Reklama

Mirena

alča (St, 30. 3. 2011 - 12:03)

Alčo, lékařka ti nenavrhla...Kájo, prý peníze nedostanu, že jsem měla půl roku vydržet! Záleží asi na lékaři...ale já jsem ráda že už se dávám po tom týdnu úporných stahů a horeček dohromady, protože jsem měla a mám rozhozený celý organismus. Navíc už kašlu na všechny ty hormony, které jsou akorát business pro doktory a zkusím pharmatex. Asi jsem teď zdrtila všechny trpící holky, to mě mrzí, nicméně si nevymýšlím.

Jitka (St, 30. 3. 2011 - 09:03)

Po vyndání Mireny jsem 70 dní nemenstruovala, přitom mi velmi narostla děložní sliznice. Doktor mi píchl injekci na vyvolání menstruace :-( Teď s napětím čekám, zda se sliznice dostane po odmenstruování do normálu - jinak bych dle doktora musela na kyretáž. I přesto jsme ráda, že jsem se rozhodla s Mirenou skončit. Všechny moje trable - zavodnění organismu, otoky nohou, bolavá záda po pár dnech zmizely. Snad ještě zhubnu, neboť jsem při Miréně hodně nabrala. To je poslední negativum, co mi zbylo. Za čas napíšu, jak jsem dopadla. Kdosi už tu psal, že se váha začne upravovat až po první menstruaci.

Kaja (St, 30. 3. 2011 - 06:03)

Holky, já jsem to...Alčo, lékařka ti nenavrhla nějakou variantu, že by jsi penízky dostala vráceny? Mě minule říkala, že pokud to nevydržím, třeba ze stejných důvodů jako ty, že i po roce vrací výrobce 4800kč, stála mě 6500kč. Mám ji zavedenou přesně týden, boelsti mám pořád, takže jsem pod utišujícími čípky. Dnes je hodlám po týdnu vysadit, tak uvidím jak dlouho to vydržím. Je to fakt porod.:-(

alča (Út, 29. 3. 2011 - 20:03)

Holky, já jsem to nevydržela bolestí...mirenu jsem si po týdnu nechala vyndat a na peníze jsem se vyprdla, protože jsem 7 dni rodila, nebyla schopna chodit do práce, zvracela a potom co jsem zkolabovala nepřestávající bolestí jsem to vzdala, nehodlám se zbláznit zamlada, možná se vám to zdají vyhozené peníze, ale já jsem ráda že žiju .....prostě to tak bylo a já jsem byla úplně vyřazená ze života..tím fandím všem komu mirena vyhovuje!!!!

Naďa (Út, 29. 3. 2011 - 18:03)

Ahoj,dnes jsem byla na...Ahoj Simi, já dnes byla taky. Čekala jsem, že to bude nepříjemné, ale že po zavedení bolest zmizí. Mně se ovšem zdá, jako bych začínala rodit. Doufám, že ta bolest brzy přejde. Prosím tě, napiš, jak to vypadá u tebe. Doufám, že to budou nějaké povzbuzující zprávy. Dík.

Kristl (Po, 28. 3. 2011 - 21:03)

Ahoj Milado, Mirenu mám uz přes čtyři roky a mentruaci nemám. Na podzim jdu na vybráni a nechám si ji dat určitě znovu. Ze zacatku mi to přišlo strašně nepřirozené, ale po čase jsem si zvykla a ted si to nedokážu představit jinak:-)

Kaja (Po, 28. 3. 2011 - 07:03)

Ahojky Simi, moje řeč-já...Bety:holky jsem na to m stejně, taky mě to zavádění bolelo.Asi týden jsem měla celkem klid,ale potom jsem měla neustálé bolesti jako před porodem, pořád jsem si brala ibalgin, v jednu chvíli jsem myslela, že pojedu na pohotovost v noci. Pak jsem radši zašla k doktorce na kontrolu a zjistila, že se mi udělala na vaječníku cysta, prý sama zmizí. Na bolesti jsem dostala velmi účinné anální čípky, působí 12hod a nic nebolí. Mám je brát týden, pak je vysadit a pokud by bolesti přetrvávaly tak bych musela pod narkózu na nějaké hloubkovější vyšetření. No nicméně pořád doufám, že mě čekají lepší časy.:-)

Ruze (Pá, 25. 3. 2011 - 23:03)

No ja uz ji mam skoro 5 let a ted si ji budu muset nechat vyndat ale docela se toho bojim , a me kladne a spatne zkusenosti ? takze kladne spineni tak 3 dny pak mam klid , ale spatne pribrala jsem tak 12 kg , zhorsila se mi plet . tak budu rada ze si to nechavam vyndat .

bety (Čt, 24. 3. 2011 - 08:03)

Ahojky Simi, moje řeč-já jsem si připadala po zavedení mireny asi jako ty-měla jsem tak silné stahy dělohy a normálně jsem brečela bolestí. Dnes ji mám 3. den a je to už lepší, nicméně pořád dost bolí. A to už jsem taky rodila. Nechci tím nikoho odradit, ale to jsem opravdu nečekala, že to bude tak bolestivé....těší mě že nejsem sama. Simi vydrž, nejhorší máme za sebou a už to bude jen o.k.!

