Reklama

Kyretáž

Dastra (Po, 23. 6. 2008 - 17:06)

Nemohusouhlasit s tím, že kyretáž nic není, je to velmi bolestivý výkon, po kterém jsem dlouho krvácela a celý rok měla velké potíže, bolesti dělohy, než jsem se dostala do normálu!!

Lenka (Ne, 25. 5. 2008 - 15:05)

Katko, moc díky za odpověď - při té kontrole, co jsem podstoupila nakonec doktorka zjistila, že mi to nevyčistili dobře a že tam něco zůstalo, už mi hrozila novou kyretáží, ale před tím mi předepsala léky na stahování dělohy, aby to vyšlo samo -to se po víkendu povedlo, tak už je to v pořádku! Vám budu držet pěstičky, aby jste na tu nepříjemnou vzpomínku zapomněli při starosti o miminko :-)!

Návštěvník (Čt, 22. 5. 2008 - 19:05)

Konečně super IQ test ke kterému dostanete i certifikát, záruka kvalitního výsledku. Vyzkoušejte http://cz.iq-test.eu/?d=12534

Katka (Čt, 22. 5. 2008 - 19:05)

Lenko, doufám, že Ti to dobře dopadlo, nemohla jsem napsat dřív. Při zánětu jsem musela ležet a nemohla jsem si ani sednout, hrozně to bolelo, ale naštěstí to je už za mnou a už nám uběhly i ty tři měsíce, tak můžem začít zkoušet znovu otěhotnět, doufám že se to povede.

Lenka (St, 14. 5. 2008 - 09:05)

Ahoj Katko! 9.5. jsem také podstoupila kyretáž - prázdný gestační váček v 11. týdnu. Mám jít na kontrolu až zítra, ale myslím, že nebude všechno v pořádku - od druhého dne, co jsem dorazila z nemocnice mě od rána dost bolí v podbřišku - prosím o radu - jak moc to bolelo při zánětu- šlo s tím fungovat, nebo jsi musela ležet? Předem moc díky za odpověď!

Helenka (St, 7. 5. 2008 - 17:05)

Ahoj Katko, Moniko i Aneto,
cítím s váma. Já jsem se dnes vrátila z nemocnice, včera mi dělali hysteroskopii a také kyretáž. To, co jste zažily vy, jsem zažila před 15ti lety, poprvé jsem otěhotněla, ale na konci druhého měsíce mi zjistili, že je plod odumřelý, podruhé jsem otěhotněla po 4 měsících (a to není dobré!! - chce to, aby se tělo pořádně zotavilo, nic není dobré uspěchat), ve třetím měsíci jsem začala silně krvácet a nakonec jsem potratila. Pak jsem otěhotněla až téměř po dvou letech (vůbec to nešlo otěhotnět) a konečně se nám narodila dcerka. Teď je jí 12 a půl roku. A když jí bylo 10 let a 3 měsíce, tak se nám narodil ještě chlapeček, tomu byly v březnu 2 roky.
Držím moc palečky, aby se miminko všem povedlo!! A hlavně - šetřit se v těhotenství a vydržet to bez sexu - bohužel. Mě to můj gynekolog ihned po zjištění těhotenství zakázal, anebo abych to napsala lépe - nedoporučil.

Petra (Čt, 1. 5. 2008 - 22:05)

No ja som bola ny kyretazi uz skoro pred rokom a odvtedy nie a nie otehotniet, tiez som bola na tom psychicky velmi zle a pomaly ma to zacina deprimovat znova, ked vidim tolko tehotnych zien a deticiek...ale asi to pride, kedy v skutocnosti naozaj ma...

Monika (Pá, 18. 4. 2008 - 18:04)

Dúfam,že sa nám to podarí a budeme sa tešiť z bába,prajem to všetkým ženám tak sa držte

Monika (Pá, 18. 4. 2008 - 18:04)

Som 12 deň po kyretáži,kôli pomalému odumieraniu plodu v 5 tý tehotenstva.Po zákroku som mala blbý pocit,a keď ma prepustili z nemocnice mala som strašné bolesti,krvácala som,mala t-38 a vyššie.Psycicky som na tom zle,ale s manželom sa chcema,ale aj musíme pokúsiť aby som o 3 mes.otehotnela.

Katka (St, 9. 4. 2008 - 19:04)

Ahoj, byla jsem na kyretáži koncem února, kvůli mrtvému plodu v 10.týdnu, zákrok nic nebyl, ale po zákroku mě po týdnu začalo hrozně bolet břicho a doktor mi zjistil zánět, tak jsem musela brát antibiotika. Na kontrole jsem byla a všechno prý v pořádku i podle ultrazvuku, ale hned po zákroku mi doktor nasadil antikoncepci první mestruace přišla tak jak má, ale beru druhé platíčko a po 10. prášku mě začalo bolet břicho a začala jsem krvácet. Docela silně, ale trvalo to jen jeden den, bylo to po první souloži, přitom jsme s manželem dodrželi šestinedělí, tak nevím, nemáte s tím někdo zkušenost??? Nevíte, čím by to mohlo být? Chceme po třech měsících zkusit znova otěhotnět, tak se bojím, aby bylo všechno v pohodě a aby se to povedlo.

