Reklama

kvasinky, candidoza,mykoza

lucynqa (So, 26. 5. 2007 - 20:05)

to Mína
no tak mojemu bys typla i vic ale mne tak 25 a jsme mladsi hihi..to se to tim vyrovna:-)

Mína (So, 26. 5. 2007 - 19:05)

to lucynqa
Já říkám že přítel je mlád duchem a nikdo by mu nehádal víc jak 25 :)

to katka
každopádně antibiotika užívat, poté zvýšit dávku lactobacilů + fermalac a zajít si ke gynekoložce na konzultaci co a jak, toď můj názor.

lucynqa (So, 26. 5. 2007 - 19:05)

to Mina
Jee muj partner je stejne eee.no nereknu stary ale mlaaad:-)
Mne hodne spoluzaku rika ze jsem na dedky..jak vidim take nekdo preferuje zralejsi pristup muzu k zenam...drzim palecky se vsemi ptfujky breberkami.
p.s- no ja mam vytok ale slabsi, moje gynekolozka rika ze vytok ma byt v nejake mire, ale ne hrudovity.

lucynqa (So, 26. 5. 2007 - 19:05)

to Katka
tak to je drsne, na kvasinky se antibiotika nesmi, to je jasne.Ale pokud jsi informovala toho doktora co ti udelal ster a zjistil Hemofila, tak bys j mela uzivat. Ale ja bych zasla jen na informaci ke gynekolozce ci ty antibiotika nepodpori kvasinky a ci si muzes neco pocas uzivani brat pro zabraneni jejich vzniku. Jedine co mne napada je fermalac, ma to ty lacobacily a ty preci produkuji kyselinu mlecnou co nedovoluje kvaisnkam koexistovat.

Katka (So, 26. 5. 2007 - 17:05)

Ahoj holky. Čtu tuto diskuzi už hrozně dlouho. Také mám podezření na candidu ve střevech a trávicím ústrojí. Vše začalo tím, že jsem měla nadýmání břicha, které po několika měsících už nepolevilo. Podstoupila jsem různá vyšetření, kde nic nezjistili, tak jsem se začala informovat sama a mým výsledkem jsou kvasinky. Objednala jsem si kapky Greposept, čaj Lapacho, beru Chlorellu a Acidophilus, jím česnekové tablety a samozřejmě dodržuji dietu. Nikde jsem se ale nedočetla, jak vám během léčby bylo? Ze začátku užívání mé problémy rychle ustoupily, nyní se trochu vrátily a teď, po měsíční léčbě mi je ještě hůř. Mám tlaky v krku, hůř se mi dýchá. Po stěrech v krku mi našli bakterii Hemofilus a nasadili antibiotika, která nechci užívat. Co si o tom myslíte, poradí někdo? Díky za odpověď. Mějte se fajn.

Mína (So, 26. 5. 2007 - 15:05)

Joriko, ten gynekolog-docent Ti pomohl?

Mína (So, 26. 5. 2007 - 12:05)

Pro Joriku: je mi 23 příteli 31. To že to není nemoc netvrdila čerešnáková, ale ta doktorka před ní. Čerešnáková si se mnou taky už neví rady, ale nemůžu říct že by se nesnažila, naopak, dala mi ty vakcíny,a celkově se snažila pomoct. Taky si nedokážu představit, jak budu rodit. Já se cítím líp i když to tam dole třeba půl dne nesvědí, hned mám lepší náladu a jakoby víc energie.

Jorika Míně a i (So, 26. 5. 2007 - 12:05)

Na Viniční jsem chodila taky k doktorce Miličkové, protože jsem si o ni nekde v casopisu precetla ze byla nekde ohodnocena jako dobra.. ale porad mi jen vycitala co ji stojim penez a tak a nakonec me sama poslala pryc ke gynekologovi docentovi, ktery by mel byt odbornik..(to ze mykoza neni nemoc tvrdi ta Ceresnakova?)
Me nastesti nic nepraska, ale stejne se toho bojim, jestli mam tu sliznici nejak krehkou - co kdyz budu treba nekdy rodit...?

S tou depresi to moc dobre znam, to naopak zase kdyz se mi to tam dole zlepsi a zda se mi to dobry - tak se najednou citim uplne jinak - tak vesele, radostne a mam pocit ze muzu byt aspon chvilku stastna, ze to treba uz bude dobry. Nejhorsi je ze kdyz jsou ty chvile a je to zrovna docela dobry tak poradne nevim co mam delat abych to tak udrzela - jestli nedelat radsi nic, nebo davat preventivne fermalac a takovy veci..
Vcera jsem si kvuli tomu vytoku udelala vyplach sodou - potom je to tam dole nic moc, ale vzdycky doufam ze se to do rana spravi...jeste jsem na noc dala 1 gynoflor co jsem nasla doma..
ale mam vzdycky pocit ze to z toho gynofloru ci feremalacu mam takovy podrazdeny-ze to jakoby skrabe jak to vytika - tak nevim zda je to dobry pouzivat ci ne..

