Reklama

schizofrenie!

Pavel (So, 15. 8. 2009 - 21:08)

Někdo,k tomu co píšeš se dá jen těžko vyjádřit.S lékaři,psychology,psychiatry je to jako se všemi ostatními lidmi,řemeslníky atd.Sám jsem poznal zedníka,který mi nahodil stěnu a do rána spadla.Já,po svých zkušenostech rozlišuji psychology a psychiatry na ty,kteří vystudovali psychologii a ty,kteří ji nejenom vystudovali,ale mají pro ní i určitý talent.

někdo (So, 15. 8. 2009 - 15:08)

myslím, že když se stanoví špatná diagnóza těmi léky může zkutečně vzniknout nevyléčitelná schizofrenie a nikdo nepozná že to byla chybná diagnóza

někdo (So, 15. 8. 2009 - 15:08)

to bylo pro ForBio

někdo (So, 15. 8. 2009 - 15:08)

to bylo pro ForBio

někdo (So, 15. 8. 2009 - 15:08)

máš jeden z příznaků chudoby:D

někdo (So, 15. 8. 2009 - 15:08)

ptám se, jestli pak nevíte jestli, když se určí špatná diagnoza u kohokoliv určí se schizofrenie a začne se léčit, mohou tyto dejme tomu léky vytvořit z úplně normálního člověka schizofrenika nebo způsobit demenci?
může se stát že tento někdo třeba ochrně a nebo už nedokáže odpovědět, protože jeho myšlenky nedojdou konce, můžou mu z těchto léků odumírat nervy, nebo mozkové buňky, a když se tak stane, myslíte si, že za to půjde někdo sedět?
nepůjde
přeji příjemná den, alespoň víte, že nemáte svoje děcka strkat do psychyny místo abyste se nejdriv pokusili najit pricinu a odstranit ji,
psychyatr vam vubec nemusi pomost brala bych ho jako posledni moznost
kdyz je pricinou nekdo z rodiny
odstrante ho a uvidite ze se vasemu diteti ulevi
to ale nemuzete kvuli nasemu zakonu
dite kvuli tomu ze vam to rekne pozde
kvuli tomu, ze jste mu vzdy rikali nechod s cizimi lidmi a on to byl nekdo z rodiny
melo by se jim to rikat jinak,
jinak sve deti navzdy ztratite
je vam to jedno?
odstrante se budete pravdepodobne jedna z pricitn

ForBio (Po, 10. 8. 2009 - 23:08)

Patříte také k lidem, kteří začínají "řešit" svůj zdravotní stav až ve chvíli, kdy se projeví příznaky onemocnění? Také přehlížíte rodinnou anamnézu, tzn. vrozené dispozice a "čekáte" až na období, kdy se "něco" objeví? V takové situaci je základním předpokladem úspěšné léčby, ale také prevence, včasná a co nejpřesnější diagnóza.
Je mnoho způsobů, jak najít řešení a pomoc. Jedním z nejefektivnějších je využít nabídky Studia ForBio, nově zřízeného pracoviště v Plzni s možností špičkové diagnostiky přístrojem METATRON 4025GR Hunter. Tato NLS diagnostika nabízí velmi přesnou metodou komplexní vyšetření Vašeho organismu s vysokou mírou přesnosti. Je to jediná NLS diagnostika s certifikací pro lékařské účely. Metoda je schopna odhalit i nádorová onemocnění v jejich raném stadiu, stejně jako odhalit skrytá stadia různých onemocnění ještě před projevem jejich vnějších příznaků. Tímto neinvazivním a pro člověka bezpečným vyšetřením zjistíte, jaký je skutečný stav Vašeho organismu a účinným způsobem předejdete onemocnění a zdravotním komplikacím. V převážné většině to má zásadní význam pro rychlou prognózu a následnou volbu léčby. Můžete tak rychle a efektivně provést zásadní rozhodnutí směřující k Vašemu zdraví a dobré kondici. Všechny podrobnosti najdete na www.forbio.cz

Lenka (Po, 10. 8. 2009 - 22:08)

nevim jestli jd primo o schizofrenii.
hodne se mi stridaji nalady. a casto slysim sama sebe a rikam jak jsem blba a zaroven at jsem sticha. nekdy mi rika nekdo jiny at se zabiju. mam z toho velky strach. nevim kdo mi to rika. ale vzdy se porezu abych se nezabila.

Eduard Nud (Po, 27. 7. 2009 - 16:07)

Copak příbuzní to mají těžké. Horší je být schizofrenikem. Nedůvěra, výsměch. A nejhorší na tom je, že nejvíc vámi opovrhují lidé, co sami vypadají jako když pustili tě nebo si jim utek. No to by jeden vytek.

