Reklama

Kolonoskopie

ruda (St, 4. 10. 2006 - 22:10)

Ahoj Jitko a ostatní. kolonoskopie je důležitá protože pak lékaři vědí jak ti mají pomoci a neboj se. Musíš si říkat: TO BUDE DOBRÝ, mě to pomáhá. A ten tvůj přítel asi na kolonoskopii nebyl, když neví že tě lékaři skoro uspí a skoro nic necítíš. A taky se říká najodříkaněšího chleba největší krajíc.

Zdeněk (St, 4. 10. 2006 - 22:10)

Ale šel, kdyby musel. Jak jde člověku o život, ....

jitka (St, 4. 10. 2006 - 21:10)

ahoj všem, tak jsem dnes trochu klidnější, než včera po těch emocích a snažím se na vše dívat střízlivě.
zkusím něco z toho, co mi radíte, ale ted si dám minimálne chvilku pauzu ode všeho, a nepůjdu vůbec nikam, dokud se mi streva neuklidní a já nezapomenu na ty zázitky z utery.co si teda myslite o tom hydrocolonu?
to by snad nemelo uskodit, co?fiky za vase postrehy, jsem rada, ze jsem se do vasi diskuze zapojila, tady clovek ziska vic informaci nez od lekaru a navic jsou lidi mezi sebou daleko vstricnejsi a chapavejsi.
Dokonce jsem vcera mluvila s jednim mym kamaradem, ktery ma Crohna a je to lekar / ale jiny obor/ a zavedla jsem tohle tema s tim, ze on urcite za ta leta o tomhle vysetrweni vi svo a on mi rekl - blaznis, na kolonoskopii bych v zivo´te nesel, nejsem blazen...tak to vidite...

ruda (St, 4. 10. 2006 - 11:10)

Zdravim kolegu z Turnova, ja taky chodim na kolonoskopii do turnovské nemocnice taky k dr. Tomáškovy je fakt super. Ležel jsem na chirurgii a celej personál je tám super jak sestry tak doktoři vim co říkám byl jsem tam tři týdny a zachránili mi život a ARO tam jsou taky skvělí moc mi tam pomohli.

Pavel (St, 4. 10. 2006 - 10:10)

Pro Jitku. Já chodí na kolonoskopii v Turnově k dr. Tomáškovi, ten to umí. Když v tom vrchlabském soukromém zařízení nemají rentgen, tak bych se tomu vyhnul. Také bych rád věděl, co by dělali, kdyby došlo k nějaké vážnější komplikaci. Chce to zkusit nějakou větší nemocnici, kde mají víc případů a tím víc zkušeností. Co Hradec Králové? Nebo Jablonec n.N., nevím, co máš blíž. V Jablonci také dělají colonhydroterapii v Prohexu, a je to ve spolupráci s lékařem. Byl jsem tam a je to dobré. V tvém případě by to chtělo konzultaci s dobrým odborníkem. Máš-li tak citlivá střeva, asi by stálo za to zkusit nejdříve opatrný výplach irigátorem (klystýr), jestli to jde vydržet. V Praze je jedna specializovaná klinika na střevní problémy, mají stránky tuším www.egk.cz. Nedej se odradit, vždycky se dá najít řešení. Držím palce. Pavel. pdvorak"cmail.cz

jit (St, 4. 10. 2006 - 07:10)

Ted vas trochu znervoznim ale zase to bude pravda.Pracuji ve Stresovicich a muzu rict ze kolonoskopie je pomerne bolestiva pro otrle minimalne dost neprijemna.To jen ze nekde v prostredku diskuze jsem cetla podobny dotaz...

Johana (St, 4. 10. 2006 - 06:10)

Jitko, tak to chápu, že máš strach po všech těchhle zážitcích a potížích. Já vím, že se to lehce radí, ale všechno podle mě záleží na domluvě. Je třeba najít empatického a solidního lékaře a tohle všechno mu říct. Určitě lze najít nějakou schůdnou variantu vyšetření. Ale po mých, většinou špatných zkušenostech s lékaři, je to dle mého dost těžké. Bohužel. Nikdo se s tebou nechce bavit, považují tě za hypochondra a otravnou ženskou, která neví co chce. :-( Držím palce a napiš, jak si dopadla.

jitka (Út, 3. 10. 2006 - 20:10)

