Reklama

Trhání zubů moudrosti - zbytečně?

Eva (Út, 27. 10. 2009 - 09:10)

Ve čtvrtek mi trhali moudák,myslela jsem,že mi jen naříznou dásen,protoze zub nebyl temer ani vylezly,ale pan doktor mi rovnou opichal dasen prorezal a vytrhl zub...az na ty injekce to nebolelo,ale když to prislo k sobe,tak jsem jedla 2 prasky ibalginu denne,ten zabral,akorat na urcitou dobu..v nedeli vecer jsem si uz prasky nebrala a vecer trpela..ted v utery jsem sla znovu k zubari,vycistil mi to a dal doévnitr nakou dezinfekci,ktera se má sama rozpustit,pry by se to uz melo uklidnit.Tak jen doufam,ze uz to bude ok.

hanka st. (Ne, 25. 10. 2009 - 11:10)

Ve čtvrtek jsem byla na...Ty otoky asi postihují každého.
Co dělat,když zuby musí ven.
Ledovat,nenahřívat.
Léky s rozumem.

Týna (So, 24. 10. 2009 - 11:10)

Ve čtvrtek jsem byla na trhání levé osmičky dole,i levé nahoře.Dolů dvě injekce,nahoru taky 2.15 minut čekání,až to zapůsobí a pak trhání.Dolní vůbec nešla ven.Ta horní,to bylo v pohodě.
Večer mi začla natékat pusa a teď mám tvář jako křeček.Beru Aulin-lék proti bolesti a antibiotika.Dneska jsem se probudila a je to nateklé až k oku,takže super...

T (St, 21. 10. 2009 - 23:10)

taky má dcera 1 venku a druhá ji čeká za týden.Je nateklá a měla i pořádnou modřinu.
Nemůže ještě dost otevřít pusu,tak se s trháním možná počká.
Dnešní doba už je ok .
Co bychom dělali,kdyby nám zuby trhal kovář.JÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁUU

Zdeněk (St, 21. 10. 2009 - 20:10)

Ahoj, včera jsem podstoupil trhání levé dolní osmičky, už je to třetí moje vytržená osmička a zákrok sám o sobě se dá v pohodě vydržet. Akorát se nemůžu zbavit toho natíkání, mám hubu jak meloun a pořád to nechce splaskávat. Mám hodně chladit, což dělám ale nic, přitom už mi namrzá mozek a zítra budu v práci za vola, ale pořád mám prostě křečkův vak... Jinak myslím, že je lepší je určitě vytrhnout zdravé, když už se prořezávají, nebo když rostou křivě. Špatně se čistí a usazuje se tam potrava, tím pádem se rády kazí...

Itas (Út, 13. 10. 2009 - 23:10)

koukněte se na www.tojesila.cz

Alisha Burri (Čt, 8. 10. 2009 - 23:10)

Pokud je máš zdravé, tak bych je v žádném případě netrhala. Mám tedy vytrhnuté všechny 4, ale měla jsem je zkažené. A i tak, kdybych měla dost peněz, ukecala bych doktora, aby mi na ně dal bílé plomby. Byla jsem jimi zvyklá kousat a teď se mi kouše o mnoho hůř. Takže, pokud je máš zdravé tak V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ!!!!Mezi zdravou stoličkou a takovou, která se při trhání rozpadá máš ještě mnoho času se rozhodnout. Mimochodem, když už jste u těch katastrov, tak mojí známé při trhání zubu zlomili čelist....To je ale černá výjimka, takže se nebojte.:-)

Janka (St, 7. 10. 2009 - 12:10)

před měsícem mi trhali osmičku vlevo dole. (vždy když trošku povyrostla to ukrutně bolelo, neměla tam místo). Zákroku jsem se nebála a těšila jsem se, až to bude za mnou. ALE! Trhání trvalo 45minut, úděsná jatka, vůbec to nešlo ven. Rozřezali mi dáseň až k předním zubům, myslela jsem, že mi při tom trhání roztrhnou pusu a vykloubí čelist. Takže po třičtvrtěhodině práce jsem měla pusu, krk i tričko od krve (i když jsem měla tu plínu na hrudi), v hubě pět stehů, roztržený koutek. Neskutečná bolest a to vydržím hodně. Dost trpím na afty, takže se mi kolem té rány do týdne udělaly afty velikosti padesátníku, které se dřely o sedmičku a na ty teda prášky na bolest nezabíraly. Po měsíci jsem docela fit, i tu bolest při otevírání pusy jsem rozcvičila, na to kladla moje zubařka velký důraz. Doporučuje mi vytrhnout i tu druhou, ale to už si asi opravdu rozmyslím. I když.... trhat zub v zánětu asi musí být ještě větší labůžo. Nicméně většina lidí, kteří na trhání osmičky byli z mého okolí, tak měli za 10 minut hotovo a za pár dní o tom nevěděli, tak nechci nikoho strašit.

