Reklama

Kolonoskopie

Honza (Pá, 7. 5. 2010 - 10:05)

dneska jsem konečně byl na Gastrologii, paní doktorka si přečetla všechny zprávy a prý nejlepší řešení bude poradna...

Jana (Čt, 29. 4. 2010 - 12:04)

Na kolonoskopii jsem byla v Ostravě.Lékař i sestřičky příjemní.Vyšetření bezbolestné,téměř jsem ho prospala.Mohu doporučit.Každý si může vybrat lékaře a tak nechoďte tam,kde vám nevyhoví.Hodně zdravíčka a pěkný den

Danča (Čt, 22. 4. 2010 - 22:04)

Oprava:nepatrná dávka...Tome,

k operační přípravě:
O tom jsem se ve svých příspěvcích zmínila,i na velmi mírnou CA pacient musí podstoupit předoper.vyš.
A to jsi asi přehlédl-no stane se. D :)

Danča (Čt, 22. 4. 2010 - 22:04)

Tome,

velmi mírná CA...Oprava:nepatrná dávka anestetika.

Danča (Čt, 22. 4. 2010 - 22:04)

Jenom malá poznámka: CA...Tome,

velmi mírná CA existuje.
Jakmile se totiž použije i neparná dávka anestetika v jaké koliv formě-inhalační-přes masku,či intravenozní-do žíly,už jde o CA.
U velmi mírné CA postačí místo intubace pouze obličejová kyslíková maska.
A reakce každého pacienta jsou individuální.
Takže,i když Tobě zrovna nepodali anestetikum,měl jsi dojem,jako kdyby ano.
Ale u jiného pacienta je se může reakce lišit.
Proto někomu zabere jen analgosedace-tedy injekce na spaní + na bolest a někdo musí dostat nepatrnou dávku anestetika.
Je to prostě individuální.Zdraví: Danča :-))

Tom (Čt, 22. 4. 2010 - 22:04)

Mi Miri,

ano,je pravda,že...Jenom malá poznámka: CA velmi mírná podle mě neexistuje. Pokud nemáte předoperační přípravu, tak to není CA. Jinak, kvalitní lékař natolik odhadne analgosedaci, že je to pro pacienta na úrovni Ca. Tohle vím z vlastní zkušenosti, kdy mi v průběhu 3 dnů dělali 2 zákroky na trávicím traktu. Poprvé to byl podle nich komplikovaný zákrok, takže CA se vším, podruhé to bylo méně komplikované, proto jenom 2 injekce (spaní + bolest), nicméně pro mě subjektivně úplně stejné pocity - ani v jednom případě jsem si vůbec nic ze zákroku nepamatoval.

Danča (Čt, 22. 4. 2010 - 14:04)

Mi Miri,

ano,je pravda,že kolono v narkóze provádí jen v nemocnicích,ambulantně pouze v analgosedaci,která u některých pacientů nezabírá.
Musí být předoper.vyš.
Někde to dělají tak,že se pacient dostaví den před výkonem a odpol.podstoupí přípravu,druhý den výkon a navečer domů,či další den ráno po vizitě.
Teď jdu do jiné nemocnice,kde jsem byla již 2x a tam to dělají tak,že přípravu si pacient odbyde doma,druhý den se dostaví na výkon,ale musí mít doprovod.
Asi 2h.po vyš.pacient dospí na dospávacím pokoji-CA je jen velmi mírná a pak,nenastanou-li komplikace je propuštěn domů.
Mě také objednali za měsíc,to je normální obj.doba.
Všem přeji ještě jednou hodně zdraví a negativní nálezy :-)) Zdraví: Danča :-))

Mi_Miri (Čt, 22. 4. 2010 - 12:04)

Mi Miri,

je dobře,že...Jsem ráda, že to vím. Jenže já jsem nebyla v nemocici, ale...nevím jak to nazvat:) Prostě v normální ordinaci, nemocnice ne. Tak mě teda chtěla sestra obvodní poslat, když ji řekli, že mě mohou objednat až za měsíc. Ale dr. řekla, že když mám problémy už tak dlouho, že to měsíc určitě vydržím. Sestry v centru jsem se včera ptala, jestli mě nemůžou dát do narózy, ale řekla že ne, že to bych musela být v nemocnici. Ale kdyby mě tohle mělo čekat podruhé, určitě bych se nechala objednat do nemocnice a šup hajat, páč to se opravdu nedalo snést. Bolesti přešly, až když se doktor dostal do tenkého střeva, a strašně se divil, že se na něj nechci ani podívat...bylo mi fakt jedno, jak vypadá tenké střevo, hlavně ať už mám tu trubku venku:)

Danča (Čt, 22. 4. 2010 - 11:04)

Tak jsem si včera prožila...Mi Miri,

je dobře,že máš výsldky OK :-))
Ale kdyby jsi musela na kolono ještě někdy příště,vyšetření neodmítni,ale požádej o vyš.v narkóze.
Máš na to právo a hradi to pojišťovna.
Já jdu za 14 dní,za poslední 3 roky potřetí a v naší okresní nemocnici bez problémů.
Jen se musíš zmínit už při objednání.
Ale je fakt,že někde s tím dělají problémy,takže se člověk nesmí nechat odbýt.
A to vzkazuji i všem ostatním,kterří mají při tomto vyš.bolesti a analgosedace nezabírá o:)))
A také všem přeji,hlavně hodně zdraví a negativní nálezy :-))) Zdraví: Danča :-)))

Mi_Miri (Čt, 22. 4. 2010 - 10:04)

Tak jsem si včera prožila svých 45 min. slávy:) A musím držet za provaz s těmi, kteří si to prožili ve velkých bolestech. Ti, kteří to měli bez problémů se mohou smát, a já jim to závidět. Byl to děs. Injekce na mě akorát zapůsobila tak, že po vstanutí z lůžka se mi motala hlava, to byl jediný účinek:) Střevo v pořádku a pevně doufám v to, že toto už nebudu muset podstupovat...už bych nešla.