simi (St, 23. 3. 2011 - 22:03)

Ahoj Petulko, dnes jsem šla...Ahoj,dnes jsem byla na zavedení a nic strašnějšího jsem nezažila a to mám už jeden porod za sebou.Těším se na benefity Mireny,snad to u mě bude tak dobře fungovat.Ale to zavedení...všude řeknou jen trochu štípne..., ale měla jsem pocit, že mi rvou vaječníky(bolest byla lokalizovaná do těchto míst).Po zavedení jsem měla celý den pocit porodních bolestí(bolest zad, stahy dělohy a nutkání tlačit)Tak nevím,zatím jen obavy a rozpaky.

bety (Út, 22. 3. 2011 - 18:03)

Ahoj,zítra jdu na zavedení...Ahoj Petulko, dnes jsem šla taky do Mireny. Já už jsem zkusila kdeco, kromě prášků, po kterých jsem silně dlouho krvácela (a že jich bylo různých) po náplasti a nuvaring. Zavedení mě překvapilo, jak bylo bolestivé, nicméně se to vydržet dalo, ale bolí mě tak šíleně břicho a je na omdlení, že kdybych měla být v práci, nezvládala bych a zkolabovala, a to si myslím, že žádná cíťa nejsem, ale těším se, že to brzy přejde a já budu mít 5 let klid. Ahoj a napiš jak jsi na tom ty. Bety ze Zlína

Jitka (Út, 15. 3. 2011 - 13:03)

Taky zajímavá informace, kterou mi lékař před vyjmutím tělíska neřekl: Pokud si pacientka nepřeje otěhotnět, vyjmutí systému by mělo být provedeno u fertilních žen během menstruace, pokud se menstruační krvácení dostavuje. Jestliže se systém odstraní v polovině cyklu a dotyčná žena měla během předcházejícího týdne pohlavní styk, potom vzniká možnost otěhotnění, pokud se ihned po odstranění starého systému nezavede nový.

Jitka (Út, 15. 3. 2011 - 13:03)

Nejvíce odpovědí na své dotazy najdete na http://www.mirena.cz/informace.html v bodě 4.8

petula (Ne, 13. 3. 2011 - 19:03)

Mám už mirenu 10 let , teď...Ahoj,zítra jdu na zavedení Mireny,tak doufám,že budu taky spokojená.Mám trošku strach a obavy,jak mé tělo tělísko příjme.

Kaja (Pá, 11. 3. 2011 - 11:03)

Díky moc Sandro za odpověď. Ono to bude asi fakt individuální. Mě už břicho bolí míň, slabě jako při menstruaci. Ale to špinění je pořád, jen na slipovku, ale přece. Jinak se moc těším na období klídku, zatím jsem o Mireně slyšela jen pozitiva. V diskusi se píše ledacos, ale to budou asi vyjimky co mají problém. Ty bez problému nemají důvod něco psát, že... Těch je určitě většina. Tak pěkný víkend všem.

Sandra (Pá, 11. 3. 2011 - 10:03)

Ahoj Kajo me to spineni trvalo jenom ten jeden den ale pobolivalo mi bricho asi 14 dni..z toho ten prvni den mi bricho bolelo hodne.a mam ji ted tri roky a menstruaci nemam vubec.

Kaja (Pá, 11. 3. 2011 - 10:03)

Katko prosím jak dlouho ti poprvé trvalo, než si na Mirenu zvyklo tvé tělo...? Myslím špinění. Jsem ráda, že máš s ní tak dobrou zkušenost, ostatně dala jsem si ji na radu kamarádek, žádná s ní nemá problém.

Katka (Pá, 11. 3. 2011 - 10:03)

Holky, které máte...Mám už mirenu 10 let , teď budu měnit za novou a nic lepšího není.Tedy budu mít 3 .Žádné krvácení , max 2 dny jemného minišpinění .Paráda doporučuji , neumím si představit , že bych opět musela používat vložky , krvácet ...jsem velmi spokojená a doporučujiu i kamarádkám. katka

Michaela (St, 9. 3. 2011 - 21:03)

Zajimalo by me, jestli by mi ho gynekolog zavedl i kdyz jeste nemam deti. Dneska jsem nekde cetla, ze to neni problem, kdyz deti jeste pet let nechi, ale jaka je praxe ze.

Kaja (St, 9. 3. 2011 - 11:03)

Ahoj, mám Mirenu zavedenou týden, pořád cítím bolest v podbřišku jako při menstruaci, špiním dost. V příbalovém letáku jsem četla, že toto může trvat 3týdny. Prosím o vaše zkušenosti... Jinak zavedení bylo dost nepříjemné, ale šla bych do toho klidně znovu, dá se to vydržet. Jsem zvědavá, kdy si na to tělo zvykne a bude klídek. Díky za odpovědi.

Reklama

Přidat komentář