Ahoj Johano, moc díky za tvou zprávicku, vzdycky trochu potesi , ze v tom clovek neni sam. Ja se jen bojim, ze v te celkove narkoze ti mohou poskodit streva, alespon jsem to jednou nekde cetla, navic ja si se strevama v mladi uzila strasny veci, mela jsem zauzleni strev, na kterz doktori neprisli, a nechali me jen tak lezet 3 dny bez pomoci, az jsem dostala rozsuhly zanet pobrisnice a brali mi 60 cm tenkeho streva. mesic na umele vyzive, neprijemno veci. a 20 let mam problemy. ted jsem dospela do stadia, ze uz je to tak hrozny, ze podstoupim vysetreni a takhle to dopadne.jeste me pro vsechny tady zůcastnene napadla jenda moznost, jak pred vysetrnim objit ta hrozna projimadla..co takhle nechat si proplachnout bezbolestne tluste strevo na hydrocolon terapii, co si o tom myslite?zatim jsem po tom jen patrala na netu, stoji to asi 600 korun, ale pokud bych nemusela podstoupit to, co vcera , tak mi to stoji za vsechny prachy..treba nam k tomu neco napise Zdenek, zda se mi nejzkusenejsi...

Johana (Út, 3. 10. 2006 - 18:10)

Jitko, nic si z toho nedělej. Já byla úplně ve stejné situaci jako ty. Kolonoskopie příšerně bolestivá, doktorka ji ukončila v polovině vyšetření a ještě byla naštvaná a do zprávy mi napsala - pacientka nespolupracuje. Je fakt, že mi následně udělali irigoskopii, ale s tím, že je to nepřesná vyš. metoda. Celý rok jsem se trápila pochybnostma a strachem, že mám ve střevu něco moc špatného a zároveň nevěděla co dělat, protože absolvovat znovu tu hrůzu - to už jsem nechtěla. Až jsem díky téhle diskusi zjistila, že v nemocnici v Třinci dělají kolonoskopii v celkové narkóze. Zažádala jsem si přímo tam v nemocnici a oni mě bez problémů přijali. Vyšetření proběhlo v narkóze, výsledek byl dobrý. Zkus se poptat v jiných nem. zařízeních na podmínky premedikace, znecitlivění, narkózy. Mi tady v Bohumíně nechtěli dát ani injekci a když mi ji pak po velkém křiku přece jen dali, vůbec neúčinkovala. Přeji ti, aby ti všechno dobře dopadlo a držím palce. Vím, jaké to je - mít strach a zároveň vztek.

jitka (Út, 3. 10. 2006 - 16:10)

ahoj všem, tak mi to nedalo a vrátila jsem se do ordinace s tím, že jsem absolvovala nepříjemnou přípravu a bolestivé vyšetření a výsledek je že nic nevím, jak píšeš Pavle, tak tu irigoskopii by mi možná i nabídli, ale je to soukromé zařízení ve Vrchlabí a tam ji nedělají, takže do jiného města a to zas objednat, ale ne dnes, když jsem vyprázdněná, ale tak za táden, takže znovu projímadlo atd. však to znáte.Tak tu jen sedím u netu a brčím, vzteky a lítostí atak vším dohromady.nevím na čem jsem, pořád jen průjmy, zhubla jsem už 5kg za měsíc, ated nevím zas nic. akorát jsem si vyžádala testy na markery v krvi, tak tam jdu zítra.,,,,

Návštěvník (Út, 3. 10. 2006 - 15:10)

Ahoj Kájo mám stímto zákrokem zkušenosti a pokud máš strach jde to provést i pod narkozou, což byl můj případ,ale mě to navrhl sám lékař, a vsš proběhlo úplně bezvadně bez problémů.