Tom (Út, 20. 4. 2010 - 17:04)

K tomu pití. Když jsem na to chodil ještě v rámci hospitalizace, tak vždycky sestřičky trvaly nekompromisně na tom, že se to musí vypít mezi 16 a 20 hodinou. Ale zajímavé bylo, že někdy mě vzali hned ráno v 8, někdy třeba až ve 13.30. Z toho jsem usoudil, že je holt potřeba pacienta zbuzerovat, aby věděl, kdo je tam pán.

A druhá perlička, nastupoval jsem třeba v pondělí, věděl jsem, že mě odpoledne čeká pití a druhý den vyšetření, přesto jsem se x-krát musel v poledne pohádat, kdy mi nutili oběd, klidně třeba brambory nebo zelí, tedy zbytkové potraviny. Přitom, já jsem z domu již předcházející večer ani nevečeřel a ráno nesnídal.
to jen tak na pobavení. :-)

Eva (Út, 20. 4. 2010 - 13:04)

Petře,tak to jsem se zasmála. Fakt nevím jestli bych přežila sníst půl kila kvašeného zelí a jít na záchod až za 4hodiny. To bych asi praskla...pa

Žanna (Út, 20. 4. 2010 - 11:04)

Tak mě to zítra čeká...ty knedlíky prosím tě už nejez, ony na tebe určitě počkají. Jestli dokážeš být o hladu do 16té hodiny (já bych to dokázala), tak Fortrans pij už večer před tím, aby ses dokázala během noci popř. dopoledne vyčistit. Já jsem den před zákrokem měla jen housku a hrneček vývaru. Fakt ale je, že jsem šla na vyšetření těsně před polednem. Ale myslím si, že hlady neumřeš, aspoň se tělo vyčistí a odpočine si. A neboj se. Hlavně držím palce.

Mi_Miri (Út, 20. 4. 2010 - 10:04)

Tak mě to zítra čeká taky, ač se mi tam moc nechce:) Hledám radu, kdy vlastně přestat jíst...co můžu ještě dneska jíst...a kdy začít pít onen slavný fortrans:) Každý mi to vysvětloval, když bych šla na 9 ráno...ale já jdu až na 16h...máme doma kynuté knedlíky..ty už asi dneska ne, co?:-D

Petr (Po, 19. 4. 2010 - 11:04)

Perfektní, profesionální pracoviště, velmi citlivý lidský přístup všech sestřiček. Vlastní vyšetření panem doktorem absolutně bez problému, bez bolesti. Mírně nepříjemné "nafukování" střeva. Přirovnal bych to k tomu, když sníte půl kila kvašeného zelí a na velkou můzete až za 4 hodiny :o) Nic, co by se nedalo v pohodě přežít. V mnoha diskuzních fórech jsem si přečetl spoustu záporných reakcí na všemožná pracoviště, velmi málo kladných. Toho strašení bylo až moc. Proto cítím pořebu pacienty uklidnit. Opravdu se není čeho bát. Bude to asi samozřejmě různé pracoviště od pracoviště, ale i tak. Příští týden bych šel klidně znova. Žádný strach ! :o)

Patty (So, 17. 4. 2010 - 12:04)

Honzo správně, je to otázka statistiky, takže když přijdeš ty jako dvacetiletý k doktorovi, že ti je zle, tak jsi považován téměř za simulanta - toť mé zkušenosti...

! (St, 14. 4. 2010 - 20:04)

Honzo, je to otázka statistiky. Vše se děje s určitou pravděpodobností. Ta nevylučuje, že rakovinou onemocní 20-letý člověk, a připouští, že zůstane zdráv 80-letý. Největší pravděpodobnost onemocnění je právě mezi 40-50 lety.

Honza (St, 14. 4. 2010 - 18:04)

no víš on můj doktor nestojí moc za to.. zvažuju, že si nechám přehodit kartu, ale nevím kam.. ostatní příbuzní chodí taky k takovej obvoďákům, že škoda mluvit...

můžu se zeptat proč se o rakovině tlustýho střeva mluví až okolo 40 - 50 let života? to to přeci snad může mít každý ne? i mladší?

tom (St, 14. 4. 2010 - 17:04)

Samozřejmě, tam jsi měl skončit již dávno, i když ve Tvém věku určitě nejde o nic, co by ohrožovalo život.

Honza (St, 14. 4. 2010 - 14:04)

tak jsem dneska navštívil chirurgickou ambulanci, pan doktor mě prohlédl, ale nic neshledal... napsal mi doporučení ke gastroenterologovi

Reklama

Přidat komentář