Reklama

Nenavidim deti

Ahoj! (Čt, 13. 8. 2009 - 15:08)

Mám taky dítě s Aspergerovým syndromem.Od malička byla výchova hrozně těžká a je doteď,i když bude za chvíli školou povinné.Se vším,co psali přede mnou souhlasím,dítě opravdu působí na veřejnosti nevychovaným dojmem.Myslím si,že své dítě vychovávám dobře,určitě nemá žádné úlevy a výhody.Přesto je to na veřejnosti dosti složité,nikdy nevíte,co takové dítě napadne.Musíte být neustále ve střehu a tudíž jste pořád ve stresu.Takové dítě má intelekt většinou v pořádku,ale dost dobře nerozumí našemu světu.S ADHD nemám žádnou zkušenost,ale co jsem četla pár příběhů,někdy se takovéto dítě chová hůř než autista...ADHD je také mozková disfunkce,dítě se tak narodí..

Návštěvník (Čt, 13. 8. 2009 - 14:08)

Ahoj . Souhlasím s M. a s Márinkou .
Nezapomínejte brát v potaz jednu důležitou věc - děti se z podstatné části vychovávají také sami mezi sebou , mezi svími vrstevníkami . Takže i když budou rodiče , kteří jsou staristliví , dítěti se dost věnují a správně vychovávají , tak se velmi snadno stane že jejich dítě bude stejně takové , jako když má rodiče přesně opačného charakteru . To se stane , když dítě tráví hodně času ( třeba ve škole ) s dětmi , které takové rodiče nemají . Zkrátka , dětský kolektiv do kterého dítě chodí ho značně ovliňuje . Dítě může mít bezvadné rodiče , ale neznamená to že je to dítě takové , jaké by mělo být . Rodiče těžko můžou vědět čemu ho jeho vstevníci ve škole učí , jaké názory před ním vyznávají a snaží semu jje i vnutit , k jakým činům jej pobízí apodobně . NO a to je jsaný že dítě se začne chovat podle svích vrstevníků , hlavně podle většiny . Rozhodně rodiče nemají své děti plně ve svích rukou . Nemohou mít . Podle mě mají na dítě někdy větší vliv jeho vrstevníci než rodiče .
Může být dobré dítě dobrých rodičů . Ale klidnš se může stát že to dítě se značně se během krátké chvíle značně změní k horšímu , a né důsledkem rodičů ale důsledkem vlivu vrstevníků , se kterými se dítě kamarádí .

Návštěvník (Čt, 13. 8. 2009 - 12:08)

souhlasím s tím,že když se tak člověk rozhíží společností,pak autistických dětí by byla většina :=((

Márinka (Čt, 13. 8. 2009 - 11:08)

Ještě k tomu "zlobení". Za nárůst různých poruch učení, soustředění, ADHD, hyperaktivitu (neznalí tomu říkají nevychovanost) vlastně můžeme zčásti my a naše stále vyšší nároky, které na děti společně se školou klademe. Více učení, více kroužků a méně času na nicnedělání, které přitom děti ke svému vývoji tak potřebují. Dítě s Aspergerovým syndromem, které není typicky autistické snadno lidé zaměňují s nevychovanými zmetky, proto bych byla opatrná v hodnocení jak dětí, tak i jejich rodičů, protože vychovávání takových dětí musí být fakt dost těžký, ale kdo to nepozná na vlastní kůži, to asi nedokáže tak úplně posoudit. Ahoj

Návštěvník (Čt, 13. 8. 2009 - 09:08)

To máš bohužel pravdu.Možná se jen kdysi o tom tak moc nemluvilo.

Derby (Čt, 13. 8. 2009 - 09:08)

Koukám, že těch malých autistů se ale urodilo! Je jich čím dál víc!

Návštěvník (Čt, 13. 8. 2009 - 09:08)

Ahoj Márinko!
Je vidět,že jsi hodný člověk a máš sociální cítění.Bohužel spousta lidí takových není,proto nemá cenu nikomu vysvětlovat problém autismus.Přeji ti hodně štěstí!!

