Reklama

kvasinky, candidoza,mykoza

Daska (Po, 4. 5. 2009 - 16:05)

Ahoj holky, uz jsem to tady jednou psala, taky mám/měla jsem ty stejné problémy jako vy, gynekoložky to většinou moc neřeší, dají vám čípky a sbohem, tak jsem si řekla, že chci,aby mi připravili autovakcínu, udělali mi stěr, ve kterém kvasinky našli a asi za měsíc mi to připravili, je to úlně zadarmo, jsou to taková kapky, který se berou ráno na lačno v předepsaných intervalech v průběhu celého roku, ta doktorka, co mi to připravovala mi říkala, že s tím mají velmi dobré výsledky a že za dva měsíce bych se měla cítit líp, já jsem se cítila líp skoro hned (beru to teď asi měsíc a půl) a musím říct, že problémy se velmi zmírnily..akorát jeden problém: kapky musí být stále v ledničce a neměly by se převážet, ale můžou vám k tomu za poplatek (asi 600Kc) pripravit tabletky pro případ cestování, ale musíte si o to říct hned (ještě u své gynekoložky), já jsem to samozřejmě nevědela a tu mojí to ani nenapadlo..a teď už to zpětně připravit nejde, musela bych na novej stěr, jenže teď by mi už kvasinky nenašli...takže jak debil převážím kapky v termosce s ledem....přeju hodně štěstí a tu vakcínu zkuste, a chtěla jsem se zeptat, jakej používáte intimní gel? já právě od Cannadermu s obsahem konopí, ale mamko ho zkoušela a říkala, že se jí zdál moc agresivní, tak nevím no...

Lucka (Ne, 3. 5. 2009 - 17:05)

Ahoj,mám dotaz hodně se tu chválí ta kyselina kaprylova.ten kdo s tím má zkušenost muže mi prosím říct,když skončí s užíváním jestli se ty kvasinky vrátí?nebo je to užívání už napořád.já jen že už jsem toho vyzkoušela hodně a mužu říct že opravdu hodně a nestálo mě to zrovna málo peněz tak nevím jestli do toho jít.jinak už jsem zoufalá je to tyden co jsem dobrala antibiotika a čípky a už je to zase zpátky,je to opravdu hrůza už nevím jak dál takovy život mě nebaví pořád se v tom plácat a nejhorší je že to doktora ani nezajímá.Tak díky za odpovědi a zdar v boji proti kvasinkám.

Pípa (St, 29. 4. 2009 - 00:04)

Ahoj všichni,

Teda to jsou dlouhé příspěvky

Radka (Út, 28. 4. 2009 - 22:04)

Dobry den, teda upřímně gratuluju. Mě to sice netrápilo 14 let, ale "jen" 3 roky, ale taky vím, jak to člověku dokáže otrávit život.
Jestli můžu se svou troškou do mlýna... už jsem taky zkoušela kde co. A to včetně kaprylové kyseliny. Bohužel taky s nulovým výsledkem. Je to asi hodně individuální. Zabralo mi ale něco jiného.
S problémy okolo mléčných výrobků a laktobacilů naprosto souhlasím. A je toho daleko víc. Mě pomohlo úplně změnit jídelníček a tak trochu i životní styl. Takhle popisovat by to bylo asi nadlouho. Koukněte se sem: www.zdraviasila.cz
Radka

Radka (Út, 28. 4. 2009 - 22:04)

Dobry den, teda upřímně gratuluju. Mě to sice netrápilo 14 let, ale "jen" 3 roky, ale taky vím, jak to člověku dokáže otrávit život.
Jestli můžu se svou troškou do mlýna... už jsem taky zkoušela kde co. A to včetně kaprylové kyseliny. Bohužel taky s nulovým výsledkem. Je to asi hodně individuální. Zabralo mi ale něco jiného.
S problémy okolo mléčných výrobků a laktobacilů naprosto souhlasím. A je toho daleko víc. Mě pomohlo úplně změnit jídelníček a tak trochu i životní styl. Takhle popisovat by to bylo asi nadlouho. Koukněte se sem: www.zdraviasila.cz
Radka

zlatinko (Po, 27. 4. 2009 - 12:04)