Aneta (Út, 11. 3. 2008 - 15:03)

Ahoj, jsem po kyretáži 4.den. Byla jsem ráda, že jsem otěhotněla, na ultrazvuku mi zjistili, že mám zdvojenou dělohu a navíc zárodek plodu byl menší, než kolik odpovídalo podle poslední menstruace. Podle výsledků krve se zjistilo, že plod je mrtvý, takže došlo na kyretáž.Chtěla bych také co nejdříve otěhotnět. Předjít tomu, aby se to opakovalo se asi nedá. Spíš si myslím, že jakmile přijdete na to, že jste těhotné, tak na sebe dávat větší pozor, než obvykle. Po zdravotní stránce jsem v pořádku, ale po té psychické je to těžší, už jsem se na to miminko začala těšit.

Aneta (Út, 11. 3. 2008 - 15:03)

Ahoj, jsem po kyretáži 4.den. Byla jsem ráda, že jsem otěhotněla, na ultrazvuku mi zjistili, že mám zdvojenou dělohu a navíc zárodek plodu byl menší, než kolik odpovídalo podle poslední menstruace. Podle výsledků krve se zjistilo, že plod je mrtvý, takže došlo na kyretáž.Chtěla bych také co nejdříve otěhotnět. Předjít tomu, aby se to opakovalo se asi nedá. Spíš si myslím, že jakmile přijdete na to, že jste těhotné, tak na sebe dávat větší pozor, než obvykle. Po zdravotní stránce jsem v pořádku, ale po té psychické je to těžší, už jsem se na to miminko začala těšit.

Hanka (Út, 4. 3. 2008 - 12:03)

Ahoj holky, já mám jít na kyretáž příští týden (uhynutí plodu :-( Mám trochu strach a hlavně bychom taky chtěli co nejdřím opět otěhotnět. Nemáte nějaký recept jak se s tím, hlavně psychicky, vyrovnat. A co udělat pro to, aby se to neopakovalo a příště bylo vše v pořádku???? Díky moc, cao

Eva (Po, 24. 12. 2007 - 21:12)

Jsem již starší 56let. Byxlajsem na kyretáži, protože jsem špinila, i když jsem už neměla menses, ale operací žlučníku se mi menses vrá´tily. Ale tačala jsem špinit i mimo ně. Na kyretáži jsem byla před 10 dny. A stále špiním, ba i málo krvácím. jeden den jo, druhý jen špiním. Doktor mi řekl, že mohu krvácet i 3-4týdny. Ale moc tomu nevěřím, čekám na výsledky, prý až po Novém roce. Je to normální?

Dominika (Pá, 14. 12. 2007 - 13:12)

Helen, právě jsem se vrátila z téhož zákroku (kyretáž nevyvinutého plodu), dva různí doktori (oba mladi) mi rekli, ze dříve se říkalo, že se má 6 měsíců čekat, ale že to není pravda, je to prý jen o psychice, a máš-li chuť, můžete na tom klidně začít pracovat hned po šestinedělí... Tak uvidíme - ja to zkusim :)

Jana (Út, 23. 10. 2007 - 14:10)

elen, jestli jsi byla na kyretazi po potratu, tak ten vytok bude ovulace, zakrokem ti zacne novy cyklus, takze za 14 dni by jsi mela dostat MS, a ta troska krve je taky asi v poradku, nekdo spini i 6 tydnu, nez se to docisti

Helen (Út, 23. 10. 2007 - 08:10)

Ahoj,můžete mi prosím napsat, za jak dlouhou dobu po kyretáži (v případě nevyvynutého plodu) je možné znovu úspěšně otěhotnět?Jeden doktor mi řekl půl roku, druhý jen 3 měsíce.Jak se to povedlo vám?Děkuji.

elen (So, 13. 10. 2007 - 18:10)

Ahojte vsem...ja bych se chtela zeptat zda je normalni 16 dni po kyretazi prusvitni vytok jak pri ovulaci s troskou krvi, je to normalni? dekuji

Šárka (Čt, 13. 9. 2007 - 19:09)

právě dnes jsem se vrátila domů z nemocnice - kyretáž děložního polypu 8krát3mm. Měla jsem z toho strach, ale vše šlo jako po másle, v úterý příjem, odebrání krve, kontrola, ultrazvuk, prášek na uklidnění a odvoz na sál. Tam si pamatuji pouze krátkou injekci do ruky a ... mlha. Po zákroku jsem byla chvíli krvácela, je prý možné, že se někdy znovu obnoví. Nemá to prý na těhotenství ani sexuální život vliv. Hodně štěstí všem.

martina (St, 1. 8. 2007 - 14:08)

kyretáž mě čeká zítra po samovolném potratu ve 4tt. existuje zde riziko, že již nebudu mít děti ? má to prý bát spíše něco jko prevence, aby uvnitř nezůstaly zbytky tkání...

Reklama

Přidat komentář