Reklama

Zuby moudrosti - trhání

Martina D. (So, 8. 11. 2008 - 22:11)

Ahojky.mě trhali (vlevo sekali )obě spodní osmičky 24.10.v cekové anestezii byly neprořezané a extrémě hluboko a špatně uložené.Mela jsem tyden anibiotika(neloren).Bolest děsná která nepřestávala. po tydnu mi vyndaly čast stehů.Po 9 jsem začala chodit čištění-dreny dostala jsem zánět zubního lužka.Brala jsem Algifen a pak jsem si koupila Panadol-rapid.Porád vyplachuju šalvějí nebo Corsordylem.12 dní jsem ledovala neustále.Tak držím pěsti i ostatním aby ji to trápení brzy skončilo.Porotože ani po 14 dnech to u mě není ono.

Martina D. (So, 8. 11. 2008 - 22:11)

Ahojky.mě trhali (vlevo sekali )obě spodní osmičky 24.10.v cekové anestezii byly neprořezané a extrémě hluboko a špatně uložené.Mela jsem tyden anibiotika(neloren).Bolest děsná která nepřestávala. po tydnu mi vyndaly čast stehů.Po 9 jsem začala chodit čištění-dreny dostala jsem zánět zubního lužka.Brala jsem Algifen a pak jsem si koupila Panadol-rapid.Porád vyplachuju šalvějí nebo Corsordylem.12 dní jsem ledovala neustále.Tak držím pěsti i ostatním aby ji to trápení brzy skončilo.Porotože ani po 14 dnech to u mě není ono.

Martina (So, 8. 11. 2008 - 19:11)

Elinko,myslím si že lékař ti měl antibiotika určitě dát.Jakmile budeš mít teploty přes 37 dojdi si k lékaři pro antib. a nenech se odmítnout trvej na tom,není to žádná sranda.Leduj a ber aspon brufen je proti bolesti,ale i proti zánětu.Držím pěstí at máš průběh bez komplikací.Napiš jak jsi dopadla.

Martina (Pá, 7. 11. 2008 - 14:11)

ahojky Jindřiško,mě trhali 8 23,10 a musím říct,že to bylo děsný bolelo to jak prase,cítila jsem úplně všechno co mi dělala.
Bolet to bude fakt ten týden.po týdnu se to začne zlepšovat.Měla jsem antibiotika na 10 dní Dalacin a k tomu jsem brala každé 4-6 hod.ibumax.Ledovala a po 4 dnech my v lékárně doporučili na výplachy Corsodyl,ten trochu pomohl,že se ta rána čistila vevnitř.Po vytažení stehů po týdnu to ještě bolelo,ale ted už je to dobrý,ale ještě to neni úplně ono.Chce to vydržet.Držím pěstí at je to brzy.

katka (Čt, 6. 11. 2008 - 22:11)

jak poznám že mám na zubu moudrosti zánět? Zub, který byl prorostlý jen maličko, jsem si z dobrého úmyslu vyčistila a to byla chyba! Den na to to začalo bolet, zitra to bude týden, bolest se da vydrzet, ale zda se , že zub moudrosti se dal do pohybu a "roste"????... zda se mi, že behem včerejska a dneška jakoby "vytlačil" 7..to je ted větší než predtím.. Také se bojím, že se mi zkřiví zuby, jsem po orto zákroku- rovnátka na pevno cca 2 roky...

Jindřiška (St, 5. 11. 2008 - 15:11)

tak mi 3.11. sekali dolní osmičku vlevo. Byla neprořezaná, hluboko uložená, trvalo to 3/4 hodiny.
Stehy mám 4. Antibiotika beru. Pusu otevřu na 2 cm a je mi z ní cítit.
Oteklá jsem jak sysel. Beru Voltaren.
Mám pocit, že dneska 3. den je to nejhorší.
Kdo berete antibiotika, máte je také na 4 dny. a co berete?
Leduju a dneska jsem dala i tvaroh.
Vyplachuju šalvějovou tinkturou a snažím se čistit si zuby.
Já už bych taky chtěla aby to přešlo. ach jo

Lucie (St, 5. 11. 2008 - 13:11)

Můžu Vám doporučit stom. kliniku Evropske centrum stomatologie v Praze. Je to ulice Vladislavova 17, Praha 1.Je tam více lékařů, ale já byl u nějakého lékaře, který ač nebyl Čech mluvil skvěle česky. Byl jsem nadmíru spokojen, jak s přístupem, tak s kvalitou péče.