Dobrý den,ráda bych pomohla ostatním ženám s problémem zvaným vaginální mykóza.Trpěla jsem tím od svých dvanácti let,což později znamenalo,že nemoc se stala chronickou záležitostí.Nepomáhaly mi žádné léky,zkoušela jsem jogurty zavádět na tampon,nejíst sladké,nemít sex,různé laktobacily atd.ale pořád a pořád jsem z infekce nedokázala vyjít.Jediné,co mi doktorka předepisovala,byly vaginální čípky na rostlinné bázi,které když jsem si ale byť jen jednu,dvě noci nezavedla,zase jsem to měla zpátky.Protože už jsem nevěděla,co mám dělat a potkala jsem někoho,s kým jsem chtěla mít normální vztah se vším všudy,tak jsem brouzdala na Internetu v diskuzích a objevila jsem dobré ohlasy na tu kyselinu kaprylovou,kterou jsem si za cca 900 Kč objednala přes Internet od Solgaru a začla ji brát.Musím říct, že to bylo zrovna dva dny před menstruací,což bývaly mykózy nejvíc úporné a postupně se mi den ode dne začlo dole něco měnit a teď je to už skoro měsíc, co to beru každý den a mám zato, že jsem už zdravá, žádný výtok,zápach,svědění..prostě vůbec nic.Partnera jsem si přeléčila manganovýma koupelema,které si cca každé tři dny dávám taky,ale s tím hodně opatrně,protože to může spálit sliznici a pak nastává pálení a suchost,což je velice nepříjemné.Jinak partner se sám od sebe/protože je opravdový miláček/maže aspoň dvakrát týdně nějakou antimykotickou mastičkou a jsme v pohodě a nemusíme používat kondom.Taky bych zde ráda uvedla na pravou míru jednu věc:Laktobacily a vůbec mléčné výrobky jsou hodně často na škodu,než k užitku,já je nemůžu vůbec,protože jsem vypozorovala za ty roky,že mi to hrozně zhoršovalo ty stavy,takže jsem je teď nahradila sojovým mlíkem,který obsahuje vápník,ale žádnou laktozu.Hrozně se mi vždy stav zhoršil po Biopronu a Wobenzymu,to jsem vůbec nemohla snést.Takže takové ty články,jak vyřešení mykozy pomáhají laktobacily,taky nepatří každé ženě.Přeji Vám opravdu hodně štěstí v boji s touto otravnou nemocí,a pokud Vás to právě trápí,zkuste asi tu kyselinu kaprylovou,protože ta jediná mi opravdu pomohla.Mně je 26 let,a trápilo mě to 14 let a můžu Vám říct,že jsem teď přešťastná,že to už skončilo.

V. (Ne, 26. 4. 2009 - 06:04)

To já po něm taky ze začátku měla,ale jela jsem dál a vysledek se začínal dostavovat až při 2krabičce u 2platíčka,ale samozřejmě u každeho to muže byt jinak.ono je ještě dobry organizmus hodně pročištovat,čaj ostopestřec a zeleninové štavy.já toho mám za sebou po 12letech taky vyzkoušeno hodně,tak jsem taky ráda za každou dobrou zprávu navíc.ale vypadá to že jsme tomu odkázáni už na cely život.

Elsa (Ne, 26. 4. 2009 - 00:04)

Ahoj,Jano kvasinky se neptají jestli chceš nebo nechceš být otrok.Jsou to hnusní a úporní nepřátelé.Jsou lidé,kteří neví o co jde-zřejmě to je i většina doktorů-závidím jim upřímně.Hledej a čti na netu a musíš zkoušet ,jak s nimi vyjít.Záleží kde jsou,jak jsou-někdy prý mohou zastřít něco vážnějšího-to je možné.Já je mám od 1.těhotenství,kdy mi bylo 21 a za tu dobu(čili 31 let-vždy shledali že jsem úplně zdravá!tak u mně nezastíraj nic:)) mě cvičily ukrutně za ignorance doktorů,ta trvá dodnes,a bez možnosti jakýchkoli informací,jaké jsou dostupné dnes.Až co mám internet,(3-4 roky?),dodřela jsem se nystatinu z Německa,i když to není všechno,ale pomůže tělu se vzchopit a při dodržení určitých zásad jakž takž fungovat.Tady je dost infa a je třeba se řídit svým rozumem a reakcemi svého těla.