Návštěvník (Čt, 13. 8. 2009 - 09:08)

Tak ne,že bych nenáviděla děti.Ale hnusí se mi někteří rodiče ,kteří svých chováním a výchovou "pěstují zmetky" :=((

DOMINIK (Čt, 13. 8. 2009 - 09:08)

nejsi sama. me je taky líto primitivu co nenávidí deti.

Márinka (Čt, 13. 8. 2009 - 08:08)

Jako já chápu, že někdo děti moc nemusí, ale kdo NENÁVIDÍ děti, měl by se jít léčit.A říct v obchodě cizímu dítěti, že ho ztřískám za to, že mi leze do kabinky, to bych nikdy neudělala, páč ty děti za to svým způsobem nemůžou, že je rodiče nezvládají a nedokážou jim to vysvětlit. Pořád byste děti mlátili, to je nejjednodušší, chápu, ale někdy to stejně nikam nevede a je to jenom horší. Chtěli byste, aby vás děti nenáviděli? To s tím autismem mě opravdu dojalo a překvapilo mě, že i po dlouhé době sem na tuhle diskuzi přijde někdo aspoň trošku normální. No nic, mějte se a klidně si nenávidějte koho chcete, vám samým to rozhodně nepomůže. Dítě je malé, hodně věcem se musí teprve naučit. As nemá smysl tady někomu mluvit do duše, nechci nikoho odsuzovat, nevím, co se vám stálo, že dokážete takhle nenávidět a ještě k tomu děti. Sorry, tohle vás asi naštve, ale je mi vás líto.

Návštěvník (Čt, 13. 8. 2009 - 07:08)

Tak ať s ním do toho obchodu neleze, ostatní nejsou zvědaví na cizí nezvladatelná děcka.

Návštěvník (St, 12. 8. 2009 - 23:08)

Má kamarádka má dítě autistu-má 6 let,ale vypadá na 7.To leze do kabinek všem,protože za to nemůže-je to tím autismem.Tyto děti působí na veřejnosti velmi neukázněně a na první pohled vypadají,že jsou zdravé a nic jim není.Proto se každý mračí na kámošku,že neumí své dítě vychovat.To samé v obchodě,taky její děcko vše bere z regálu a prodavačky se mračí.Je to trápení a lidi tento problém bohužel málo znají,tak odsuzují.To jen tak pro zajímavost,že vždy za to rodič nemůže.

Macek (St, 12. 8. 2009 - 19:08)

Člověk si jde po dlouhé době koupit a zkusit nějaké oblečení. Svléknu se v kabince a slyším, jak nějaká matka děti nabádá, aby mi nelezly do kabinky a sama místo, aby je ohlídala, tak jde čumět na hadry jako v tranzu. Najednou se závěs odhrne, smích těch malých haj...líků, no nic /ani by mi to nevadilo - ale naproti seděl nějaký dealer a jeho doprovod/. Závěs jsem si zatáhla a za chvíli tam byly ti malí hajzlíci znovu, to už jsem nevydržela, asi pětiletou holčinu jsem dost neurvale čapla za ruku a řekla jí, že jestli mi ještě jednou do té kabiny vlezou, že je opravdu ztřískám, byl klid. Ani nevím jestli se mám zlobit na ty děti nebo spíš na tu čůzu - jejich matku. Já bych si to nedovolila, aby se moje děti chovaly tak, aby někoho obtěžovaly, ale ty mladé krávy si děti pořídí, ale chtějí žít jak před tím. No ohromný zážitek.

Teddy (St, 12. 8. 2009 - 19:08)

A to víš, že by to stačilo, ale vykládej to spoluobčanům...:)))

Karolína (St, 12. 8. 2009 - 19:08)

Nestačlo by třeba, aby ,,dětní" respektovali bezdětné, a naopak?

Návštěvník (St, 12. 8. 2009 - 18:08)

Když je někdo nenávidí, tak je prostě nenávidí, a s tím nic neuděláš. Takhle diskuze je od toho, aby se to ventilovalo.

