Reklama

Panická porucha 3

Pajka (Po, 18. 4. 2005 - 17:04)

Ibri a proč chceš to druhé dítě? Dokázala bys vyjmenovat důvody?Vyzní to možná tvrdě. Vím, co znamená být na mateřské, ale vzpomínám na to jako nejhezčí období života. Měla jsem dost času, prostoru, chuti i síly se dětem věnovat a to jsem si tehdy vůbec neuvědomovala, jak se mi po tom s odstupem času bude stýskat. Přece si to můžeš taky vychutnat. Co Ti brání? Teď je Tvou profesí být dobrá maminka. Proč se do toho neopřeš a ejstli to není zrovna to, při čem necítíš seberealizaci, pak bych si další dítě asi rozmyslela. Já jsem měla až přebujelý mateřský pud, což taky není žádné plus, ale proč bys nemohla zůstat u jednoho dítěte? Možná jsem špatně pochopila, cos napsala. Vnímala jsem to jako sdělení, že Tě mateřství nijak zvlášť neuspokojuje. Nevím, kde žiješ a jak jsi mobilní, ale dnes jsou různé kluby maminek a taky doma je možné dítě zapojit do všemožných činností. voje dcera není introvert a baví ji si s Tebou hrát, být právě s Tebou v akci, tak proč jí nevyhovět? A nemít z toho radost? Za pár let, kdy bude mít své přátele a nebude Tě už tolik potřebovat, se Ti možná zasteskne...A ke Tvé atace: čtyřminutová ataka je bleskovka. Zpravidla trvají o dost déle, u někoho se protáhnou i na hodiny. Když se naučíš dobře dýchat, měla bys dokázat zlikvidovat ji obratem. Vlastně Ti odezněla rychleji, než může začít účinkovat lék. Můžeš napsat, co přesně při atace cítíš, jaké projevy máš? Podle Tvého popisu je opravdu velmi pravděpodobné, že se uzdravíš velmi rychle a do plného zdraví, přestože to asi vnímáš nešťastně a dramaticky a moc nevěříš tomu, co píšu...Přeju Ti dny bez atak a tak...

MM (Po, 18. 4. 2005 - 14:04)

Marti - drzim palecky, ty i tvoje detatko budete v poradku :o))) je uz se tesim na ten pocit az budu tehotna a budu cekat miminko :o)) musi to byt uzasny pocit.ja vsechny svoje priznaky mam oduvodnene. brní me prava ruka obcas, ale již 3 mesice chodim na masaze a rehabilitaci kvuli zadum a krcni pateri, vzdy mam tak 14 dni pokoj, kdyz ta masarka nauci ten sval aby netlacil na ty nervy, spatne sedim v praci coz se moc u PC neda zmenit, ale snazim se. Unava - nejen jaro ale i snizena funkce stitne zlazy ma svoje :o))), treba v sobotu me prava ruka vecer hrozne bolela, ale to jsem mela od prace, coz je take normalni. Ale obcas mi to neda a myslim na to, nemoc si nevybira, ale pak se zase z cas dostanu do pohody, a ani si na to nevzpomenu, pokud nekdo nepromluvi o RS nebo to neni v TV nebo v novinach, casopisech to hned mam pocit ze mi brni vsechno :o)).jednou o vikendu jsem taky prolezela cele dny, mela jsem pocit ze me brni oblicej, a muzu vam ted rict ze me na 100% asi ani nebrnel, byla to jen utkvela predstava, a deprese se prohlubovala tim, ze jsem byla sama, zalezla ve tme atd.Pajko - mam uzasneho pritele, a jsem stastna ze ho mam, schanime byt abychom byli porad spolu, nebo meli aspon takovy pocit, protoze ja pracuju od 8:00 do 16:00 a on od 13:00 do 20:00 kazdy den takze se mijime, ale stejne je mi s nim tak hrozne dobre, tesim se na nej a je to uz 2-lety vztah bez problemu. Je sice pravda ze mi nervy pekne nici jeho matka, coz ma taky za nasledky moje problemy, ale musim se pomalu ale jiste ucit asertivni chovani, jinak by se mnou pekne zametala a to ja uz se nenecham, priznavam ze se jit o chvili i podarilo, ale uz aspon vim jak na ni, jaka je a ze je rozhodnuta branit sveho syna pred vsemi zenami aby ji nahodou jednou neodesel. Mile ale primo ji rikam co si myslim, on je pekne jedovata az opravdu zla bytost, ale to by bylo na hodne dlouho :-) vam to tady vypravet. NASTESTI je ale pritel zasadne na me strane, a mam v nem oporu!!!!!dekuji vam vsem ze me takhle drzite v pohode :-)

radka2 (Po, 18. 4. 2005 - 13:04)

