Reklama

PANICKÁ PORUCHA 12 ( a vše okolo ní)

zdena (Po, 20. 9. 2010 - 16:09)

ALEŠKU včas se vše dozvíš.

zdena (Po, 20. 9. 2010 - 16:09)

ahojky ve spolek,tak jsem dorazila domů,koukám jak se to tu pěkně rozeběhlo.
Zdravím ty co neznám ,jasně i ty co znám.
Světluško ty jsi teda šoumenka,hlavně že vám vše dobře dopadlo.

Silvinko ,já ti říkám pořád ře jsi silná ženská.

Beat jsi dobrá žes to zvládla,zase si o krok dál a to je moc dobře.

Zuzanko,Nelčo,Alčo,Hani,Luci,Renčo ,Bettynko,Lili jsem moc ráda že jste tu i všichni ostatní.

RAZÍM NA SOKOLSKOU SCHŮZKU,ještě přijdu.

Aleš (Po, 20. 9. 2010 - 16:09)

Tak co říkala ta paní? Kdo tady ještě psal kromě Aleše?

Lily: (Po, 20. 9. 2010 - 16:09)

Zuzko: díky za reakci. AD jsem vysadila po 3,5 letech a už jsem se cítila opravdu dobře, neměla rok náběh na ataku nic, vysazovala jsem pomalu, ale asi spíš nedořešila věci v sobě. Taky jak psala Silva, kdo s tím jednou začal už asi jen tak neskončí, nevím. Zuzko, jinak právě, když si představím, jak dlouhá cesta k uzdravení vedla, tak mě to děsí, tím, že nemám klasickou PP, tak je to těžký, tím nezlehčuji ostatní. Nejde mi brečet, nemůžu najít úlevu téměř v ničem, protože jsem jakoby na druhé straně než ostatní. Z Prahy jsem se stěhovala kvůli příteli, ale taky už tam jsem nebyla rozhodná, prostě jsem divná s divným myšlením. Nenávidím se za to, na druhou stranu mě to bolí, protože k těm změnám došlo tak rychle. Ještě před měsícem a něco jsem byla víceméně dobrá a pak bum a jako panikářka jsem začala panikařit a plašit.Jsem tím bojem se sebou už hodně unavená.Je pravda, že mi 2 roky bylo dobře, ale člověk to ani nedocenil, pořád jsem měla v hlavě beru AD, blokují mě. Co bych teď dala za to, mít se aspoň tak. Nenapadlo mě, že se to může tak rychle a hodně vrátit.

Hanka 1 (Po, 20. 9. 2010 - 16:09)

Zuzko ahooooooj,kotátka pošlu,jsou ještě slepá,ale rostou ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ale mamina je jak žížala,tak jí cpu,co to jde

Lily...........neboj,určitě to bude dobrý,já myslím,že jsi v dobrých rukou,já dnes 2hod douč.a normálně mě rozbolela hlava jako blázen,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Lily vždyt ty jsi byla opravdu v pohodě,kde jsi to byla v léčebně?

zuzka (Po, 20. 9. 2010 - 16:09)

Teda LILI, je vidět, že toho máš dost. Nejhorší je, že člověk odejde do léčebny ve víře, že ho tam dají do kupy a vrátí se ještě víc zrasovaný, hrůza!!!!! Já si myslím, že jediná šance je vydržet brát ta ad. Vždyť už jsi zkušená a bylo ti docela dobře, proto jsi vysadila!!! Vždyť si vzpomeň jak ti taky před nějakými třemi lety bylo zle a dostala jsi se z toho!!!! Tak se dostaneš i teď. Prostě musíš toto blbý období nějak překonat. A pak jsi přece dokázala chodit do práce, přestěhovala ses do Prahy... Nevím proč jsi práci opustila a vrátila se domů, možná to byla chyba? Nevím, buď jsi to nepsala nebo mi to uniklo. Až se ti stav stabilizuje a bude ti dobře, tak hlavně zase nevysazuj. Každý se chce léků zbavit, ale ne všem to udělá dobře. A taky se mi zdá, že ti možná ubližují právě ty změny, protože pak se musíš rozhodovat, zda to co děláš je správné, do nové práce se ti nechce, protože máš strach, zda to zvládneš. Takže by to chtělo asi tak někde natrvalo zakotvit. Toť jenom můj názor, možná se mýlím, nevím. Ale v každém případě hlavně odhoď myšlenky na to, že to vzdáš. To nesmíš, vždy si říkej, dostala jsem se z toho už dvakrát, zvládnu to i teď.

