Reklama

Zuby moudrosti - trhání

Janča (Po, 11. 8. 2008 - 07:08)

Postrádám už 2 osmičky. Horní šla perfektně, dolní měla zakroucené tři kořeny. Po injekci jsem zkolabovala. Ne ze strachu, ale prý špatně napíchnuto. Dr. mě chtěl poslat domů, abych přišla za týden, což jsem odmítla. Když už tam jsem ... Tak jsme se do toho dali. Zub nešel ven ani za boha, střídaly se kleště, až jsem ucítila prasknutí v čelisti a bylo to jasné - jeden kořen se ulomil a zůstal tam. Takže dláto a nevím, jaké ještě nástroje, rozsekat kost, vyndat úlomek. Celé to trvalo přes hodinu. Přes noc se mi všechno podebralo, tak druhý den znovu k zubaři, plno hnisu, dreny každý den k výměně. Celé to trvalo tři týdny. Mezi tím jsem se pořádně nenajedla, horečky, bolesti hlavy, prášky. Uf, a to mi ještě dvě osmičky zbývají.

eva (Ne, 10. 8. 2008 - 00:08)

Ahoj, mě by zajímalo JAK DLOUHO vám to zubař/ka trhal/a. Bráchovi prej rvala osmičku celá opocená třičtvtě hodiny!! Taky to trvalo u vás tak dlouho ?

Martin (So, 9. 8. 2008 - 11:08)

Moniko, mně trhali všechny čtyři naráz, a tak mi narkózu a hospitalizaci přímo nabídli.
Nic jsem neplatil.

Monika (Pá, 8. 8. 2008 - 15:08)

Chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenosti s tím, že jste se nechali kvůli vytržení osmiček uspat? Přemýšlím o tom, trhali mi 4 zuby kvůli rovnátkům vždy po jednom, ale nějak už na to nemám nervy a osmičky mě zlobí a tak chtěla bych je všechny najednou ven, nevíte někdo jak to chodí? Jestli budu něco muset platit - jako že asi jo .-) atd

Monika (Pá, 8. 8. 2008 - 15:08)

Chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenosti s tím, že jste se nechali kvůli vytržení osmiček uspat? Přemýšlím o tom, trhali mi 4 zuby kvůli rovnátkům vždy po jednom, ale nějak už na to nemám nervy a osmičky mě zlobí a tak chtěla bych je všechny najednou ven, nevíte někdo jak to chodí? Jestli budu něco muset platit - jako že asi jo .-) atd

Monika (Pá, 8. 8. 2008 - 15:08)

Chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenosti s tím, že jste se nechali kvůli vytržení osmiček uspat? Přemýšlím o tom, trhali mi 4 zuby kvůli rovnátkům vždy po jednom, ale nějak už na to nemám nervy a osmičky mě zlobí a tak chtěla bych je všechny najednou ven, nevíte někdo jak to chodí? Jestli budu něco muset platit - jako že asi jo .-) atd

h (Po, 4. 8. 2008 - 18:08)

byl sem na trhani dvou osmicek...prvni osmicka se zhojila po jednom dni co jsem si vyplachoval usta salveji, druhou mi trhali dneska.....kdyz mate dobreho doktora..tka to neboli ..a taky kdyz ty koreny nemate zrovna nejak hloupe.jinak fakt nic hroznyho spis nic samotny.

Lenka (Po, 4. 8. 2008 - 11:08)

Během týdne (28.7.) mi vytrhli osmičky. Zubař mi řekl ať přijdu 4.den (1.8.) po vytržení vytáhnout stehy - není to moc brzo?

Věra (Po, 4. 8. 2008 - 09:08)

Tak já byla na trhání osmičky skoro před týdnem 29.7. a pořád to děsně bolí (sem tam cukání v dásni po zubu a teď mám děsně citlivou dáseň u vedlejších zubů). Tak si říkám, jestli je to normální nebo ne. Jestli mám teda zajít k zubaři jako na kontrolu. Nebo jestli čekat doma, jestli se to přeci jenom nezklidní.

dominik (Čt, 31. 7. 2008 - 11:07)

no ty jo... mě už roste třetí osmička - vlevo nahoře a mezitím se dala zas do pohybu i ta dole, takže bolest, když jen otevřu víc pusu, navíc, ta horní roste křivě, takže to cítím... na druhou stranu je úplně vzadu, takže si trochu nedovedu představit, jak se to trhá :) ale nechci je, zbytečně to bolí... :((

katka (St, 23. 7. 2008 - 10:07)

Ahojky,
už jsi byla u doktora Rejchrta?Já k němu jdu v září.Doufám že to neni nějaký řezník..

tyna (Pá, 18. 7. 2008 - 20:07)

Me trhali prvni osmicku na podzim. Lezela mi v kosti a rostla mi do sedmicky. Zakrok trval asi 25 minut. Doktorka o me zlomila vrtak sestricka mi drzela celist aby mi ji nevykloubily. Haha! Bolelo to az po pominuti toho umrtveni. Druhej den mi pritel jel pro nejaky prasky, mela sem Nimed- proti bolesti. Prevcirem mi trhali druhou dolni osmicku, ta rostla rovne takze to trvalo asi jen 2minuty. Omdlela jsem cestou domu dvakrat jeste ze me pritel nesl v naruci. Ted uz se to snad lepsi, ale diru tam mam velkou jakoby u tvare, tak doufam ze to soste brzo. Vsem doporucuju prvni den ledovat, ledovat ledovat. A taky kloktat Florsalminem. VSem hodne stesti..