Ahoj Leniku,ty končíš spráci sekretářky? To tam byla opravdu taková nuda? Přišlo mi, že jsi tam měla dost práce, nebo se mýlím? A už máš nabídku na jiné místo?

Ibri (Po, 18. 4. 2005 - 12:04)

Ani nevíte jak mi pomáháte. Děkuji

martina (Po, 18. 4. 2005 - 12:04)

IBRI - aha, tak ty jsi až moc busy. co? Tak možná potřebuješ i jinou společnost nejen být pořád s malou, co? To ti taky může lézt na mozek, potřebuješ nějakou změnu. Nemusíš se pořád věnovat dítěti - taky jsem to přeháněla a snad mě to zase nechytne.RELAXUJ!!!

martina (Po, 18. 4. 2005 - 12:04)

No, tak já jsem se v předchozích 2 těhotenstvích cítila lépe - to jsem ještě PP neznala a neměla jsem ty úzkosti, ale zase je mi lépe, než když jsem se s něma seznámila, ale dneska je to síla - zdálo se mi , že mi chlopek spí s jinou a tak...taky jsme v neděli vybalili synovu aktovku a potřeb do školy tam bylo opravdu poskrovnu, zato rozpatlaná marmeláda, tavený sýr stoletý, scvrklý kaštan, staré zmuchlané písemky a fůra smetí...prostě radost sama. MM - to je typické pro PP - zveličování a hrůzostrašné představy, já jsem minulý týden zpanikařila, protože jsem si myslela, že už to mimi nedonosím, normálně mi začalo být úplně zle psychicky, tělesně - no, tak mělo to opodstatnění - začala jsem totiž krvácet, ale normální člověk začne uvažovat, co dál a ne jančit. Už je to snad dobré. Opravdu se tou RS moc nezabývej a moc ty nemoci nestuduj - já už jsem taky málem začala hledat něco o RS, protože mi trne levá ruka, to už bychom tu večer byly 2 s takovýma obavama, ale já to mám ze stříhání stromků...Máš pravdu, Pajko už jen 1,5měsíce- možná se narodí i na moje narozky - 23.5. a jestli mohu radit IBRI, tak bych taky nečekala a pokud chceš to dítě, tak se rozhodni a dělej - já už se těším až budu celá busy a nebudu dělat nic jiného, než kojit a věšet prádélko na balkóně a nebudu mít myšlenky na capiny. Jenom se nesmím stresovat - s prvním dítětem jsem vůbec neuměla odpočívat a to je taky moc důležité relaxovat. A nejen pro maminky - pro všechny. Už tu o tom byla řeč, že jo.Zde zataženo a ouzko, co v ČR?

Anie (Po, 18. 4. 2005 - 12:04)

Neboj Ibri, já to měla ze začátku taky, brala jsem první AD a k tomu lexaurin a stejně to párkrát přišlo, časem to vymizelo, buď trpělivá, to bude dobrý.

Ibri (Po, 18. 4. 2005 - 12:04)

Pajko, uz jsem to tu psala, nejvetsi uzkost mam pri predstave, ze jsem doma sama s dcerkou. Venku mi to nevadi, ale doma mi prijde ze uz nemam zadnou fantazii neustale vymyslet nove hry a cas leti tak nejak pomalu. Potrebuje pozornost,hyperaktivni neni,ale nadmiru sikovna a hodna.Porad si chce hrat a ja uz z toho blaznim,jsem uplne vyplivnuta. :(

Ibri (Po, 18. 4. 2005 - 12:04)

Ahoj Pajko dik moc za podporu,ale.... zrovna kdyz jsem zacala cist tvuj prizpevek, ataka jak vysita.CCa 4 minuty rozdychala jsem to. A to mam v sobe od rana 2x po pul Neurolu 0,25mg. Chjo horku v rukou, horko v hlave buseni srdce. Do haje ja uz to nechci. Proc se mi to deje?