Jana (So, 25. 4. 2009 - 22:04)

Díky za radu, ale Candivac mi vyvolal nepříjemné pálení a zrudnutí. Jeho užívání jsem vzdala u druhého plata, protože se mi projevilo pálení a zrudnutí - vždy když jsem ho začala užívat.

V. (So, 25. 4. 2009 - 18:04)

Ahoj,mě pomohl CANDIVAC,ale je to potřeba brát opravdu poctivě.Teda kvasinek jsem se uplně nezbavila,ale už je to o něco lepší,aspon to břicho už není tak nafoukly,ale je potřeba pro začátek brát aspon 2krabičky za sebou.Tak hodně síly

Jana (So, 25. 4. 2009 - 11:04)

Ahoj,mám problémy s kvasinkama asi 4 roky, poslední dobou se mi ale intervaly mezi propuknutím zánětu zkracují. Ze začátku mi doktorka předepisovala klasická antimykotika, která zabrala a byl tak na cca 4 měsíce pokoj. Před rokem jsem začala užívat autovakcínu a držet dietu. Po tu dobu jsem problémy neměla. Jenže po skončení autovakcíny jsem pomale naběhla na běžný jídelníček a kvasinky byly zpět se vším všudy. Navíc jsem po škole nastoupila do práce a mám sedavé zaměstnání - nemohu měnit. Za tu dobu stím bojuju v podstatě pořád - kupuju volně prodejné léky, užívám probiotika a jím bílé jogurty nebo kefíry. Je to bez výsledku. Mám pocit, že mi všechno včetně léků od doktorky pomůže na pár dní a pak najíždím do starého režimu, jako by to tělo už nebralo. Partnera mám po tu dobu stejného a léčil se vždycky se mnou. Jediný, co jsem zpětně vysledovala je, že jsem před 4mi lety měla krátkodobý poměr a tím začali moje problémy. Začínám to čím dál hůř psychicky snášet, je to jak boj s větrnými mlýny. Rady jsme si tady pročítala, jenže každýmu pomůže něco a já už snad vyzkoušela všechno. Jediný co mě už napadá je wobenzyn a léky na podporu imunity. Mám totiž pocit, že to svinstvo je ve mě - mám problémy i s trávením - věčně nafouklé břicho. Přitom se snažím sportovat, nemám silnou postavu. jen si občas dám nějakou sladkost a bílé pečivo - nechci bý otrokem kvasinek. Nevíte co s tím?

Veronika (Pá, 24. 4. 2009 - 12:04)

Ahoj, taky jsem mívala tyto problémy. Nemohla jsem se mykózy zbavit 4 roky. Ale teď jsem už 2 roky "zdravá". Tak rozhodně nezoufejte, dá se toho zbavit. Mně konkrétně pomohla kombinace různých věcí - Bylinný čaj od firmy Serafin (http://www.serafinbyliny.cz/)funguje skvele.Snad by mohl pomoct i na svedeni konečníku?? Přestala jsem úplně používat tampony. K snídani jsem místo chleba nebo rohlíků začala jíst ovesnou kaši. Začala jsem chodit na břišní tance. A hlavně jsem se začala zabývat svou psychikou. Nemůžu říct přesně, čím to bylo, že se mi mykózy neustále opakovaly, ale tohle všechno dohromady mě jich zbavilo. Tak ať se to podaří i vám. :-)

Ahoj (Pá, 24. 4. 2009 - 09:04)

můžete někdo prosím popsat jak vypadá kvasinkový výtok, všude píšou, že je tvarohovitý, vůbec nevím jak si to představit, kostky tvarohu ze mě rozhodně nepadají ;o), měla jsem několikrát za sebou mykózu, a i teď mám pořád bílý výtok, jenže nesvědí, ani nezapáchá po kvasnicích jak se uvádí. Pár měsíců jsem do sebe střídavě cpala různé čípky, krémy, že už ani nevím jak vypadal ten můj fyziologický výtok. I když tenhle nezapáchá ani nesvědí, je na můj vkus až moc silný a nepříjemný. Jsem objednaná na preventivní prohlídku asi za 14 dní a mám teď dostat menses takže se mi k doktorce nechce, navíc jsem tam byla pečená vařená a nejsem si jistá jestli její léčba zabrala...je to děs

Lucka (Út, 21. 4. 2009 - 06:04)

oprava FUNGICIDIN na předpis není.

