Reklama

kvasinky, candidoza,mykoza

Mína (Pá, 3. 8. 2007 - 18:08)

Joriko, taky by mě moc zajímalo, kde dělají diagnostiku takovým přístrojem, je to v Brně? Díky.

aňa (Pá, 3. 8. 2007 - 15:08)

kde dělaji diagnostiku takovym pristrojem?

Návštěvník (Pá, 3. 8. 2007 - 11:08)

od dr. mullera je to levnejsi je jich vic a vetsi objem na aplikator.....jo mne doktorka na alternativni mediicnu zjistila krom kvasinek i chlamydie...mozna proto ze je tam vic problemu se to tezce leci

Jorika (Čt, 2. 8. 2007 - 21:08)

Ja sem taky pravidelne chodim:-) jen je mi uz nekdy blby porad psat:-)
Ja ted prisla na ten femigel a docela mi pomaha, jen je silene drahy:-(
Desi me spis to - proc uz 51 dni nemam menstruaci..:-( -tehotna urcite nejsem
Byla jsem na diagnostice pristrojem OBERON, zjistilo mi to ze mam zanety na vajecnikach, cglamidie a ze delohu ovlada nejaka mycoplasma.. tak ted beru korolen, enterosgel, drags imun a budu brat star woman... plus jeste takovy homeopat kapicky - "informace"..
jinak mam stale bily vytok..jinak to tam mam docela dobry.. kdyz se to horsi dam femigel.. a tim to tak nejak drzim na uzde... ale asi zkusim spis ten gel od mullera nebo femisan - snad budou taky ucinny...

Veri (Čt, 2. 8. 2007 - 19:08)

Reni a Álo: napište to pak prosím taky sem, mně už se taky kolikrát stalo, že mi doktorka odmítla cokoliv napsat a byla jsem uplně v háji..
A ještě něco - jedu za 14 dní poprvé s kvasinkama k moři, myslíte, že to pomůže? Někdo tu naopak psal, že se mu to u moře ještě rozjelo, tak nevim..

renata (Čt, 2. 8. 2007 - 17:08)

Álo, já sem chodím pravidelně, ale momentálně nemám co napsat, zítra budu vědět výsledky cytologie, dnes zkusíme s přítelem sex po té mé akutní mykóze a po skončení menstruace, tak možná budu mít zítra taky depku...:-(((
Jestli je ti smutno, napiš mi na soukr. mail renata-j"volny.cz (klidně popiš, co všechno už máš za sebou v léčbě), já ti večer nebo zítra dopoledne odpovím, co bys ještě tak mohla zkusit, když ti ta kráva doktorka nechce nic napsat(kravičky prominou...). Samozřejmě jen jestli budeš mít náladu psát. Mám taky pocit, že jsou snad všechny holky někde na dovolené.

Ála (Čt, 2. 8. 2007 - 16:08)

Holky,kde všechny jste? Já mám poslední dva dny šílenou depku, rozjelo se mi to v plné parádě, ani sedět nemůžu, jak mě spodek pálí.Ta moje nová debilní doktorka mi řekla, že mi nic psát nebude, nemá to pro tělo cenu, je předávkované a čípky jsou k ničemu.To je co? A co mám jako dělat?
Já už se naopak těším na dovolenou k moři, to je jediných 14 dní, kdy výtok sice nezmizí,ale nic anebo minimálně mě to pálí.Budu sedět ve vodě celé dny, ale co pak?? Zoufalství.......

L (St, 1. 8. 2007 - 14:08)

Zevraj 2 az 5 dni

Anetta (St, 1. 8. 2007 - 12:08)

Zajimalo by me, pokud jsem onemocnela kvasinkovou infekci po styku s partnerem - jak dlouha je inkubacni doba? Tj. za jak dlouho po inkriminovanem styku se objevi svedeni, paleni, vytok...
Dekuju za odpovedi.

L (St, 1. 8. 2007 - 08:08)

Bola som v Chorvatsku a dostala som tam mykozu. Myslela som, ze more to vylieci, trosku pomohlo, ale ked som sa vratila domov, rozbehla sa. Robila som si vyplachy Tantum Rosa, davala som si tam laktobacily a bola som v pohode. Potom dosli strasne horucavy, tak som si povedala, ze musim ist na kupalisko. Kupala som sa v bazene skoro dva tyzdne kazdy den a mykoza nikde. Ked som aj mala nejake tie blbe pocity, po navsteve bazena proste zmizli. Pre istotu som si po tyzdni spravila vyplach a skoro kazdy den vecer som si tam dala nejaky gel s TTO, ale jednoducho to nechapem. Malo by to snad fungovat opacne, nie?

lucynqa (Pá, 27. 7. 2007 - 22:07)

jelikoz se mi kvasinky zas vratili (jorika at neraguje nema to cist!!!!)tak sjem byla dnes na zisteni me toxicke mapy-alternativni medicinou....doktorka mi ze mam nejak bloknute neboli zanesene ledviny a nemuzu odstranit nejake chemicke latky a jine toxiny a pak mam horsi imunitnisystem na to moje chronicke zenske onemocneni....a take ze nemam pit mleko, protoze mi zahlenilo tenke strevo to je pri take moznost ze jsem stihla, ale telo ma pak malo mineralu a vitaminu ci zjistila.....no a pak mi dala nejake kapicky a jeste nejake na to zenske...a take zjistila ze mam neco s vajecnikmi ale to muze byt tema ledvinami..uvidim pozdeji

Veri (Pá, 27. 7. 2007 - 15:07)

Monika: Silikonovej lubrikant používáme a je fakt, že pak mam vždycky kvasinky... otázkou je, jestli je to gelem nebo tim, že jsem obecně po sexu ke kvasinkám náchylnější. Každopádně asi přejdu zpátky ke Gyntima gelu, po tom mi nic nebylo..

kika (Pá, 27. 7. 2007 - 13:07)

Je dobrej Femisan nebo by jste mi doporučili něco jinýho? Gynopevaryl mi nezabral a Femigel taky ne.

monika (Pá, 27. 7. 2007 - 12:07)

máte některá problémy tohoto druhu /kvasinky/ po použití silikonovýho lubrikačního gelu?

