Reklama

Panická porucha 3

Roman (St, 30. 3. 2005 - 13:03)

Hezký den všem a díky za přivítání!Karel1 je taky překladatel? :-) To by mě Karle zajímalo, jestli jsi měl vloni taky takový záhul, že sis nevyrazil ani na pořádnou dovolenou?K těm "mým fobiím" - no prostě nemám. Ale teď už pár dnů vzpomínám na různé situace, ve kterých se mi udělalo zle. Já necítím, že se něčeho bojím, mně se prostě dělá zle, nebo prostě slabo. A bylo to občas v autobuse, jednou v prodejně, jednou před supermarketem... To je právě můj problém, že já nevím, že se bojím! Ale třeba v tom autobuse před pár týdny to byla opravdu slabost a myšlenky "teď se mi udělá zle a neubudu mít jak utéct na vzduch". A takové.K těm příčinám. No dobře, cenu Akademie asi nedostanu :-))) Ale jen za dnešek jste párkrát napsali, že jsme moc velcí perfekcionisti. Takže bychom asi měli přestat být. :-) Nemáte někdo kouzelný proutek? :-)) Jsem moc rád, hlavně že už vím, co se to vlastně se mnou děje. A od čeho můžu začít s tím něco dělat. A jsem taky moc rád, že si tom s vámi můžu povídat. :-)Na té PP2 je ale 6000 příspěvků! Prosím prosím, alespoň mi napovězte, kdy jste tam o sobě něco víc psali. Jestli na začátku, uprostřed nebo ke konci :-) Jinak mně je 35 a u toho počítače takhle pracuju pátým rokem.Jdu se proběhnout ven, na zdravotní pojišťovnu s přehledem. :-)Mimochodem - PP1, PP2, PP3... nemáte chuť se přesunout na nějakou pružnější službu pro diskutéry? :-)

DITA (St, 30. 3. 2005 - 12:03)

Jéé, další mužskej u ohýnku PP! Zdravím Romane, pěkně jsem si početla, napsal jsi vše moc hezky. Máš ve všem recht. Juditko, tady Ditka:)- neřeš přání k svátku, nic se přeci neděje, ale díky za tu jedinou kytičku, co máš na záhonku:).Ájo, přesně, přesně! SVALY a DÝCHÁNÍ- můj problém! Před chvílí jsem domyla zaflákaný kachličky kolem sporáku, u toho jsem si teda zadělala málem na umření! Jak jsem zapnula všechny svaly-hned se mi zle dýchalo, ruce bolely, no fuj. Pomohlo mi, že jsem se pořádně napila vody.Naštěstí jsem zatím neměla ES. Za hodinu frčím k fyzioterapeutovi- hned u hřbitova:)- a snad vše i s cestou absolvuji bez agorafobických projevů! Romane, ty takové projevy nemíváš? Agorafobie většinou souvisí s PP. Dcera je s dědou v ZOO, já místo abych si udělala pohodu, musím uklízet, prát , žehlit, povlíkat a udělala jsem Tiramisu, odpol. má přijít kámoška s malým, tak at si osladíme trochu život. A tak si to prostě žijem.Paníkáři a paníkářky. :) Je krásně, ale fučí studený vítr. Tož já fučím radši něco dělat.papa

Karel m (St, 30. 3. 2005 - 12:03)

Romane, jsi podobný případ jako já, sedím u počítače už 7 let, výborná věc je semtam 3x po sobě na masáž. To pak dokážu i otočit hlavou. Pokud se ti podaří zjistit proč vzniká PP, dostaneš určitě nějakou cenu Akademie. Nikdo to totiž přesně neví. Určitě je na vině dlouhodobý stres, a pak přijde nějaký startovací impuls. Uvádí se například úmrtí v rodině, nebo jiný prožitý otřes... Ještě se vrátím k tomu stresu, Víte, co až mě donutilo zajít k tomu neurologovi, i když mi to po první atace doporučovala doktorka ? Šel jsem s manželkou na hřiby do lesa, že se jako odreaguju. po chvíli jsem zjistil, že běhám tam a zpět, vždy při změně směru o krok výš, prostě systematicky, aby mi žádný hřib neutek, stres jak blázen a tep 160......Asi jsme fakt všichni perfekcionisti, ale tohle bylo už i na mě dost. Tak jsem za tím neurologem šel. Zeptal se mě pak, jestli někdy taky odpočívám. Néé ? No na jednotce intenzivní péče si určitě odpočinete. Zněla odpověď. Takže s prací to prostě nepřehánějte.Venku je krásně !!!!!!!!!!!!!!

