Reklama

Neholim si prirozeni. Jsem uz jedina?

Anonym (Ne, 7. 1. 2024 - 19:01)

Dnes mi došla pěna na holení, je neděle, takže zavřeno. Oholila jsem se tím shower gelem z Naturboxu a super, bez pupínků. 

Anonym (Po, 8. 1. 2024 - 11:01)

Taky to tak někdy dělám. On Naturbox má docela přírodní a jemné složení.

Default User Image
Bohyne Kyla Cole (Ne, 7. 1. 2024 - 13:01)

Francouzští lékaři zveřejnili zprávu, že přes devadesát procent pacientů, kteří tam nyní ročně navštíví dermatology, přiznává, že jejich potížím s pupínky, svěděním, infekcemi a záněty předcházela právě depilace.

„Ochlupení není na našem těle bez důvodu. Každá cibulka vlasu či chlupu netvoří jen vlasové vlákno samotné, ale má spoustu krevních cév, nervů a tuku okolo, navíc obsahuje mnoho kmenových buněk,“ uvádí profesor Des Tobin z univerzity v Bradfordu. Spolu s dalšími vědci a lékaři je zastáncem směru, že ochlupení je normální a současné tažení proti němu se dostalo do přehnaných rozměrů. „Neustálým holením, vytrháváním chlupů a různými depilačními metodami se narušuje přirozená ochranná bariéra kůže. Infekce se pak šíří rychleji a daná plocha je náchylnější k infekci i patogenům,“ tvrdí.

Stále víc přibývá mužů, kteří trend úplného vyholování nechápou. Symbolem ženského klína je pro ně ochlupení a mnozí říkají, že jim současné vyholené ženy připadají nepřitažlivé, spíše je označují za lákadlo pro pedofily než normální muže. 

„Je to problém, protože intimní ochlupení představuje přirozenou ochranu před vnějšími vlivy včetně podráždění ze spodního prádla nebo oblečení. Ženy si myslí, že dělají dobře, když se zbavují chloupků, ale to platilo pouze tehdy, když se tak předcházelo vším nebo muňkám. Holit se celý život nepřetržitě jen proto, že je to módní, není příliš vhodné. Lidé často říkají, že jim neoholená intimní místa připadají nečistá, že se holí kvůli lepší hygieny. Ale je to zbytečné. Dodržovat hygiena se přece dá úplně stejně i s ochlupením,“ říká Melissa Goistová z amerického Národního zdravotního ústavu.

Anonym (Ne, 7. 1. 2024 - 14:01)

Ještě tobě. Tohle vyřeší, když se zeptáš manžela, jak si holí vousy a  co používá, aby si nepodráždil pokožku. A pak si speciální produkty vyhledáš podle typu pokožky a toho co chceš holit, třeba na Notino. A nezapomeň je to tvoje tělo ne nějakých mužů. Nikdo ti nemá kecat do toho, co s ním děláš. Sama si najdi tu nejvhodnější metodu.

Anonym (Ne, 7. 1. 2024 - 14:01)

Ano, co nám bude nějaký chlap diktovat a nebo mít nějaké přání, kašlete na ně, ať žije feminismus! 

Anonym (Ne, 7. 1. 2024 - 09:01)

Výhody holení paží

Někomu chlupy na pažích nevadí a někdo dává přednost tomu, jak jejich paže a podpaží vypadají bez chloupků. Pro ty, kteří mají rádi pocit hladkých paží bez chloupků, bude holení prospěšné. Protože chloupky drží vlhkost, holení podpaží může mít za výsledek menší pocení nebo alespoň méně patrné pocení. Holení může také snížit zápach spojený s potem. Většina ochlupení je porézní, což znamená, že je schopné absorbovat a zadržovat pot.

 

Holení paží a podpaží může mít za následek i nežádoucí vedlejší účinky. Použití tupé čepele může způsobit zarůstání chloupků, popálení břitvou, škrábance a řezné rány a podráždění pokožky. Kromě toho jsou drsná místa na kůži, například na loktech, obzvláště náchylná k řezům a škrábancům při holení, protože je místo špatně vidět a pokožka je nerovná.

