Reklama

ALS - amyotrofní laterální skleróza

Hana (Čt, 21. 6. 2007 - 14:06)

Libore, docela mě Váš názor na podezření z infekce zaskočil.Táta bydlí ve vesničce u Kolína, kde ho operovali. Pak ho odkázali na Krčskou nemocnici, kde mu vzali vzorek z míchy a potvrdili tuto nemoc. Všichni jsme se divili, jak mohl v 75 letech k teto nemoci přijít.Celý život se stravoval zdravě,nekouří, nepije. Mám prostě vztek a jsme bezmocní.HANA
t

paja (Čt, 21. 6. 2007 - 12:06)

tino.- vojtovka je pro me neco jako návsteva posilovny.a po par hodinach odpocinku se citim pri sile-lepe.

Libor (Čt, 21. 6. 2007 - 12:06)

Hano, to, jak to tátovi začalo vypadá na infekci, která se nějakým záhadným způsobem dostala do oblasti mozku v důsledku té operace. Jako jedinou možnost (na kterou se ovšem nelze spolehnout) vidím nasazení antibiotik, které jsou schopny proniknout hematolikvorovou bariérou do mozku, kde jsou schopny likvidovat nepřátelské bakterie. Pokud bych byl na Vašem místě, ušetřil bych čas imunologickým vyšetřováním a ty antibiotika nechal rovnou nasadit.
V současnosti existují kombinované antibiotické protokoly, které jsou účinnější, než samostatná antibiotika.

Tina (Čt, 21. 6. 2007 - 11:06)

Přeji všem sluníčkový den. Pajo,nezlobte se,že se obracím přímo na Vás. Napsal jste,že chodíte na vojtovku. Můžete mi napsat,jakou s ní máte zkušenosti? Děkuji.

honza (St, 20. 6. 2007 - 14:06)

Mému dědečkovi bylo 62 let, měl ty samé příznaky jako u vás, babička se také o něj starala, tu to nemoc měl 2 roky a také to postupovalo hrozně rychle, nějaký pán to měl 15 let a měl to pouze v nohách nevím jak je to možné asi u každého se to jinak projeví. Bylo to náročné jak pro dědu tak pro babičku a nás. teď už ho nic nebolí bohužel s touto nemocí boj prohrál.

Hana (St, 20. 6. 2007 - 09:06)

Honzo, kolik bylo vašemu dědovi roků? Můj táta bojuje s nemocí 7 měsíců,šel na operaci kyčelního kloubu a po 2 měsících po operaci mu nemoc propukla. Vše mu šlo stašným tempem, nyní je ochrnutý na celé tělo,hýbe trochu hlavou,nemluví,jen vydává zvuky. Špatně se mu polyká rozmixovaná strava, začíná se dusit. Je mu 75, staráme se oněj doma co to jde,ale nebudu psát jak nepředstavitelně je to náročné pro něj, mamku a nás 2 dcery. Mám stach až tu nebude,ale zároven ta nemoc není k žití,nevím,proč musí tito lidé tak trpět do posledního dechu. HANA

honza (Út, 19. 6. 2007 - 19:06)

děkuji za umřímnou sostrast Tině a Emě je to hrůza ta to nemoc je horor všechny nás to zdtilo

ema (Út, 19. 6. 2007 - 15:06)

Honzo, musíš myslet na to, že teď už dědu nic nebolí. Upřímnou soustrast.

Tina (Po, 18. 6. 2007 - 21:06)

Je mi to líto,Honzo.

honza (Po, 18. 6. 2007 - 18:06)

Dnes se vracím k mému příspěvku k nemoci mého dědy a příspěvku mé sestřenici míši. Děda bojoval do poslední chvíle s nemocí als ale bohožel dnes v 13:00 boj s touto nemocí prohrál

paja (Ne, 17. 6. 2007 - 11:06)

vladimire, prosím chci se zeptat na dvd a cvičení. chodim na vojtovku.

Tina (Ne, 17. 6. 2007 - 06:06)

Čtu tyto stránky a mám slzy v očích. Manželovi diagnostikovali tuto nemoc před rokem a půl. Má 52 let. Nemoc se nejdříve projevila na HK. V současné době má totálně atrofovaný pletenec ramenního svalstva. Částečná hybnost zůstala zachována v prstech. Nožičky zatím fungují,takže kratší procházku zvládne. Bohužel se začínají dostavovat potíže s dechem a zahleněním. Také polykání se zhoršilo,ale zatím zvládá pevnou i tekutou stravu. Starosti mám s jeho váhovým úbytkem.
Vám,Vladimíre,zlepšení zdravotního stavu přeji. Bohužel ne každý si může tuto léčbu finančně dovolit. Informovala jsem se i u profesora Benaříka na možnost transplatace kmenových buněk. Má mezi svými pacienty dva,kteří tuto lečbu postoupili. Bez úspěchu.

paja (So, 16. 6. 2007 - 12:06)

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10122978233-udalosti-v-regionech-ostrava/34388.html

ema (So, 16. 6. 2007 - 11:06)

Milá Nikol, jak jste zjistili,že je ALS dědičná, četla jsem o tom sici na netu, ale lékaři mojí mamce říkali, že ALS dědičná není. Mamka má bulbární formu, jsme s tatím také na dně, mamka přestala brát Rilutek, nedělal jí dobře, neměla chuť na jídlo a bylo jí na zvracení. Je ve spojení s léčitelem a ani on jí ho nedoporučil. Před 3 roky prodělala chřipku a od té doby začala špatně vyslovovat určitá slova, to se zhoršovalo, poté neunesla, jak říkala páteř. Začala chodit k neurologovi, ten si myslel, že si vymýšlí posílal ji na všemožná vyšetření, kde nic nezjistili až před půl rokem poslal mamku do nemocnice, kde lékař podle jazyka zjistil podezření a ALS. Poslali ji na vyšetření, které to potvrdilo. Nyní se jí zhoršuje dýchání a polykání tekutin je nejhorší. Tuhá sousta zatím spolkne.Nemůžu spát a jsem ráda, že existuje tohle fórum.

