Reklama

Panická porucha 3

Judita (Pá, 15. 4. 2005 - 20:04)

Dneska taky je mi mizerně, odešla jsem dřív z práce, celou dobu se těším, že si půjdu lehnout a místo toho, šup! a už jsem tady.Niko, budu na tebe s Evou R. myslet, určitě i ostatní,já mám ten datum napsaný. Hlavně ať se uzdravíš, to je hrozný viď, takové krásné počasí, jaro a nemoci jsou jak v zimě.Evo S.,Ájo, taky mi to připadá náročný, jak má člověk plánovat svůj program, předevčírem jsem měla depresi, včera mi bylo dobře, ba přímo výborně a dnes zase blbě, úporné bolesti hlavy, únava,blbě v obchodě,atd., to ani nemohu nikomu říkat, protože to není normální a nikdo tomu neuvěří, že mi něco je. Jak píšete, že jiní lidé jsou na tom hůře, tím se snažím "léčit",ale taky mi to nepomáhá.Pajko, až teď jsem si přečetla o té depresi, tím jsi mne nepotěšila, bráním se začít znuvu brát AD. Mám ale pocit,že už to neustojím, tak jsem zrovna včera hledala na internetu bližší informace o L-tryptofanu, myslela jsem, že tím AD nahradím, ale dočetla jsem se o něm i negativní zrávy, netroufnu ho brát.Teď si už opravdu připadám v pasti. Ahojky, já se ozvu příště, až mi bude trochu líp, abych ze sebe nesypala jen negaci, ten dnešní slunečný den si to nezaslouží.

bára (Pá, 15. 4. 2005 - 20:04)

Ahoj kamarádi. To ale dnes bylo krásně, že? Jenže já místo sportování na kole ležím na dvoře na lehátku jako lazar. Pokouší se o mě jakási choroba, bolí mě v krku a celé tělo. V práci jsem vydržela jen s přemáháním a jednu chvíli mi bylo tak blbě, že jsem z toho měla náběh na ataku - najednou motání hlavy, rozdvojené vidění, studené pálení na hlavě a už už jsem se začínala klepat, takže jsem si musela lupnout lexaurinek. To se mi ještě nestalo, většinou takové ty běžné fyzické bolístky zvládám, ataky přicházejí za jiných okolností. No, je to fakt nevyzpytatelná mrcha. A přesně jak píšete, ve chvíli, kdy jsem měla pocit, že se svalím mrtvá na zem, rozhodovala jsem se co mám dělat - Pajka píše SMS, jiný zase dýchá do pytlíku - prostě myslela jsem na vás - šla jsem si do vedlejší kanceláře změřit tlak a asi jsem to rozchodila. Nějak jsem to v práci přečkala a doma jsem si dala lehátko do stínu a celé odpoledne polehávala, poslouchala ptáčky, dýchala jarní vzduch.Teda Romane, ty máš chutě - technopárty. Já mám husí kůži, jen když to slyším, tady u nás už několikrát byla a večer jsme museli zabednit okna a stejně to bylo slyšet. Jsem citlivá na hluk, stačí hlasitá hudba někde v obchodě a nejsem schopna se soustředit na nákup, v místnosti, kde řve muzika na plno okamžitě nemůžu dýchat, i když jde třeba o dechovku na vesnické tancovačce. ale fakt je, že snesu nahlas klasickou hudbu - velký orcherst - zavřu oči a jsem toho plná. Ale je možné, že totéž někdo cítí třeba při tvrdém rocku, ze kterého mně cuká oko - proč ne,každý máme zkrátka jiný vkus, můj muž je v extázi při kytarových sólech a já nevím, co bych si vrazila do uší.Já jsem asi byla stará už když jsem byla mladá, protože prostředí diskoték, kde je "vše dovoleno" mi vždycky nahánělo hrůzu. Jednou jsem byla na koncertě Pink Floyd a musela jsem pár minut po začátku odejít ven a zbytek jsem proseděla před Rondem a čekala na svou rodinu. Tak dobrou!

