Reklama

vysazení horm.antikoncepce

Návštěvník (St, 2. 10. 2002 - 14:10)

Chtěla bych se zeptat, zda-li je možné, že po vysazení HA, kt. jsem brala 10 let(mimisyston) se dostaví velká nevolnost a žaludeční problémy. Asi 14 dní po vysazení jsem měla pocit, že mé tělo je najednou rozhozené z toho, že mu chybí ty hormony na které si již zvyklo, asi něco jako abstinenční příznaky. Projevovalo se to horečkou a velkou bolestí žaludku a ledvin. Naštěstí se to asi po 4 dnech zklidnilo. Jinak M jsem dostla již dvakrát a vždy pravidelně, ale asi to ještě nebude ta přirozená. Dík za odpověď. PETRA.

Návštěvník (Po, 30. 9. 2002 - 22:09)

Vážená paní doktorka, jako většina slečen a paní, které čtou tyto stránky, mám problémy po vysazení antikoncepce. Hormonální antikoncepci jsem brala bez pauzy sedm let ( je mi 28 let)a přestala jsem ji brát v prosinci 2001, protože jsem trpěla opakovanými mykozami. Tyto problémy se po vysazení antikoncepce výrazně zmenšily, ale objevily se jiné potíže. Opomenu-li zhoršení pleti,nejvíc mě trápí nepravidelná menstruace. Intervaly mezi menses se stále prodlužují a teď už jsem ji neměla od začatku července, tedy skoro tři měsíce. Navíc poslední menstruace byla vyvolána injekcí. Můj gynekolog mi doporučil další vyvolávací injekci a pak léčbu doplňující v těle hormon gestagen (myslím, že lék, který mi chce nasadit, se jmenuje Provera a dodává se tělu vždy ve druhé polovině cyklu). Protože nyní pod dohledem odborníka držím velmi přísnou očistnou dietu, mám obavu do organismu zasahovat dalšími hormony, navíc se léčím na Crohnovu chorobu, takže beru léky i na toto onemocnění. Byla bych Vám moc vděčná za informace o výše zmiňované hormonální léčbě nepravidelné menstruace a případnou radu, zda nechat tělo, aby se s tímto problémem vypořádalo samo bez pomoci hormonů či dát na radu ošetřujícího gynekologa. Předem děkuji za odpověď či případné reakce čtenářek.

Návštěvník (Pá, 27. 9. 2002 - 19:09)

já používala Aknecolor aje dobrý i jako makeup. Stojí kolem stovky a je k dostání v lékárně.

Návštěvník (Čt, 26. 9. 2002 - 15:09)

U nás obsahují benzoylperoxid tyto lokální přípravky: Aknefug (ten jsem používala a opravdu je účinný), dále Aknecide a Akneroxid. Jsou k dostání v různých koncentracíh-3%,5%,10%, správnou určí lékař, který je taky předepíše.

Návštěvník (Čt, 26. 9. 2002 - 09:09)

Zapoměla jsem, když vysadítě HA, kterou ochranu používáte. Jestli chcete, napište mi ji na e-mail: Stanislava76"seznam.cz

Návštěvník (Čt, 26. 9. 2002 - 09:09)

Holky, jsem vyděšená, přečetla jsem si skoro všechny příspěvky.A s největší pravděpodobností vysadím HA. Brala jsem jen 9 měsíců, snad nebudu mít problémy. Netuším, která z vás je tady odbornice, ale mohl by mi někdo řící svůj názor?? V 98 jsem prodělala operaci cystického astrocytomu na mozku. Váhala jsem jestli mám začít brát HA, chemie je chemie, ale můj neurolog mi tvrdil, že se nic neděje. A teď se začínám bát. Minulý měsíc než jsem dobrala platíčko (7 pilulek) jsem začala špinit, dost mě to vylekalo. Potom jsem normálně menstruovala. Ale od té doby se cítím divně, nemám takovou chtuť na sex. Mám zvláštní tlaky v podbříšku. Je to divný. A abych pravdu řekla, začínám mít čím dál tím větší pocit, že s tím skončím. Ahoj staňa

Návštěvník (Čt, 26. 9. 2002 - 08:09)

Mohla by jsi mi říct, jak se tento krém jmenuje ? Diky !

