Reklama

Zuby moudrosti - trhání

Karolína (So, 25. 10. 2008 - 17:10)

Ráda bych uklidnila všechny, které trhání osmiček čeká. Jsem posera, bála jsem se strašně. Trhali mi najednou horní 8 a 7, vůbec nic jsem necítila, jen jsem slyšela to praskání. Během asi 5 minut bylo po všem, následné otoky a bolesti žádné, ibalgin jsem si vzala jen preventivně, když odeznívala anestezie. Teď mi trhali ještě dolní 7, to trvalo asi 10 minut, protože se přetrhla, ale jinak taky naprosto bez problémů. Tím chci říci, že ne vždy to musí být horor a držím palce všem, ať to máte bez problémů, tak jako já :-)

Martina (Po, 20. 10. 2008 - 16:10)

Ahoj,jsem pátý den po trhání a stále necítím půlku jazaky,jen takový tlak a občas to zabrní.Je to normální,za jak dlouho se vám to vzpamatovalo? Děkuji moc

Jíťa (Ne, 19. 10. 2008 - 12:10)

Zuzko,mám radost že jsi zašla k té zubařce,a jak se cítíš?Doufám že už dobře.Nejhorší je opravdu překonat se a jít k zubaři.Jsem ráda že to už mám také za sebou.Držím ti palečky aby jsi to měla vše zase v pořádku.Měj se.

Andrea (Ne, 19. 10. 2008 - 11:10)

Mila Aleno, ja sama jsem byla pod celkovou narkozou 4x a nikdy mi nebylo do zpevu. Po prvnich dvou narkozach jsem tez zvracela a jist jsem nemohla cely den. Druhy den uz to bylo o neco lepsi. Jogurt bych moc nedoporucovala muze byt kysely na zaludek. Mozna takova ovesna kase s trochou medu a rozmackaneho bananu by to spravila:-)

Alena (Pá, 17. 10. 2008 - 18:10)

Prosím poraďte, dnes dceři trhali 8 i 7, pod celkovou narkózou. (Ležely jí v dásni, a tlačily o 6) Dělali to asi v 8.20,zhruba v 9,30 mi ji přivezli na pooperační pokoj. Dali v kapačce paracentamol, mezitím zvracela pravděp.asi z té celkové znarkozy. Pak kolem 12 nás pustili domů, doktor říkal nic nepít, až trochu odpoledne. Trochu čaje se napila, snědla asi 2 lžičky jogurtu, a zase zvrací. Poraďte, co s tím. Mezitím ji dávám studené obklady,protože má nateklou pusu od zákroku. Myslíte, že tak dlouho se po narkoze zvrací? Dcera má 15.Díky,Alena

zuzka (Pá, 17. 10. 2008 - 16:10)

Jítě: Děkuji za radu. Zašla jsem k zubařce a i přes to, že jsem nejdřív přemýšlela jak ji to co nejlíp vysvětlím, pochopila a vytáhla mi z rány zbytek již rozkládající se oné řasy. Protože mám ránu víc z boku, nevyplachuje se tak jak má a tím pádem mi tam ještě kus řasy zůstal až do včerejšího dne. Největší radost měl samozřejmě manžel :o)) Takže opravdu se nebát, překonat svůj strach a obavy a vyrazit k lékaři. Děkuju

Zdenka (St, 15. 10. 2008 - 10:10)

Jsem 10. den po zákroku a konečně snad už definitivně cítím, že je to lepší. V pohodě jsem se vyspala a ráno jsem se probudila jen s minimální bolístkou. Včera jsem si sice ještě odpoledne zkusila jak zvíře, protože jsem si vzala prášek na bolest, měla jsem i po něm pěkně uvolněnej ksichtík, ale následně mě z toho rozbolelo pěkně břicho. Já si umím pomoct :-) Tak všem ostatním, vydržte, jednou to skončí :-)

Jíťa (St, 15. 10. 2008 - 08:10)

