Reklama

Mirena

Jiřinka (Čt, 9. 6. 2011 - 22:06)

Holky, které máte...Ano normální to je,protože Mirena dokáže držet hormony tzv.na uzdě. Mě pomohla moc,nemám P.M.S.,žravost ani bolesti prsou a tu silnou menstruaci už taky nikdy nechci zažit.Opravdu lituji,že jsem tak dlouho trpěla a bála se zavedení měla jsem totiž dvě sekce, takže mi hrozila slabá narkoza,ale šlo to bez problemu a bezbolestně.Zatím nepřibírám a nejsem nateklá,jako jsem bývala před menzesem.Nejsem zastánce žádné chemie,ale tady jsem udělala výjimku,protože výhody převyšují a zatím nelituji.

jaja (St, 8. 6. 2011 - 21:06)

Ahoj holky, mohla bych znát...ahoj lucko, mám ji rok a půl rok to co popisuješ, pak mi doktorka napsala nějaké prášky hrozně mě z nich bolela hlava, ale pak jsem to začala mít 14 dnů krvácení, 14 dnů klid, také uvažuji o odstranění, šla jsem do toho že slibovala zastavení menstruace, tak nevím co dělat jestli se to ještě upraví....

Radka (St, 8. 6. 2011 - 13:06)

Mirénu mám přes rok a...V prosinci minulého roku jsem prodělala akutní zánět slinivky,musela jsem vysadit antikoncepci.Teď po půl roce mě doporučili Mirénu,nic jiného,ale mám z toho trochu strach,protože 5let na mě dr.testovali všechno možné a žádná antikoncepce nesedla,pořád jsem špinila i tzv.Danu jsem musela nechat vyndat,tak teď nevímjestli by moje tělo nereagovalo na Mirenu stejně,nechtěla bych prošpinit celý rok za ty nekřesťanské peníze.Co vy na to?

Ivana (So, 28. 5. 2011 - 21:05)

mám zavedenou Mirenu...Mirénu mám přes rok a první měsíc,možná dva jsem měla hodně citlivá prsa,bolel mě i dotek při sprchování,ale přešlo to.Dnes jen chválím, vubec nemám menstruaci ani nešpiním a hlavně mě skoro vůbec nebolí hlava, za což díky....... co já se najedla brufenů :-)

eva (St, 25. 5. 2011 - 18:05)

mám zavedenou Mirenu měsíc.Stále špiním - což považuji ještě za normální, ale chci se zeptat, jestli je běžné, že jsem šíleně zavodněná a dost mě bolí prsa . Měl někdo, prosím, podobný problém a zkušenost, jestli to odezní ?

Kateřina (St, 25. 5. 2011 - 14:05)

S doktorem nediskutovat a Mirenu si nechat vyndat. Když by měl řeči proč ne, tak bych začala vyhrožovat soudem, protože tohle opravdu není normální. Na novou hormonální antikoncepci si tělo zvyká maximálně tři měsíce. To, co popisuješ je těžce abnormální a že ti lékař Mirenu nevyndal už před půl rokem je velké profesní selhání.
Osobně bych se soudila o finanční odškodné, ale to už je na tobě, samozřejmě by ty soudy trvaly dost dlouho a byla by to otrava.
Jinak v každém případě změnit lékaře, protože co takový expert udělá příště? Přehlédne mimoděložní těhotenství, například? Pryč od něj.

Lucka (St, 25. 5. 2011 - 13:05)

Ahoj holky, mohla bych znát Váš názor, v červenci to bude ro, co mám zavedenou Mirenu. A je to velký mazec. Skoro 8,5 měsíce krvácení, dá se říci v kuse. přešla jsem k jinému lékaři, tam mi řekl, že je vše ok, že musím vydržet do jednoho roka, že můh hormonální systém to bojkotuje. Čekám na zázrak, no zázrak se stal, krvácím 12 dní, pauza 10 dní a znovu a znovu. Když jdu k lékaři, to je řečí, proč ji nevytahovat, ale co dál, opravdu nechci prokrvácet 5 let. Co by jste dělaly na mém místě?? Díky Lucka

jája (St, 25. 5. 2011 - 12:05)

Tak mám za sebou vyndání pod narkózou, pokud vás to někoho čeká, tak to opravdu nic není. Samotné přípravy a čekání horší než zákrok. Po probuzení, žádné bolesti, 2 dny lehké špinění. 3 den po zákroku jsem OK jako bych na ničem nebyla.