Návštěvník (St, 25. 9. 2002 - 20:09)

jsem asi sest mesicu po vysazeni HA. asi tak po trech mesicich se mi plet taky hodne zhorsila. zacala jsem pouzivat krem s 5% benzoyl peroxidem, specialne urcenym na akne. nevim jestli je nejaky tento krem volne prodejny v cechach v lekarne ale doktor by ti urcite poradil. mne ten krem uplne akne vylecil.

Návštěvník (St, 25. 9. 2002 - 15:09)

Ahoj holky, netušila jsem kolik nevýhod se dostaví po vysazení HA. Víte, nejsem si jistá, ale všimly jste si, že ženský, které mají ty děsné problémy, užívali HA delší dobu, tím nemyslim 1 či 2 roky, ale mnohem déle. Také jsem vysadila HA,brala jsem ji, tuším asi necelé dva roky, musím říci, žádné problémy. Teď ji po 4-letech beru opět, po přečtení vašich příspěvků, vím 100%, že ji nebudu brát více jak 2 roky. Ale všem přeji, aby se to nejrychleji upravulo.

Návštěvník (St, 25. 9. 2002 - 13:09)

Simčo, mohla by jsi mi poradit, co s tou pletí ? Take jsem před několika měsíci vysadila horm. antikoncepci a plet se opravdu zhoršila. Není to nic moc strašného, ale také to není nic příjemného. Neměla jsem s tím žádné problémy, ale teď vypadádm dost hrozně :-( Chtěla bych s tím něco dělat, takže už např. piju dvakrát denně kopřivový čaj na pročištění apod. Neznáš nějakou opravdu účinnou kosmetiku, která by mi pomohla (nebo cokoliv jiného?). Díky. B.

Návštěvník (Út, 24. 9. 2002 - 23:09)

Simco, diky moc, uklidnila jsi me. Sice ty zhorseny pleti se bojim, ale tesim se na ten klid, ze vim, ze uz do sebe necpu zadnou chemii.

Návštěvník (Út, 24. 9. 2002 - 23:09)

Péťo je to zhruba půl roku co jsem vysadila HA. Stejně jako ty, jsem z vedlejších účinků měla nejprve obavy, ale nebylo to zdaleka tak hrozné jak jsem se obávala. Zhoršila se mi pleť, to ano (teď už se ale vše začíná vracet k normálu) a menstruaci jsem dostala na den přesně. Takže kromě zhoršené pleti a v prvním týdnu bolesti prsou jsem žádné negativní důsledky nepozorovala. Naopak se objevilo mnohem víc těch pozitivních důsledků. Zmizela celulitida, bolesti hlavy a věčná únava. Teď jsem ráda, že jsem s tím skončila. Nic dobrého tím tělu nedáváme, právě naopak. Ani já miminko v nejbližší době rozhodně neplánuju, ale myslím, že jsem své tělo už dost potrápila hormonama a vším možným a je na čase mu dopřát trochu klidu. Hodně zdaru a co nejmíň negativním důsledků při vysazení. Simona.

Návštěvník (Út, 24. 9. 2002 - 23:09)

Ja mam stejny problem,ale kdyz uz je mas tak se jich nezbavis,postupem casu nebudou tak videt-zbelaji

Návštěvník (Út, 24. 9. 2002 - 23:09)

Snad mi nekdo poradite. Brala jsem pres pet let antikoncepci Loges. I kdyz s pritelem miminko jeste neplanujeme,tak jsem se rozhodla vysadit,protoze mi tohle dlouhodobe uzivani prijde proste neprirozene a mam strach z moznych vedl.ucinku-krec.zily,neplodnost...Muzu ocekavat nejake negativni ucinky po vysazeni?Cetla jsem o zhorseni pleti,zvyseni hmotnosti,nepravidelne menstruaci...A je kondom jako antikoncepce spolehlivy a dostacujici?Diky predem za odpovedi.

Návštěvník (Pá, 20. 9. 2002 - 14:09)

Ahoj, tak jsme si tady přečetla pár posledních příspěvků.taky jsem vysadila HA. První cyklus byl 16 dnů, druhý 34 a teď čekám na třetí, ale jsem už 23. den a už páty den špiním. Měřím si bazální tepl., ale ty jsou nízké - 36,5-36,6. Myslela jsem, že to může být projev ovulace, ale podle teplot se to nezdá. Beru Sarapis - první balení. Holky,nemáte některá zkušenosti s tím špiněním? K dr. zatím nemůžu jit, protože žiji v zahr. a do ČR se dostanu až za měsíc. Prosím poraďte.

