Reklama

kvasinky, candidoza,mykoza

Radka (Út, 4. 1. 2011 - 20:01)

A jak se jí má zbavit???? zbavit jedině mastí od gynekologa a zkus preventivně anionové vložky

P. (Út, 30. 12. 2008 - 09:12)

Ne, cukr je stejně všude.

lucka (Út, 30. 12. 2008 - 08:12)

když vyloučím z lídelníčku veškerý cukr nebudu moc hubená

lucka (Po, 29. 12. 2008 - 11:12)

můžu se zeptat co se stane když se kvasinková infekce nevylečí? je nějaká prevence ted mám koupenej rosalgin myslíte že když jednou dostanem kvasinkovou infekci tak budem na ní trpět dal ?děkuju odp

Petra (Po, 29. 12. 2008 - 10:12)

Měla jsem stejné problémy , které se tu popisují. Pak jsem změnila gynekologa -rozepsal mi léčbu antimykotiky - trvala půl roku a od té doby , musím to zaklepat , jsem bez větších problémů. Jen když užívám ATB nebo mám virozu tak to hlídám . Ještě raději užívám Tibetskou houbu , řekla bych že je to i její zásluha :o)) , když marodím tak ji piji bez přestávky. Přeji pevné nervy a výdrž všem !!! Něco přece musí zabrat - jen to najít :o))

renata (Po, 29. 12. 2008 - 10:12)

Při styku s použitím kondomu jste myslím dobře chráněni. Já když měla rozjeté kvasinky, tak styk s kondomem jsem si stejně neužila, protože to bylo nepříjemné "s gumou i bez". Ovšem bacha na orální styk! Když máš mykózu, tak se Candida může dostat k příteli do úst, protože tato kvasinka osidluje nejen pochvu, ale sliznice vůbec (střeva, ústa, trávicí trakt). Příznakem kvasinek v ústech je bílý povlak na jazyku (správná barva jazyku je růžová). Tuhle část boje s Candidou máme s přítelem taky za sebou, nyní jsme v pořádku. Jednou měsíčně kupujeme nové zubní kartáčky, občas je na noc namáčíme do roztoku TTO (cca 5 kapek na 1 dcl vody).

Zuzka (Ne, 28. 12. 2008 - 22:12)

Lucko, myslim ze ne...

lucka (So, 27. 12. 2008 - 21:12)

dá se kvasinková infekce přenes na mého přítele při sexu i když použiváme kondom ?děkuji odp

Zuzka (So, 27. 12. 2008 - 15:12)

Jo a ted jsem se dozvedela, ze bily vytok leci kontryhel.Zmirnuje taky svedivost.Pouziti vnitrni i vnejsi.

2 polevkove lzice varit 3 min. v 0,5 l vody, pote nechat 30 min. odstat.
Toto mnozstvi rozdelit do asi 6 davek a pit po cely den. No a ke koupelim pouzit 2x tolik bylinek.

Pomaha pry taky, kdyz vysadis HA, pri klimakteriu, bolestive MS, psych. potizich, atd.

Zuzka (So, 27. 12. 2008 - 11:12)

Jani, mama dela v lekarne,tak ti o Endiaronu zjistim co muzu a pak urco pisnu...Z

Jania (Pá, 26. 12. 2008 - 14:12)

Jasně Zuzi, neboj :-), určitě bych ho tam nezaváděla a souhlasím s Tebou i s tím zaváděním jogurtu. U mě jsou kvasinky problém imunity a střev. Proto i dávám pozor na cukr atd.
A na dovolenou bez canestenu nebo gynopevarylu taky nejezdim.

Návštěvník (St, 24. 12. 2008 - 05:12)

Prosim poradte mi nekdo dobrou doktorku v Olomouci...Ted chodim na Gynmed k Dr. Skrankove a des a hruza!!!

Zuzka (St, 24. 12. 2008 - 00:12)

Jani, Endiaron se pouziva pri problemech se strevama, hlavne u infekcnich prujmu! Je ucinny proti bakteriim, kvasinkam a plisnim to je pravda...ale pokud jim chces vylecit kvasinky v pochve, tak to rozhodne NE!Hlavne si ho tam nezavadej!Zeptej se v lekarne,tam ti 100% poradi. Z

Zuzka (Út, 23. 12. 2008 - 23:12)

Jo a jeste neco! Na holeni pouzivam jen intimni mydlo, ktery jde docela dobre napenit a klasickou penu dokaze plne nahradit!Klasicka pena na holeni, kterou pouzivas treba na nohy je vrah! Nejlepsi zkusenosti mam s mydlem Lactacyd.Vyrabi toho spoustu: mydla, peny, ubrousky...
A jedna rada na zaver: pokud jezdivas na dovolenou nekam daleko od domova a trpis na mykozy...nikdy nejezdi bez canestenu nebo neceho podobnyho!!!Mela jsem to v Chorvatsku a dovolena teda nic moc!!!Nejhorsi, kdyz na sobe nechavas uschnout plavky!Po okoupani hned prevlict do suchyho!!!