A kolik je Tobe a Tvemu priteli Míno?

lucynqa (So, 26. 5. 2007 - 11:05)

chudinky..to ej strasne praskat.to na to nic neexistuje? vsak nieco existovat musi.
Vraj v zahranici maju dokonca aj kliniky zamerane na boj proti kvasinkam. Teda mne keby gynekolozka povedala ze to nic nie je tak ma asi slahne. Ak je to chornicke tak to ejvazne.to len ze clovek moze chodit a neupadne do bezvedomia nic neznamena.

prajem pekny vikend a napadlo ma, mam tiez s hrazdickou problemy ale skor kvoli partnerovmu ehm. Napadlo ma pouzivat toto

http://www.lekarna.cz/p/kosmetika/weleda-olej-na-masaz-hraze-50ml/

este som si to vsak nekupila.

Mína (So, 26. 5. 2007 - 09:05)

Praská mi to vždycky při styku a to na hrázičce, jinak naštěstí ne. Ale vždycky mě to dost bolí a pak mám zánět horší než obvykle. Gynekoložka tvrdí, že je to díky těm zánětům, sliznice je oslabená a proto praská. Jinak říká se, že mykóza je jen taková "zanedbatelná" ženská záležitost a ani to snad není nemoc, to mi přijde směšné, protože mě to neomezuje nejen v sexu, ale taky už nemůžu ani jezdit na kole, či na koni, 10 let jsem aktivně jezdila a chtěla jsem si dělat jezdeckou licenci a ted se na toho koně můžu dívat tak akorát ze země. Nehledě na to jak se cítím pořád unavená a tím že nemůžu dělat to co dřív a tam dole se to moc nezlepšuje tak mam deprese a psychicky na tom nejsem moc dobře.

Pro JORIKU: chodím k Mudr. Čerešnákové, je to na Viniční v Židenicích. Dostala jsem se k ní přes známou, poté co jsem si naposled našla doktoru na slepo jsem to už nechtěla risknout. Není sice možná ideální, ale zatím nejlepší gynekoložka co jsem měla a to jsem měla 3, tahle je čtvrtá. Nakupovat chodím většinou do centra na Orlí, jak je tam ta zdravá výživa. Co se týče přítele,tak mi nezbývá nic jiného, než mu věřit a prostě mu věřím, že mě má rád a nebyl by mi nevěrný. Když jsme se dohodli na tom, že teda nějakou dobu sex ne, tak jsem mu řekla, pokud se mu to nelíbí, at se se mnou rozejde, bude to lepší než aby mě podváděl. Holt někdy jsem trochu drsná. Zatím nám to klape a to spolu bydlíme už půl roku. ¨

Kají (Pá, 25. 5. 2007 - 22:05)

Jorika: mě taky praská. Prostě po styku/během styku/klidně i při důkladnějším utření či jiné činnosti praskne třeba kolem poštěváčku kůžička. Vypadá to podobně jako když se řízneš papírem. Prostě jemná prasklinka. Když se zahojí, zůstane tam jizvička (teda já je aspoň mám) a v té to potom opět praská. Chci zkusit posílit kůži i hrázičku, pač na té mi to taky praská, masáží, ale zatím ještě nebyla správná příležitost. Buď je to zrovna prasklé nebo je sliznice podrážděná.

lucynqa (Pá, 25. 5. 2007 - 14:05)

to Jorika

No ja se snazila nemilovat se v case uzivani cipku a tak.Je fakt ze pritele v posledni dobe nevidam, ale to asi i tim o sobe kdyz se vidime moooc touzime.Jinak mne je 22 let ale pssst nikomu to nerikej :D hihi
ted co mi dala doktorka posledne cipky na doleni Polygynax/a to rikala ze je to ok, tak jsem dva dny potom nemela vytok, ale ted mam ale slaby ale take je to porad hlenovite.To jsou asi ti laktobacily co produkuji kyselinu mlecnou.A ja se ptala doktorky ci ej to normalni a rekla ze to tam ma byt. Hlavne ze to neni hrudkovite.Ale ted v tom horku to nebude uplne to prave orechove, kdyz nemame ono misto mit zaparene. Jinak jsi asi jednou mesicne davam Fermalac vaginalni a nekdy ne, trosku pusobi proti tem mrcham uvnitr;-)hlavne kdyz nekdy pujdu plavat tak si to mam dat pred a hlavne po plavani, nebo kyselinu mlecnou v cipku.Je fakt ze chlor v bazene je mooc silny.

