Reklama

Panická porucha 3

Pajka (Út, 12. 4. 2005 - 08:04)

PP by s cihlou stáhla a zbrzdila i mne. Naopak myslím, že potřebuje volnost, aby tolik netížila.PP má ráda slabochy, i když bych to spíš upřesnila na výraz "přecitlivělé k úzkosti vnímavé jedince"...

Judita (Út, 12. 4. 2005 - 00:04)

Ahojky všem, tak koukám příhody s doktory gradují na síle. Měla jsem dnes celý den výčitky, co jsem to napsala včera za hovadinu, jestli si to přečte naše těhulka, aby ji to nevyděsilo (samozřejmě mám teď výpadek paměti na jméno) Jetli jsi to četla, tak to bylo před 20 lety, dnes už je to dobrý. Romane, ten Ibuprofen na horečku zabírá jistěji než Paralen, a dokonce nám to poradila dorostenecká lékařka. Mylím, že třeba brát ho tři dny zas tak není tragedie. Jinak ležela jsem dost dlouho a nic moc mi to nepomáhá, asi se na chvíli vybodnu na lupenku a začnu ty vitamíny zase jíst. Je mi dnes ještě hůř,ba dokonce s popisem všech příznaků bych se nestyděla jít na jiné chaty,ale začínám mít dojem, že by to s omezením těchto potravin mohlo souviset, a krom tedy silné deprese žádné příznaky PP zatím nemám. Karle, prosím nebylo by něco o nedostatcích minerálů a pod. v češtině?Jinak ostatní v rychlosti zdravím, musím ještě jít uklidnit mého broučka (před chvilkou jsem ho nazývala parch..., pit... . Je totiž strašně nervózní, zítra má písemku a má totální okno a před tou chvilkou na mě řval, jak to, že si nepamatuju jak začíná úvaha. No nepamatuju. Ahojky také Peterovi.

Roman (Po, 11. 4. 2005 - 23:04)

Ahój, Peter! Vítej :-)PP má ráda slabochy, anebo oslabuje silné? Co myslíte?

Roman (Po, 11. 4. 2005 - 22:04)

Ahojda! :-)Tak jsem vyměkl a vyměnil běhání za rekreační jízdu na kole. :-) Udělal jsem ústupek teda hlavně těm svým nohám, jsem rád, že dneska chodím. Kolojízda to pak jen vylepšila a zpestřování pohybu taky není úplně marné. Nemám kvůli tomu ani žádné výčitky, ani si nic nezazlívám, sice jsem si teda dneska zrovna nezabojoval sám se sebou, ale udělal jsem to, na co jsem měl větší chuť a cítím se fajn.Krásný večer všem! :-)

Karel (Po, 11. 4. 2005 - 22:04)

Pajko, napadlo mě, jak by se jí dalo uniknout. Dát jí v noci tajně do batohu cihlu, a ona tě ráno nedožene, ty jí utečeš, uplaveš...

Pajka (Po, 11. 4. 2005 - 22:04)

Dito, díky za optání, jde to. Sice jsou období, kdy se cítím líp, ale bylo už taky mnohem mnohem hůř. Jaro není moje parketa, teda moje je...ale té mršky panické taky. Chce se taky ohřát a obnovovat naši lásku, což já bohužel neopětuju... a pak jsme smutné obě a ona ještě navíc vzteklá a agresivní. No, tak pak ji vezmu na milost a ona už vyčerpaná emocemi zaklidní, přijde léto, začnu chodit denně plavat, ona zkouší taky, ale je pomalejší jako já, takže jí vždycky uplavu a taky mám výdrž nejmíň hodinu a ona jen pár minut. Takže tak si žijeme, já a moje drahá věrná věčná PP :-)Dobrou noc...