Jo a jak ti pise Jana o Streptokokovi, tak ma pravdu. Mela a mam ho taky a priznaky byly: paleni, rezani pri moceni, jakoby sevreni posevniho vchodu, bez vytoku. A pozor Streptokok je parchant, kteryho se jen tak nezbavis!!!Ten v tobe spi a ceka na oslabeni imunity a pak se dokaze pekne ozvat!!!Nema cenu ho opakovane lecit ATB...jak jsem psala...ATB ti narusi mikrofloru a muzes cekat kvasinky...da se s nim zit...do tehotenske prukazky ti napisi, ze jsi pozitivni a u porodu ti daji ATB v kapacce, aby se dite nenakazilo "cestou ven", kdy si muze loknout tech sajrajtu, co v sobe mas...jestli je dite nakazeny zjisti doktori do 7 dnu.

Hlavne se poradne porad s doktorem, nez do sebe zacnes neco rvat!!!drzim pesti!!!Z

Zuzka (Út, 23. 12. 2008 - 23:12)

Holky neblaznete s tim jogurtem, ten kvasinky prave krmi!. Tea tree olej pouzivej 3% na zavadeni na tampon (par kapek a casto ho vymenuj) i jako prevenci, kdyz jdes treba na bazen a zrovna kvasinky nemas!Samozrejme pokud je mas, tak do vody ani sauny vubec nelez. Kvasinky miluji teplo a vlhko. Samotny olej ti mykozu nevyleci. Musis pouzit Canesten nebo Clotrimazol, apod. a za min. 3 dny mas klid. Bily jogurt ano (s lactobacily), ale jen na jidlo! Hlavne musis posilit imunitu a dodrzovat protikvasinkovou dietu! Kvasinky, bacily apod. jsou uplne normalni,akorat jim nesmis dat moznost rozmnozit se! Pak prijde svedeni, vytok...Hlavne pozor na hygienu i partnerovu!ale taky nic se nema prehanet! prehnanou hygienou (hlavne obyc. mydlo)nebo ATB bys zabila i ty dobre bacily, ktere jsou dulezitou soucasti mikroflory. Mykozy muze zpusobit treba i antikoncepce. Me se mykoza pravidelne opakovala 3-4 dny pred menstruaci. To jak se ti vsechno v tele plasi. Takze na zaver doporucuji:
1) protikvasinkova dieta
2) hygiena-kazda lekarna ti doporuci mydlo na intimni hygienu. S vyplachy to neprehanet!
3) posilovani imunity-echinacea, lactobacilus, apod.
4) kalhotky 100% bavlna, volne obleceni
Tady na doktorce najdes o mykozach hrozne moc, vsechno si procti a klid!!! Z

Jana (Út, 16. 12. 2008 - 16:12)

Ahojte, zjistila jsem, že je na Endiaronu napsano, že je taky proti kvasinkám. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Jinak souhlasím, že kvasinky jsou hlavně problém střev.

Baruš (Čt, 11. 12. 2008 - 20:12)

zdravím...také jsem měla s kvasinkami dlouhou dobu problémy. Nejlepší je alespon na týden zahájit protikvasinkovou dietu (nejíst cukry, bílou mouku...naleznete celé na doktorce), pít čaj Lapacho a užívat probiotika (lactobacillus). To opravdu pomáhá... a nejlépe pak detoxikovat tělo, protože kvasinky, ekzémy ukazují, že jsou v nepořádku naše střeva !

Jana (Čt, 11. 12. 2008 - 16:12)

Verka: Měla jsi jít k doktorovi dříve. Já měla pálení svědění bez výtoku a měla streptokoka. V tom případě je Ti Canesten na nic, spíše naopak.

Verka (Čt, 11. 12. 2008 - 12:12)

Omlouvám se, že je to vloženo 4x. Nechápu proč, vkládala jsem jen jednou.

Verka (Čt, 11. 12. 2008 - 12:12)

Ještě jeden dotaz.. včera jsem si teda před spaním aplikovala krém Canesten a ještě si to mažu trochu kolem... noc byla klidná bez svědění..ale teď mě to zase nějak svědí. Takže otázka: Po jak dlouhé době by to mělo zabrat? Mám tedy Canesten 3 pro léčbu na tři dny..ale myslela jsem, že svědění ustane. :-(

Reklama

Přidat komentář