Reklama

LINDYNETTE 20

Natali (Ne, 26. 12. 2004 - 00:12)

Ahoj holky tuto HA,beru měsíc také jsem špinila,ale jen trošku,Doktorka mi řekla,že je to u této HA normální a přestane to.Bolesti břicha mě to utišilo.Zatím jsem spokojená..

Tereza (Čt, 23. 12. 2004 - 08:12)

Jo a ještě něco - tohle není poradna, ale diskuse :o)

Tereza (Čt, 23. 12. 2004 - 08:12)

Ahoj Katko,nevím, co ti na tom vadí, pořád se přece bavíme na téma Lindynette, takže - je to jaksi k věci nebo ne? Měj se krásně - užij si svátky - Tereza :o)

Lída (Po, 20. 12. 2004 - 20:12)

Ahojky,opravdu máš menses 2-3 dny?Já jsem ted dobrala 2.platíčko a měla jsem to 4 dny(teda aspon doufám,že nezačnu špinit).Vždy jsem byla zvyklá tak asi na 6-7 dní menses+2 dny špinění(přibližně).Docela mě to překvapilo a i jsem se vyděsila jestli náhodou... .dík

Lída (Po, 20. 12. 2004 - 20:12)

Ahojky,já beru HA Lindynette 20.Dobrala jsem 2 platíčko.Byla jsem zvyklá na menstruaci 6-7 dní+2 dny (přibližně)špinění.Ted po 2 platíčku jsem měla menses 4 dny.Byla jsem z toho dost překvapená.Je normální.Četla jsem zde,že v průměru po těchlech práškách to máte asi tak 3-4 dny.prosím poradte mi,díky.

Katka (Po, 20. 12. 2004 - 10:12)

Holky, bezte si dopisovat cez mail nebo na jinou diskusi, tohle ma byt poradna o ATK, ne aby si tu vsichni cetli vasi konverzaci... Diky.

Tereza (Po, 20. 12. 2004 - 09:12)

Ahojky Myško :o)No, to že ti menstruace skončila jako když utne - to zní legračně - já nevím - poznám to teď, až doberu první plato - jo - radši bych se jistila, kdyby se chtělo dostavit špinění :o). Ty noční křeče - to zní dost nepříjemně, ale víš, říká se, že tak tři měsíce trvá, než si na to tělo zvykne. Co se týče sexuálního apetitu - no - těžko říct, ale zdá se mi, že to asi nějakej vliv má, protože ještě nedávno jsem nedokázala pomalu myslet na nic jinýho a dneska jsem naprosto v klidu - abych pravdu řekla, já tu změnu docela uvítám, protože aspoň bude mít manžel pro změnu pocit, že mě musí trochu "dobejvat" :o))))). Myško, já taky nejsem zastáncem chemie a hormonů, ale když není vyhnutí, nedá se nic dělat, víš? Postoj gynekologů k HA je asi různej, berou to asi z toho pohledu, že HA je rozhodně míň škodlivá ve srovnání s interupcí. Ale zase je fajn, když někomu dají platíčko HA na zkoušku - já si ho kupovala a taky jsem nevěděla do čeho jdu. A teď už mám dokoupeno na další tři měsíce, tak si držím trošku palce, abych je fakt snášela :o). Měj se krásně - přeju hezkej den - tady svítí sluníčko -

Malá myš (Ne, 19. 12. 2004 - 12:12)

Ahojky :) No, včera mi skončila menstruace-ale,jako když utne.Tekla jsem docela dost(nevypadalo to, že bych měla končit) a pak nic..Je to normální? Snad jo :) Sice podezíravě čekám, že začnu špinit nebo tak, ale zatím nic.Snad to nezařeknu.Asi jsem však přechválila, nebo je spíš brzy dělat závěry po necelém měsíci braní-když mizačly měsíčky, v noci jsem nemohla ani spát, měla jsem křeče..sice bolest nebyla stálá, ale jakoby na etapy..vždy pauza-úleva,pak zas bolest..počítám, že to přejde, nebo se to zmírní po delším užívání.A hlava se mi včera i předevčírem zase trochu motala,ale nepřipisuji tomu moc velký význam.Co mě trochu trápí však je to, že se mi zdá, že mám menší chut´ na sex :( a taky mám občas depky ze zoufalství, že to už nejsem já,že jsem jen umělá..:( Jsem totiž pro přirozenost..a HA má k přir.daleko. jsem ochotna trpět vše, ovšem pokud se tohleto nespraví než doberu celé balení, tak se asi pobavím s gynekol. a zapřemýlím o změně.Nerada bych sice přešla na něco s větším množstvím hormonu..ale uvidím, jak se to vyvine, ještě je brzy dělat závěry :) Ještě se mi trichu zdá divné, že někdo dostane 1plato na měsíc na zkoušku..vždyť za tu dobu přece nemůže žena poznat jstli jí to sedí..snad jen velmi zevrubně, a ani to nemusí být pravda-kolika ženám HA sedla ze začátku a pak začaly špinit nebo mít jiné problémy..No..nevím.dá se mi, že k tomu někdy gynekol.přistupují velmi jednoduše a bezproblémově.Zatím ahojky

