Reklama

Kolonoskopie

Pavel (Út, 9. 3. 2010 - 09:03)

nic si ze studu nedělej....Jé, slečny, a na nuďárnu, to nechodíte?

Jana (So, 6. 3. 2010 - 18:03)

Dobrý den můžete mi někdo...nic si ze studu nedělej. Doktor i sestra to berou rutinně. Já jsem se svlékla od pasu dolů, lehla jsem si na levý bok a přes zadek mi hodili takovou roušku. Vůbec
jsem to neřešila, pak přišla injekce a bylo mi to jedno. Neboj, hlavně, ať všechno dobře dopadne!

Bětka (So, 6. 3. 2010 - 17:03)

Leno, byla jsem několikrát, vždy jsem dostala kraťasy na jedno použití jen s malým otvorem pro vyšetřovací hadici.

---- (So, 6. 3. 2010 - 15:03)

Dobrý den můžete mi někdo...To musíš vědět ty sama, jak jsi na tom se studem. Každý jinak.

Gabči (So, 6. 3. 2010 - 14:03)

Gabčo, byla jsem na kolono u sv.Anny , ale ne v sanatoriu,nýbrž v nemocnici.Jsou tam perfektní, já jsem nebyla ani uspaná ,popravdě řečeno mi to nenabídli, ale stejně bych to odmítla. Vyšetření bylo profesionální,téměř bezbolestné ,jen občas v ohyby střev jsem ucítila tupou bolest na chviličku. Dělám jogu, tak jsem uplatnila joginské dýchání , možná i proto se dá toto nepříjemné vyšetření snadněji zvládnout.

Lena (So, 6. 3. 2010 - 13:03)

Dobrý den můžete mi někdo napsat jaké to je na kolonos. se studem před doktorem a sestrou.

Gabča (Pá, 5. 3. 2010 - 20:03)

Ahoj, nebyl jste někdo na kolono u doktorky Jungwirthové v sanatoriu sv. Anny? Jdu 24.3. a objednávala jsem se jen po telefonu doktorku uvidím až při kolonoskopii ale do telefonu mi potvrdila, že mě uspí,ale bojím se , jestli tím jen nemyslí nějakou oblbovačku, kdy jste při vědomí..Bez uspání si to dělat nenechám..díky

Haduš (St, 3. 3. 2010 - 10:03)

Prosím poraďte, kde v Praze nebo Plzni dělají virtuální kolonoskopii.Děkuji

Martin (Po, 1. 3. 2010 - 21:03)

Tak jsem se také účastnil této procedůry a docela to mělo hladký průběh až na napíchnutí mojí žíly,jelikož žádný nemám tak to byl problém. Hledání vhodné žíly bylo delší než celé vyšetření.Po úspěšném vpíchnutí analgetika jsem nepociťoval žádnou změnu vůči "normálnímu" stavu.Při vyšetření mě to třikrát trošku zabolelo,ale dá se to v klidu vydržet.Po zákroku jsem ještě chvíli ležel a z hadičkou v zadku si v klidu poprdával. Potom odchod domů a zbytek dne v klidu,jelikož jsem byl bez nálezu.

Tom (St, 24. 2. 2010 - 10:02)

Karle a tom to je, že ti tu injekci měli píchnout hned a ne až odpadneš.
Znovu se obuji do zdravotníků - jak dlouho budou mezi lékaři naprostí ignoranti, kteří budou čekat, jestli to pacient přetrpí nebo ne.

Karel (St, 24. 2. 2010 - 09:02)

Bohužel mé zkušenosti jsou také negativní.Zažil jsem již různá vyšetření a bolest snáším docela slušně. Tentokrát jsem
toho měl ale plné kecky. Zpočátku bylo vše OK pak začal bolet každý posun až jsem prakticky zvadnul. Je fakt, že jsem nedostal žádné utišující léky. Teprve po těchto problémech jsem dostal utišující injekci a pak už si nic nepamatuji. když jsem se probral tak mě poslali domu, ale bez jakéhokoliv komentáře. Co dál nevím, druhý den jsem ale docela v pohodě. V mém případě to určitě nebylo pouze nepříjemné. Je to určitě individuální.

allex (Po, 22. 2. 2010 - 17:02)

mňa to čaká v stredu... už druhý krát... tiež som dostala fotrans... sa teším... radšej by som rodila, lebo to ma v mojom prípade menej bolelo.Ale skúsenosť je individuálna .