Romana (St, 30. 3. 2005 - 11:03)

Romane, klasické začátky, zná to tu skoro každý. I já jsem si myslela, že mám vážnou nemoc, myslela jsem hlavně na srdeční vadu, naž mi to došlo.Karle, s tím sportem souhlasím. To je asi nejlepší terapie. nemusí se hned začít sportovat, dlouhá procházka taky pomůže. Já vyrážím rychlou chůzí na hodinové procházky, ten pocit potom je k nezaplacení. Chce to se překonat, taky se mi nechce a hledám spoustu výmluv hlavně na nedostatek času, ale když se překonám, stojí to za to.

Ája (St, 30. 3. 2005 - 11:03)

Romane vítej v PP klubu. Nejsi ty náhodou dvojník našeho Karla1?Taky doma překládá, jinak mnoho a mnoho dalších info o nás najdeš na Panická porucha 2,jestli máš čas to číst. S tou Praškovou knihou jsi na to asi kápl, budu se muset po ní taky poohlédnout. To co jsi psal a co vím o sobě, tak z toho my plyne, že sme asi moc velcí perfekcionisti, že vše chceme pořádně, taky si myslím, že sme všichni hodní, a nedokážeme se s některými věcmi vyrovnat a pak se nám to v těle obrátí proti nám.A ty opravdu nemáš žádný fobie, hodně lidí, dopravní prostředky, obchody, metro nebo tak něco.

Ája (St, 30. 3. 2005 - 10:03)

Karle m, já vím bylo by to super, ale mě nejde jen o tep,to myslím tak nehlídám dokud mi to nezačne vyskakovat z hrudníku,ale ta nevýkonnost plyne i z té nedostatečnosti dechu a těch svalů, ale chápu jaks to myslel. Jen bych tím nerada omládla o 20 let, protože to bych si s váma nemohla psát, a musela bych zase počkat do první třídy,až mě to naučí :-)))))))))))))

Karel m (St, 30. 3. 2005 - 10:03)

jestli nemáš nainstalovaný adobe reader, poslední verze, i s podporoučeštiny je ke stažení např zde:http://www.studna.cz/go/download/fid/1966

martina (St, 30. 3. 2005 - 10:03)

Karle m, ten dokument je v Readeru, ale otevře se mi jen z každé stránky asi jeden řádek - proč?

martina (St, 30. 3. 2005 - 10:03)

Jojo, Karlem, přesně, jen se nelitujme a nebuďme zdechlí - taky mám 37 a kdybych neměla to břicho s mimi, tak vylezu na koně a je to paráda dostat záchvat smíchu :-))) po nějaké té fyzické námaze.

Karel m (St, 30. 3. 2005 - 09:03)

Ájo, chtěl bych reagovat na to, že už prostě s tím sportem si sekla, že by tě to schvátilo. Taky jsem si říkal, že už jsem jinde, že jsem přestavěl dva baráky, nervy v prd.., pivní bříško už se rýsuje, že se prostě už budu jenom šetřit.(37let). Prostě nechte mě všichni na pokoji, jenom já vím, jak mi je. A pořád ten tep. I když jdeš do těch schodů, pořád se podvědomě kontroluješ, zpomal, už nejsi nejmladší. Tak to ale není. Když mě švagr přemluvil hrát ten hokej, šel jsem do toho, abych naučil to srdce, kdy má mít 180, a kdy ne. Výsledek byl ale hlavně psichycký, měř si tep, když po tobě jedou 2 namakaní ůtočníci, jednoho musíš vytlačit na mantinel, a když vybojuješ puk tak máš zlomky vteřin na přihrávku, nebo vyrazit dopředu. Jde o to, hrábnout si na dno sil, a to každé 3..4 minuty než vystřídáš !!Až zase jednou propotíš i mikinu, že bude mokrá jako hadr z kýblu, omládneš o 20 let a nebudeš pozorovat svůj dech do schodů. To sebevědomí, že klidně můžeš skály lámat, když vydržíš na ledě 1 hodinu bez střídání, přeji každému. Já už se necítím schvácený, jsem RÁD , že jsem shodil pár deka, a že jsem si hrábl na dno sil. Karel by dodal, že se ti navíc vyplaví kýbl serotoninu a endorfinu, že dostaneš záchvat smíchu, a ne ataku.

