Reklama

Kolonoskopie

Hana (Čt, 14. 6. 2007 - 14:06)

Na koloskopii jdu zač. července, a už teď se bojím 3 litrů Fortransu. Budu to pít podruhé a uvažuji, že si prášek rozpustím v půl litru vody a dalším půllitrem to budu zapíjet.. nevíte zda to může mít na vyprázdění vliv?
V celkové narkoze se to taky provádí, ale nevím jestli jsou ochotni ji dát všem. Já ji mám - jsem ještě na dětském, tam je to běžné. Ale bojím se co bude za pár let, jak to bez narkozy "přežiju".

Mony (Čt, 14. 6. 2007 - 10:06)

Chtěla bych dodat,že se kolonoskopie dělá i za narkozy!!!Mě taky pichli oblbovak,prý jsem měla taky samou kličku/pěkně to bolelo/Pak jsem se dozvěděla,že se to dělá i za narkozy a trvá to 10min,nic necítíte,takhle jsem taky trpěla 50min.Ono když se člověk neupomene.....mám to v pořádku,ale problémy mám stále-krev,svědění,prý maly hemeroid,který mi nemůže dělat problém,připadám si že si vymyšlím.Trpím už 5měsíců,veškeré masti jsem využila a nic.Máte někdo radu?

prey (Pá, 8. 6. 2007 - 06:06)

Omlouvám se zapoměl jsem poděkovat.Dainko děkuji vše je v pořádku.Já musel vypít 4litry slaného roztoku,ale naštěstí doma bez asistence nemocničního personálu.Trošku jsem to ošidil tím že jsem do každého litru přidal asi 1dl.citronového sirupu.Nemá to žadný vliv na vyprázdnění a tak vřele doporučuji.

prey (Pá, 8. 6. 2007 - 06:06)

tak to mám za sebou.Po injekci která mě prý měla oblbnout a že si polovinu zákroku nebudu pamatovat se mě ujali dvě sestry a pan doktor.Ze začátku jsem to snášel docela dobře,ale najednou jsem pocítil prudkou bolest.Sestry mě otáčeli na levý a pravý bok,potom na záda tlačili mi obě najednou na břicho a ono ne a ne se pan doktor dostat dál.Myslím že potom asi kapituloval a přestali mě trápit.Bylo mi řečeno že mám abnormálně dlouhá střeva a samou kličku.Já osobně jsem vyšetření dost protrpěl.Samotné vyšetření má prý trvat 15-20min.Já tam byl minut 50.Na druhou stranu musím poděkovat lékaři i sestrám za jejich přístup a profesionalitu s kterou se snažili všechny nepříjemné prvky tohoto vyšetření eliminovat.Po vyšetření samotném jsem měl asi 2hodiny křečev břichu než se mi podařilo všechen vzduch dostat ze střev ven.Chtěl bych podotknout že pocity z vyšetření jsou u každého jedince jiné.

dainka (St, 6. 6. 2007 - 09:06)

Já na tomto vyšetření byla, nechci tě strašit ale je docela dost nepříjemné, nejdříve jsem několik dní jedla tekutou stravu aby se mi vyprázdnila střeva, pila jsem ke konci takovou slanou vodu na úplný výplach a jeste jsem po toalete nesměla splachovat aby se sestřičky podívaly jestli je v tom jeste neco pevného, samotné vysetření se dá přežít, přes konečník se do celeho tlusteho streva zavede mini kamera obcas to docela zabolelo ale neni to tak hrozne horsi je vypit za tri hodiny tri litry slane vody to se fakt neda, preju at je vse v porádku!

prey (St, 6. 6. 2007 - 08:06)

tak jdu na to

¨prey (Út, 5. 6. 2007 - 21:06)

dnes jsem vypil fortrans a zítra jdu na kolonoskopii.Pocity mám smíšené(obavy, stud)Zítra jestli budu fit popíši své zažitky

Monika (St, 16. 5. 2007 - 17:05)

Já jsem byla poprvé na koloskopii bez narkozy a děsně to bolelo.Asi proto, že mi našli Crohnovu nemoc.Potom už jsem chodila v narkoza, ale slabé.Vmímala jsem lidi kolem sebe, ale nic jsem necítila.Asi hodinu jsem tam pak musela ležet a pak jsem šla domů.Do večera jsem měla hodně větrů, protože při vyšetření do vás pouští vzduch.

Dáša (Út, 15. 5. 2007 - 19:05)

Vyšetření kolonoskopie je individuální-někdo to zvládne bez premedikace,jiný ne.Záleží na domluvě s doktorem.Jinak doporučuji zcela se uvolnit a prodýchávat,já osobně jsem byla bez injekce a bez problémů.Je jasné,že tam jde každý se strachem,domluvit se snad lze,že když to nepůjde,tak ať něco píchnou.Tady k té češtině-m-asi bazíruje na pravopisu,no snad jsme lidi a nikdo není dokonalý.