Jorika (Pá, 25. 5. 2007 - 14:05)

Jinak - nechci to zakriknout - ale ted to tam dole mam docela dobry..:-) teda -docela dobry- pocitově - jinak mam takovy husty hlenovity vytok do zluta..tak nevim z ceho to je

Jorika (Pá, 25. 5. 2007 - 14:05)

Jé, Míno, ja jsem taky z Brna:-) A muzu se zeptat kde sidli ta doktorka ke ktere ted chodis? A kam chodivas nakupovat?
A jak snazi celibat Tvuj pritel? Nebojis se ze by si nekoho nasel nebo tak? My to ted taky mame 3 mesice, tak jeste dalsi 36 chci pockat a pokud se to nespravi tak na toa si kaslu.. Jak Ti sliznice praska? To najednou sama od sebe praskne ze to citis?

To lucynqa - to se Ti lehko rekne, ze bys nemohla se pul roku nemilovat..jenze kdyz Ti nic jineho nezbyva a chces se fakt vylecit.. ja sem si to taky predtim nedovedla predstavit, ale pak jsem se k tomu rozhodla.. kolik Ti je?

lucynqa (Pá, 25. 5. 2007 - 13:05)

to Jorika

teda pul roku se nemylovat...no to bych nemohla...alespon ze se da navzajem vzrusovat i jinak:-)
Hmmten fungicid zkusim ale asi spis gynopevaril mast ma ji pritel kdyby s emu udelali pupinky po styku..Protoze s emu jak jsem mela infekci indentifikovanou na zacatku udelali. Ale ted ani ne...no asi ten tyden ho donutit mazat bud etezke..je to chlap s velkym ch..he
Doufam ze to tve trapeni take ponese nejake ovoce.Jinak je to krute se omezovat. Drzim palecky.

Mína (Pá, 25. 5. 2007 - 11:05)

Jsem z Brna. Jméno toho specialisty nevím, doktora mě tam chce poslat až jestli mi nezabere ta 3 vakcína. Otruby se dají koupit v biopotravinách, ale občas je kupuji i v hypernově, ale tam mají jen pšeničné,ovesné jsou lepší. Jinak teď jsem začala brát mletý zázvor, má prý protizánětlivé účinky a je i dobrý na posílení imunity, takže 1 lžičku večer. Chutná teda strašně, dost to pálí je to potřeba hodně zapít. Co se týče léčení partnera, byl 2x přeléčen od gynekoložky, tak snad by měl být přelečený, považuju to za naprostou nezbytnost léčit i partnera a nechápu gynekoložky co to považují za nedůležité, taky jsem se s tím setkala. Teď už držíme 3 měsíc celibát, jelikož jsem po každém styku úplně vyřízená a navíc mi ta sliznice i praská, takže pálení, hrozná bolest, je to k nepřežití. Jsme rozhodnutí s přítelem to vydržet, dokud se mi to nezlepší alespon trochu, on sám říká, že z toho stejně nic nemá, když ví, že mám bolesti. Mějte se všichni a držte se. Mína.

Jorika (Pá, 25. 5. 2007 - 09:05)

to lucynqa:

ohledne partnera - muze si koupit mas fungicidin, stoji kolem 20 Kc a mazat se treba tyden tim.. Na kvasinky by mela byt ucinna..vic nez clotrimazol. Ja sem se s ni taky obcas mazavala-kdyz je nouze a nemas nic od gynekologa.
Muj partner se tim taky chvili mazal.. ale byl na vysetreni a nic mu stejne nezjistili, tak si mysli, ze kvasinky nema.. A ted stejne drzime kvuli leceni celibat.... A jestli mate problem s kondomem, tak jaky je problem se tyden nemilovat?? Ja se ted nemuzu milovat pul roku..

Ja brala taky HA i na upravu cyklu..bez HA to mam tak po 45 dnech.. ale ted jsem ji vysadila.. protoze vyleceni se je pro me prednejsi

lucynqa (Čt, 24. 5. 2007 - 20:05)

to Lenca:
se mas ze muzes vysadit...ja mam HA prevazne na upravu cyklu...ja nechci jen v rozmzi dvou ci tri tydnu tusit ze bude menstruace.....fnuk...
Ale take jsem cetla o tom ze to muze byt HA ale moje gynekolozka rika ze ne ze mam dost nizkohormonalni a nejmin mit kvuli asi ani nemuzu hehe jedine bez estrogenu

Lenča (Čt, 24. 5. 2007 - 19:05)

po vysazení HA jsem do půl roku zaznamenala asi 60% zlepšení co se týče poš. mykozy...

lucynqa (Čt, 24. 5. 2007 - 14:05)

hmmm ty otruby men take zajimaji....kupujou se v obchode s bio hamanim?
A kolik stoji ta kaprylova tekutinka...dik

ps.--nejak nereagujete na osetreni partnera, vas partner tim netrpi?jako nereaguje na to?

Reklama

Přidat komentář