Hanka1 (Po, 20. 9. 2010 - 15:09)

Ahoj holky odučený jeden expert

Lily neobvinuj se vůbec,a někdo zvoní ,za chvíli jsem zpět

Lily: (Po, 20. 9. 2010 - 15:09)

nejraději kolikrát vzdala. Téměř nevidím žádné světlo, proto obdiv Vám Všem. Snad na mou obhajobu jen tolik, že ten pocit odcizení je opravdu hrozný, člověk ztratí své já i emoce k druhým a to mi prostě nástup ad dělá a pak si nejde říct bojuju za mamku, přítele, protože jsou hodně daleko.
Vše se to seběhlo u mě tak rychle, že se hodně obviňuju že jsem to a to udělala špatně a to a to jsem neměla, nebo měla.
Silvi: jak by jsi to řešila dnes zpětně? Nešla by jsi do ad? Nebo po čase šla na jiné?

Lily: (Po, 20. 9. 2010 - 15:09)

Silvi: tak Tě stejně musím obdivovat a 2 násob, za prvé proto, že jsi fungovala, já nefunguju, sice jsem zatím každý den vyšla ven, ale jinak jsem hotová. Je to i tím co bylo v léčebně. Když byla první vizita primář se divil, proč tolik medikace, měla jsem jen kousek ad a celkem více rivotrilu, což mi přijímací lékař nechal no a primář, že tohle by šlo jen terapeuticky bez ad, čímž mě nahlodal. Tak jsem za ním pak šla a on jak dělají terapie 3x týdně a že jsem na léky mladá, ale v tu chvíli to ještě nechal, a druhý den měl vizitu, nevím, co jsem se ptala, jestli něco ve smyslu, kdy přejdou vedlejší účinky a on, že nemá cenu abych ad brala, že mi bude zle s nima i bez nich a udělal pořádné škrty vzal ad a snížil razantně Rivotril. Jenže to jsem ještě netušila, že terapie nebudou, měla jsem jednu až po týdnu. A prý se mám hlavně zklidnit. Mohla jsem ho o léky prosit jak jsem chtěla, nedal.Pak mi jiný lékař nasadil Zoloft a primář ho vyškrtl a vynadal jim. I ostatní spolupacientky nechápaly.Řekl mi, že jsem nerozhodná. Já netvrdím, určitě měl v něčem pravdu, ale jak má být člověk rozhodný když je totálně rozhozený nevím. Pak mi jen nechával určitou dávku Rivotrilu a dávaly mi atarax, ten mě uspával, tak jsem se rozhodla odejít po 12 dnech, to jsem musela ještě 2 dny zůstat, ten jiný doktor i jiná doktorka mi ta ad vrátit chtěli, ale nesměli.Dostala jsem se do stavu, kdy jsem začala přemýšlet, že si něco udělám, že není cesty ven. Nakonec mě kvůli tomu nechtěli pustit a popřípadě převézt do nechvalné léčebny. Po promluvě s psychologem mě pustili na negativní reverz a přítel s mamkou mě odvezli k mému psychiatrovi do Prahy, ten mi zpátky nasadil Ad a byl zhrozenej, když mě viděl. Řekl mi, že mi bude zle, abych s tím počítala. On s tím člověk počítá, ale to jak mi je je hrůza, asi tím jak trpím derealizacema snáším špatně ten nástup, protože hodně zesílí derealizace a odcizení, vše je zdálky a dostala jsem se do takové apatie a deprese a větších úzkostí, že bych to prostě

Nela (Po, 20. 9. 2010 - 15:09)

Aloušku jak to víš,že byl bez kávičky ?:-)) Pak mne nemá bolet kebule:-) Ale mám takový vratký krk ,něco mi tam chrasí a dře ,že by stáří ???:-)

Holky já jdu zítra tam,kde chodí jenom ženy a má už dnes sevřený žaludek a asi z toho ani neusnu :-(( Na to si snad do smrti nezvyknu !