Návštěvník (Pá, 20. 9. 2002 - 10:09)

Dik za podporu Hanko, jen je škoda, že mladé holky dostavají u většiny gynekologů informace o neškodnosti ba dokonce kladném vlivu na zdraví, ale hned nato slyší o jaterních testech. Tak kde je ta absolutní neškodnost? Ano dá se hovořit o kladném vlivu počas užívání hormonů, ovšem tento kladný vliv je velmi matoucí pro organizmus a podle toho pak vypadá stav ženy po vysazení H.A. Hormony by neměli zdraví lidé používat vůbec. Sloužit mají jen těžce nemocným a to jen s velkou rozvahou.Radim

Návštěvník (Pá, 20. 9. 2002 - 10:09)

Chtěla bych se připojit k názoru Radima, HA může velmi rozházet organismus. pracuji v internetové poradně a setkávám se velkým počtem žen, které mnoho let užívají natikoncepci, aby neotěhotněly a potom se dlouhé měsíce léčí, aby mohly mít miminko. Připadaá mi to trochu postavené na hlavu. Kdybyste se chtěly poradit, jak upravit cyklus po HA, napiště mi na poradime"seznam.cz. Mějte se pěkně. Hanka

Návštěvník (Pá, 20. 9. 2002 - 10:09)

Ahoj Monco, Sarapis Ti opravdu může pomoci srovnat cyklus, podporuje činnost vaječníků. Můj manžel je gynekolg a má s tím u svých pacientek dobrou zkušenost. Hanka

Návštěvník (St, 18. 9. 2002 - 12:09)

Milé paní a slečny, jestli dovolíte, tak se pokusím vyjádřit k tématu za mužskou část populace, která tu snad ani není zastoupena (nečetl jsem zdaleka všechny příspěvky). Tohle téma je nejen podle mě zásadně důležité pro zdraví žen a jejich budoucích dětí.Pro všechny, které váhají zda začít, pokračovat či skončit s horm. antikoncepcí (H.A.) RADÍM (s mým jménem to nemá nic společného) NEZAČÍNAT, NEPOKRAČOVAT, SKONČIT. Stačí přečíst příspěvky zde. Tolik zbytečných problémů. Zabývám se různými názory na výživu a životosprávu a opakoval bych se, kdybych vyjmenovával způsby, co kdy dělat. Možná bych se až moc rozepsal a byla by to větší nuda než dosud. Mám ale "vzkaz" pro některé vaše milé partnery. Vím, že mnoho dívek bere H.A. kvůli tomu, že by se to nelíbilo či dokonce nelíbí jejich partnerům pro jednoduchost této nebojím se říci zákeřné antikoncepce. Tak se nebojte jim říci, že si chcete chránit své zdraví. Ať pánové, kterých se to týká ukáží, že milují i Vás, ne jen sebe a své pocity. Jakékoliv umělé dodávání hormonů vede k utlumování jejich přirozené produkce a po jejich vysazení se organizmus těžko z takového "šoku" dostává. Mám bohužel vlastní zkušenost s léčením kožních problémů, které jsem musel řešit tak že jsem se o své zdraví začal starat a zajímat všemi dostupnými způsoby sám, bez rad lékařů, kteří neumí a nechtějí čelit tlaku farmaceutických firem a nerespektují mechanizmy běžné v přírodě. Pocit, který má človek nechávající se léčit 20 let (je mi 26)na kožní alergii, když se dostaví zlepšení o 90% se nedá popsat. Ted už jsem vlastně O.K. Tak vám holky držím palce a přeji: Hodně zdraví!!!

Návštěvník (St, 18. 9. 2002 - 09:09)

Magdo, já myslím, že to, jak bys se sebou měla zacházet ve vysokém stupni těhotenství a při porodu ti nejlíp řekne tvůj lékař, který jistě už několik astmatiček-maminek měl. Nemyslím gynekologa, spíš praktického lékaře, ke kterému chodíš. Co se týče užívání "něčeho" před otěhotněním, nic nezkazíš kyselinou folovou (listová), vit. E., Periodinem a podobnými prostředky.

Reklama

Přidat komentář