Reklama

vysazení horm.antikoncepce

Návštěvník (Pá, 16. 8. 2002 - 12:08)

Já už přes měsíc neberu antikoncepci. Také mě už nebolí hlava a dříve jsem trpěla jako blázen s každou menší změnou počasí (tak 3x do týdne). Chuť a prožívání sexu je naprosto nesrovnatelné. Akne se zatim moc neprojevuje, jen sem tam nejaky ten maly pupinek. Chloupky mi také rostou víc. Zatím jsem neshodila ani deko i kdyz jsem se snazila (sport,primerene jidlo). Uz bych HA také vubec nechtela.

Návštěvník (Čt, 15. 8. 2002 - 12:08)

Po 8 letech jsem vysadila HA (cilest, Diane35, Femoden, Minisiston). Zhubla jsem hned asi o tri kila, menstruace se mi zkratila ze 6-7 dnu na dva, je slabsi a temer nebolestiva (predtim jsem i pres hormony trpela strasne moc).Negativni bylo to, ze se mi objevilo akne na zadech a trosku vic zacaly rust chloupky.Verim ale, ze se to do par mesicu uklidni.

Návštěvník (Čt, 15. 8. 2002 - 09:08)

Holky, na akne pry pomaha pupalka dvouleta. Ja jsem prave vysadila antikoncepci a ocekavam, ze se mi plet zhorsi /mela jsem totiz dost silne akne pred zacatkem brani HA/, a tak si dnes letim koupit do lekarny pupalku. Pry pomaha i na silne akne. Jo, jeste dotaz. Zbyl mi Femoden na 2 měsíce, nemáte některá zájem? Prodám se slevou.

Návštěvník (Čt, 15. 8. 2002 - 08:08)

Tento měsíc jsem přestala brát HAK. Dočetla jsem se, že trvá 1-3 měsíce po vysazení HAK než začne být žena zase plodná, ale mate mě, že když se zapomene vzít 1 pilulka, je třeba se začít chránit i jiným způsobem. Jak to tedy vlastně všechno funguje. Zatím se s přítelem chráníme přerušovanou souloží. Chtěla jsem se zaptat, jak je tato metoda spolehlivá. Jak hodně je "nebezpečný" předejakulační výron? Děkuji za odpověď.

Návštěvník (St, 14. 8. 2002 - 23:08)

Před 3 měsíci jsem vysadila HA a cítím se skvěle!!!Hlava mě naposledy bolela pred měsícem,s HA 3x týdně a hlavně jsem klidná,že necpu svoje tělo sajrajtem!!! Studuju medicinu a proto vím,jak všichni doktoři na HA nadávají,viděla jsem několik mladých pacientek s trombózou dol.končetin a embolií do plic,s dysplaziemi v prsou-což jsou vlastně prekancerózy-předrakovinné stavy.Gynekolog vás těžko bude od HA odrazovat a vyjmenovávat vám zápory,jsou v tom velké peníze,které gynekologové dostávají za předepisování HA.Jsou i jiné metody antikoncepce.S přítelem teď používáme kondom a spermicid.gel a jsme v pohodě.Dobře si to rozmyslete než do toho půjdete,kdybych věděla předtím,to co vím teď,nikdy bych HA brát nezačala.

Návštěvník (Út, 30. 7. 2002 - 10:07)

tak ty si pekna pica

Návštěvník (So, 27. 7. 2002 - 15:07)

Honim si kundu kazdej den a beru pri tom antikoncepci abych neotehotnela. Je mi 19 let.

Návštěvník (Pá, 26. 7. 2002 - 11:07)

Potřebovala bych poradit. Před 4 měsíci jsem vysadila HA a čím dál více se mi osypává obličej.Nevíte, jaké vitaminy nebo potravinové doplňky jsou proti domu účinné? Děkuji.

Návštěvník (Čt, 18. 7. 2002 - 00:07)

Pro Kamilu - ty přípravky, které užíváte můžete užívat současně, aniž byste si ublížila. Jenom bych vyloučila bylinný čaj, protože ten by mohl již narušovat účinnost např. Gynexu. No úplně nejvhodnější by bylo vyhledat lékaře celostní medicíny nebo někoho kdo pracuje s přírodními prostředky, protože na vaše problémy může existovat ještě vhodnější kombinace přípravků, avšak to se dá určit až podle více informací o vašem celkovém zdravotním stavu.