Zarostlé chloupky, bolestivé, červené hrbolky na kůži, jsou způsobeny tím, že oholené chloupky zarůstají zpět do kůže místo toho, aby byly rovné. Podráždění kůže se také může objevit ve formě folikulitidy, zánětu vlasového folikulu. Obvykle se objevuje na kůži ve shluku malých, červených teček, které způsobují pocit svědění nebo pálení. Folikulitida způsobená holením může mít za následek keloidy, což jsou tmavé vystouplé jizvy na kůži, které budou pravděpodobně trvalé.

Zdroj: Healthline

Anonym (Ne, 7. 1. 2024 - 09:01)

Holení většina lidí bere jako samozřejmost, ale zároveň si je vědomo toho, že je to činnost často velmi obtěžující. Léto je v plném proudu a teplé počasí si žádá lehké oděvy. S těmi je pak spojené i odhalování pokožky na rukách a nohách. V dnešní době je velice moderní holit se i v podpaží. Tento trend je ovšem i dost praktický a hygienický. Dotyčný se totiž tolik nepotí a nedochází ke kožním potížím.

 

 

Holit je možné v dnešní době podpaží buď klasickým holícím strojkem s žiletkou, nebo například epilátorem, což je více bolestivé. Možností jsou však i voskové pásky, nebo krémy. Nejúčinnější a nejdelší odstranění chloupků se zase děje pomocí laseru. Jak ale docílit hebkého podpaží i bez nutného holení?

 

Použijte cukr a citronovou šťávu

Tento způsob odstraňování chloupků z podpaží je celkem bolestivý, ale velice efektivní. Za čtyři týdny pravidelných aplikací se můžete dočkat zredukovaného počtu chloupků v podpaží. Potřebovat budete:

  • 1 šálek cukru
  • čtvrt šálku medu
  • 2 lžíce citronové šťávy

Všechny ingredience důkladně promíchejte, pak vložte do mikrovlnky na dvě minuty, opět zamíchejte a nechte před aplikací vychladnout. Pak potírejte podpaží a nechte působit asi dvacet minut. Následně opláchněte teplou vodou. Proceduru opakujte asi dvakrát až třikrát týdně.

S chloupky pomohou i vaječné bílky a kukuřičný škrob

Pastu na chloupky si vyrobte z jednoho bílku, půl lžíce škrobu a jedné lžíce cukru. Následně řádně promíchejte, aby se suroviny dobře spojily a pak naneste do podpaždí. Nechce pár minut působit a pak pastu sloupněte.

 

 

Další skvělé metody na odstranění chloupků z podpaždí

Výborně dokáže pomoci i směs mléka a kurkumy. Vytvořte si pastu z jedné lžíce mléka a třech lžic mleté kurkumy. Pak tento krém natřete na podpaží a nechte asi půl hodiny působit. Opakujte několikrát týdně 

Anonym (So, 6. 1. 2024 - 17:01)

Příroda nás vybavila ochlupením, tam, kde je to třeba, kvůli ochraně před chladem, nebo nečistotami. Jako kluk jsem pracoval o žních u mlátičky a z toho prachu se mi udělaly podpažím takové bolavé boule, že jsem nemohl připažit. Doktor mi řekl, že kdybych tam měl chlupy, tak se to nestalo. Oholené jsou mnohem více vystavené zánětům močového měchýře, chlamýdiím a kdoví, čemu ještě. Poradil bych se s odborníky na tuto problematiku, než bych se nechal strhnout, v podstatě neviditelnou módou.

Anonym (Ne, 7. 1. 2024 - 09:01)

Ono je dobré dodržovat hygienu a v tvém případě se občas umýt. Změň doktora a klidně se hol.

Anonym (Ne, 7. 1. 2024 - 09:01)

Do mé hygieny nikomu nic není, ale pro tvojí informaci. Nejen ruce, ale i pohlaví si myji po každém použití a vylučování. Součaně nechápu proč bych se měl holit? Pracoval jsem v prostředí s vysokou i agresivní prašností. Jak často za směnu by se měly ženy, které tam byly, mýt, aby jim nic nehrozilo? Nemusely. Chránily je mj. chlupy na pohlaví.

