Reklama

Mirena

Rendy1 (St, 4. 5. 2011 - 08:05)

tak já mám mirenu zavedenou...tak to mám podobné, už bych si ji ale kvůli tomu nedala, 14 dní v měsíci špinění to je mazec, hrozně se mi zhoršila pleť, špatně se hojí drobné ranky, mám ji rok a uvažuji o vyndání, mám jí kvůli zmenšování myomů v děloze, je pravda, že se zmenšily, ale ty vedlejší účinky...

Jana (Ne, 1. 5. 2011 - 12:05)

Holky, které máte...tak já mám mirenu zavedenou už 2 roky a menstruaci mám pravidelně každý měsíc.když jsem tělísko neměla tak jsem měla menstruaci jen 5 dní a stělískem jí mám tak 8 až 14 dní.ptala jsem se na to mého gynekologa a ten mi řekl že neví proč mám menstruaci že u této antikoncepce bych neměla vůbec krvácet.jinak mirena je dobrá v tom,že nemusím myslet na to jestli jsem si nezapoměla vzít pilulku,ale po této zkušenosti vím,že bych do této antikoncepce už nikdy nešla.dala jsem za to tolik peněz a stejně to nemá účinek jakej by měl být.

Mart. (So, 30. 4. 2011 - 10:04)

Kdyby si některá z vás chtěla popovídat o svých zkušenostech s Mirenou v Praze - za 700 Kč.Tak se mi ozvete na [email protected].

Alena (Čt, 28. 4. 2011 - 12:04)

Ahoj, já jsem s Mirenou...Děkuji za pozitivní zprávu Jarko. Právě jdu volat doktorovi o výsledky a mám se objednat na zavedení Mireny, ale do teď jsem váhala, protože jsem našla jenom negativní reakce. Tak ještě jednou děkuji a už se těším až budu psát samá pozitiva na Mirenu. :-)

Jarka (Čt, 28. 4. 2011 - 08:04)

Ahoj, já jsem s Mirenou opravdu moc spokojená. Mám jí 5 let a jdu na výměnu a zase si nechám zavést novou. Upravil se mi krevní obraz, nejsem tak unavená, špinění se objevilo opravdu jen na začátku nebo se objeví, když jsem nemocná. Jinak nemám žádný problém. A opravdu jsem si zvykla na to nemenstruovat a je to pohoda.

Laděna (St, 27. 4. 2011 - 19:04)

Prosím o názor používání tamponů při Mireně,v propag.letáčku varují před nechtěným vytažením,předem díky.

Lada (St, 27. 4. 2011 - 19:04)

Názory na Mirenu jsou opravdu rozlišné,každé tělo se sní vypořádává po svém.Já mám Mirenu zavedenou necelé dva měsíce,jsem po konizaci děložního čípku tak mě doktor předem upozornil,že příprava na zavedení bude trošku bolet,samotné zavedení už bylo v pohodě.Dokonce jsem slyšela,že Mirenu někdo zavádí při narkoze,podle mého názoru je to zbytečné,ale na druhou stranu kdo se bolesti obává proč ne.Po zavedení se mi mírně zhoršila pleť´a asi po dobu 14dnů mě bolelo břicho(trošku jako tlak na moč.měchýř.)Měsíčky jsem dostala na den přesně,před Mirenou jsem brala Yadine při kterém jsem špinila asi 4 dny,při Mireně se mi to asi o4 dny ještě prodloužilo.Ted´jsem docela v pohodě,plet´se mi celkem srovnala asi po měsíci břicho je taky OK.Tak snad budu spokojená,pokud nebudu vyndat se dá vždycky,za zkoušku to stojí.

simi (Čt, 21. 4. 2011 - 20:04)

Ahoj po měsíci od zavedení,špinění přestalo asi 3 den po zavedení,tak jsem po těch šílených bolestech měla docela radost, že alespoň něco..minulý týden jsem však dostala hrozné křeče do břicha(lokalizované jakoby vaječníky), které vystřelovaly až do stehna,taková tupá bolest.Musela jsem jet k lékaři a byla rozhodnutá dát Mirenu pryč.Lékař nic nezjistil ani ultrazvukem, jen jsem začala zase špinit. Tak nevím, špiním už týden a myslím si, jestli to není menstruace,časově to vychází a ty bolesti možná byly kombinací menstruačních bolestí(které jsem do dneška nikdy neměla)a cizího tělesa v děloze.