Návštěvník (Čt, 18. 7. 2002 - 00:07)

Pro Janu: ohledně homeopatik neplatí, že jeden lék je účinný na určitý problém u všech lidí. Správná homeopatie je ta, která nalezne ten pravý lék právě pro vás - tzv. konstituční lék. Lék se hledá nejen podle fyzických potíží, ale i podle psychiky pacienta. Co pomáhá jednomu, vůbec nemusí pomoci druhému nebo mu to pomůže úplně na jiné zdravotní problémy. Tím se homeopatie liší od normální medicíny, která léčí příznaky. Homeopatie léčí konkrétního člověka. Když je léčba úspěšná, může se upravit mestruace, bolesti hlavy, zmizet opakující se angíny... A to díky 1 správně nalezenému léku.Dobrá konzultace u homeopata trvá minimálně 1 hodinu.

Návštěvník (Čt, 18. 7. 2002 - 00:07)

Pro Karin: tím, že byste začala znovu antikoncepci brát, byste nic nevyřešila, alespoň ne natrvalo. Problémy by se po čase, až byste se rozhodla antikoncepci vysadit kvůli dítěti, opět vrátily. Vaše problémy určitě odezní, jenom to chce vydržet a dodržovat zdravou životosprávu. K zmírnění problémů můžete užívat Gynex na úpravu hormonální hladiny a na podporu jater ostropestřec marijánský. V případě kvasinkových či mykotických problémů je vhodný i Lactobacilus acidophilus

Návštěvník (Út, 16. 7. 2002 - 12:07)

Po vysazení HA před 2 lety se nedostavila menstruace. Lékař mi předepsal Proveru, kterou jsem brala cca 1 rok. Pokud jsem brala Proveru menstruaci jsem měla pravidelnou, dá se říci na den, stejně jako když jsem brala HA. Jelikož je mi již 28 a chtěla bych otěhotnět Proveru jsem vysadila, přestala jsem chodit k lékaři, jelikož ten mi ji stále nutil a začala se léčit sama. Začala jsem brát Gynex, Sarapis, Zinek, Bio Folic a ještě bylinný čaj na ženské orgány. Menstruaci jsem dostala asi po 40 dnech na další čekám. Mám jenom strach jestli si naopak nemůžu uškodit, tím že beru více přípravků najednou a zda je vůbec naděje, že se takto vyléčím, nebo mám jít zase ke gynokologovi a cpát se hormony, které mi nedělají dobře /pnutí v prsou, zhoršená pleť/. Vůbec nevím co dál, mám strach abych nezůstala neplodná. :-(

Návštěvník (Čt, 11. 7. 2002 - 12:07)

Zatím jsem velice spokojená, že jsem HA vysadila. Hlava už mě nebolela celých 14dní a to i přes výkyvy počasí. Když jsem brala HA, tak mě bolela nejméně 2x týdně a pokaždé,když se měnil tlak. Chuť na sex? Změnila se jako mávnutním kouzelného proutku, doufám, že to tak vydrží.

Návštěvník (Čt, 11. 7. 2002 - 08:07)

Tak tady tu diskusi pročítám a chce se zeptat, nemáte některá zkušenosts užíváním homeopatik Argentum Nitricum? Vždycky jsem měla problémy s pravidelností menstruace, doktorka mi poradila užívat HA (brala jsem Femoden). Teď jsem po 3 letech vysadila, no a M se nedostaví třeba 2-3 měsíce. Teď na doporučení beru Argentum Nitricum na upravení. Máte některá zkušenosti, že došlo k zlepšení? Díky za odpověď Jana

Návštěvník (St, 10. 7. 2002 - 21:07)

paní doktorko,hormonální antikoncepci(Minisiston)jsem brala čtyři roky.Žádné nepříjemné vedlejší účinky jsem nepozorovala,ba naopak zhubla jsem deset kilo,se kterými jsem léta bojovala,aniž bych držela dietu.Po čtyřech letech mi lékař předepsal HA s nižším obsahem estrogenu a začala jsem nenápadně přibírat a teď,když jsem HA vysadila úplně,jsem během pěti týdnů přibrala šest kilo.Stravuji se poměrně zdravě(hodně zeleniny,ovoce,celozrné pečivo,ryby,minimum tuků),dokonce chodím pravidelně cvičit,což jsem dříve nedělala,ale neustále přibírám.O problémech s pletí ani nemluvím.Jsem z toho nešťastná,ráda bych věděla,jestli mám HA začít znovu brát nebo jestli se to časem samo upraví.

