,ale krev se mi naštěstí neobjevila to jen někdy zrovna když to jde ztuha a bolí to :D analgosedaci si asi dát nenechám,protože když se mi točí hlava tak mívám takové záchvaty paniky,že nemám nad sebou kontrolu,proto ani nepiju alkohol a když už tak jen střídmě,nevím proč se mi to děje jako puberťačka jsem to nemívala :D doufám,že mi taky doporučí něco co mi s tím pomůže,protože tohle se fakt nedá,nemůžu skoro nikam :( vyšetření mě čeká až za měsíc,ale určitě napíšu jak jsem dopadla..děkuji za palečky :)

taky Jana (Čt, 23. 9. 2010 - 08:09)

pro Gabi - mívala jsem také problémy s neočekávaným průjmem v nejnevhodnější chvíli, taky se mi objevila krev na papíře. Gastroenterolog pravil, že koloskopie je nutná, sám mi nabídl silnější analgosedaci (tu jsem si ale zaplatila). Vyšetření jsem totálně zaspala, ale pak mě musel manžel odvézt domů,byla jsem jak po flašce vodky. Ve střevu nic, jen dva malé hemeroidy v konečníku - odtud ta krev. Jinak také dráždivý tračník. Doporučil mi užívat Aloe Star v kombinaci s Trend Relax (jsou čistě přírodní přípravky). Brala jsem to nepřetržitě 3 měsíce a musím říci, že mám pokoj. A pití Fortransu: pila jsem 4 hodiny, každou hodinu litr. Na WC jsem začala běhat hned po první půlhodině, asi v 10,00 večer už byl klid, pak jsem šla ještě jednou ráno před odjezdem, ale už skoro nic. Tak ti budu držet palce a potom napiš!

Gabi (Čt, 23. 9. 2010 - 00:09)

Tak termín mám 26.10. v 10 hod. tak snad to bude v pohodě...

Tom (St, 22. 9. 2010 - 21:09)

Zdravím všechny! Dnes jsem...Ono taky FN V Hradci je pracoviště par exelance. Tady nabízejí analgosedaci i na gastro. Vždycky se diví, že ji odmítám, protože to potřebuji odřídit i zpátky.

Jana (St, 22. 9. 2010 - 14:09)

Zdravím všechny! Dnes jsem byla na kolonoskopii ve FN Hradec Králové a vše bylo naprosto v pohodě. Hrozně jsem se bála, ale nebylo vůbec čeho. Doktor, sestřička a dokonce i sanitář, co mě vezl na sál, byli všichni hrozně milý. V podstatě jsem nic necítila a nakonec se mi to i líbilo- teda hlavně,že jsem viděla své střevo:-D Takže pro všechny, kdo se bojí, tak jako jsem se bála já- není to nic hrozného! Nebojte se!:-D

Petr (St, 22. 9. 2010 - 08:09)

Kolonoskopické vyšetření je prováděno zkuššenými lékaři, takře se není čeho bát. Lékařka na gastroenterologii mě prohlédla, vyšetřila konečník a celé břicho a nevyloučila dráždivý tračník. Když jsem se potom dostavil na kolonoskopii, proběhlo všechno dobře, žádné komplikace se nevyskytly. Nemějte proto obavy.

Gabi (Ne, 19. 9. 2010 - 23:09)

To tě holka lituji , já...Ahoj Jani,to s tou rýží zkusím :) stejně si myslím,že u mně je to teď spíše psychické ty průjmy,prostě si je vyvodím sama když vím,že budu muset jít někam ven :( dneska jsem se připravovala psychicky 3 hodiny jen na blbej nákup :( šla jsem 3x na wc a pak už jsem prostě ven musela...už jsem byla jen kousíček od toho,že si vemu prášek pro jistotu,ale nakonec to dopadlo tak,že jsem potkala tátu a šel nakoupit se mnou...a já byla naprosto v pohodě,úplně jsem zapomněla na můj problém,co budu dělat když...asi mi stačila ta jistota,že kdyby něco tak tam nechám malou i s kočárkem tátovi a poletím na wc :)připadám si jako blázen :( zítra ráno se budu objednávat tak jsem zvědavá kdy mi dají termín...

Gabi (Čt, 16. 9. 2010 - 23:09)

To tě holka lituji , já taky mam to co popisuješ vím o čem mluvíš , mam průjmy ale přišla jsem na to když jím ríží každy den tak ten průjem není , tolika držím pěstě at to dobře dopadné.Jana

Gabi (Čt, 16. 9. 2010 - 22:09)

Vůbec se toho projímadla...Děkuji Lenko za odpověď :)Také si myslím,že mám ten dráždivý tračník,každopádně uvidím až jak dopadne vyšetření,v pondělí se budu objednávat,ale čekací doba je prý až 3 měsíce :( tak do té doby hold s tím průjmem budu muset ještě bojovat...

Lenka (Čt, 16. 9. 2010 - 17:09)

ahoj všichni,taky mě čeká...Vůbec se toho projímadla neboj, já jsem to absolvovala minulý týden v pátek, projímadlo jsem pila od 16.00 do 20.00 a na vyšetření šla v 8 ráno. Nejvíc jsem chodila tak do 23.00, pak mě to ještě probudilo kolem třetí, ráno kolem 6 jsem šla naposledy, ale už to byly spíše jen "prdy". Jela jsem za vyšetřením 60 km, a v pohodě, nedošlo k žádné nehodě. Po tom projímadle jsi tak vyčištěná, že není už co. Podobné příznaky měla kamarádka a měla tzv. dráždivý tračník. Tak přeju hodně štěstí a ať ti to dobře dopadne

Gabi (Čt, 16. 9. 2010 - 02:09)

ahoj všichni,taky mě čeká toto vyšetření...jak to tu čtu tak největší strach mám z toho projímadla :( trpím totiž střídavě zácpou a průjmem a už několikrát se mi stalo,že na mně přišel průjem z ničeho nic,když jsem zrovna byla třeba v obchodě...hodně nepříjemný zážitek,ale naštěstí se to zatím vždy obešlo bez nehody,vždy jsem to nějak stihla někam na záchod :) právě proto mám strach,že když budu pít to projímadlo tak prostě mě to přepadne cestou k lékaři...auto bohužel nemám a lékař je na druhém konci města...proto se chci zeptat za jak dlouho to projímadlo přestalo účinkovat...mám ho začít pít ve 13:00 do 16:00 ... k lékaři objednaná zatím nejsem to až budu mít jisté hlídání pro malou,ale chci to mít za sebou co nejdříve...strach přirozeně mám a i počítám s bolestí,jsem po císaři takže tam nějaké srůsty asi budou :( ale nejvíc se bojím toho projímadla tedy spíše toho co následuje potom,ten průjem...mám s tím dost problémů a už to psychicky došlo tak daleko,že když mám jít nakoupit nebo někam ven tak si preventivně beru prášek na průjem i když ho zrovna nemám(průjem) :( proto doufám,že toto vyšetření odhalí příčinu a ukončí moje trápení :) na UTZ nic nebylo a krev mám taky o.k.
Moc děkuji za případné odpovědi :)

Reklama

Přidat komentář