Tereza (Čt, 16. 12. 2004 - 11:12)

ahojky myško :o) - jsem ráda, že to taky mám s kým konzultovat :o). Jo - chodit věčně s "plínou" - to není žádná radost, co? Co se týče tý chvály nebo naopak týhle antikoncepce, víš, takový skóre bys našla asi u každý z antikoncepcí, který tu maj nějakou rubriku. Každá jsme holt jiná a přijde mi to jako s přirovnáním, že ne každá kosmetika nebo tvar podprsenky sedí každý ženský stejně - takhle je to asi i s těma práškama. Já jsem před čtyřma rokama brala antikoncepci taky a hodně mě bolela hlava - byla to silnější antikoncepce - dvakrát víc, než Lindynette, jenže... pak jsem zjistila, že bolesti hlavy mám od zablokovaný krční páteře, takže, ne všechno, co se odehrává v období braní prášků mají na vině samotný prášky. Jsem ráda, že už se ti hlava nemotá :o). Hele - co já vím, měla bys bejt chráněná už po prvním prášku, pokud si ho vezmeš první den menstruace. Mně konkrétně doktor řekl, že si ho můžu vzít klidně druhej nebo třetí den menstruace, a tak jsem si ho vzala druhej den a proto, že jsem to měla docela hodně, jsem se tou dobou, kdy jsi opravdu už chráněná moc nezabejvala - pokud jsi to navíc v pohodě vydržela, není co řešit :o). HA je, co se ochrany týče téměř stoprocentní, narozdíl třeba od nitroděložních tělísek. Takže, ať tě nic nebolí - ať všechno v pohodě proběhne - moc tě zdravím Terka :o)

Malá myš (St, 15. 12. 2004 - 21:12)

Ahojky,dik, jsem ráda za ujištění k té pauze:)(i když jsem někde četla, že je účinná až po 7 dnu braní, ale to už je jedno, to mám za sebou a vydrželi jsme to :) pro jistotu :)No, ted mám menstruaci..uvidím jak dlouhá bude a jestli budou menší bolesti..když jsem tak dlouho špinila, je mi to tam dole nepříjemné na dotyk, při mytí a tak..no, ale těším se na výsledky, snad budou pozitivní :) Holky co tu psaly tak půl na půl-některé chválí, jiné naopak..Zatím mne trochu bolí podbřišek- před HA jsem měla docela šílené křeče(při menzes), takže malý pokrok zatím je :) Špatně se mi nedělá, jen se mi motala hlava (někdy jsem měla pocit, že spadnu), ale už v pohodě..přestalo to asi po 2 týdnech.To se mi však zdá normální..navíc, při mých necelých 50kilech na mé křehké tělíčko docela šok..ale co se dá dělat.taky přeji pěkné svátky ;)

Tereza (St, 15. 12. 2004 - 12:12)

Ahojky myško,hele - já špinila nakonec po menstruaci čtyři dny, pak to naštěstí přestalo a neobjevilo se zatím ani po sexu. Mám za sebou teprve půlku prvního plata, takže zas tak moc zkušeností nemám - uvidím po další menstruaci. Chráněná bys měla bejt po prvním prášku, takže se nemáš čeho bát a chráněná jsi i v tom týdnu, co máš přestávku - jakože na menstruaci. Hele - ty náplasti zase nejsou nic moc - je tady o tom taky rubrika a některý holky si stěžujou, že maj potom vyrážku nebo že se jim to odlepilo, víš? Takže si nevybereš. Pořád jsou to hormony, takže to není nic úžasnýho, tobě se po nich dělá špatně? Možná je lepší brát je na noc - člověk to zaspí - já nevim - já je beru v deset večer. Každopádně ti přeju, abys měla brzy po problémech - je možný, že si tělo zvykne a budeš mít klid, víš? Většinou nastávaj problémy první tři měsíce - no - taky se nechám překvapit :o). Tak se měj krásně - užij si svátky - pa Terka :o)

Malá myš (Út, 14. 12. 2004 - 18:12)