Karel m (St, 30. 3. 2005 - 08:03)

TOŽ DOBRÉ RÁNO VŠECI. Našel jsem zajímavý dokument, vypadá to jako kompletní studie od kapacit ve svém oboru. Zajímavý je taky kompletní přehled AD ! Kdo chce větět vic, tak zde: http://www.ceskapsychiatrie.cz/download/terapie.pdfzatím čauky.

Eva S (St, 30. 3. 2005 - 08:03)

Viděla jsem,že tu bylo nějak více Ev,tak já jsem ta Eva S,co sem už nějakou dobu píše,budu si to dávat do jména, ať se odlišíme.

Eva (St, 30. 3. 2005 - 08:03)

Zdravím všechny staré kamarády i Ty nové, které ještě neznám!!! Nějakou dobu jsem tady nebyla,mám nějaké své problémy,které se ještě pořád nevyřešily a tak jsem neměla na nic jiného náladu.Ale Editka mi psala,ať se sem mrknu,že to tady dost žije,tak jsem zase tady.Vidím,že jste založili PP3,to je fajn,bude to rychlejší. Takže vás zatím aspoň zdravím,ať víte,že žiju a já se jdu mrknout,co se tady dělo,když jsem tady nebyla.Pěkný den všem :-)))

Judita (St, 30. 3. 2005 - 05:03)

Jó,jó, zase jeden, Romane vítej mezi námi. DITO, já Ti nepopřála k svátku, teď to tedy bude vypadat blbě, ale přece, kytičku jedinou co na zahradě mi kvete a to talovín Ti přináším, když nejsem první tak alespoň poslední.Tak, tak, ano ano poslední daňové přiznání jsem dodělala, dodělaná jsem taky, teď jenom to moje, ale to se nepočítá. Levhartíky jsem propásla, rozvaleni tu chrní, (že jste jim zase dali LSD) no to se nedivím, na mě nezbylo ale usnu i bez toho. Nevstávám, teprve si jdu lehnout, ale nevydržela jsem to abych se na vás nepřišla podívat. (abych se do toho ne... nezamotala)

Roman (St, 30. 3. 2005 - 01:03)

Ahoj všem!Tak já bych do zdejší mlýnice přidal jeden příběh. :-) Asi jako každý z vás bych mohl vyprávět hódně a dlóuho, pokusím se to zestručnit do pomyslného

DITA (St, 30. 3. 2005 - 00:03)

Edi a Ájo , jsem na tom úplně stejně.Jsou však světlé vyjímky, kdy sval.námahu zvládnu docela dobře, ale většinou to stojí za ...a to je důvod, proč jsem taky před lety přestala s větší těl.aktivitou a začala přibírat. ES byly a bývají i ted v klidu i při zátěži, o svalovém napětí ani nemluvím.

Ája (Út, 29. 3. 2005 - 22:03)

Ahojda,zaujala mě jedna věc, co tu Edita nakousla, já to tak taky měla v počátcích a ted taky v menší míře,že i když člověk nemá vážnou nemoc fyzickou, je z toho tak nevýkonný,já taky fuňela jak lokomotiva, bušilo mi srdce,bolely mě svaly jak po cvičení z pouhého vylezení několika pater, to nechápu, tam sem přece neměla žádnej strach, žádnou agorafobku, z toho že jdu po schodech.A i ted sice mi hned tak už nebuší srdce, ale ta svalová nevýkonost , a funění jak lokomotiva je děs, já bych to prostě nemohla vyběhat, to by mě zchvátilo. A to sem taky dřív docela sportovala, ted tak max. procházka (túra nepřichází v úvahu a přitom to mám, měla ráda), lážo plážo na kole, a flákando v bazénu, když sem zrovna v kondici, nic jinýho nezvládám.Brou noc