Milé holky,já od pondělka co mi trhali ten moudrák mám pokoj,žádné bolesti,trhání bylo šílené a měla jsem strach že to bude potom ještě horší a vše v pohodě.Zuzko,myslím že tvůj problém není normální,zašla bych k zubaři znovu,není tam něco v pořádku,nedivím se že máš z toho depku.Druhá pisatelko,já bych také zašla znovu k zubaři,jaképak škemrání?Normálně si tam zajdi,jsou za to placení.Mě moudrák bolel asi 14 dní.měla jsem hrůzu jít k zubaři,ale bohužel bolest byla tak nesnesitelná že jsem tam prostě zašla,vzal mě po deseti minutách,takže jsem v přeplněné čekárně nemusela trnout hrůzou,a jsem ráda že je po bolesti,nejhorší je když bolí zuby!Holky pevné nervy a vydejte se k zubaři,držím vám moc pěstičky.Dejte pak vědět jak jste dopadli.Myslím na vás.

Návštěvník (Út, 14. 10. 2008 - 16:10)

Jednu osmicku mi trhali pred ctyrmi tydny. Mela jsem tam uz i vacky. Vsechno v pohode, zadne problemy, za dva dny jsem ani nevedela, ze mi nekdo neco trhal. Minuly ctvrtek druha osmicka - vacek zadny. Chodim na dreny, kouka mi tam pry prepazka (co to boze je)?? Je to ostry, tlaci to a nehoji se to. Posledni dren sem si vytahle dneska rano, ATB jsem dobrala.... co dal??? Bolest neustupuje, nemuzu moc mluvit (neni to otekly, proste to pri mluveni boli). Co dal??? Jit zase k zubarce skemrat o dren??

zuzka (Út, 14. 10. 2008 - 12:10)

Ahoj, mám otázku? minulý týden jsem byla trhat zub moudrosti a po pár dnech jsem musela k zubaři pro nějakou řasu. říkala, že dren mi dávat zatím nechce. ale od té doby mi vychází z úst hrozný zápach (mírně řečeno)a mám z toho už docela depku, protože tohle není ideální stav v partnerském vztahu. třeba to je blbá otázka, ale neví někdo čím to může být? díky za každou odpověď

Jíťa (Po, 13. 10. 2008 - 20:10)

Tak dneska mi trhal zubař zub moudrosti a ještě se z toho nemůžu vzpamatovat!!!Hrůza a děs v přímém přenosu.Už nikdy více.Tak teď nebudu už moudrá!

vilda (Po, 13. 10. 2008 - 20:10)

Trhání zubů moudrosti je legrace - mně už trhají přední zuby - to je teprve adrenalin !

Zdenka (Po, 13. 10. 2008 - 16:10)

Poslední příspěvek mě chvílema natolik rozesmál, až mě z toho rozbolely obě čelisti a následně příšerně hlava. Poprvý od vytažení zubu jsem si muesela vzít prášek. Normálně mě hlava nebolí, ale ten zub mi dává zabrat : -)))

Bildr (Po, 13. 10. 2008 - 12:10)