Nika (Pá, 15. 4. 2005 - 19:04)

ahojky tak vas vsechny po delsi dobe zdravim, vitam mezi nama vsechny nove. Teda vy jste se tady docela rozjeli nestiham tady cist. Mam za sebou 1. maturitni pisemku z cestiny psala jsem fejeton na tema Superstar - hledani talentů nebo boj o penize? bylo to totiz jediny schopny, ale jestli je z toho fejeton nebo neco jinyho to nevim. Rovnez od utery beru antibiotika - mam v krku zanet a hnisa mi to - boli to jak...ale nejhorsi je, ze 20.4. mam ty talentovky a zatim jeste moc nemluvim, natoz abych zpivala. Tak na me myslete, at vůbec ze sebe vydam nejaky ton.Budu muset koncit, jdu studovat romantickou literaturu - uz moc casu do matury nezbyvá, od zitra za týden to uz budu mít za sebou.Tak se tu mejte nadherne bez PP atak a tak.

Roman (Pá, 15. 4. 2005 - 14:04)

Ahojte! :-)Hlásím na jihu Čech Sluníčko, jaro jak vyšité, od jihozápadu sem jde nějaké mračno, takže to možná bude tak, jak předpovídali hydrometeorologové.Užívejte plnými hrstmi! :-)

Eva S. (Pá, 15. 4. 2005 - 13:04)

Ájo,já Ti rozumím,jak to myslíš,máš pravdu. Nezávidím lidem,kteří jsou fyzicky nemocní,je to taky těžké a mají horší perspektivu do budoucna než my. A psychika nemocí taky určitě trpí. Já jsem jenom občas naštvaná sama na sebe,jak se cítím a přitom s tím neumím nic dělat. Přeji všem krášný víkend,venku je krásně teplo a svítí sluníčko. Odcházím domů, ahoj v pondělí.

Ája (Pá, 15. 4. 2005 - 12:04)

Evčo S. oni ti lidi s těmahle nemocema nejsou na tom psychicky mnohdy huj, ale to myslím ne že by měli psychickou bolest nebo poruchu, ale myslím to vědomí do budoucna atd...,ale to tady nechci rozebírat, prostě mě to taky štve a sráží na kolena. jo a tím pomoci si sám sem myslela i to, že si sama rozhodnu jestli budu brát ty prášky atd. ale ve smyslu,že největší zájem na své pohodě a zdraví mám vždycky jen a jen já.

Eva S. (Pá, 15. 4. 2005 - 12:04)

Já taky vím,že si musím proti svým problémům pomoct sama,ale jak,když to nejde?? Když je mi blbě,jsem nervózní a nemůžu to ovlivnit?? Beru prášky AD,občas musím i sos prášek,ale stejně je mi blbě,jako např.dnes. Od rána,nevím proč a nechce to přejít. Vím,že jsou lidé,kteří jsou vážně nemocní a jsou na tom hůř než my,ale mě mé problémy taky dost omezují,nikdy dopředu nevím,jak mi bude a jak to zvládnu. Říká se,že psychická bolest je horší než tělesná a já tomu věřím,je to občas hrůza.Pajko,budeme bojovat dál a nevzdáme to,ale někdy je ten boj dost těžký.

Ája (Pá, 15. 4. 2005 - 10:04)

Pajko, taky když mě to přepadne dost mě chytá beznaděj, ale vzpomenu si,že sou i vozíčkáři, lidi s RS, s rakovinou, cukrovkou,a řeknu si,že oni ví,taky že je to napořád a u mnohých se to jen zhoršuje a bojují, tak musím taky, nedá se nic dělat, nikdo jiný mi nemůže pomoci, musím chtít a pomoci si já sama.

