Reklama

Euthyrox - Hormon štítné žlázy

Rita (Pá, 23. 3. 2012 - 22:03)

Muze nekdo napsat jak se dela...Porucha štítné žlázy se pozná především z krve.Hlavně teda hyperfunkce a hypofunkce. Taky se běžne při endokrinologické prohlídce dělá sono, které ukáže velikost štítné žlázy a případné uzlíky.

Jitka (Čt, 22. 3. 2012 - 23:03)

Muze nekdo napsat jak se dela vysetreni stitne zlazy.Da se to zjistit i z krve?

Rita (Čt, 22. 3. 2012 - 11:03)

..jestli tady někdo tvrdí,...Ahoj Hilko, já si myslím, že u tebe hraje roli to, žes v podstatě měla celý život mírnou hyperfunkci( která se nakonec přeměnila v silnou hyper a proto ta operace..), a a tudíž jsi měla hooodně rychlý metabolismus.Proto sis celá léta držela nízkou váhu. Tím, že ti štítku vzali, tak samozřejmě jsi přešla do hypofunkce. Ta je sice korigovaná tím euthyroxem, ale přece jen se ti oproti dřívějšku nejspíš zpomalil metabolismus a proto to přibírání na váze. To se u bývalých hyperthyreotiků stává velmi často. Je jasné, že když jsi měla zrychlenou činnost ( třeba jen mírně), mohla jsi jíst jak jsi chtěla a nepřibíralas. Ale ve chvíli, kdy tato zrychlená činnost skončila, okamžitě stejné množství jídla automaticky vedlo ke zvýšení váhy. Navíc dost často delší dobu trvá, než se organismus znovu nastartuje a zvládne umělé hormony. Tělo třeba honem ukládá do zásoby tuky- proto, že mu to dříve, při hyperfunkci, nešlo, tak teď se to snaží dohonit. 6 měsíců není ještě tak dlouhá doba. Neplaš se, snaž se jenom trochu ubrat porce ( myslím oproti dřívějšku, před operací), jez často, 5-6x denně a rozhodně nedrž žádné hladovky! Tím naopak metabolismus ještě víc utlumíš. Až se tvoje tělo vyrovná s operací, zvykne si na umělé hormony a vše se srovná, myslím, že ti ta nabraná kila zase půjdou pomalu dolů.Moc ti to přeju! já beru euthyrox ( teda teď v posledních měsících letrox 125, ale rozdíl žádný necítím) už asi 20 let a jsem naprosto v pohodě.Bude mi 62 let a váhu mám pořád stejnou jako v 18, vážím 56 kg, měřím 166. Tah hodně zdaru!

Saša (St, 21. 3. 2012 - 22:03)

Já teda po nasazení euthyroxu začala hodně hubnout. Beru ho přesně rok( od konce března loňského roku) a mám dole 16(!) kilo. A to jsem žádný tlouštík zrovna nebyla, takže jsem jak z koncentráku... Výsledky krve jsou ale v pořádku, právě dnes jsme byla na kontrole na endo. nejdříve jsem brala chvíli 25, pak 50, potom 100. mám hypo ( autoimunní )

hilka (Út, 20. 3. 2012 - 18:03)

..jestli tady někdo tvrdí, že se po euthyroxu nepřibírá, tak nevěřte. Jsem 6 měsíců po celkovém odstranění ŠŽ. Celých 45 let jsem byla jak reklamna na hlad. Při výšce 170 jsem měla vždy 55 kg +-2 kilča. Před třičtvrtě rokem jsem během měsíce zhubla 10 kilo...bušení srdce atd. Však to štítkaři znají. Po 3 měsících operativní odstranění ŠŽ. Od té doby kila letí nahoru, přestože jsem stravovací návyky nezmněnila. Když jsem přesáhla 62 kilo začala jsem si hlídat stravu, ale houby platný. Tak jsem zkusila prostě udělat očistu organismu a nejíst vůbec...takže 3 dny pouze jablko, maximálně dvě za den a litry vody...a více jak kilo nahoře. Podotýkám, že výsledky krve jsou v pořádku.Takže pro všechny co tu píšou že je třeba si hlídat stravu, pohyb a že po euthyroxu a jiných lécích na ŠŽ se netloustne.....říkáte hlouposti. Každý organismus je jiný a reaguje na léčbu různě. Jen ti co hubnou mají prostě to štěstí že ty hormony snášejí lépe, než ti ostatní.

Zdena (Út, 20. 3. 2012 - 15:03)

Ahojky. Jsem po operaci...Dobrý den,taky jsem měla problém s přibíráním a nepomohlo mi ani to,že jsem držela přísnou dietu. Všechno jsem sváděla na štítnou žlázu a na eutyrox.Potom jsem se odhodlala a zašla na dietologii,tam mi dietní sestra udělala jídelníček a musím Vám říct,že dnes jím jídla daleko víc a přesto jdu s kilama dolů.Za měsíc a půl jsem shodila jedenáct kilo a jde to dál. A představte si,že jsem vlastně byla podvyživená.Já bych Vám ráda poradila,abyste si taky tam zašla.Přeji Vám hodně úspěchu.Zdena.