Anie (Po, 18. 4. 2005 - 12:04)

Evi S. mám na tebe dotaz, ty jsi myslím vyzkoušela více AD, kolikátá už máš?

Anie (Po, 18. 4. 2005 - 11:04)

Leo, Pajka to dobře vystihla, taky mám pocit, že tě něco stresuje, držím pěstičky ať se to zlepší.

Pajka (Po, 18. 4. 2005 - 11:04)

Martino, ještě měsíc a něco... Měla jsem vždycky ve finále kruté nespavosti, ale počítala jsem s nimi, takže jsem z nich nebyla nijak moc nešťastná. Obavy o průběh porodu a zdraví děťátka patří k věci. Bylo by nenormální, kdybys je neměla. Dvakrát jsem rodila v tomto období, vzpomínám si na ranní zpěv ptáků a jasnou jarní zeleň s blankytem nebe nad hlavou. Bylo tak krásné rodit na jaře! ach jo, už si to nezopakuju :( Zkus si to vychutnat! Já vím, únava k tomu taky patří a rodina očekává, že se postaráš. Ale Ty to zvládneš!!!

Pajka (Po, 18. 4. 2005 - 11:04)

MM, co víc si přát, než partnera, který působí jako antidepresivum. Nemuč se představami, co by bylo, kdybys ho najednou pro různé důvody neměla. Taková situace nejspíš vůbec nenastane a pokud ano, budeš ji řešit až potom. Člověk by měl s takovou eventualitou počítat, ale nenechat se trápit. Naopak, snaž se naplno prožít a užít si každé chviličky, kterou jste spolu...Lea, tady je nás víc starších :-). Já mám PP, 3 děti, 2 vnoučata a chuť žít, tak se rvu. Většina z nás jsou lidé pracovně velmi vytížení s náročnými profesemi (která ovšem není?) První ataku jsem měla ve 13-ti letech. Bude to dobrý, nepropadej v ponurost a beznaděj. Bez léků to asi zatím nepůjde, ale sežeň si informace o relaxačních technikách, zapřemýšlej o svém životním stylu. Napsalas, že se pořád snažíš obstát. Cítím tam negativní náboj, který Tě zbytečně nepřiměřeně stresuje. Zkus se míň snažit, zastav se, rozhlídni kolem sebe a zamysli se, kolik máš důvodů ke štěstí... Myslím, že jich najdeš celkem dost, jako nakonec každý z nás. Přeju Ti hodně sil!

Pajka (Po, 18. 4. 2005 - 11:04)

Ibri, AD Ti účinkuje dost rychle, normálně mají náběh měsíc.Poradila bych Ti jít do toho mimča a nic neodkládat. Těhotenství je stav, který přeladí nejen psychicky, ale i chemicky vyloženě paralyzuje panickou poruchu. První těhotenství -neplánované - mě vytáhlo ze dna, na kterém jsem tehdy byla a vydrželo mi to 25 let. Necítila jsem se psychicky silná nikdy, ale mohla jsem normálně žít i pracovat, až na to traumatické obdobé po 3.porodu.Léčba je u PP tak individuální, že můžeš být zpět ve své kondici během měsíce. Nestačila jsi do toho spadnout a už se léčíš, Tvé podvědomí je čisté, nemá strašáky, které by na Tebe mohlo tahat, když to nejmíň očekáváš a potřebuješ.Neurol ani Lexaurin v těhotenství případně podle potřeby nevadí, mnohá AD taky ne, ale věř mi, že jich nebude třeba!!!S očekáváním miminka to půjde do háje samo. Nepsal sem doposud nikdo, komu by v těhotenství bylo hůř, naopak... Jasně, že můžeš mít problémy, ale nebudou rozhodně způsobeny PP.