Edita (Út, 15. 5. 2007 - 18:05)

To sem nepochopila stou češtinou?

m. (Út, 15. 5. 2007 - 16:05)

Edito, chtělo by to zapracovat na češtině.

Edita (Út, 15. 5. 2007 - 14:05)

Díky Oli za radu.Budu si muset sehnat doprovod, protože můj manžel je v lázdních a nemá nějakej zájem omé zdraví.Dneska sem snědla oběd a hned sem ho vyblinkala.Tak doufám že se zítra vše vyřeší.Edita

Olina (Út, 15. 5. 2007 - 12:05)

Ahoj Edito,to záleží na domluvě s lékařem určitě se ho zeptej.Když jdeš po zákroku domu musíš mít doprovod.

Edita (Út, 15. 5. 2007 - 11:05)

Já bych se taky měla obědnat na vyšetření střev co mi pan doktor doporučil.Vůli tomu že sem měla ve stolici krev.Poslední dobou mě bývá moc špatně a jen každý den bliju.Vůbec nemám chut k jídlu.Zítra sem obědnaná na sondu žaludku.A pak na ty střeva.Můj táta na tom byl a říkal že je to moc bolestivé že utoho mu tekly slzy.Tak mám stoho docela strach.Myslíte že by mi daly plnou narkozu kdybych oto požádala , abych při vyšetření žádnou bolest necítila?Děkuji Edita

Jana30 (St, 9. 5. 2007 - 14:05)

Dobrý den,

po přečtení několika diskuzních příspěvků jsem byla rozhodnuta, že kolonoskopii nepodstoupím. Vzhledem k tomu, že mám již delší dobu problémy a doma rodinu, na které mi moc záleží, jsem nakonec po opravdu hodně silném nervovém vypětí výkon absolvovala. Pro ty z Vás, které tyto diskuzní články čtou je i můj příspěvek. Absolvovala jsem včera očistnou proceduru tlustého střeva přípravkem Fortrans. Bez jakýchkoliv potíží jsem jej vypila plné 4 l, roztok je slano-sladký, nic moc chuť, ale zapíjela jsem ho sladkým čajem a docela to šlo (důležité je hodně pít, cca 10 l tekutin za den). Nejhorší na celém tomhle zákroku je čekací doba, kterou jsem absolvovala v nemocnici a , než jsem přišla na řadu a pak taky celodenní neskutečný hlad, který lze částečně nahradit pitím. Pak mi naprosto senzační sestříčka píchla oblbovačku a za 15 minut bylo po všem. Jsem naprosto v pořádku a zdravá. Věřím, že pro lidi, co mají jakékoliv vážnější onemocnění střev, určitě není zákrok tak bezbolestný, ale i tak by se měl dát vydržet. Bez utlumující injekce bych však do toho nešla, ale plná narkoza mi v tomto případě přijde zcela zbytečná :o)). Všem Vám přeji hodně štěstí, zdraví a pevné nervy.
Jana

Mario (St, 9. 5. 2007 - 07:05)

Děkuju pěkně za ochotu.

Olina (Po, 7. 5. 2007 - 18:05)

Mario,já jezdím do Plzně k panu doktorovi Mikolášovi a ten mi to dělal ambulantně celé to trvalo asi 15 min.a celý jsem to prospala.Domů jsem šla s doprovodem.Napíšu ti kontakt na pana doktora.Pan doktor Petr Mikoláš Slovanská 69 Plzeň tel.:377441408
Po:7:30-17:30 Út:-St:7:30-15:30 ve čtvrtek je pan doktor v nemocnici na Lochotíně Pá 7:30-14:30

Mario (Po, 7. 5. 2007 - 14:05)

Olino, můžete mi prosím napsat název nemocnice v které jste zákrok prodělala? Děkuji mnohokrát, za odpověď i za podporu, napíšu jak to dopadlo.

Mario (Po, 7. 5. 2007 - 14:05)

Olino, můžete mi prosím napsat nemocnici v které jste zákrok podstoupila? Děkuji mnohokrát. Napíšu, děkuji za podporu.

Olina (Po, 7. 5. 2007 - 12:05)

Ahoj Mario,je mi 28 a na koloskopii jsem byla v listopadu loňského roku a měla jsem celkovou narkózu.Záleží jen na domluvě s lékařem.Řekla jsem mu,že bez celkový narkózy si to vyšetření nenechám udělat a on řekl,že to není problém a nic jsem neplatila.Pak napiš jak si dopadla.Hodně štěstí

Reklama

Přidat komentář