lll (Út, 6. 10. 2009 - 15:10)

Po takovém zákroku máš jen tekuté, a ne rohlíky .

terka (Út, 6. 10. 2009 - 14:10)

tak mi dneska rano vytrhly osmičku :-( nepřála bych to nikomu, rostla mi křivo směrem k tvářím...dostala sem umrtvující injekci, hodně dobrá bolest, cítila jsem to až v uchu a na madlích. trhání trvalo deset minut, mám dva stehy a celý den ze mě teče krve jak z vola jelikož se mi krev špatně sráží, nic necítím až na tu bolest, nemůžu otevřít pusu na rohlík natož mluvit :-D takže krása 8-)

sima (Pá, 2. 10. 2009 - 19:10)

trhali mi osmicku nahore vlevo,trvalo to se zabranim injekce asi deset minut,potom bez problemu a jedine tablety.

misa (Čt, 24. 9. 2009 - 16:09)

Proč chce většina zubařů...ja jsem byla taky a uz nikdy bych to neudelala to je bolest!!!

zuby si nečistí (Ne, 20. 9. 2009 - 11:09)

mému muži je 56 let a má zub osmičku .k zubaři chodí jen,když musí .

frenix (So, 19. 9. 2009 - 11:09)

Mě se před dvěma roky zkazila sedmička (váček) a nešla zachránit, tak ji zubař vytrh (absolutně žádná bolest, jen sem slyšel nepříjemné křupání) a na můj dotaz jak budu kousat mě sdělil že tam vzádu mě čouhá osmička, která teď vyroste do prostoru sedmičky. A opravdu osmička za pár měsíců vyrostla, díra po sedmičce se zmenšila na polovic, takže koušu bez problémů a hlavně bez protézy. Takže spíš netrhat, nevíte kdy se vám bude hodit :)

Luky (Pá, 4. 9. 2009 - 22:09)

tak jsem právě ted zjistil že se mi ulomila část zubu- podle všeho osmička. podle toho co tady čtu tak z toho nejsem moc nadšený. mužu se jen zeptat na tu injekci? jak a kam se dava? jak moc je citit? Vypadam jak strašpytel ale ja jsem strašpytel.

kiki (Pá, 28. 8. 2009 - 20:08)

ulomena osmicka - stalo se mi to same, neboj, chce to sikovneho a zkuseneho zubare aby ti pri tom nerozmasakroval kost. zrentgenovat a pokud koren roste normalne, nejdriv koren opatrne uvolnil takovym sroubovackem a pak klestickami vytahl - nic mne nebolelo ani pri zakroku ani po nem. za pet dni byla rana krasne zhojena.

Bětka (Čt, 27. 8. 2009 - 15:08)

Ulomený zub-upaluj co nejdříve, ať má zubař za co chytit, mně se to podařilo také-nakonec mi ho vytáhl nástrojem zvaným "srnčí parůžky".Neboj, stejně ti nezbývá níc jiného, než to nechat na zubaři, injekce to bude jistit...

Jano, po vytržení jedné osmičky jsem měla problémy, po vytržení dvou(jedna dolní, jedna horní) jsem šla hned do práce a fungovala normálně, jen jsem toho moc nenamluvila.

Jana (Čt, 27. 8. 2009 - 14:08)

Jdu trhat jednu spodni osmicku rano, myslite ze se pak muzu vratit odpoledne do prace... admistrativni cinnost.. diky za info..

Návštěvník (Po, 24. 8. 2009 - 08:08)

Chci se zeptat ulomil se mi zub a zustal mi tam jen koren..ma s tim nekdo zkusenost? jak ten korern vytahnou mam strasny strach.

Dana (Pá, 24. 7. 2009 - 22:07)

Moje zubařka říká, že každej zub dobrej.Moudráky mi vylezly všechny zkažený, protože pořád jako vylejzaly a zase zalejzaly. Jeden horní mám už pryč. S těma spodníma jsem si docela užila.Nemusela jsem sice k zubaři, ale to bylo různejch vyplachování a mazání... Teď mi jeden doktorka léčila a zaplombovala. Horní prej ještě trhá, když je potřeba, ale se spodníma - i bez rentgenu - posílá rovnou do Prahy.

Reklama

Přidat komentář