Reklama

antipsychotika

Návštěvník (So, 11. 10. 2008 - 13:10)

Jo Moniko, co tu děláš? Proč sem píšeš?

Mion (So, 11. 10. 2008 - 12:10)

Já to vzdávám. Má slova tu bohužel nic neznamenají. Máš pravdu v tom, že v budoucnu budeš muset být hospitalizovaná. Teď už ti můžu opět doporučit, aby sis přečetla celé vlákno od Tvého prvního příspěvku. Možná Ti to dojde. Já už nevím, jak bych Ti poradil. Měl bych na tebe ještě jednu otázku. Proč jsi šla na tohle fórum? Nabízíme ti tu rady, které Ti mohou pomoci k lepšímu životu, ale ty pořád píšeš to samé dokola. Proč?

Monika (So, 11. 10. 2008 - 12:10)

Léčbu nechci,vím že budu muset být nekdy v budoucnu hospitlizovaná, a ne jednou.z dlouhodobého hlediska,nevidím svoji budoucnost,chci si užívat,ne prožívat,neschopne existovat.Každý má rád narozeniny,možná si nekdo na mne spomene a nekoupí mi tabletky.Zatím nežiju v paranoidním nereálním svete.Žiju "sama",bohudík, mne pomáha vodka a krizové centrum, do kterého se možná nedostanu.Kolik lidi,je ochotnejch zrát celej život tabletky?Jaká je nejvhodnejší práce pro psychotick.chor.lidi?(kromne umejvání toalet,hajzlíku)?Najradeji by se nekde ukryla,abychom mne lidi neznali,lebo neumím s touhle nemocí žít,s tabletkami jen prožívam trápení,a stejne bych se trápila,i kdybych tuhle nemoc nemnela,no lítam v prázdnych dnech Natura,Mion mne proste ranil,já nemohu jít pucovat ty hajzle.Za fabrikou,nerval fakt nikdo.Udelala jsem správne, že jsem nejela na psych.síce nemám práci ,ale nejem zavrená v kleci.Už jsem si tam vytrpela svoje, a zavíraní se nevyhnu.Životopisy si do firem rozposílat nechci,je to stejne sbyteční.Mne nepustí delat.Nechápu,nechápu.Comu verí psychotici najčasteji,duvera?Končím.

Mion (So, 11. 10. 2008 - 12:10)

Moniko, já samozřejmě neznám poměy u vás doma. Jediné, z čeho můžu vycházet, je, jak to bylo u mně doma. Znáš ten starý vtip, jak v rádiu hlásí:

Pozor, na dálnici D1 na 135 km ve směru na Brno jedede jedno vozidlo značnou rychlostí v protisměru... Né kdyby jenom jedno, tady jedou v protisměru všichni!

Skvěle to sedne na psychózu. Zrada psychotických onemocnění je ta, že nemocnému připadá, že on je naprosto v pořádku, jen všichni okolo něj se začnou chovat nějak divně a nepřátelsky. Nepřipustí si, že by mohl být nemocný a že všechny problémy způsobuje on sám. Postupně se začne uzavírat do vlastního světa a nemoc propukne naplno. To je samozřejmě velká zátěž na lidi okolo, protože domluva s nemocným je stále horší. Znám to z vlastní zkušenosti. Stále mám veliké výkyvy nálad a dokážu být hodně protivný, stále jsem se nezbavil pocitu, že mi lidé vidí do hlavy. Já mám ale to štěstí, že mám chápavou rodinu, která mě podrží, dobrého doktora se kterému věřím a úspory, ze kterých můžu rok žít bez jakéhokoliv příjmu. Taky jsem v minulosti přečetl spoustu knížek o neurózách a psychózách a říkal jsem si, že tohle mě nikdy nemůže potkat, jenže ono se to rozvíjelo plíživě a já jsem měl čím dál tím víc hádek s rodinou, myslel jsem, že se všichni proti mě spikli, že je jídlo otrávené, aby se mě konečně zbavili a v tu chvíli jsem si došel do knihovny pro knihy, které psaly o schizofrenii a dalších psychózách a úplně jsem se vyděsil, jak to na mě sedí. V tu dobu jsem se léčil s panickou poruchou, která, jak už teď vím, vycházela z mojí psychózy.