Lenka (St, 20. 4. 2011 - 11:04)

I já přidám svůj názor na Mirenu. Nechala sem si ji zavést v prosinci 2008 po šestinedělí. Můj lékař mi jí doporučil jako nevhodnější antikoncepci,protože mám poruchu krvetvorby a každý měsíc jsem silně krvácela. Bylo mi řečeno že po Mireně krvácet přestanu. Samotné zavedení bylo velice bolestivé,když jsem jela domu tak jsem měla bolesti srovnatelné s těmi poporodními.Po zavedení jsem asi 14 dní krvácela a pak nastal zlom,přestala jsem hnedle menstruovat,což pro mě bylo fajn. Od zavedení jsem nemenstruovala,menstruace přišla až 6.července,v den, kdy jsme odjížděli na dovolenou k vodě,prostě jako naschvál. Člověk nikdy nevěděl kdy to může přijít. Další problémy přišli po dvou letech po zavedení. Z ničeho nic sem začla krvácet a za chvilku to zase přešlo. To trvalo asi dva měsíce,že se u mě střídali stavy krátkodobého krvácení a opět nic. Rozhodla jsem se jít k lékaři,protože jsem prostě cítila že něco není v pořádku. A nebylo. Tělísko se hnulo,ačkoliv lékař tvrdil že je to nemožné,že se to nestává. Muselo ven,protože neplnilo svoji funkci a mě způsobovalo kontrakce,protože se ho děloha snažila vypudit. Takže jsem ho v sobě měla 2 roky a 4 měsíce. Hnedle ještě jednou tak dlouho jsem ho měla mít v sobě. Smůla,prostě jsem vyhodila peníze oknem. Takže nemohu říci jestli mám dobré nebo špatné zkušenosti,asi tak napůl,protože je fakt že nemenstruovat je děsně fajn,alespoň v mém případě. Ale nikdy nevíte kdy menstruace dorazí a jestli těch pět let na které si to zaplatíte to skutečně bude klapat.

nutelka (Ne, 10. 4. 2011 - 10:04)

Mirenu mám od prosince. Stále čekám až se vše srovná , protože podle mé lékařky mám vydržet . Jenže blíží se dovolená a já občas špiním, pak mám týden klid a pak se to znovu objeví , nevím co s tím a jak si co naplánovat . Máte někdo také takové problémy a nevíte co s tím ? Díky :)

Zuza (Pá, 8. 4. 2011 - 18:04)

Tak všechny vás zdravím!
Kdybych četla tuhle diskuzi předtím než jsem si Mirenu nechala zavést nevím nevím jestli bych do toho šla...... Na zavádění jsem byla včera -no věděla jsem ,že to asi moc příjemný nebude ,ale mám dvě kamarádky které Mirenu mají a ani u jedné se neobjevilo tolik problémů co tady čtu....
Jsem po dvou porodech od posledního 11let ,ale k věci každá jste určitě byla na preventivní prohlídce u které bývá stěr s děložního čípku takže to nepříjemný kdy se bere nebo stírá vzorek je o kapku delší než normálně .samozřejmě jde taky o to kdo jak snáší bolest já za sebe mužu říct ,že když jsem loni spadla na bruslích a odřela si loket bylo to daleko horší.... Po zavedení včera odpoledne jsem měla jen trochu bolest břicha ,ale jen trochu večer už nic.. A dnes jsem přestala krvácet jen špiním ,tak uvidím dál ,kdyžtak se potom podělím o další vnímání nebo nevnímání Mireny :o))

Romana (Čt, 7. 4. 2011 - 14:04)

Omlouvam se k ne stastne...Přesně taky jsem nevědela jestli mám jit do Mireny když čtu ty komentářě ale mam ji tři měsíce mám menstruaci i 10 dní ale slabší i pobolívání břicha tak čekám co dál

Hanka (Čt, 7. 4. 2011 - 12:04)

Reaguji, protože mi to nedá...Omlouvam se k ne stastne zvolenemu prirovnani k porodu, chapu, ze kazde telo je jine a jinak se s cizim telesem vyporadava. Ono s tou psychikou to spise souviselo jinak - me spoluzacka, ktera mela zavedenu Mirenu a ja se teprve chystala, popsala ne moc pekny zazitek pri zavadeni a i kdyz nemela vetsi problemy, tak mne pred Mirenou odrazovala. Takze i kdyz mohu byt psychicky pripravena sebevic, porad na nas pusobi ty drasticke zazitky, ktere tady zeny popisuji.