Dadina (St, 14. 3. 2012 - 20:03)

Užívám Euthyrox 125g denně ráno nalačno už třicet let. Důležité je dodržovat každodenní dávku,brát půl hodiny před snídaní, chodit na kontroly krve na endokrinologii. Hormon štítné žlázy je důležitý pro chod všech orgánů našeho těla. Váhové problémy mohou souviset s dávkováním. Nepodceňujte onemocnění souvisící s nedostatkem hormonu štítné žlázy.

Květa (St, 14. 3. 2012 - 20:03)

Ahoj , před třemi tydny...Ahojky. Jsem po operaci štítky 1O měsíců. Užívám Euthyrox 1OO a za těch 10 měsíců mám 10kg nahoře. Přitom mámhodně pohybu a jím méně než dříve. Je rozdíl mít 63kg a nebo73.Přesto,že jsem už babčou,tak mi tato váha vadí.I po padesátce bychom se měly líbit! Tak nevím......

Bee (Út, 13. 3. 2012 - 13:03)

Dobrý den, mám začít brát tento lék a lékařka mě ujišťovala, že to nemá vliv na antikoncepci. Já se ale bohužel v letáčku dočetla něco jiného.. jaké máte zkušenosti? a co s tím? děkuju ....

Simona (Ne, 11. 3. 2012 - 19:03)

Beru Euthyrox 50 poprvé v životě 14 dní.První týden se nic nedělo. Nyní už mě týden bolí hlava a dělá se mi nevolno /připadá mi, že mi snižuje tlak/. Je to možné?

Janča (Pá, 9. 3. 2012 - 21:03)

Zdravím.Je možné aby při...Kupte si holky Kelp Jod, berte ho pravidelně dle návodu 3 měsíce pak si udělějte pauzu měsíc a zkontrolovat krev nebo ultrazvukem a uvidíte jak se funkce dá do normálu, stojí do stovky.Je to tím, že jíme málo mořských plodů a vše je tady nekvalitní přes potraviny ovzduší atd...

Katka (St, 7. 3. 2012 - 18:03)

Zdravím.Je možné aby při zvětšené štítné žláze jsem měla problémy s obličeje jako červenání na líčkách nebo případně občas se tvořící neznáme červené suché šupinkaté fličky?Projev alergie mi vyloučila doktorka po testech.Kožní to řeší kortikoidama což musím čekat až to vypukne abych to mohla začít mazat a lečit.

Fantová (Po, 5. 3. 2012 - 15:03)

klidně se najez, není...aho jale promin musí se to brát na lačno řikaj to všude v lákárnách a i v letáku a doktorka takže jako nwm co tu jako řikáš

dáša (Ne, 4. 3. 2012 - 06:03)

Na hormony ŠŽ je nutné...klidně se najez, není třeba nalačno :-)

tenperence (Pá, 2. 3. 2012 - 22:03)

Na hormony ŠŽ je nutné brát krev na lačno,nebo ne.Dík za odpověď.

eva (Pá, 2. 3. 2012 - 12:03)

Ahoj , před třemi tydny...ja ho jim 13 let a jsem z toho neštastna.pribrala jsem 20 kilo a nejde to už dolutak držím palce at nejsi na tom podobně

Nikča (Čt, 1. 3. 2012 - 15:03)

Ahoj, je pravda, že po Euthyrox léku rostou prsa, když to tedy jsou hormonální léky?

Alena (Út, 28. 2. 2012 - 13:02)

Já beru umělé hormony štítné žlázy ( konkrétně nyní Euthyrox 125) od roku 1991, kdy mi zjistili autoimunní hypothyreozu. Nemám po něm naprosto žádné negativní příznaky. Cítím se skvěle, váhu si držím +- 2 kg stále léta stejnou.Rozhodně se Euthyroxu ( případně Letroxu) vůbec nebojte!

Vlasta (Ne, 26. 2. 2012 - 20:02)

Dobrý den, nějak nechápu... Problém onemocnění štítné žlázy mám dědičný a zjištěný v 10 ti letech.Od té doby jsem byla pod kontrolou léčena různými léky.Kromě zpomaleného růstu a hubenosti se objevily problémy po porodu syna , kdy jsem se pro únavu nemohla o syna postarat.Sama jsem se rozhodla pro operaci a mohu říci, že od té doby nemám větších problémů.Po operaci jsem začla užívat EUTHYROX 100 , nyní jsem na 125 a mohu říci , že mě po dobu 30 let provází i s kontrolami.Hlídám si sama příznaky , které znám a konzultuji s lékařem.Tento lék mě tyto roky hodně pomohl.Celá situace se štítnou žlázou je individuální , nedá se podceňovat.Přeji co nejméně problémů.

Eva (Čt, 16. 2. 2012 - 20:02)

uzlíku na krku si...Dobrý den, nějak nechápu Vaše odpovědi, děláte si z lidi legraci?

Reklama

Přidat komentář