Lenka (Po, 16. 5. 2011 - 20:05)

Ctěla bych vědět ,jestli má Mirena kovové části,protože pak prý nejni vhodný radiolifting.Děkuji

NOVAKOVA MARIE (Po, 16. 5. 2011 - 14:05)

Holky, které máte...MUŽU VŘELE DOPORUČIT MĚLA JSEM HO 5LET BEZ PROBLEMU

Martina (So, 14. 5. 2011 - 21:05)

Byla jsem včera na vyndání...Milá Jájo, spousta pacientek, kterým nejde vytáhnou Mirena, musejí podstoupit krátkou sedaci (narkozu)-je to velmi rychlé, kdy se tělísko vytáhne pomocí háčku. Samotná příprava na narkozu je delší než samotné vytažení Mireny. Není se čeho bát. Martina.

Martina (So, 14. 5. 2011 - 21:05)

Měla bych dotaz, mirena mi...Mirena se zavádí buď v době menstruace nebo v plovině cyklu, kdy je hrdlo pro zavedení rozšířené a tak zavedení není pro pacientku tak nepříjemné. Do té doby je o.k. se chránit kondomem. Pohlavní styk po zavedení Mireny se uvádí po 24 hodinách po zavedení. Hezký večer, Martina.

jája (Čt, 12. 5. 2011 - 11:05)

Byla jsem včera na vyndání Mireny, bohužel se nezdařilo, vlákna se zatáhla dovnitř, musím jít na vyndání pod narkózou. Máte s tím někdo takovou zkušenost?

Zdeněk2 (St, 11. 5. 2011 - 16:05)

Všechna nitroděložní tělíska spolehlivě chrání ihned po zavedení, dokonce se dají použít jako dodatečná ochrana při selhání přerušované soulože nebo roztržení kondomu. Ovšem nejlepší období pro zavádění je při menstruaci, protže v té době je děložní hrdlo uvolněné a je to snadnější.

verri (St, 11. 5. 2011 - 14:05)

Měla bych dotaz, mirena mi bude zavedena až 14dní po menstruaci, do té doby se budeme chránit kondomy, je to ok? Po zavedení je ochrana proti otěhotnění po jaké době?

JANA (Čt, 5. 5. 2011 - 11:05)

Ahoj doktorko,dočetla...MIRENU JSEM DNES KUPOVALA A STALA 4990,-KČ,U DOKTORKY JSEM PLATILA JEN 30,- KČ.

Klára (St, 4. 5. 2011 - 16:05)

Holky, máte některá zkušenost s otěhotněním po vyndání Mireny???

Hana (St, 4. 5. 2011 - 15:05)

Prosím o názor...Zadny problem s tampony nemam. Domnivam se, ze vyrobce myslel na to, ze by se s vytahovanim tamponu zavadilo o vlakna Mireny a tim by se mohla vytahnout...coz byste ale musela o vlakna sama zavadit a vytahnout je. Tampon byste musela zavadet az primo k cipku a i tak nevim, jak by se ta miniaturni vlakna dokazala omototat kolem tamponu tak, aby jste je vytahla.

Rendy1 (St, 4. 5. 2011 - 14:05)

Také mám Mirenu, asi půl...vyzkouším, snad to pomůže, doufám, že to bude mít vliv na pleť, ať nejsem jak puberťák

Martina (St, 4. 5. 2011 - 12:05)

Také mám Mirenu, asi půl roku zavedenou, krvácela jsem celou dobu, špinění, krvácení se střídalo. Pak jsem dostala výbornou radu od kamarádky, koupila jsem si vytamín E a za týden bylo po špinění a po krvácení. Super doporučuji.

Reklama

Přidat komentář