Lucka (Po, 20. 4. 2009 - 20:04)

Pro Veroniku,i já mám svědění konečníku a je to od mykozy,běžná antimykotika na to nevím proč nezabírají,mě pomohl fungicidim je to běžné antibiotikum dostání v lékarně na předpis.A k těm bolestem v podbřišku-jo já to mám taky.fakt nic příjemnyho tak ahoj

Veronika (Po, 20. 4. 2009 - 20:04)

Ahoj,
s kvasinkami jsem se setkala poprvé před půl rokem(po prvním sexu). Asi po měsíci a půl jsem je měla znovu. Ale problém je, že se mi nejspíš dostali i do konečníku. Občas mě svědí a mám z něj takovej nažloutlej výtok. Před týdnem jsem to začala řešit s obvoďačkou(myslela jsem, že to budou hemeroidy nebo tak něco, vůbec mě to nenapadlo spojovat s kvasinkama, ale jakmile jsem jí řekla, že jsem měla dvakrát za sebou mykozu, bylo jí to jasné). Vzala mi moč a krev(cukrovka) a po výsledkách uvidíme jak to řešit dál. Nesetkal se s tím někdo? Moje mamka na mykózy taky trpí, ale nikdy neměla problémy s konečníkem. Taky se chci zeptat jestli máte při kvasinkách občas pobolívání v podbřišku? Děkuju moc...

renata (Po, 20. 4. 2009 - 18:04)

Pro Evu: Gynopevaryl je starší druh léku na tyto potíže a obvykle právě tyto slabší, neúčinné preparáty pustí časem "do oběhu" - lidé si to můžou koupit bez předpisu. Novější a účinnější antimykotika jsou ale jen na předpis. Každopádně za vyzkoušení nic nedáš, mně v dobách chronických mykóz nepomohl. To už spíš Canesten.

K. (Pá, 17. 4. 2009 - 18:04)

Pro EVU,nechci tě nějak strašit ale nemohla bys mít třeba chlamydiovou infekci?příznaky tam nějaky máš tak až půjdeš k doktorce tak ji řekni at ti udělá test na tyhle potvůrky.Jinak GYNOPEVARYL si myslym podle mych zkušeností moc dobry zase není,ale to musíš na sobě vyzkoušet sama.

Eva (Pá, 17. 4. 2009 - 17:04)

Ahojky. Už asi 2 roky mám problém s výtokem. Je to strašně nepříjemné, jsou to někdy stavy že i 3x denně si měním prádlo.. hrůza!! Gynekoložka mi píše jednou polygynax a podruhé zas něco jiného (něpamatuji si bohužel název), ale ani jednou mi to pořádně nezabere... Výtok se zmírní,tak si vždycky říkám že mírný vátok je i přirozený, ale pak se to zase rozjede na plné obrátky.. Už mi dr. dělala i stěry, ale říkala že je podle nich vše v pořádku. Ipřesto se mi výtok pořád vrací a teď navíc poseldní dobou vždy kolem 14.dne cyklu špiním. :-( Už jsem z toho zoufalá. Uvažuji dokonce o změně gynekologa a o GYNOPEVARYLU...Nemáte s gynopevarylem někdo zkušenosti? Jsem studentka a nemám peněz nazbyt tak chci koupit něco účinného!! KDyž jdu na gyndu tak zaplatím 30 za poplatek plus okolo 200 za léky!! :-( A už mě to fakt nebaví... připadám si jak špindíra. :-(

Pavlína (St, 15. 4. 2009 - 16:04)

Ahoj holky,
tak když už jsem tady, tak předám svoje rady ohledně mykózy. Měla jsem s tím problém asi před rokem a půl, kdy se mi třikrát vrátila a doktor mi předepisoval klasická antimykotika - canesten, clorimazol a napotřetí mi doporučil si koupit k tomu navíc Wobenzym, který zvyšuje imunitu a pomáhá k tomu, aby se už znovu mykóza nevracela. Já už ho ted beru pravidelně, vždy když nastane krizové období - tedy v létě. Co jsem s Wobenzymem začala, tak jsem mykózu neměla a věřím, že se ani nevrátí. ;)

Reklama

Přidat komentář