L (Čt, 10. 7. 2008 - 14:07)

Nebojte, mě trhaly moudráky v dubnu. Byly veliké a ležaté a dnes (červenec) už to skoro nebolí :o). Jen ten pant je trochu zamrzlý.
Jinak trhali mi to taky v lokálním umrtvení. Měla jsem strach, ale dalo se to vydržet. Horší bylo, když to přišlo k sobě :o(. Trhaly jeden nahoře a jeden dole a za týden znovu. Ty nahoře rostly normálně, tak jenom rozřízly dáseň a vytáhly a ani později skoro nebolely. Ty dole nějak uvrtávali a odsekávaly(jeden zub cca 20 - 30min) tak to bylo horší a potom hodně oteklé a bolavé.
Dodám, že mám dvě malé děti (1 a 3 roky). Takže jsem se ani žádná neschopnost nekonala.
Přeju hodně štěstí.

Jiři (Čt, 10. 7. 2008 - 14:07)

Před 14ti dny mi vyndavali dvě osmičky. Kdo má zuby rostlé normálně asi moc problémy nemá. Injekce na umrtvení se dá vydržet a zuby jsou pak bez problému venku. Pak chápu, že to není nijak traumatizující zážitek. Ale kdo má zuby rostlé "špatně" a těch je dle mě většina, tak si zažívá docela slušný peklo. Na Vánoce mě čeká druhá strana - jak mě doktor upozornil to, co jsem si prožila teď byla jenom procházka růžovým sadem - další dva zuby budou totiž sekat. Žádná celková anesteze, jen lokální.
Z trhání před 14ti dny jsem se ještě nevzpamatovala, měla jsem zánět, takže každý den na čištění a výměnu drenů. Bolest je individuální, ale já měla pocit, že mě bolí i mozek. Je to peklo a nikomu to nepřeju. Těm co mají dobré zážitky jen tiše závidím. Já mám totiž pocit, že ucho, zuby, pant ... mě nepřestanou bolet už nikdy.

Misa (Čt, 10. 7. 2008 - 10:07)

V zadnem pripade na zanet ne teple!!! Jste se zblaznila "pani doktorko"?????

iwča (Út, 8. 7. 2008 - 10:07)

včera ni vytrhli osmičku.pusu mám oteklou a je mi špatně, mám pořád pocit na zvracení,ale zub (díra po něm)nebolí.Celkem se těšim až budu zase moc jíst.Samotný zákrok je v pohodě.

Katka (St, 2. 7. 2008 - 15:07)

Ahojky, nebojte se nikdo trhání moudráků. Já už mám všechny venku. Dolní jsem neměla ještě prořízlé, tak šly taky chirurgicky. Injekce je trošku nepříjemná, ale pak už není vůbec nic cítit. Jen když to přijde k sobě, tak to samozřejmě bolí a je mírný otok, ale s práškama proti bolesti se to hravě zvládne. Stehy mi vyndavali myslim že po týdnu. Horní jsem měla už oba venku, ale taky mi rostly do tváře, tak ty šly ven klasicky. Trochu štípnutí injekce a pak opět žádná bolest. a potom jsem trochu cítila tlak v lícních kostech. Fakt to nic neni, tak se nebojte. Když není žádná koplikace, tak o tom za týden ani nevíte. Ještě mě čeká operace obou čelistí, takže tohle je opravdu hračka. Držim všem palce!!

Lucik (Út, 1. 7. 2008 - 19:07)

ahojky lidicky, ted jsem se dozvedela od doktora, ze mi rostou 8ky uplne vodorovne a musi ven. Nejdriv musim na rentgen a pak se uvidi. Nemate nekdo nejake zkusenosti se stoma v Olomouci na FN??? Jsem posera a fakt se bojim, a ted a bojim asi stokrat vic, kdyz jsem si precetla vsechny prispevky.. to jsem asi nemela delat:)Nejdulezitejsi pro me je, jestli mi tam daji celkovou narkozu...??? Kdyz jsem se ptala svyho zubare, tak se smal, ale kdyz vidim, ze spousta lidi byla pod celkovym umrtvenim, tak ho chci taky:) Diky moc ua info.. mejte se pa

karla (So, 28. 6. 2008 - 11:06)

Ahojky, mám za sebou trhání dvou osmiček. První šla ven špatně, hojení bylo komplikované,skoro měsíc trvalo než jsem měla úplně klid, pak se ale začalo ozývat ucho,takže další probdělé noci. Druhá šla ven lépe, ale o to víc bolelo umrtvení a hojení ještě probíhá, je to druhý týden co jsem tam byla.Tak mě jen těší to, že už to mám za sebou a snad se to bude zlepšovat. Jinak to podle mě není žádná banalita, už jen ta bolest, kterou jsem si zažila, tu nepřeju nikomu.

ola (Út, 24. 6. 2008 - 22:06)

Chci se zeptat kolik tato operace(vytrhnuti zubu moudrosti)stoji.Nemam v cesku zdravotni pojisteni, taky me to ceka a mam stach z ceny i z bolesti. Diky za odpovedi

Reklama

Přidat komentář