David (Pá, 24. 4. 2009 - 17:04)

Jitko,13. 4. Pokud běžné léky na halucinace nezabírají, užívá se v některých případech KLOZAPIN, který často lidem s halucinacemi pomůže. Bohužel má tento lék někdy nepříjemné až fatální postranní účinky, takže jej lékaři dost neradi předepisují a u nově nemocných vůbec. Pacient musí být s nasazením klozapinu naprosto vyrozuměn a přijímat první měsíc léčby skoro denní odběr krve na kontrolu bílých krvinek, později už jenom jednou měsíčně. Další problém je, když klozapin sice zabere a pacientovi ulehčí, ale po pár týdnech se zjistí, že v jeho příapdě má klozapin potenciálně fatální postranní účinky, lék se tedy musí chtě nechtě vysadit, pro pacienta to znamená vrácení do původního stavu a s tím často spojené deprese, které všechno ještě zhorší. Pokud ale Klozapin funguje bezproblémově, tak pro mnoho (bohužel ne všechny) duševně nemocných znamená velkou úlevu z jejich strádání.

anna nová (Út, 14. 4. 2009 - 23:04)

děkuji za radu Yossarian - práce pro schizofrenního příbuzného.

Jarča (Út, 14. 4. 2009 - 13:04)

Michaelo, souhlasím s Anastázií, nejdřív si přečtěte, kolik různých diagnoz lidé pod slovo "schizofrenie" hážou, co vlastně je tato nemoc, jakým způsobem se projevuje a pak teprv suďte!!! Mudr.Jarolímek jako jeden z mála odborníků píše, že toto onemocnění též postihuje lidi, kteří byli při porodu přidušeni(tím třeba odpadá probírání příbuzných po kom to dítě zdědilo) nebo ty, kteří měli zkušenost s nějakou halucinogenní látkou (viz např. syn Ladislava Freje).
Je to nemoc a pokud je zavčasu zaléčená, rozhodně dotyční nemusí být zavřeni.
Váš názor je téměř totožný s názorem našich přátel, kteří si též myslí, že když máme nemocné děti(dospělé), jsme nějací divní a potřeba nám vyhýbat. Tím však maří naši snahu dodat dětem sílu a chuť do života. Věřte - není to legrace. Ale rozhodně jsou to docela obyčejní mladí lidé, a jestli nemůžete pomoct, nechte být a neubližujte!!!

Jitka (Po, 13. 4. 2009 - 18:04)

Myslíte, že když schizofrenik slyší hlasy, má cenu mu říkat, že je to jen v jeho hlavě?Můj synovec mi v noci posílá zoufalé sms, že mu někdo pořvává pod oknem, že ho označují za otce nějakéhp dítěte apod.Léčí se už pár let, bere Zyprexu, ale bludy má pořád, léčba mu asi nezabírá.Jsou i jiné léky?

majda (Po, 13. 4. 2009 - 17:04)

tak to gratuji,zrejme mas lehci formu..muj bratr bohuzel vs nedostudoval a nedostuduje.okoli nebezpecny je a to velmi.bohuzel stale dokaze me rodice presvedcit aby ho vzali domu a tam opet radi....

arek (Ne, 12. 4. 2009 - 23:04)

Pro Michalu,
No nevim takovy alkoholik ci etak je vicenebezpecny nez schyzofrenik. nemyslis?
A co se tyc eprace v Chranenych dilnach, ja uz o nich nechci slyset, sponzorovat zasrane podnikatele, aby vydelavali na postizenych, dostanou od statu hromadu penez a davaj jim jen ani ne polovinu je svinstvo!

Alenka (Út, 17. 3. 2009 - 20:03)

Děkuji za vysvětlení, Leleko

Leleka (Út, 17. 3. 2009 - 17:03)

Alenka, to by bola skor vynimka. Clovek si vacsinou uvedomuje, ze nieco nie je v poriadku, ze veci nie su ako predtym, ze sa citi divne, zvlastne, ze sa deju zvlastne veci, ale skor to pripisuje inym veciam, najcastejsie nejakym okolnostiam zvonka. Ak si aj pripusta, ze ma sam so sebou nejaky mozno psychicky problem, tak urcite neuvazuje tak, ze ma schizofreniu, skor to pripisuje depresii, socialnej fobii a podobne. Vacsinou ale pri prvej atake nahlad uplne chyba.

Alenka (Út, 17. 3. 2009 - 15:03)

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví, zda-li si schizofrenici v počátcích jejich onemocnění (tj. pozvolné prohlubování soc. izolace, utlumování kongnitivních fcí, zatím bez bludů a halucinací) mohou uvědomovat, že mají schizofrenii. Zda-li u nich existuje jakýsi nadhled na nemoc, jako je třeba u panické poruchy. Předem děkuji za odpovědi.

Lýdie (Út, 10. 3. 2009 - 14:03)

Děkuji za radu Yossarian. I já ráda využiji této informace. Zatím ale sehnat práci pro syna bylo neúspěšné. A jak rád by pracoval.

Yossarian (Po, 9. 3. 2009 - 16:03)

Anno ...je hodně organizací, které zaměstnávají duševně nemocné nebo jim hledají práci , třeba chráněné dílny i jiné práce ......dej si do Google :schizofrenie, chráněná dílna, nebo práce, nebo podobné výrazy a prohledej to......

Reklama

Přidat komentář