Elienka (St, 5. 11. 2008 - 08:11)

Tak brnění už mi přestalo, ale bolest po té spodní osmičce je teda dost velká...Vyčetla jsem že je dobrá šalvěj, je to přírodní antibiotikum tak to kloktám...no aspon něco...
Já už bych chtěla aby to přešlo...

Ivi (Út, 4. 11. 2008 - 19:11)

Před rokem mi brali jednu osmičku a byl to takový zážitek, že jsem od té doby nebyla ani na obyčejné prohlídce, prostě zubařů mám na nějakou dobu dost... Nebolelo to, ale šlo o to, že pan doktor neměl pochopení pro můj strach a svou nevrlostí mi ho ještě rozdmýchával. Je profesionál, to ano, potom jsem ani neměla žádné potíže, ale kdo se bojí, ať jde radši do lesa a ne k němu, neumí si se strachem pacienta poradit (dr. Bígl). Sestra je tam ale skvělá, ta mi pomohla to přežít. Ale třeba moje máma s ním byla moc spokojená a sama mi ho doporučila, ale ta se zase nebojí :) Za nadstandardní typ zákroku jsem dala jen 400 Kč (dali mi např. i prášek na uklidnění a vstřebávací stehy, abych nemusela na vytahování).

Zbývají mi ale ještě 3 osmičky. Chci je ven, protože mě trápí dopředný strach a chtěla bych to už mít za sebou a nemyslet na to. Doporučíte mi někdo nějakého stomatochirurga v Praze? Preferuji buď lokální anestezi injekcí a předtím umrtvovací vodičku, abych tu injekci necítila (neblahé vzpomínky na injekci do patra) nebo rovnou analgosedaci. Úplnou narkozu ne! A hlavně aby mě vzali co nejdřív a nečekala jsem 2 měsíce, to bych je strachem z očekávání asi nepřežila. Nejlepší by bylo, aby mě vzali hned druhý den, ale to bych asi chtěla moc :) Nejradši bych šla do Asklepionu nebo na GHC, ale to bych si musela připravit cca 8 000. Zkrátka doporučte kohokoli nebo kliniku, KDE MAJÍ POCHOPENÍ PRO EXTRÉMNĚ VYDĚŠENÉ PACIENTY a jak to tam mají cenově.

A ještě otázka: je extrakce neprorostlé osmičky výrazně obtížnější než té prořezané? Loni mi trhali prořezanou horní, ale obě dolní mám schované pod dásní :( Jejich polohu neznám, doufám že nejsou ještě k tomu kolmo.

Děkuji za všechny odpovědi.

Hanina (Út, 4. 11. 2008 - 17:11)

Ahojky, držím palce aby tě to brzo přešlo já osobně jsem antibiotika dostala ale mrtvou bradu mám ještě dnes viz.diskuse, od bolesti mi pomáhal tramal nebo coxtral a kromě té brady jsem bez potíží žádné záněty a jiné hrůzy....

Elienka (Út, 4. 11. 2008 - 15:11)

Ahoj, Dnes mi trhali 3 osmičky dvě nahoře jednu dole...ta jedna nešla umrtvit, tak mi tam toho napral, že ted brní půlka hlavy..ret a bradu mám ještě úplně něcitlivou.....ale ty rány začínají bolet jako čerrt, dala jsem si ibalgin a zatím to nezabírá a k tomu mě bolí hlava z toho všeho...četla jsem tady tu diskuzi a divím se , že mi teda dr. nedal žádné anitbiotika...docela mám ted hrůzu z těch zánětů...!;-(

Hanina (Po, 3. 11. 2008 - 16:11)

Díky moc za radu, zkouším už snad vše co se dá jen aby ten tlak pominul

hanka V. (Po, 3. 11. 2008 - 16:11)

Ahojda, tak jsem se ptala manžela a ten mi říkal, že se to stává. Prý máte zkusit vitamín B12 a pokud to nepomůže budete muset na ultrazvukovou rehabilitaci....Tak držím palečky ať to dobře dopadne!