Pavel (Út, 3. 10. 2006 - 14:10)

Já chodím na kolonoskopii pravidelně každý rok. Poprvé to bylo trochu nepříjemné, protože mám tlusté střevo deformované, ale podruhé už to šlo i bez premedikace a vesele jsem se díval na monitor se záběry z mého potrubí. Jitka má smůlu, spíš by to chtělo změnit ordinaci. Měli udělat hned potom klasický rentgen (irigoskopii), aby bylo vidět, kde je problém. To je obvyklý postup, když kolonoskopii nelze provést. P.

jitka (Út, 3. 10. 2006 - 13:10)

Tak vám všem chci popsat své zážitky z toho úžasného vyšetření.
Bylo to naprosto hrozné, bolelo mě to tak, že se dostali jen do půlky střeva a dál jsem to nevydrzela.Premedikace byla dormicum7,5 ma a fortral 30 mg, tak nevím jestli je tzo málo, ale rozhodně jsem nespala.
V 18 letech jsem měla zánět pobřišnice a zřejmě tam byly nějaké srůsty. Takže stžašný bolest, výsledek všeho že vyčetřená nejsem. mám hrozný vztek, a brečím, že jsem si mohla připlatit za narkozu, ale nenabídli mi to.
Jsem na ně tak naštvaná, že mám chut se tam vrátit /jsem doma tak hodinu po tom mučení) avyřídit si to s nima.Nepřeju vám nikomu nic takovýho.

Návštěvník (St, 27. 9. 2006 - 15:09)

No ten strávený den na tom záchodě už mi je jedno ale hlavně aby mi už bylo dobře prtže ta bolest se nedá vydržet. Ze všeho co pozřu je mi zle

Maci (St, 27. 9. 2006 - 10:09)

Ahoj Katko, nemáš se čeho bát. Zákrok není bolestivý, protože dostaneš injekci do žíly. Akorát je nepříjemné, když musíš den předtím pít Fortrans.-)))) To jsem si užila odpoledne na záchodě:-))))))))

Katka (St, 27. 9. 2006 - 09:09)

Tak teď v tom mám mírnej hokej... ale jinak díky. ¨Jinak k tobě Petře, já mám jenom bolesti a stolice žádná a chodím skoro co 2 až 3 dny a semo tamo průjem takže....Ještě se uvidí jeslti tohole budu muset podstoupit, ale při pomyšlení na tento zákrok mi naskakuje husí kůže.

Zdeněk (Út, 26. 9. 2006 - 21:09)

Petře, nesouhlasím s Tvými srůsty. Srůsty mají lidé až po nějaké operaci, do té doby nelze mluvit o srůstech, ale rozpoložení střev, které může být jiné dokonce každý den. Možná to u hubených souvisí s velikostí střeva nemo s tím, že to střevo nemá kolem sebe "polštář" z tuku. Ale to nevím jistě, to jenom tipuji.

Petr (Út, 26. 9. 2006 - 21:09)

Katka: Jelikoz kazdy ma jine usporadani a srusty strev, tak je bolest silne individualni (obecne napr. plati, ze hubene lidi boli zakrok vice, protoze maji vice srustu ve strevech, a i kdyz jsem hodne hubeny, tak u me osobne zadne bolesti nebyly). Pak zde hraje take velkou ulohu profesionalita doktora. Na oblbovak by jsi mela mit narok, ale nekterym lekarum si o nej musis rict, jini se jej snazi davat, az kdyz pacient citi bolesti, jini pokazde automaticky. Co se tyce te bolesti, mel jsem podobny problem - bolesti a obcas krvaceni na stolici - podstoupil jsem zakrok, zjistil, ze jsem plne zdrav a mozna to bylo tim Fortransem, ze mi krasne procistil streva, mozna psychikou, ale od te doby je po problemech a to uz je tri roky zpet, co jsem to absolvoval.

Katka (Út, 26. 9. 2006 - 15:09)

Ahojky, mám takový problém. Často mě pobolívá v oblasti apendicitidy, ale nebylo mi nic zjištěno, a proto budu muset asi podstoupit tady tento zákrok. Všichni mě straší, že to moc bolí a hlavně moje babi, která to už má za sebou, ale na druhou stranu co jsem si přečetla vaše příspěvky tak se můj strach vyvážil s pocitem že to zase není až tak hrozné. Proto se ptám zda - li tady někdo není s mým problémem a jestli tímto vyšetřením mu bylo něco zjištěno. Poslední dotaz je takový - zda MUSÍ být použitý oblbovaky a nebo to je dle doktora jak se mu chce. Děkuji všem co poradí.

Zdeněk (St, 6. 9. 2006 - 22:09)

Láďo, dlouho jsem tu nebyl, takže až teď. Já jsem 2 dny před vyšetřením naposledy obědval a to pokud možno bezezbytkovou stravu, večeře již žádná. A den před jsem již nikdy nejedl nic.

Reklama

Přidat komentář