Roman (Pá, 15. 4. 2005 - 01:04)

Nechtěli Ti potomci spíš dát najevo, že v jejich věku nemají zájem se tahat někde po diskotékách s maminkou? :-))) Ach ta dnešní mládež... Ale dočkej času, za 10 let si ještě rádi s mamkou zatancují! :-)Zajímavé jsou i ty komentáře pod tím posledně jmenovaným článkem. Kromě technomaniaků tam píše i pán, který vede kroužek "tancoterapie". Odpověď na otázku, jestli to jde nebo ne, nejen v Americe... ;-)

Judita (Pá, 15. 4. 2005 - 01:04)

Romane, to já když jsem po Praškově léčbě přišla domů s eufórií "no teď už můžu na dýzu" a přemlouvala jsem moje děti (23 a 20) že půjdem všichni, tak mě hezky ukáznily a daly najevo, že už na tyhle věci jsem stará.Ale stejně jsem viděla v nějakém (ale americkém) filmu tančit starší osoby. Ale podívám se na ty stránky.

Roman (Pá, 15. 4. 2005 - 00:04)

Tak to je ťava! Úplně jako na zavolanou jsem na Doktorce dojel k článku o pohanských tancích - i o technu. :-)http://www.doktorka.cz/run/redsys/r-art.asp?id=521

Judita (Pá, 15. 4. 2005 - 00:04)

Jo,jo, tančit, to už jsou jen marné sny.

Roman (Pá, 15. 4. 2005 - 00:04)

Judito, žádná agrese, žádní opilci, to není tancovačka nebo rockový koncert. Na všech party, na kterých jsem kdy byl, vládla atmosféra uvolnění a přátelství. Otevřenost, vstřícnost, pocit pospolitosti. Pro úplnost dodám, že jsem nikdy nebral žádné taneční drogy.No já techno taky neposlouchám, techno se přece poslouchat nedá, na techno se dá jen tančit. :-)

Judita (Pá, 15. 4. 2005 - 00:04)

No právě, nejsem tam sama. Je tam plno, přímo našlapáno, opilými, agerivními a ještě všemi možnými představami různými cizími lidmi. Kdybych měla jistotu, že někde budu sama, tak tam jdu. I když techno, to není co zrovna poslouchám.

Roman (Pá, 15. 4. 2005 - 00:04)

Judito, no jo, když já mám spíš ty klaustráče, nedovedu se tak vcítit do agorky. Nicméně to je báječná věc! Nejsi tam sama, ale nikdo si Tě nevšímá, můžeš se stavět na hlavu, nikdo se nebude divit, volnost, svoboda - a hlavně svoboda pohybu! :-) Teda tak tomu aspoň bylo, když jsem tam chodíval já, což už je taky nějakých deset let. Technoparty taky nemusí být jen masové akce jako CzechTek s 20000 lidmi, ale třeba v malém klubíku, nebo i úplně v soukromí.

Judita (Pá, 15. 4. 2005 - 00:04)

Romane, děláš si legraci? S agorafobií jít na technopárty!!!!???

Roman (Pá, 15. 4. 2005 - 00:04)

Začetl jsem se do pár článků na Doktorce v rubrice "Zdravý pohyb" :-) Vybírám, co mne zaujalo nejvíc:Pohybem za zdravý mozekhttp://www.doktorka.cz/run/redsys/r-art.asp?id=2263Běh jako fet :-)http://www.doktorka.cz/run/redsys/pohyb/r-art.asp?id=1803Tancem ku zdravíhttp://www.doktorka.cz/run/redsys/r-art.asp?id=1744Byli jste někdo někdy třeba na technoparty? :-)

Roman (Čt, 14. 4. 2005 - 23:04)

Pajko, já mám dneska taky slabší den, jojo, znám to znám...Pajko, uzdravíš se! :-)

Pajka (Čt, 14. 4. 2005 - 22:04)

Romane, já Ti děkuji, jenže mně se už často bojovat ani nechce. Bývám z toho unavená a cítím se tím celoživotně omezená. Proč bych měla celý život bojovat bez perspektivy, že se uzdravím? Ostatním se omlouvám. Napsala jsem to jako příklad slabé skeptické chvilky, kterou si prožívá ve větší či menší míře každý z nás. Jasně, že se budu rvát dál...

Roman (Čt, 14. 4. 2005 - 22:04)

Jo a Bára má taky pravdu a i já si myslím, že by Lee pomohlo si popovídat, mám takový pocit z jejích příspěvků.Pajko, gratuluji Ti k vítězství a držím palce na další! Tak je to třeba! :-)

Reklama

Přidat komentář