Michaela (Pá, 15. 6. 2007 - 20:06)

Dobry den,

prosim Vas PORADTE mi...Som zufala. Moja mamka(57) ma ALS od maja 2006, je uplne ochrnuta (krk ma este s problemamy funkcny) a druhy den kasle.Stale ked sedi, v dvoj sekundovych intervaloch...Nevladze uz nic vykaslat,nema taku silu....Prosim Vas,je to dalsi prejav ALS,alebo ochorela? Hrdlo ju neboli...Som zufala, sme z maleho mesta a lekari sa tu s ALS este nestretli, tak nevedia poradit...Dakujem za vsetky rady...

Eli (St, 13. 6. 2007 - 22:06)

nicol
Otoky kotníků by k ALS patřit neměly, měl by však navštívit lékaře, pokud pravidelně nechodí s ledvinami na kontrolu, může to však mít i jinou příčinu.
Jinak v případě podezření na ALS se provádí elektromyografické vyšetření, které nemoc potvrdí či vyloučí. Myslím, že někde výš se o tom už psalo.

nicol (St, 13. 6. 2007 - 15:06)

dobrý den... moje babička měla dědičnou formu ALS a tatka začal mít ted problémy s nohama-najednou mu otekly kotníky a občas ho to zabolí.. nikde jsem toto nenašla jako příznak ale přesto se hodně bojím. někde jsem četla že by to mohlo být iod ledvin-má s nima prolbémy už dlouho-ale přeston bych se chtěla zeptat, jestli by tohle mohl být příznak ALS... předem děkuji za odpověď

nicol (St, 13. 6. 2007 - 15:06)

dobrý den... moje babička měla dědičnou formu ALS a tatka začal mít ted problémy s nohama-najednou mu otekly kotníky a občas ho to zabolí.. nikde jsem toto nenašla jako příznak ale přesto se hodně bojím. někde jsem četla že by to mohlo být iod ledvin-má s nima prolbémy už dlouho-ale přeston bych se chtěla zeptat, jestli by tohle mohl být příznak ALS... předem děkuji za odpověď

Libor (St, 13. 6. 2007 - 09:06)

Vladimíre, děkuji Ti za sebe i za všechny pacienty v této diskusi. Tvoje zkušenost konečně vnáší světlo do čínské léčby a jsi první, kdo se zde ozval s osobními zkušenostmi. Ocenil bych, kdyby se ozvali i ostatní kdo v Číně byli a poskytli nám svoje zkušenosti. Já jako pacient tuto možnost určitě ještě zvážím. Ještě prosím uveď kontakt na zařízení, kde Tě léčili.

vladimír (Út, 12. 6. 2007 - 11:06)

Vážený Libore, čína je velká země s neuvěřitelně širokou základnou lékařství, a hlavně má tisícileté zkušenosti. Podmínkou léčby této nemoci je věřit , věřit, věřit. Pokud nemáte důvěru k čínské medicíně, pak jsou vaše peníze zcela zbytečně vyhozeny a nemá vůbec cenu absolvovat dosti namáhavou cestu do Číny. Překvapuje mne, že jsem jediný kdo má pozitivní zkušenost s léčbou TCM. Zcela vyléčen nejsem, to by byl zázrak, ale dokázaly v číně nemoc zpomalit natolik, že se cítím velmi dobře. Tvrzení čínských lékařů je, že se jim podařilo nemoc zastavit, ale to jako laik nemohu posoudit. Používají masivní akupunktůru, tzn. měl jsem na sobě 52 jehel. Akupresura je masáž, speciální čínská. Sestává se z bodové masáže, míst která mají co do činění s neurony, které jsou zablokovány, vše je přes ručník, lékař na vás nesáhne. Po masáži, mne ještě lékař nahříval záda jejich speciální tyčinkou. Denně jsem pil dvakrá dvě deci , bylinného čaje. Ten musím pít i doma, bez něj by to bylo zlé. Co dokázali zcela určitě, co mohu sám posoudit je, měl jsem suché oči, pomocí bylinných čajů je to již půl roku o.k., polykání , každé sousto byl velký problém, docházelo k dušení, nyní není problém polknout kus jablka. Dýchání, o.k. Motorika, vrávoral jsem, teď o.k. Hodně napomáhá speciální cvičení, které jsem dostal na DVD od čínského lékaře. Uvádí vás do pohody a probouzí neurony, které jsou na ústupu. Lékaři v číně jsou velmi přátelští, mají tendenci stát se přítelem pacienta, je to motto jejich mediciny. Nevím, co by Tě ještě zajímalo, ale nemohu soudit celou čínskou medicínu, když jsem v zemi která má přes miliardu obyvatel, poznal život na jedné klinice a všechny názory jsou pouze mé osobní. A jinak pozdravuji Litomyšl.

Reklama

Přidat komentář