Edita (Po, 11. 4. 2005 - 20:04)

Ahoj lidičkové, tak jsem se na vás přišla podívat. Psychicky jsem na tom už lépe, dneska jsem řekla tchýni, že budu muset na umělý a ona "jen jdi". Ona mě nikdy nepodpoří, když mi něco je, tak jí to bylo třikrát. No nic.K vaší diskusi o doktorech... Mám naprosto stejnou zkušenost, taky proto jsem změnila obvoďačku, snad je tahle lepší, aspoň mi udělala náběry, když mi bylo zle. Ta předtím mi řekla, jestli chci neschopenku, tak to mám říct rovnou. Mám zkušenost, že je lepší zajít ještě za jiným doktorem.

peter (Po, 11. 4. 2005 - 20:04)

Zdravím všetkých pp. S tymi doktormi úplne súhlasím. Mnoho ich je dosť špatných a to nie len v prístupe(moja babka si na to dosť potrpí, ak sa nejaký ku nej nespráva dosť ludsky tak je to hned d.....,b....,i.... a pod.prirovnania) ale aj profesionalite.Citujem moj príbeh: v 18tych som dostal zauzlenie čriev(ileus) o ktorom samozrejme nikto nevedel.Pán dr.perfektní,ma liečil na alkoholizmus(bola to dosť sranda,ked mi pichal zázračné injekcie na abstin.príznaky),po pár dnoch to vzdal a povedal mi že som simulant.nakoniec na dajako zachránila jedna sestra,ktorá ma tajne zobrala na rengen.srandovný príbeh s ešte lepším koncom.keby som mal vtedy pp tak asi zošaliem smiechom..........užívajte si a budte silný,slabochov má naša pp velmi rada.

Romana (Po, 11. 4. 2005 - 19:04)

Taky jsem slyšela o případech, kdy lékaři udělali chybu. Na jeden případ nikdy nazapomenu. Mladá paní, právě s mužem dostavěli domek, chtěli děti...Šla do nemocnice s diagnózou Morbus Crohn. Při Chronu se nesmí nikdy operovat, když je teplota, hrozí, že se zánět rozšíří.Měla teplotu kolem 38, doktor se přesto rozhodl pro operaci.Paní měla břišní vývod, prý jenom na 3 měsíce, den ode dne jí bylo hůř, z vývodu pořád něco teklo, zánět se rozšířil, selhaly ledviny, nakonec jí manžel nechal přeložit jinam, ale zemřela, tohle se fakt nemuselo stát.Takže já jsem zastáncem toho, že každý si má raději všechno hlídat sám, chyba se může kdykoli stát.Pokud člověk o tom něco ví, nenechá se tak snadno odbýt.Jinak mně je mnohem líp, teplota přes den 37,3. Zítra ještě k praktické, ta mě objedná na kardiologii, tentokrát budu chtít úplně všechny podrobnosti .Tak ahoj.

DITA (Po, 11. 4. 2005 - 19:04)

Jindro, to je síla!EviS- nevěš hlavu a neplaš se, jsi jako ta řípa, tož neboj. Radši plánuj , kdy se sejdem!???Pajko, EviR-jak se vede vám?Já byla celé odpoledne venku, napřed jsme šly s Julčou za dámy do cukrárny na italskou zmrzku, ale ledovej vítr nás zahnal se převlíknout do tepláků a bund a popadly jsme auto -odrážečku a drandily. Pak nás vyzvedl tatík a šli jsme něco nakoupit.Udělala jsem k večeři květ. mozeček a s J. jsme si pochutnaly.Tatík ho nesnáší:):). Ted jde koupat a já uspávat. Snad se počasí konečně umoudří a oteplí, mám na balkoně už 2 truhlásky s muškáty a modlím se, at neprochladnou, chudinky:(.Leníku- už mám solnou lampu, včera jsem ji dostala od kámošky:)....apapa

Pajka (Po, 11. 4. 2005 - 16:04)

Karle, to mě opravdu těší!A dávám Ti za pravdu i s těmi doktory. Jenom, když si uvědomíme, jak variabilní příznaky a projevy má PP, že ani infarkt není symptonicky jasný. Dokonce diagnostika mnohých chorob je stále ve vývoji...Prostě myslím, že to nemají lehké... Na druhou stranu ignoranty najdete v každé profesi, jenom tady je to vidět víc a důsledky jsou mnohdy životně nenapravitelné...