Marcela (St, 6. 4. 2011 - 20:04)

Mirenu mám 5 let, teď si ji jdu nechat opět vyměnit a jsem maximálně spokojená.
před tím jsem měla velmi silnou menstruaci - cca 6 dnů (denně i balení tampónů + vložky)teď nemenstruuji vůbec. je to velice pohodlné. oproti tabletám je to pohodlnější - nepřibírám, nezapomenu a hlavně , špiním max. 1 x za rok a žádný PMS.

kája (St, 6. 4. 2011 - 07:04)

Dobrý den, Mirenu jsem...Reaguji, protože mi to nedá na příspěvek Hanky... přece když se rozhodnu do Mireny jít, tak jsem na ni psychicky připravená a žádné bolesti si nevymýšlím, navíc v mém případě pokud jsou takové že týden doslova lozím po zdi a nemůžu ani spát... A když jsem už rodila, tak si přece mohu dovolit přirovnat tyto bolesti k porodu, protože vím, co to je. Takže o psychice by to mohlo být, ale o pěkně drahé za 6000,--Kč.

Mikkkky (Út, 5. 4. 2011 - 20:04)

Dobrý den, Mirenu jsem měla zavedenou 7 měsíců, během té doby jsem neustále krvácela, trpěla hroznými bolesti, přibrala 8kg, zhoršil se mi psychický stav a po neustálých kontrolách a uklidňování od doktora že je všechno naprosto v pořádku, jsem se rozhodla pro vyndání. Přemluvit gynekologa mi trvalo pěkně dlouho a eště byl kvůli tomu naštvanej. A peníze mi prý vrátí až tehdy,kdy zavede mirenu jiné ženě. To mi příde jako pěkná blbost. Nevíte někdo, kde by se dalo zjistit, jak to s tim vrácením peněz vlastně je?

Petra (Po, 4. 4. 2011 - 11:04)

Ahoj, mám MIRENU už 9 měsíců, po porodu a musím říct, že jsem po zavedení žádné bolesti neměla, ale za to jsem skoro 2 měsíce silně špinila. Občas mám bolesti v podbříšku, ale příčinu neznám, vše je dle doktorky v pořádku, Jinak musím říct, že zatím pravidelně menstruuju. Tak uvidíme, jak to bude dál

Zdeněk2 (So, 2. 4. 2011 - 20:04)

Nitroděložní tělíska chrání okamžitě po zavedení, dokonce se do 5 dnů po rizikovém styku dají použít jako dodatečná ochrana.

Nina (So, 2. 4. 2011 - 18:04)

Nechala jsem si Mirenu zavést pod narkózou a stálo mě to 5500Kč. V den zavedení jsem měla mírné bolesti připadalo mi to jako špatně zavedený tampon) druhý den už sem necítila vůbec nic jak kdybych tam nic neměla. Ale nikde jsem se nedočetla odkdy je bezpečné se spolehat jen na mirenu. Přítel občas ucítí škrábnutí o drátek ale prý to není nijak extremně nepříjemné.

Hanka (Pá, 1. 4. 2011 - 23:04)

Milé dámy,
zasla jsem na diskuzi k Mirene, abych zjistila, zda nektera z Vas ma zkusenosti s tim, ze telisko ma vice jak pet let, tak jako ja (po peti letech akorat neprodukuje hormon, takze funguje jako DANA). Co jsem kratce pochytila, delite se na dve skupiny - ty, ktere s tim mate dobre zkusenosti a ty, ktere zase spatne. Ja jsem rada, ze patrim do te prvni skupiny - odkaz na to, ze zavedeni bylo horsi nez porod me docela pobavilo (nevim, ktera z zen zaziva takovy luxus jako triminutovy porod, ale jeste jsem nerodila, takze nemuzu soudit). Telisko jsem si nechala zavest v 18 a mam ho od te doby (cca 7 let), nove jsem si nenechala zavest, protoze planuji dite a dalsich pet let bych tedy telisko nevyuzila. Mate prosim nekdo s timto zkusenosti?
Rada bych Vam predala moji zkusenost a nazor na Mirenu - pro me je to uzasna antikoncepcni metoda, zadna silna menstruace, pouze spineni (doporucuji zenam s velmi silnym krvacenim), po "vyprazdneni hormonu normalni menstruace, zadne polikani prasku je pro mne velke plus, bolesti jsem mela jedno odpoledne po zavedeni. Doporucila bych damam, kteri se opravdu boji jit do Mireny, at do ni nejdou...psychika je strasne dulezita a jestli budete mit strach, je jasne, ze budete tim intenzivneji prozivat negativni pocity po zavedeni. Ja jsem si jedine musela nechat ustrihnout vlakna trochu vic.

Reklama

Přidat komentář