Alča (Po, 20. 9. 2010 - 15:09)

NELOUŠKU ahoj,to byl určitě dneska jen malý koblížek bez kávičky,že?
Tak už jsem opět v plném pracovním procesu.Manžel dovezl z čech jablka a tak jsem je s ním dopoledne třídila,no houby práce.Po sarančetech jsem uklidila,uvařila držkovou polévku a čekám až"zahřmí".
Zítra opět cestovačka na UH -ůstřední hřbitov,protože musím nechat na hrob navézt nový písek,aby to bylo na dušičky pěkné,pomazlím se s hrobkou,vysaju a vymetu,abych měla připraveno,kdyby na mně padlo štěstí.Né to jen tak kecám,ale na hřibot musím,dát to do pořádku.
A ve středu jestli se zadaří SVĚTLUŠKO chci jít k zubaři.No už se vidím jak sedím na křesle,teče ze mně pot a špatně se mi dýchá,chci utéct,ale huba otevřená,zubař s vrtačkou v ruce u mých očí a říká,zkus se pohnout a vyvrtám ti důlek do palice.
Děcka jdu si udělat taky kávičku.

Silva (Po, 20. 9. 2010 - 15:09)

Alčo:-)))))

Silva (Po, 20. 9. 2010 - 14:09)

Lily, nevzpomínej s obdivem, já jsem nezvládala ale musela jsem zvládat(((
Taky jsem se motala, taky mě bylo přímo odporně a daleko hůř než před braním AD.A trvalo to poměrně dlouho, teď žiji ZATÍM "normálně"
Ty jsi skončila v léčebně? A proč ti vysadili a raději nezvýšili "berličky"??
Asi mě taky AD nesedla ale já už jsem byla ve stavu, že jsem neměla čas ani sílu vysadit nebo nasadit něco jiného, pořád jsem čekala, že už to musí zabrat((
Ale normálně se říká, že když se stav po 6 nedělích znatelně nezlepší, tak AD nesedlo.
Onehdá jsem si poprve přečetla co jsem sem psávala, když jsem začala brát a když to hodnotím zpětně, tak jsem někde dělala chybu. Asi jsem měla zkusit něco jiného.
Už jsem zapoměla, že to trvalo tak dlouho a jaký to byl boj(((((A to by tak určitě nemělo být, pokud AD je správně indikováno.
Já bych tak řekla, že jsem to svému tělu přímo vnutila, až kapitulovalo a já jsem se samým štěstím "uzdravila", že jsem ho přemohla:-))))))))

Světluš, hruškovice by byla moje smrt:-)))
Jako 18 holka jsem se na své narozeniny mázla z rumu a dodnes ho nesmím cítit ani z buchet:-)))
Zuzko)))))

Alča (Po, 20. 9. 2010 - 14:09)

SVĚTLUŠ ta vaše svatba mně připomíná tu moji.Moje tchýně taky nebyla nadšená,je tady na Moravě divně,jídlo bylo studené,polévka nebyla dobrá.No to byla svatba kurva jako řemen.Ve 2 hod. chtěla jít se podívat po Brně do kostela a do zeleniny,koupit citrony a pomeranče,no pokazila celou svatbu.Tchán to omlouva,že je v přechodu a já je chtěla vyhnat ven všecky.Otrávená jsem byla jako sviňa a po dobu 5 let mně to dávala neustále najevo,že na Moravě jsou blbci,zatímco v Čechách jen ti nejlepší.Nechala jsem ji být,ale potom po čase jsem ji osolila a byl klid.
Každý máme začátky těžké,ale snad ty konce budou mírumilovné.Zblázním a nic nebudu vědět i to je štěstí.
Tak zdar a sílu.

Nela (Po, 20. 9. 2010 - 14:09)

holkyyy,udělala jsem tu...Beatko to vypadá jako by jsi ji vykradla :-)))))

Kebule už nebolí asi pomohla káva.!!

Lily: (Po, 20. 9. 2010 - 14:09)

ahoj Všem

Pro Nora: nechápu jak to myslíš:Pro Lily,u některých jedinců se užívání ad,ze začátku hodně zvýší,člověk má pocit,že vůbec nezabírají

Světluš: 4 měsíce? Tak to je hodně dlouho, to je jako, že ad spíš nesedla, mají zabírat tak po 3 týdnech no i když píšou, že na ataky až 3 měsíce, ale já nemám jen klasickou PP.