Hanina (Po, 3. 11. 2008 - 14:11)

Ahoj jsem 14 dnů po vytržení levé dolní 8 a mám stále znecitlivělou bradu i spodní ret, rána po zubu je zcela bez problémů téměř zhojená jen ten nepříjemný tlak v bradě. Poraďte mi jak uspíšit zhojení toho otoku.Díky všem za radu

hanka V. (Po, 3. 11. 2008 - 11:11)

Tak mám to za sebou!!!! A musím uznat, že to byla naprostá brnkačka. Manžel mi trhal oba horní a naprosto nic jsem necítila, jen mám trochu roztrhnutý pravý koutek rtů, protože se nemohl k zubu dostat.... Dokonce ani injekci jsem necítila a manžel mi řekl, že jsem naprostý hrdina :o) Tak koho čeká to stejné - NEBOJTE SE NIČEHO, nebo si sežeňte tak výborného stomatologa jako je můj manžel :o)

Tereza K. (Pá, 31. 10. 2008 - 15:10)

Ahoj všem. Je skvělé, jak se tady lidé navzájem podporují - opravdu hezké. Tak dnes jsem byla na extrakci 2.spodní 8 vlevo. Měla jsem ji už část venku, ale tohle trhání trvalo o něco déle než to první, ale opět nic hrozného - pro mě je trhání rozhodně lepší než vrtání.
Pan Mudr.Štětka - stomatochirurg - teď již má soukromou kliniku se s tím vůbec nepáral. Dal mi 1injekci, která byla bez bolestí, použil onen násroj typu šroubováku, kterým mi zub dostal od dásní, přiložil kleště a odendal je i s 8. Dal mi tampónek a řekl, že stejná procedura doléčení jako na tu minulou 8, když jsem mu na to opáčila, že jsem šla do hospody tak mi odpověděl, že přesně to měl namysli a že hodně panáků a vodu. Takže dnes večer se jdu zase večer s kamarádkama léčit a to opravdu myslím vážně. Je pravda, že po probrání mě to teď dost bolí, ale vzala jsem si tramal a je to bez problému. Ta minulá osma mě třeba nebolela vůbec. Je to dost individuální u každého zubu. Co doporučuji tak je najít si dobrého zubaře/zubařku, což lehké není, ale doporučila bych se orientovat podle doporučení známých.
Pokud nejsou ty 8 opravdu nějak abnormálně postaveny což z 90%nejsou a tím nemyslí, že rostou vodorovodně apod. tak se opravdu není čeho bát. Taktéž mám obrovský strach ze zubaře a kdo ne?? Ale je to všechno o zubaři i sebehorší zákrok je jen rutina s dobrým stomatologem.
Všem přeji aby se nebáli popř. si vzali lexaurin a vzdy když vam zubař neco doporuci tak ho poslechnout i kdyz je to neprijemne, protoze se tak clovek vyhne mnoho horsim komplikacím viz zanety, vacky atd.
Nebojte se a do toho!

Hanka V. (Pá, 31. 10. 2008 - 11:10)

Dnes se chystám na vytrhnutí obou horních... Strašně se bojím, ale manžel je stomatolog tak doufám, že se na mě moc nevyřádí!! Jinak asi před rokem mi trhali dolní a naprosto bez bolesti - jen ta blbá injekce :-(, ale je možné si poprosit o nastříkání znecitlivujícího spreje a není cítit ani ta injekce :)

Nare (Út, 28. 10. 2008 - 18:10)

Mě čeká něco podobného tento týden. Tak uvidím.

Jana M. (Po, 27. 10. 2008 - 14:10)

Právě jsem se vrátila ze stomatochirurgie. Měli mi trhat dolní zaklíněnou osmičku částečně zarostlou do kosti. Nakonec pan doktor řekl, že by mě to bolelo a že bude lepší udělat zákrok v celkové anestezii.A při té příležitosti vyndat i ostatní 3 moudráky....Takže jsem objednaná 25.11 do nemocnice a bojím se....Má někdo zkušenosti s trháním všech 4 osmiček v celkové anestezii?

Mia (Ne, 26. 10. 2008 - 09:10)

Caute.Ja som bola pred 3dnami a v zivote nato uz nepojdem!!!!Nie ze by som bola kvietok,mam aj chronicky zapal oblicky,takze som si toho dost prezila po nemocniciach...Ale toto,uz nikdy,moja 8smicka uz nemala miesto tak sa zacala tlacit pri kosti.Chirurg mi prerezal dasno na vacsom useku a aj tak nevedel vybrat zub,klepal po nom,aj tak nesiel...Tak zacal tahat,ze aj cez inekciu som to citila...A mohla mi sestricka rozpravat,ze to nic nie je!!!Nakoniec mi vytiahol velky zub s troma korenmi...Chodim kazdy 2den na dren,po nociach nespim od bolesti,denne beriem 4-400ky ibuprofenu,prikladam lad,lebo som opuchla ako slonisko...Kazdemu inak vnima telo,taky zakrok,ale ja to uz v zivote nepodstupim a to mi este jedna osmicka v zadu ostala...ale uz ma tam nikto nedotiahne.Radsej dam vytiahnut zdravy zub,Kto tam este len ma ist,tak vela stastia

Reklama

Přidat komentář