Karel (Po, 11. 4. 2005 - 16:04)

Jo, jo, ti doktoři... Ale často to není tak úplně nebo jenom jejich vina, systém financování je tlačí k pětiminutovkám na každého pacienta. Horší je to s těmi, kteří ani nemají zájem a považují pacienta za objekt, kterému nestojí za to cokoliv ani sdělit, natožpak se ještě vzdělávat v tom, co je nového.Pajko, s mamkou dobrý - po druhém kole chemo v pátek je to lepší než po prvním. Nasadili jsme ještě výživový doplněk Intestive z USA (může být zajímavé i pro M.Crohn a ulcerativní kolitidu) na střeva, imunitu a lepší snášení chemo. A taky mají v ložnici už týden ionizátor, my tady vedle máme druhý, takže vzduch je jako po dešti a krásně se po tom spí.

Eva S. (Po, 11. 4. 2005 - 16:04)

Jindro,já jsem ráda,že si to tady všichni takhle píšeme,je to s těma doktorama pravda. Už je mi trochu líp,byla jsem se projít venku a teď si dávám salátek šopáček. To víš,my panikáři si všechno moc bereme,znáš to.

jindra (Po, 11. 4. 2005 - 14:04)

EVO S, je to tak. Aspoň se můžeš ale připravit na to, čeho jsou doktoři schopni, buď ráda, že tě varujeme:-))Tohle se stalo cca před 30 lety, tak se neplaš:-))Taky mi dnes není dobře, nesmíš si hned všechno tak zabírat, ať je ti líp!

Eva S. (Po, 11. 4. 2005 - 14:04)

Teda vy tady všichni popisujete tak hrůzné zážitky,že mi z toho vstávají vlasy na hlavě!! Já jsem to tady dnes asi radši neměla vůbec číst,není mi totiž od rána celkově nějak dobře. Tlak v hlavě,stažený hrudník,ráno arytmie - no prostě to dnes stojí za to. A teď tady vidím,jaký máme všichni problémy,no to je hrůza. A Jindra píše,jak její 30-letý známý umřel na vleku na srdce,jejda, jak já to dneska rozchodím, to teda nevím...Venku zrovna houká rychlá ... to je den blbec.

jindra (Po, 11. 4. 2005 - 14:04)

DITO, já mám lepší lékařský "omyl"-když jsem začala mít problémy s tachykardií, jezdila jsem k jednomu internistovi do Brandýsa, jenom ale krátce, potom jsem se nechala přeřadit raději k primářovi, protože tenhle doktor způsobil horší věc: manželův kamarád, tehdy mu bylo něco přes 30 let, si neustále stěžoval na srdce, že nemůže dýchat, měl i bolesti na srdci..šel na EKG, protože měl jet na hory a bál se..jenomže tento doktor "zaměnil" EKG s jiným pacientem a oznámil mu, že je zdravý.Kamarád jel na hory a zemřel na vleku...No, prostě se stala menší chyba, taky já jsem s ním zažila menší chybičku-obovoďák mi natočil EKG, kde byla samá ES, potom jsem dostala injekci na uklidnění a znovu natočil EKG..s těmi dvěma papíry mě poslal na internu a pan doktor měl jenom jeden v ruce a tvrdil, že jsem zdravá..Podívala jsem se pod jeho stůl a papír s natočeným EKG tam ležel..Některým doktorům bych zakázala vykonávat svoje povolání pro neschopnost a nezodpovědnost.Hezký den bez doktorů:-))

Pajka (Po, 11. 4. 2005 - 14:04)

Karle, nepíšeš co mamka... Dobrý? A Ty?

DITA (Po, 11. 4. 2005 - 14:04)

jojo, Romane, omyl...

Roman (Po, 11. 4. 2005 - 14:04)

Karle, díky moc! :-) Dito, díky taky! Takže prostě jen další lékařský "omyl"?Judito, a vážně je ten Ibuprofen účinný? To se pak nedá nic dělat, pakliže nemůžeš ovoce, zeleninu... snad jen ještě tedy přidat nějaké ty vitamínky v tabletkách, aspoň třeba Celaskon? A když je Ti pořád takhle, nemůžeš zkrátka a dobře vypnout a vyležet to den, dva nebo tři dny?

Roman (Po, 11. 4. 2005 - 14:04)

Aúúúú, moje nohy :-))) Nezklamaly. Lejtka a taky kolena. Půjdu to někam rozchodit, jinak nevím nevím. :-) Ta kolena bych měl asi zatejpovat, než příště vyrazím běhat? Zkusím najít něco na netu.Mějte všichni krásný den! :-)

Reklama

Přidat komentář