R. (Pá, 27. 7. 2007 - 10:07)

renata:

No ano myslela jsem Actimel, spletla jsem se. Tak to jsi mě překvapila, já myslela, že Actimel je v pohodě, když je to na zažívání a má to ty laktobacily.

Návštěvník (Pá, 27. 7. 2007 - 09:07)

Jak postupovat při přechodu z běžné stravy na protikvasinkovou dietu

Strava, na kterou jsme v dnešní době zvyklí, vede k okyselování vnitřního prostředí našeho organismu. V kyselém prostředí naše tělo nemůže správně fungovat a játra, lymfatický systém a ledviny dostávají velmi zabrat. Naopak v kyselém prostředí se kvasinky (a další nežádoucí mikroorganismy) cítí jako ryby ve vodě. Zásadním krokem při léčení kandidózy je tedy vyrovnání vnitřního prostředí od kyselého směrem k mírně zásaditému. Potraviny, které nejvíce okyselují, jsou v první řadě cukr (navíc právě cukrem se kvasinky živí), pak maso a výrobky z bílé mouky, a rovněž mléčné výrobky.

A které potraviny naopak vytvářejí zásaditější prostředí? Zelenina, syrová i vařená či dušená, a v malém množství i ovoce. Základem protikvasinkové diety jsou potraviny neutrální, které prostředí neokyselují, a potraviny zásadotvorné. Jak postupně nahradit běžné potraviny potravinami vhodnými při léčení kandidózy, se dozvíte v tomto článku.

PRVNÍ AŽ DRUHÝ TÝDEN Obvyklé pečivo nahradíme rýžovým či kukuřičným chlebem, místo salámů a sýrů si na něj dáme pomazánku tahini nebo trochu másla a nepřislazenou marmeládu, případně luštěninovou nebo zeleninovou pomazánku.

TŘETÍ AŽ ČTVRTÝ TÝDEN Pokročíme ve změně jídelníčku dále a nahradíme knedlíky, bílou rýži a těstoviny. Místo nich si dáme rýži hnědou, těstoviny celozrnné, případně jáhly či pohanku.

PÁTÝ AŽ ŠESTÝ TÝDEN Z jídelníčku vypustíme uzeniny a vepřové a hovězí maso. Nahradíme ho masem rybím, případně drůbežím, ale omezíme jeho množství. A místo chybějícího množství masa si dáme dušenou zeleninu nebo salát ze syrové zeleniny.

A v kterékoli okamžiku přechodu z běžné stravy na protikvasinkovou dietu nám rozhodně prospěje i nahrazení černého čaje čajem ovocným a zkusíme si odpustit ranní kávu. Kdo snese syrový česnek, zařadí si každý den do jídelníčku alespoň jeden stroužek, třeba v zeleninové pomazánce či přidaný do polévky.

Po těchto změnách se tělu velmi odlehčí a započne se ozdravný proces, který může být doprovázen nepříjemnými projevy (bolesti a ztuhlost svalů, bolesti hlavy, kloubů, nervozita, pocit překyselení). Nezbývá než vydržet, nepříjemné projevy po dvou až čtyřech týdnech od jejich vzniku zase odezní. Bolesti a ztuhlost svalů pomáhá odstranit čaj s lékořicí anebo kopřivový čaj, pocit překyselení odstraní voda s citronem. Na nervozitu je vhodný meduňkový čaj. Dietu je nutno dodržovat v této podobě alespoň půl roku, za současného užívání protikvasinkových přípravků (Citrovital, Chlorella, Baktevir, Lapacho, Vilcacora, viz oddíl Bylinné léky).

Návštěvník (Pá, 27. 7. 2007 - 09:07)

http://candida.inetcz.com/view.php?cisloclanku=2006032201
Tady je jeste o te kyselosti taky info...

Návštěvník (Pá, 27. 7. 2007 - 09:07)

http://www.lekarna.cz/alkala-n-prasek-150g/
Tady je neco vic o tom kyselem a zasaditem prostredí v těle

L (Pá, 27. 7. 2007 - 09:07)

A co obnasa to alkalizovanie organizmu? Co treba pre to spravit? Dik

Dana (Čt, 26. 7. 2007 - 21:07)

Ty activie a vsechny ty jogurty vam nepomuzou, pokud budete mit v tele kyselé prostredi-to se tam tem plisnim a kvasinam dobre dari.Vsechny ty lactobacily ve vas chcipnou, protoze ty plisne tam maj prevahu a prece si tam to kysele prostredi nenechaj rozhodit "hodnyma" baktoskama.Chce to alkalizovat organismus, jinak se nedostanete dal.

Reklama

Přidat komentář