MM (Po, 18. 4. 2005 - 10:04)

Ahoj Martino,nemam ji potvrzenou a na 99,9% ji nemam, jsou to jen obavy a vsugerovane priznaky, jakmile jsem zabavena s pritelem, s rodicema, praci nic pocituji, jen kdyz se soustredim na to jestli mi nebrni ruce a nohy. Ruka mi opravdu cas od casu brni, ale ¨je to od krcni patere, unavena jsem od stitne zlazy atd.Psala jsem tady ze jsem si kdysi precetla o RS a najednou druhy den jsem zacala pocitovat priznky o kterych bylo v clanku napsano, pak byl 3 mesice klid apka jsem slysela myslim tv o zene s RS a obavy byli zpet. Takze je to psychicke aspon si to teda myslim a uprimne receno v to i doufam.

martina (Po, 18. 4. 2005 - 10:04)

Ahojte děcka,Romane díky za články z netu.Tak komu je dneska fajn? Já tu sedím u PC a dělají se mi mžitky, spaní taky nic moc, zase jsem měla blbé sny a teď jsem jako hadr, už se to blíží a v noci ve snu rodím...a mám úzkosti.MM, takhle nemysli, když ti přítel pomáhá, tak buď ráda a žij teď a nemysli na to co by kdyby. A máš tu RS potvrzenou nebo se toho jen obáváš?

MM (Po, 18. 4. 2005 - 08:04)

Ahoj všichni preji vam krasne rano.ja mela vikend docela v poklidu, i kdyz na me vlezla chripka, tak nejak jsem ji zdolala, v sobotu bylo krasne to bylo na moji psychiku jako balzam vcera uz to bylo horsi.Prisla jsem na to ze moje antidepresivum je muj pritel, ale to asi neni zas az tak dobre co? nechci byt zavysla na cloveku...jestli mi rozumite, muze se stat cokoliv a pak to bude hrozne tezke, moc se milujeme a je mi snim uzasne. V sobotu i kdyz s chr&;239;pkou jsme vyrazili k memu dedovi, spolecne umyli auto chodili po pribuznych moc fajn den, ani jsem si nevzpomela na to ze bych mohla zase pocitovat nejake priznaky RS. Proste hrozne fajn den, ja psychicky uplne v pohode.Vcera uz jsem byla sama, pritel byl v praci :O(( bylo to docela dobre, do te doby nez kdyz jsem koukala na strepiny a tam rikali ze zdravotni pojistovna nema na to aby koupila leky lidem s RS...a to asi pred mesicem rikali jak hrozne pokrocila veda v teto nemoci a ze do 10 let bude lek, jak ji temer uplne vylecit a zachranit lidem zivot....a jeho kvalitu. Tak to jsem se dostala zase do deprese...sama v posteli, nikde nikdo a takoveto zpravy no hruza. Nastesti jsem brzy usnula a spala jsem dobre. mam chvile kdy si rikam, ze jsem v poradku mlada zdrava zena a uzivam si zivota, a jsou chvile kdy si rikam ze je vsechno v pytli.U psychologa jsem jeste nebyla, musim nejdriv k obvodacce, tak uvidim co mi na to rekne.Mejte vsichni krasny den

Roman (Po, 18. 4. 2005 - 00:04)

Jak je dobré míti internet :-) Objevil jsem stránky www.cviceni.org. A je tam například to co jsem chtěl najít

Roman (Ne, 17. 4. 2005 - 23:04)

Moc vás všechny zdravím! :-)Vše za dnešek jsem přečetl, opět spousta zajímavých věcí. Moc držím palce Báře i všem, kdo se chystají k doktorovi!Karlem, jak Ty jsi vlastně dopadl u Tvé nové doktorky?Leo, vžyť my tady všichni kňučíme! :-))Lidičky, jsem nešťastnej, ta kolena pořád bolí. Budu se muset vypravit za nějakým doktorem, tohle přece není normální, bolí občas i vsedě. :-( Obávám se, že se budu muset obejít bez pohybu nějakou delší dobu. ;-(((Mějte bezbolestný večer! I noc, i den. :-)

lea (Ne, 17. 4. 2005 - 22:04)

a tady jenom kňourám

Reklama

Přidat komentář