Já jsem byl vytáhnout spodní osmičky na soukromé klinice u dr. Paroulka. Jedna mi ležela a směřovala přímo do protější sedmičky, druhá rostla do kosti. Prostě ideální stav na vytrhnutí. Chtěl jsem to usmlouvat na jednu s tím, že na další bych počkal. Doktor mi na to řekl, že pokud si to budu přát, tak vytáhne jen jednu, ale doporučil mi zbavit se obou zaráz. Ve mně se projevil odpovědný pacient a souhlasil jsem. Dostal jsem od něj 2 injekce, nalevo a napravo od jazyka. Ty byly opravdu nepříjemné. Když jsem je dostával, tak mě napadalo, že už musí být skrz. Zaryl je opravdu hluboko. Doktor na chvíli odešel a řekl dvěma dámám, které tam byly, a pak i celé dílo zblízka pozorovaly, aby mě vyzpovídaly. Což bylo opravdu vtipné, protože jsem po chvíli artikuloval, jako při odchodu po dlouhé šichtě v pochybném baru. Doktor dorazil zpět za pár minut a dal se do díla. Musím říct, že to celé bylo velice rychlé. Asi za 10 minut mě už sestřička poučovala, že si mám dávat ledový obklady a koupit Aulin. Během samotného vytahování mě nic nijak extra nebolelo. Jen jsem seděl, držel a pozoroval, jak na mě berou ty nejroztodivnější nástroje. Nejhorší z toho všeho asi bylo, když mi doktor z vrchu tlačil nějakým aparátem, co se nepříjemně podobal šroubováku, na spodní patro. Sice mi ho přidržoval druhou rukou, ale v tu chvíli jsem si myslel, že mi vyletí huba z pantů. Nakonec huba vydržela, mé osmičky se vítězně octly na tácku vedle křesla. U sekretářky jsem dostal recept. Neschopen ze sebe vyloudit slovo jsem jí zamával a odkráčel domů. Teď jsem 3 dny po zákroku. Zatím je všechno v pohodě a bez komplikací. Pusa mi vůbec neotekla a musím říct, že ani rány po osmičkách moc nebolí. Pravda, někdy o nich vím, ale rozhodně to není žádná palčivá bolest, která by mě vyřadila z provozu. Dá se to vydržet a

zuzka (Ne, 12. 10. 2008 - 20:10)

moc děkuji za odpovědi, zubaři musí být šikovní, mám strach zkusím to ještě do středy vydržet, to jdu k zubaři, je to velmi nepříjemné opět mám příznaky vnitřní ránky na tváři tak snad to půjde tentokrát za včasu vytrhnout a tak... pusu mám pořád nateklou a bolavou, ten zub mě teda dává zabrat, všem přeji odvahu a silný stisk zubů : ) i sobě.

Zdenka (Ne, 12. 10. 2008 - 18:10)

Nevíte co mám dělat s tím otokem na tváři? Už se mi to zdálo lepší, ale teď mám pocit, že jsem se zase trochu víc nafoukla. Vůbec se to nelepší. Zítra seberu odvahu a jdu k doktorovi na vytažení stehů :-)

Lea (So, 11. 10. 2008 - 20:10)

no mě ty spodní taky čekaj a když si vezmu co jsem zažila s tím horním jak jsem psala,tak nevim, každej říká že spodní jsou horší... :-(

m (So, 11. 10. 2008 - 18:10)

ahoj,me trhali vsechny ctyri osmicky,ale ne najednou.Ty spodni mi sli hodne spatne,mela jsem to lokalne umrtveny a presto to strasne bolelo.Mam mesic po vytrzeni a porad mam trochu nateklou pusu.Ty spodni mi trhali jeden skoro hodinu.

olina (So, 11. 10. 2008 - 10:10)

Ahoj Zuzko,můj zubař není žádný chirurg je to obyč. doktor a podle mého předešlého příspěvku ses dověděla,že i mezi nima se najdou šikulové,co do toho jdou zbytečně člověka nehoněj po dalších ordinacích a dopadne to dobře.Ovšem nezaručuju,že pokud bych byla nějaký komplikovaný případ,že by se do toho pustil taky.

zuzka (Pá, 10. 10. 2008 - 23:10)

všem co už to mají za sebou Gratuluji!!! : )

A já mám teď obavy zda mohu zajít k zubaři, když mi stále osmička roste, strašně ji mám ostrou a mám zkušenosti z dávna. Jak mi už jednou rozsekl zub vnitřní kůži tvář a já pak půl roku trpěla, protože jsem tu díru od zubu, podcenila na tolik,že se mi vytvořil, velmi nepříjemný zánět, museli mě dokonce poslat až do Olomouce, kde mě z narušené vnitřní kůže, pomalu po injekci zánět(chnis) vyrýpalvali a pak jsem užívala dlouhou dobu na zahojení mastičky do ránky. Byla to špatná zkušenost. Ale ted bych se chtěla vrátit k věci. Opravdu obyčejní lékaři trhají osmičky? A pokud ano i ve Zlíně, moc děkuji nechci zase skončit s nateklou a zhnisanou pusinkou. : /

Reklama

Přidat komentář