Petra (Út, 16. 2. 2010 - 11:02)

Zdravim všechny, kteří se chystají na toto vyšetření. Byla jsem dneska ráno, je fakt že jsem z toho měla pěkný bobky. Fortrans (resp spis Fofrtrans) jsem ředila ochucenou matonkou a bylo to úplně v pohodě, je fakt že poslední litr už byl dost otravnej, ale dá se to zvládnout. Vyšetření samo bylo naprosto v pohodě, sestra mi všecho vysvětlila, dala mi kanylu do žíly a pustila tam nějakou dobrotu. Od tý chvíle jsem byla sice při vědomí, ale bolest nulová, sledovala jsem obrazovku a jediný co mě trochu zabolelo bylo na začátku, jak tam strkaj tu trubičku, pže jsem po fortransu odřenou prďku. Tak žádný strach, je to úplně v klidu. Byla jsem na Homolce u pana doktora Mareše a byl vážně skvělěj:-)

Marketa (Út, 9. 2. 2010 - 10:02)

Nedá mi to nepřipojit se k...Opravdu Vam zavidim, ze Vas to vysetreni nebolelo, ale nemuzete rikat, ze kdyz nekdo napise, ze je to bolestive, tak je to nadnesene...ja osobne mam hodne citlive streva a bolesti jsem skoro omdlevala, prestoze jsem mne pichali injekci na utlmeni. Nikdy jsem vetsi bolest nezazila. Samozrejme nechci nikoho strasit, ale zalezi na tom, jak mate citlive streva, jestli mate srusty a co se tam pri vysetreni objevi. Takze mi verte, ze nadnesene opravdu nemluvime!!

Iva (Út, 9. 2. 2010 - 08:02)

Tome úplně s tebou souhlasím.Mluvíš mi z duše.

Jeník (Út, 9. 2. 2010 - 00:02)

Nedávno jsem na kolonoskopii v nemocnici Na Františku a nic to nebylo. Jeník

Tom (So, 6. 2. 2010 - 22:02)

Ještě jedna malá poznámka. Kladu si otázku, kam vlastně kráčí dnešní zdravotnictví. Na jedné straně se dozvídáme, jaké unikátní operace se dělají, na druhé straně je řadě pracovišť (většina? menšina?), kde je jim Vaše bolest ukradená. Jenom proto, aby ušetřili nějakou stokorunu.
kdyby celé slavné ministerstvo zdravotnictví vydalo závaznou normu, že při vyšetření Vám musí povinně píchnout injekci, k tomu vydalo seznam, na kterých pracovištích dávají i analgosedaci a každý obvoďák s tím seznamoval pacienty a působil na ně, tak pro prevenci rakoviny tlustého střeva udělají víc, než jalové kampaně, které jsou neúčinné, protože se lidé bojí bolesti.

Tom (So, 6. 2. 2010 - 22:02)

No dnes jsem se ještě k tomu...Dášo, nic ve zlém, ale jinam než do žíly se injekce nepíchá.

Eva (So, 6. 2. 2010 - 19:02)

Všichni kteří jdete na koloskopii nebo vás v nejbližší době čeká,na injekci máte nárok.Jak už jsem psala,klikněte na www.Euresis.cz a přeštěte si názor lékaře na toto vyšetření.Je to férový doktor,který nic nepředstírá.Stojí za to si přečíst i diskuzi jeho pacientů.

Janča (So, 6. 2. 2010 - 17:02)

Jančo, já sice nevím, kam na...Ahoj,
Tak já bohužel nejsem z okolí Prahy ale ze VSetína. Na kolono jdu do Valmezu. Já už to neřeším už tam půjdu aspoň budu vědět na čem jsem.
Držte mi palce ať zvládnu v pohodě

Reklama

Přidat komentář