Reklama

Recept na dobrý noční spánek

Jedná se o rychlý a nenákladný způsob, jak dostat do mozku esenciální aminokyselinu L-tryptofan. Tento punč kombinuje L-tryptofan - nacházející se v mléce - a banány, obsahující jednoduché a komplexní sacharidy, s čistým medem.

Inzulín, který se vytváří v reakci na sacharidy, vyloučí všechny konkurenční aminokyseliny z krve a nechá L-tryptofan vstoupit do mozku, kde se z něj syntetizuje serotonin - nervový přenašeč, který se výraznou měrou podílí na spánku.
Jedna sklenka (asi 230 g) mléka neobsahujícího smetanu (sbíraného)
2 polévkové lžíce medu 1 středně velký banán

1. Zahřejte mléko v hrnci do varu, pak přidejte med a zamíchejte.
2. Směs mléka a medu nalejte do mixéru a spolu s banánem rozmixujte.
3. Posypejte muškátem a skořicí a vypijte jednu hodinu před spaním.

zdroj: Robert Haas - Jezte chytře - Myslete chytře

Reklama
Reklama

Komentáře

Krystýna (Út, 31. 3. 2015 - 17:03)
Ahoj je mi teprv patnáct a mám problém s usínáním.Nezáleží kdy jdu spát stejně mi to trvá jednu až dvě hodiny.A jelikož vstávám brzo do školy jsem nevyspalá a vyčerpaná.Nemáte nějaké rady jak usnout?
Tak (Út, 31. 3. 2015 - 18:03)
Ahoj je mi teprv patnáct a...chod spát dřív.Bud ráda,že vůbec usneš.Pokud víš,že ti trvá hodinu,dvě,než usneš,tak o stejnou dobu bych šla dřív si lehnout.
Naďa (Út, 15. 9. 2015 - 20:09)
Mě pomáhá sex.zaručený ,,lék,, na spavost :D
Koko (St, 23. 12. 2015 - 20:12)
http://www.koloidnimineraly.cz/melatonin-snicek.html Mně pomáhá tohle :)
Grees (Ne, 6. 3. 2016 - 07:03)
Melatonin (Circadin) je bezpecnejší spánek lék. To je seriózní licencovaný UK (Spojené království) budete potrebovat pouze on-line konzultace pro melatonin (circadin) http://www.goodrxtablets.com
Vlaďka (Čt, 14. 4. 2016 - 18:04)
Já nemám problěm s...zdravím pokud se cítíte v pohodě, tak není co řešit. Pokud by Vám ty čtyři hodiny nestačily a byla by jste ráno byla vynervovaná a tak by se Vám to začalo projevovat na psychice. Vím o čem mluvím.
Vlaďka (Čt, 14. 4. 2016 - 18:04)
Mám problémy již několik...Zdravím, vím o čem mluvíš. Byla jsem z tohoto problému nespavosti tak vynervovaná, že jsem skončila na antidepresivech a chemických uspávadlech. Tato situace mě pozvolna naváděla na duchovní cestu a cítím, že jsem na cestě správné. I kdyby to nebylo úplně super na spánek, tak vím, že se ve svém životě posouvám správným směrem.Napadá mě, že jsem touto zkouškou asi měla projít.V současné době jsem bez chemických uspávadel a bez antidepresiv. Doufám, že to vydrží a má cesta k sobě samé se bude dále posilovat. :-)
Vlaďka (Čt, 14. 4. 2016 - 18:04)
Změňte styl života,...Tak s tímto názorem plně souhlasím...
Vlaďka (Čt, 14. 4. 2016 - 18:04)
lidičky co dělate když...Zdravím, vím o čem mluvíš. Byla jsem z tohoto problému nespavosti tak vynervovaná, že jsem skončila na antidepresivech a chemických uspávadlech. Tato situace mě pozvolna naváděla na duchovní cestu a cítím, že jsem na cestě správné. I kdyby to nebylo úplně super na spánek, tak vím, že se ve svém životě posouvám správným směrem.Napadá mě, že jsem touto zkouškou asi měla projít.V současné době jsem bez chemických uspávadel a bez antidepresiv. Doufám, že to vydrží a má cesta k sobě samé se bude dále posilovat. :-)
Reklama