Anonym (Ne, 7. 1. 2024 - 09:01)

Jako každá žena, dvakrát denně sprcha. Pokud se holit nechceš, tak se nehol, pokud se ale holit chceš, tak se hol, nic tím nepokazíš. Holit si podpaží a nohy je ovšem naprosto běžné. 

Anonym (Ne, 7. 1. 2024 - 10:01)

Každá? Ta jistota. Mimochodem, příliš časté mytí, nebo holení, likviduje ochranné bakterie, které si tělo samo vytváři a pak se mohou vyskytovat nejen kožní choroby.

Anonym (Ne, 7. 1. 2024 - 10:01)

Ty budeš mít s tou hygienou problém vždycky, koukám. 

Default User Image
Bohyne Kyla Cole (Ne, 7. 1. 2024 - 08:01)

Máš úplnú pravdu. Doktori vo všeobecnosti radia neholit, stačí si to vyguglit. Lenže mediálny tlak na holenie je obrovský tak ženy väčšinou podľahnú tomuto umelému tlaku. Ale už sa to začína pomaly meniť k lepšiemu, počet uvedomelých žien narastá. Holenie je na ústupe

Anonym (Ne, 7. 1. 2024 - 09:01)

zalez úchylný Bohyně.

Anonym (Ne, 7. 1. 2024 - 10:01)

V našem případě jsou úchylní zastánci holení. To dá rozum.

Anonym (Ne, 7. 1. 2024 - 10:01)

No vidíš a v našem úchylný Bohyně.

Anonym (So, 6. 1. 2024 - 13:01)

Já upravuji 

Anonym (So, 6. 1. 2024 - 11:01)

Dokonalé oholení

Plavková sezóna je brzy tady a s ní i doba, kdy je třeba věnovat pozornost holení intimním partií. Mnoho žen ale po holení oblasti bikin trápí červené pupínky a podráždění kůže. Proč se po holení červené pupínky objevují?  Důvodem je v podstatě zánět chloupkových folikulů, který je způsoben mikro-poškozením kůže, kde se tvoří bakterie. Zánět může být způsoben i zarůstajícími chloupky. Pokud máte hrubší vlasy a chloupky, zánět dostanete snáze. Stejně tak existuje vyšší pravděpodobnost zánětu, pokud se hodně potíte a zřídka se sprchujete.

Červené pupínky se více objevují i u lidí, kteří jsou aktivní a pokožka se tře, například v oblasti okraje kalhotek. V neposlední řadě je samozřejmě rozdíl mezi jednotlivci, někoho tento problém trápí víc, zatímco jiný je ho ušetřen.

Pokud se chcete tvorbě červených pupínků po holení vyhnout, jsou důležité 3 věci: dostatečná intimní hygiena, používání vhodných produktů na holení a minimální doba holení.

  1. Zastřihněte si chloupky před samotným holením – nejjednodušší je použít elektrický zastřihovač chloupků. Nikdy neholte chloupky delší než 0,6 cm.
  2. Vždy se holte ve sprše. Nejdříve se opláchněte teplou vodou, díky čemuž dojde k otevření pórů. Opatrně se umyjte čistícím a hydratačním olejem na intimní hygienu, abyste pokožku zbavila bakterií, které by mohly po holení způsobit podráždění. 
  3. Vmasírujte do pokožky hydratační olej na holení nebo gel na holení intimních partií.
  4. Napněte pokožku a holte. Holení po směru růstu chloupků je jemnější, ale s dobrou a ostrou žiletkou je možno se oholit i proti směru, v tomto případě se dostanete mnohem blíž ke kůži a oholení bude preciznější. Zkoušejte, experimentujte, kolik toho vaše pokožka zvládne. Pokud máte velice hrubé chloupky nebo citlivou pokožku, doporučujeme holit po směru růstu.
Anonym (So, 6. 1. 2024 - 18:01)

Plavková sezóna. Vzpomínám na paní učitelku, která měla bílé jednodílné plavky a v rozkroku černé slunce až na stehna. Všichni kluci z ní šíleli a holky záviděly.

Reklama

Přidat komentář