Pavel (Út, 28. 7. 2009 - 23:07)

Děti někdy dokáží "vytočit do běla" to je pravda,ale nenávidět je ?

M. (Út, 28. 7. 2009 - 23:07)

Je mi dvacet, ale čím jsem si v životě prošla, to ty nevíš a bylo a je to dost krutý. Svoje bráchy jsem vychovávala, máma nemohla, otci byli ukradený. Divila by ses, ale potkalo mě tolik smutných věcí v tak krátkém časovém sledu jako jiné nepotká za celý život. Hodně jsem přehodnotila. Víš, někdy stačí pár let utrpení a člověk zestárne o 20 - 30 let, možná jsi hlídala x milionů dětí po celém světě (zní mi to jako vytahování), ale já mezi tím žila život, jaký si ani nedokážeš představit. Já nepotřebuju jet dělat au-pair, chci studovat a pak si pořídit vlastní dítě a mít ho ráda. Ty nejspíš sama žádné nemáš, ale třeba jednou pochopíš, jak jsou děti krásné (přestože neposlouchají na slovo). Brát drogy v pořádku není, ale dítěti už vůbec nepomůžeš tím, že ho za to budeš nenávidět. Přečti si moje předchozí příspěvky týkající se volné výchovy pořádně a přestaň se prosím tě nad druhé lidi povyšovat jenom proto, že jsi starší (což u některých lidí neznamená zkušenější). Možná jsou moje názory pro tebe "šáhlé", ale mě zas přijdou dost na hlavu názory lidí, kteří nenávidějí děti. A kolik je tobě, že si tak věříš a jseš si sebou a tím, co hlásáš tak stoprocentně jistá? Třeba i ty za 10 let přehodnotíš...

Návštěvník (Út, 28. 7. 2009 - 22:07)

Ještě něco, zajimavé je to když jsem byla u rodiny v Italii, kde rodiče total řvali po děckach a decka museli poslouchat.A že by měli všechno co chtěli. Vůbec nic takového...učili se dobře, měli snahu, rodiče respektovali, aupairku poslouchali..takze u nich jsem se mela vyborne...na me rodina byla hodna..ale decka vychovavali takovym zpusobem. A u rodin, kde deckam nechali jim volny prubeh..rodice nerespektovali, kradli jim penize atd.!!! nemám slov, jak může být 20 letá holka tak naivní !!! Kdyz jsem odjizdela to mi bylo 19 let...když se pamatuji, tak naivita taky byla ale cestovani a poznavani lidi a vůbec celkove jsem hlidala přes 30 decek různe narodnosti. Nekdy hnusne nekdy krasne vzpominky. Doporucuji!!!

to M (Út, 28. 7. 2009 - 22:07)

Viš co, nejprve si zajeď na tu Au-pairku, jak může 20 letá holka mít takové šáhle názory, když jenom hlidá děti ve své rodině. Prostřidej v anglii 5 až 8 rodin jako já, a hned názor změníš, co to je volnější výchova atd. Některé spratky hned bys zmlátila kdyby se sčervenali, ale ty holka zlatá si neprožila nic co jsem prožila já. Takže nepiš tady takové kraviny. kdyby tvé dítě bralo drogy, to je jako v pořádku u tebe jo...snad za 10 let změníš svůj názor, jsi ještě mladá, já jsem měla na hlídaní různé dětí z různých rodin jak z bohatých tak s chudých...přes Indy, Musliny, Australany, Turky, Američany, Brity...atd...A kdybych měla dítě, tak by muselo poslouchat na slovo atd.
Ze života přibeh: Byla jsem v rodině kde oba dva byli psychologové a dítě bylo agresivní,nevychované, mlátilo máti, máti mu dělala domací úkoly, po otci řval, a co oni v anglii se nesmí děcka mlátit a oni samozřejmě mu neřekli nic...a když po aupairce mluvil sprostě to je normální...?? to je ta volná výchova!!???
Jo jo , to jenom může napsat 20 letá holka jako TY. sbohem

Reklama

Přidat komentář