Začala jsem brát Lindynette před 3 týdny-je to má 1.HA.Dnes je první den, co neberu(pauza),ale špiním pořád.nejprve jsem měla normální menstruaci, pak asi týden špinila a když vypadalo, že už teda nic, tak jsme se s přítelem milovali-jak jsem předpokládala, okamžitě jsem se roztekla, od té doby jsme se milovali párkrát(i přes špinění), ale není to ono, doufám, že po menstruaci(kterou nejspíš nerozeznám od špinění) když začnu brát dalčí plato, tak to bude lepší, jak jsem tu někde četla.Bohužel jsem nepřibrala, ale ze začátku se mi dost motala hlava..Jsem dost náladová i bez HA, takže nemohu posoudit jestli to má spojitost,ale asi jo, často se mi chce brečet bez příčiny.Ještě mám dotaz- v letáku se píše, že Lindynette je účinná od prvého dne braní(když se vezme v 1.den menstr.)-je tedy účinná i po dobu pauzy po třech týdnech?Myslím si, že s nejv.pravděpodobností jo, jinak by v tom byl asi guláš, ale pro jistotu se ptám.Všechny HA jsou svinstvo, ale kondomu již nevěřím, (na šetrnější) náplasti nemám a jiná antikoncepce(např.nitroděl.tělísko) nepřipadá, vzhledem k mému věku v úvahu :(

Tereza (Čt, 9. 12. 2004 - 16:12)

Ahoj holky,takže - jsem jedna z Vás - začala jsem brát Lindynette po čtyřech letech pauzy s HA a to proto, že můj cyklus byl čím dál častější a čím dál silnější. Nechtělo se mi do prášků vůbec, ale pořád mi to přijde lepší, než vyndání dělohy ve čtyřiceti. Jsem z toho celá divá, protože dnes si vezmu 7 tabletu a pořád špiním. Menzes jsem měla silnější a první čtyři dny vypadaly, jako kdysi můj druhý den menstruace, který byl vždycky nejsilnější. Zkusím to vydržet, ovšem představa, že budu celý měsíc špinit je opravdu dost úděsná. Všechny Vás zdravím a přijdu říct, jak to pokračuje :o)

Zuzka (So, 4. 12. 2004 - 13:12)

Tuhle HA beru asi 1 rok.Nepřibírám, nešpiním, jsem v pohodě. Dokonce ji beru 5-6 týdnů a pak si teprve sama "spustím" menstruaci.Je to z důvodu migrén při menses,doporučila mi to sama gynekoložka.Předtím jsem brala NOVYNETTE asi 8 let..Tohle je stejné, jen menší dávky hormonů.Takže zatím si nemohu stěžovat a doporučuju.Je asi nutné vydržet první 2 měsíce, než si tělo zvykne....to může být u každé HA.Za život jsem vyzkoušela asi 3 druhy HA, nejhorší bylo Pramino - velké bolesti hlavy.Prostě zkoušet a vydržet. Držím palce!

pavla (Po, 29. 11. 2004 - 11:11)

Ahojky, máme myslím naprosto stejný zkušenosti. Rok se léčím na štítnou žlázu - beru Euthirox 50 a mám HA Lindynette20. Brala jsem 5 let Triqwilar. S touhle HA mám zatím dobrý zkušenosti, beru ji 3 měsíc. S tím dýcháním mám stejný problém, nejhorší je to v noci. To mě přepadá úplná panika. Byla jsem i na vyšetření srdce a nic. Kdybys přišla na to čím to je dej mi sím vědět. Čauky a pěknej den.

ifka (So, 20. 11. 2004 - 01:11)

Ahoj všem,beru Lindynette už asi půl roku (od května) a první měsíc jsem také špinila, od té doby OK. Jinak jiné problémy nemám, naopak jsem 4 kila zhubla, místo abych přibrala (takže teď už vážím 51 kg :-)Jen mě kamarádka - končí medicínu- varovala, že u těhlech nových léků je nejhorší právě to, že se neví, jaké to má dlouhodobé účinky. Tak snad to bude v pohodě.

Veronika (Ne, 14. 11. 2004 - 12:11)

já beru Lindynette uz druhým měsicem.Ten první sem trochu špinila ale ted je to ZATÍMv pohodě!!Jinak žádné problémy nemám a jsem velmi spokojená!!!!

žanda (St, 10. 11. 2004 - 19:11)

zdravím,beru ho 2 měsíc.1 celý měsíc špinění, kila navrch žádná, pleť děs běsa nevím jestli to má něco společného s HA, ale hrozně mi buší srdce a špatně se mi dýchá. Léčím se se štítnou žlázou, tak mi prosím napište vaší zkušenost - štítná žláza + HA

agáta (St, 10. 11. 2004 - 14:11)

Já ji beru už druhý měsíc a jsem spokojená. Žádné špinění ani přibírání. Pohoda.

A (Po, 8. 11. 2004 - 17:11)

tak jsem si ji chvalila a po sesti mesicich sem ji vysadila vratila se k osvecenemu cilestu..padaly mi vlasy, menses nepravidelna a jeste prestala v patek a v nedeli zas na dva dny zacla a to asi ve trech cyklech..tak snad cilest zas bude ok jako kdysi

Reklama

Přidat komentář