Reklama

Je mi 29 a nikdo mě nechce, prosím poraďte jak se stím vyrovnat

Silva (Ne, 10. 10. 2010 - 15:10)

Mirando dík za povzbuzení, až na to že vyjít s přáteli moc nevychází, protože nejsou jak jsem psala v ostatních příspěvcích. Agnes tak pořád to máš dobrý v tom abys nesedela doma můžeš zajít k nim a aspon popovídat i když, snima nemůžeš třeba konkrétní věci řešit, ale aspon promluvíš.

agnes (Ne, 10. 10. 2010 - 11:10)

Jo já to mám taky tak,...Silvo, jsem rodila prazacka, takze lehci vyhoda by tu byla, co se tyce sourozence a rodiny.
Ovsem sestra bydli za Prahou, vdana, 2 deti, starosti, problemu vic nez dost. Mamka ma svuj zivot, sveho partnera, takze to je tak nemyslitelne, byt neustale s nimi.

PetrDruhy (Ne, 10. 10. 2010 - 11:10)

Člověk, který zůstane příliš dlouho osamělý, postupně "rozbolaví sám sebou". V tomto stavu často reaguje na okolí nedůtklivě.

Pajan (Ne, 10. 10. 2010 - 09:10)

Jednou jsem na iDnes četl výstižný článek (no jo, v rubrice "OnaDnes", kdo z chlapů ji nečte :-)), to je jako bych ho psal já: http://ona.idnes.cz/jsem-samotarka-ale-nechci-ji-byt-dnd-/vztahy-sex.asp?c=A080821_115433_ona_pribehy_jup

Rob (Ne, 10. 10. 2010 - 08:10)

tak to se omlouvám, neznal...Antikovepce skoro žádná? Museli se ženit? Jak kdo.

PetrDruhy (Ne, 10. 10. 2010 - 08:10)

Silvo, Zuzan, Z, i ostatní -...Dobrý den, Mirando, napsala jste to hezky.

PetrDruhy (Ne, 10. 10. 2010 - 08:10)

Promiňte, ještě něco na závěr.:) Taky si myslím, že nemá smysl řešit otázky sebepojetí dokonale nezávisle na vztazích s okolím.

Miranda (Ne, 10. 10. 2010 - 08:10)

Silvo, Zuzan, Z, i ostatní - ráda bych se se vámi podělila o svou zkušenost.
Jsem sice jiná věková kategorie než vy, rodinu mám za sebou, ale ani v pozdějším věku člověk není rád sám.
Takže jsem taky udělala několik, možná spoustu, pokusů na seznamkách, všechno k ničemu, až jednou...
Ten muž mě přitahoval už jen tím, jak psal, vyměňovali jsme si denně maily a naše vzájemná náklonnost pořád rostla.
Myslím, že feromony se nějak projevují i v této -písemné- formě.
Píšu vám to hlavně proto, abyste nepodceňovali písemný projev, opravdu se dá z něj mnoho poznat a ušetříte si setkání např. s těmi, kteří vám jasně vyhovovat nemůžou.
Moc vám všem přeju, abyste nezůstali sami, zkoušejte to tak dlouho, až to vyjde, ale nezapomeňte také chodit s přáteli ven, i tam číhá příležitost.
Všem hodně štěstí!

PetrDruhy (Ne, 10. 10. 2010 - 08:10)

Samozřejmě si nemyslím, že by se člověk měl do rodičovství nutit, když po tom nevolá jeho srdce. Každý nemusí být jako moje švagrová. Zdá se mi ale, že s narůstajícím egocentrismem mizí u lidí instinkty člověku dříve přirozené.

PetrDruhy (Ne, 10. 10. 2010 - 08:10)

tak to se omlouvám, neznal...Dobrý den, Hugo, seriál "Vyprávěj" neznám, ale vím, že v televizi běží či nedávno běžel. Dřívější generace, jak říkáte, asi opravdu měly podstatně méně možností, proto kluci více proháněly holky a ony naopak byly vstřícnější. Nemyslím si ale, že by se všichni lidi stávali rodiči záhy po osmnáctce dík své neopatrnosti. Mezi mými staršími příbuznými bylo normální stát se otcem mezi dvaceti pěti a třiceti lety, matkou o něco dříve. Mladí lidé mají dnes sice více možností, ale otázkou je, jak s nimi naložit. Mají možnost poznat svět, cestovat, učit se jazyky, věnovat se nejrůznějším zálibám...
Například jezdit s přáteli na hory, k moři nebo s nimi pravidelně sportovat, například jezdit na in-linech, je dobré, ale ve třiceti letech už je to trochu málo. Rodičovství nebo snaha o něj se stává přirozeným pokračováním života. Jedna moje švagrová na mne už ve svých devatenácti letech působila velmi mateřsky. Matkou se stala ve dvaceti letech a přitom studovala a dostudovala vysokou školu. Oproti tomu dnešní třicetileté ženy tomu takzvaně nechávají "volný průběh". Je otázkou, zda větší možnosti v životě vedou k vždy k růstu osobnosti. Někdy se mi zdá, že u lidí spíše narůstá odtažitý egocentrismus a v důsledku toho i relativní izolace od okolí a z toho pramenící pocit osamělosti.

Z (Ne, 10. 10. 2010 - 06:10)

Na seznamkách taky neexistují druhé šance, stačí jakákoliv blbost, která se druhé straně nezdá, a je konec.