Návštěvník (St, 10. 7. 2002 - 11:07)

U mě HA chuť na sex dramaticky zvýšila...hmm. Asi to fakt funguje na každého jinak.Ale já vás nenabádám k tomu abyste ji braly za každou cenu, jen nabádám k rozvážnosti...nic víc nic míň.

Návštěvník (St, 10. 7. 2002 - 09:07)

Katko, já jsem se např. taky po přečtení této diskuze rozhodla (i když ne hned), že přestanu antikoncepci brát. Vesměs jsem také neměla žádné vážné problémy s antikoncepcí (kromě celulitidy)., ale objevují se u mě příznaky, které by mohly být následkem užívání antikoncepce, ale také nemusely. Jak jinak bych to zjistila, kdybych antikoncepci nevysadila? Antikoncepce může snižovat chuť na sex. Chci zjistit, zda je to pravda. Docela bych to uvítala, kdyby ano. Často mě bolí hlava, to také může být způsobeno HA. Trpím na časté kvasinkové záněty, to také může ovlivňovat HA. HA zvyšuje riziko infarktu, což máme v rodině, takže bych toto riziko nerada podporovala. Navíc, když jsem na jeden rok vysadila Ha, tak celulitida sama zmizela. Je docela zajímavé, že o kosmetických problémech spojených s HA vás gynekolog neiformuje.

Návštěvník (Po, 8. 7. 2002 - 19:07)

Marti, já moc nevěřím tomu, že to v Praze dělají v lokálce: sama jsem měla z celkové narkozy strach a tak jsem se zajímala o to, je-li nutná. Jenže ono aby do toho bříška bylo vidět, tak tam nejdřív napustí vzduch, prostě je to velmi natlakované, jsi nafouklá a je tam velký přetlak. A to se v lokálu dělat nedá. Tak mi to řekl lékař, který mě operoval....Mně taky bylo pak špatně, zvracela jsem, ale do večer to bylo pryč, to se dá vydržet. Kdyby nebylo nic horšího než zvracení...

Návštěvník (Po, 8. 7. 2002 - 13:07)

No, dobře, já jen, že tu už pár lidí napsalo, že na základě této a jí podobné diskuze se rozhodli, i když třeba problémy při užívání nemají. Lidi dělaj často věc, někde něco přečtou a najednou prostě hrrr na to, aniž by se nad tím zamysleli a zvážili to a pak se mlátí do hlavy. tak jako někdo někde přečte potíže, které mu to či ono může způsobit a začne nad tím bádat, přemýšlet, že je určitě bude mít taky, a hledat ty potíže na sobě, až je nakonec najde, protože tělo je mrška a desetkrát opakovaná věta se stává skutečností. Je dobře, že jste to zvážili a diskutovali o tom s partnerem, to je dobře. Jasně, že můžu být to půl procento a může selhat i HA, to nepopírám, jen prostě v současné době nechci hazardovat s málo jistými prostředky, když vím, že těhotenství v současné době by byl problém. Kdyby se tak stalo, stalo a muselo by se to řešit, jen pro sebe nevidím důvod tomu ještě nahrávat...

Návštěvník (Po, 8. 7. 2002 - 12:07)

Katko, myslím si, že moje rozhodnutí není hrrr, uvažuju o tom již delší dobu a samozřejmě jsme to probrali i s přítelem. Já beru HA od 15ti 7 let, což si myslím, že není moc zdravé a vysazení mi jenom prospěje. Žádná antikoncepce není 100%, je fakt, že HA je vysoce spolehlivá, ale i ty můžeš být v tom miniaturním procentu a otěhotnět i když jí bereš.

Reklama

Přidat komentář