DITA (Út, 29. 3. 2005 - 22:03)

Marti, jsi teda odvážná, rodit doma, to bych si nedokázala představit! Ty že máš PP a vtíravé myšlenky?! hehe...Díky, pusa i od ženské byla sladká, ale od Káji a levharta ještě víc:)Drž se a nerozsyp se a nevysyp ji-ho!papa

martina (Út, 29. 3. 2005 - 22:03)

Ahojte děcka,tak jelikož jsem tu sama JoiNE-PP těhule - napsala jsem to tak, protože se nechci zaškatulkovat a nechci, aby mi to zůstalo navěky, sice ty nepřijemné pocity občas mám i teď v těhu, ale já se nedám. No, tak jelikož jsem tu sama těhu, tak myslím, že bych se měla taky vyjádřit - Editko, Ájo a ostatní čekatelky a plánovačky. Já teda čekám třetí a PP mě navštívila až dlouho po porodu druhého a pak mi dlouho trvalo rozhoupat se k tomu třetímu, ale jsem ráda a moc se těším. Mám to dneska za 63 dní asi. Já to teď beru jako terapii, protože mě ten 1. porod dal zabrat psychicky - nespokojenost s doktorem, personálem, celým porodem, pocit zklamání a selhání,...a teď si to udělám podle sebe a nikdo mi do toho nebude kecat. A ještě nakonec překonám sama sebe, protože mám docela strach, jak to bude, ale couvnout už se nedá a musím si věřít. Jenom bohužel nemohu poradit s těmi AD, protože jsem to nebrala - jak píšou Karlové, je třeba se hýbat.Já běhala vždycky, když jsem cítila, že mám těsno na duši, a to skoro každý večer. Vyletěla jsem kolem toho našeho malého městečka a bylo mi lépe. Teď jsem zmožena z vinohradu, snad mi to dítě nevypadne předčasně...Tak holky moc neuvažujte a pusťte se do práce, jinak byste taky mohly jen čekat, raději se připravte na to, že to třeba lepší nebude /ale bude - mě je fajn i když to není úplně stopro/.Často si vzpomenu na Romču - vzpomenu si na její vtíravé myšlenky, taky mě to přepadá, že možná bude to dítě moc velké, když už mám takové velké břicho, že snad něco není OK, že bych přece jen měla ještě zajít na UZV, atd...ale je to všechno blbost, protže ty problémy si vymýšlíme my sami. Tak já se teď snažím je tedy nevyrábět.Promiňte kluci a holky netěhulky, že píšu na takové téma, já se teď už soustředím jen na tu jednu věc, na díťátko, ale jsem s vámi :-)).Ještě vám prozradím, že chci rodit doma, tak mě držte palce, protože jestli od toho neuteču, tak už nikdy na mě PP nebude moct.Zdravím noční můrky, levhartíky, Ditce pusu k svátku, Karly, maturanty/ky...držte se a nedejte se.

DITA (Út, 29. 3. 2005 - 21:03)

Co mě teda docela pobavilo :----------------------------- PRO VĚTŠINU ŽEN JE NAKUPOVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍM ZPŮSOBEM , JAK SE ZBAVIT STRESU. VĚTŠINA MUŽŮ ŘADÍ NAKUPOVÁNÍ K ČINNOSTEM OBLÍBENÝM STEJNĚ JAKO PROHLÍDKA PROSTATY PROVÁDĚNÁ LÉKAŘEM SE STUDENÝMA RUKAMA. ŽENY MLČÍ, ABY POTRESTALY MUŽE.MUŽI ALE TICHO MILUJÍ. MUŽI JSOU VELMI ROZDÍLNÍ, ALE JAKO MANŽELÉ JSOU JEDEN JAKO DRUHÝ. ŠTĚSTÍ JE JAKO MALÝ KLUK- UDĚLÁ KUK !A JE FUK. ŠTASTNÝ JE TEN, KDO SE POVAŽUJE ZA ŠTASTNÉHO.

Reklama

Přidat komentář