Z (Ne, 10. 10. 2010 - 06:10)

Silva: Zajímalo by mne, jestli jsi na seznamkách taky vzala iniciativu do svých rukou a nějakým způsobem dala vědět, že tě druhá strana (tebou vybraná) zajímá. Zkušenost mám takovou, že ženská iniciativa je rovna nule. Zároveň je pro muže těžké být "úžasný" v momentě, kdy kouká na (ne příliš detailní) profily 50000 žen a už mu dochází nápady, jak je oslovit, aby vůbec odpověděly (některé se pak ještě cítí dotčené, že je dotyčný oslovil obyčejně a neoriginálně). Po 50 zprávách už člověk neví, jestli se má vůbec obtěžovat a už si říká: tahle mi neodpoví/odmítne, té ani nebudu psát. Je mi 24, což ještě není tak beznadějné, a taky mám velký problém někoho najít. Vypadám podprůměrně a jsem uzavřenější, což jsou 2 věci, které se při seznamování neodpouští. Už je skoro jedno, jak "úžasné" je všechno ostatní. Dle statistik stestí.cz můj profil navštívilo už docela dost lidí, takže je fotka asi úplně neodradila, ovšem při mém pokusu o kontakt většina stejně ani neodpoví. Měl jsem tam jediné 2 kontaky iniciované ženou, a to od dvou nekompatibilních kuřaček se 100kg. Já, sportovně založený, očekávám v podstatě pouze to, že nebude kouřit a nebude se zadýchávat po 5 schodech.
Ve všech seznamkách mi silně chybí něco, dle čeho bych vyhledával potenciální partnery, a to zejména z pohledu toho, co očekává druhá strana ode mě. Navíc většina kategorií, které lidé vyplňují o sobě, jsou často nic něříkající nebo nevyhledávatelné. Desítky tisíc žen na seznamce a já nemám jak najít tu "pravou".

Silva (So, 9. 10. 2010 - 23:10)

Přesnééé když jsme měli sraz se školou, všechny holky tam řešily jakej používaj zásyp, jaký druh plenek, jestli už měli spalničky. Takže hrůza...Jinak ano nejvíce mi vadí vyptávání ostatních a co už máš chlapa? Vždyt už ti je skoro třicet už máš nejvyšší čas! A tohle mě asi nejvíc ubíjí a ubírá síly. Ty lidi si myslí, že jsem divná jenže oni nikdy nebyli tak sami jako já. Jinak seznamky už jsem taky zkoušela, ale píšou mi jen pupkatý 50 tníci. Nebo takový ty co mají vytáhlý tepláky až na prsa a brýle s tlustým sklem.Takže tak :-/

Zuzan (So, 9. 10. 2010 - 22:10)

Přesný..mám kamarádky z VŠ ale každá je z opačného konce republiky a navštěvovat je a podnikat s nimi akce nejde tak často,v mém okolí jsou všechny kamarádky vdané a ty baví jen o dětičkách, a to zase nebaví mě poslouchat celou návštěvu...a nejhorší jsou ty řeči co musím poslouchat od příbuzenstva..a ty nikoho nemáš?? taková hezká holka.. kdy se budeš vdávat?? ty nechceš děti?? Jednou jsem si dala inzerát a odpovědi byla katastrofa - jeden co hledal domácí služku místo maminky, druhý se ZŠ s kupou hrubek v deseti řádkách, třetí si hrál na mistra světa...na to fakt nemám...

Silva (So, 9. 10. 2010 - 20:10)

Zuzan vítej tak jsi další. Pro ... jinak co se týče sportovních klubů a výletů ano seznámím se, ale např. s lidma z Hodonína, nebo Liberce a z Prahy to budou páry. Takže zas budu doma mezi 4 stěnama.

... (So, 9. 10. 2010 - 20:10)

je spousta sportovnich klubu , ktere poradaji akce jako lyze, sjizdet vodu a tak. i kdyby ste tam jeli sami, tak tam budou lidi a seznamite se.

Hugo (So, 9. 10. 2010 - 20:10)

Tady to přeci není o mé...tak to se omlouvám, neznal jsem podrobnosti. S mladou generací máte pravdu. My dříve narození jsme nemohli skoro nic, a tak jsme jen proháněli holky, antikoncepce skoro žádná a většina z nás se musela ženit (vdávat) krátce po 18. Přesně tak, jak to je v seriálu "Vyprávěj"

Zuzan (So, 9. 10. 2010 - 19:10)

Tak to všechno znám taky, a dobře. Je mi 33 a jsem sama..přes týden v práci do večera, o víkendech nemám s kým jezdit na kole, na bruslích, nemám s kým chodit do společnosti, na ples jít sama to se rovná prosedět celý večer u stolu, protože většina lidí chodí v páru...Ráda cestuji a těžko se mi hledá někdo kdo je volný (nemá rodinu) kdo by se mnou jel...Dlouhodobý vztah jsem prakticky neměla, jsem samotářka, vždycky to byla jen krátká známost..už se smiřuji s tím, že zůstanu sama..A čím delší čas jsem sama, tím mám větší nároky a tolerance ubývá..bohužel..Nevím jestli mi více chybí kamarádi nebo přítel..Rozhodně bych nenapsala o někom kdo neměl holku nebo přítele že je divný, jen jsou někteří prostě jiní..

hana (So, 9. 10. 2010 - 17:10)

jejda, tady se nabízí dovča.Mě zas chybí- pošlete někdo pár dní :))

Pajan (So, 9. 10. 2010 - 17:10)

coz o to, zajimave by to...no přesně, dovolené mám dokonce 5 týdnů, a také vždy přemýšlím, na co ji během roku vyplácat.

Reklama

Přidat komentář