Silvo: na Tebe si vzpomenu s obdivem, jak jsi to zvládla, ještě chodit do práce, já se motám, úzkosti hrozný, Tobě zvýšily úzkost, nebo jsi měla to štěstí že ne?

Škoda, že mi to v té léčebně vysadil, už jsem to mohla mít 17 dní, teď mám 5tej a mám dost.

Světlana (Po, 20. 9. 2010 - 14:09)

Silvuš já to taky nikdy nepila.Já nevim co mi to ta jeho mamka dávala něco jako hruškovice .Já pak pila se setrou něco sladkýho.AD jsem si nevzala ten den.Taky mi je furt zle.Já se bála ,že to tam nevydržim nemám ráda když jsem zavřená v hospodě od tý doby co jsem dostala tu hnusnou ataku.Já musim pro Jindříška do školky a pak pro Marušku.Tak zatim ahojky Snad vás pak zase najdu .Ráno jsem to hledala Beatka mě poradila ,ale už jsem to zas zapoměla.Jo já jsem taky špatná z toho.Včera jsem se dozvěděla ,že umřela jedna moje kolegině jak jsem s ní pracovala ,taky jí propustily.A pamatuju si,že si furt stěžovala ,že se jí špatně dejcha a pak když jsem chodila za mamkou do nemocnice tak tam byla ,že jde na operaci ,že má něco ze srdíčkem a ona umřela měla rakovinu.Celou noc na ní myslim.42 ji bylo.To je hrozný adi jak jí otevřely tak to zjis.Já už musim jít .pa

zuzka (Po, 20. 9. 2010 - 14:09)

Tak ačkoliv je tu hezky slunečno, musela jsem i já už zatopit je fakt docela chladno. Ačkoliv dopoledne jsem tu měla na pokec kamarádku, seděly jsme na terase a bylo na slunci vedro, tak ve stínu a v bytě je zima.
HANKO díky za kočičky)))) pošli další fotky až prokouknou, já moc koťátka miluju)))
EVI tak jsem zhlédla celé album, chvílema jsem poznávala - myslím místa. A tys opravdu kočka, jak správně poznamenala Lucka)))
LUCKO cože bude sněžit??? No tak to snad ne?!!!! Chtěli jsme jet na chatu, děti budou mít 4 dny volna, ale jestli bude zima, nikam nejedu!!!
SILVO, ALČO))) SVĚTLUŠ tak jsi to zvládla, vidíš!

Silva (Po, 20. 9. 2010 - 14:09)

Kdo je viki?
Není to ta co nám psala, že nemáme ztrácet čas na diskusi a máme se jít raději projít ven a zajezdit na kole? A pak ještě něco "lichotivého" mě ale už si nepamatuji co:-))(((((((

Silva (Po, 20. 9. 2010 - 14:09)

Světluš, tak to jsi dobrá, že jsi se lízla:-))lepší, jak kdyby jsi tam seděla jak "soudná stolice":-))Jsi lepší jak já, protože já mám pořád takový strach si dát nějakou větší pecku:-))Takže maximum do 6 dc vína, dvou snad tří piv, dál nejdu.Tvrdé jsem nepila nikdy, snad jedině sem tam prvotřídní slivovičku, co nám kdysi nosili pacoši:-))

Hani zdravím, dík za optání, mladí trochu lepší ale má to teď i ten nejmenší((((Rýmu, snacha odsává nosík a navíc jakési bolavé očičko má((((

Alčo, když budeš mluvit s tou paní, tak se ji hlavně zeptej, kdo to ještě mimo Aleše psal na PP11???????Jestli tedy vůbec někdo jiný?
Moc by mě to fakt zajímalo, jen tak pro prču.

Jinak ten"ing." na této nové diskusi to mně jak nezajímá, to je magor, který to píše na každou diskusi na doktorce. Zřejmě někdo komu už hráblo totálně:-))

Jéžiš holky, snad se jednou taky tak nezblázníme úplně???:-))((((((((((

Reklama

Přidat komentář