Když jsem měl začít brát antipsychotika, tak jsem se samozřejmě proti tomu vzpíral, protože když jsem si přečetl možné nežádoucí účinky, tak jsem si řekl, že takovej sajrat do sebe cpát nebudu. V tomhle mi moc pomohl internet, kde jsem si přečetl, co všechno léčba antipsychotiky obnáší, jaké jsou nežádoucí účinky a projel diskuze se zkušenostmi uživatelů. Když jsem si konečně přiznal, že ty léky musím brát, tak jsem začal první pilulkou, které mě totálně odrovnala a okamžitě jsem s braním přestal. Jenže jakmile jsem byl pár dní bez léků, tak jsem sice nebyl ospalej, ale zato mi bylo příšerně zle, nemohl jsem jíst a měl jsem bludy. Opět jsem tedy s velkým sebezapřením začal brát léky (Risperidon). Moc pomáhal a já jsem si konečně uvědomil, že trpím psychózou, protože mi na to zabírají léky. Po týdnu jsem ale dostal hrozné extrapyramidové reakce a musel jsem opět léky vysadit. V tu chvíli jsem si řekl, že to prostě musím vydržet bez léků, že budu brát jenom antidepresiva a že ta to zvládnou. Prostě jsem už nechtěl brát léky, protože jsem se hrozně bál, že zase skončím v křečích. S mým psychiatrem jsem měl tedy velmi dlouhou rozpravu o lécích a nakonec jsem začal brát Seroquel, který mi zatím vyhovuje. Samozřejmě, že mě to tlumí, ale jelikož jsem doma, tak mi to nevadí. Vím, že z něho taky můžu dostat křeče, ale je to prý méně pravděpodobné, než u Risperidonu a navíc už vím, že nějaké léky brát musím, jiná cesta pro mě v tuhle chvíli není.

Co tím vlastně chci říct. Může se ti Moniko zdát, že Tvá rodina tě chce vyhodit z bytu, ale mně spíš připadá, že už nejsou ochotni tolerovat Tvoje chování. Také mi hrozil vyhazov z bytu, proklínal jsem rodiče, nikdo mě nechápal, dokonce i když jsem měl diagnózu napsanou od psychiatra, tak odmítali uvěřit, že něco takového mi je. Nevěřil jsem svému doktorovi, když mi poprvé napsal antipsychotika, byl jsem naštvaný, když mi nabízel hospitalizaci v psychiatrické léčebně. Ale nakonec zvítězily ty zbytky zdravého rozumu a informace nabyté z knížek a já jsem poznal, že ton všechno byly jenom bludy, které mi předkládala psychóza.

Říkáš, že před tím, než ti určili diagnózu jsi byla v pohodě, ale to je nesmysl, tu diagnózu ti určili právě proto, že jsi nemocná. Ano léky mají vedlejší účinky. Je po nich ucpaný nos, můžeš z nich dostat extrapiramidy, po některých se tloustne, mohou vyvolat cukrovku, některé špatně působí na játra. To všechno je ale jenom po vysokých dávkách, které bereš jen omezenou dobu. Jak už jsem říkal, jakmile se ti stav zlepší, budeš brát udržovací dávku, která je mnohem menší než ta, kterou musíš brát při atace. 900 mg Seroquelu je hodně velká dávka a je jasné, že po ní budeš mít velké nežádoucí účinky. Jenže Seroquel není jediné antipsychotikum na světě. Podívej, kolik jich je:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Antipsychotika

Pokud ti tedy nevyhovuje Seroquel, můžeš se s lékařem domluvit na některém jiném, třeba Dogmatilu, Zyprexe nebo Abilify. Pokud si najdeš nějaké, které ti vyhovuje, uvidíš, že se ti uleví. Máš teď jenom dvě možnosti.

1) Budeš dál proklínat doktory, nebudeš brát léky, budeš dostávat jen invalidní důchod, úplně se odcizíš rodině a může se stát, že skončíš pod mostem.

2) Přiznáš si, že jsi nemocná a potřebuješ brát léky, začneš spolupracovat s lékaři, Tvůj stav se začne zlepšovat, udobříš se s rodinou, najdeš si Tvojí kvalifikaci odpovídající práci a budeš šťastná.

Co myslíš, která varianta je lepší?

Lenka (So, 11. 10. 2008 - 11:10)

Ty brďo, tak to je síla, no, Monice už asi popřání hodně úspěchů nepomůže.

Martin (So, 11. 10. 2008 - 11:10)

Ano, také si myslím, že na příspěvky Moniky již nemá smysl reagovat. No, i to se bohužel stává...

Natura (So, 11. 10. 2008 - 07:10)

Mion, klobouk dolů za Tvůj příspěvek. Dal sis s tím pěknou práci.
Když už to nedá nic Monice, dá to jistě zajímavé informace všem ostatním.
Ne ve všem se s Tebou asi shodnu, ale v zásadě souhlasím všemi deseti, ano Monika potřebuje léčbu, nebo přímo tu "polévkovou lžíci" (PL) jako sůl, páč v tom dost lítá.
Léky ji nevyléčí, ale pomohou docela dobře fungovat. Lepší možnost momentálně neexistuje. Dojde to nakonec k tomu, že se buď zhroutí, nebo někomu ublíží a tu léčbu v PL bude muset mít stejně.
Jo, a taky (stejně jako "želva") děkuji Bohu, že jsem na tom ještě tak dobře, že své problémy ještě umím vidět a jsem je ochotna řešit.

Yossarian (So, 11. 10. 2008 - 06:10)

Tak na ní neregujte, nebo bude dál zaplácávat forum těma nesmyslama.....to nemá cenu , píše furt to samý !

želva (So, 11. 10. 2008 - 00:10)

... pobyt v PL...jediné řešení!!!! Děkuji bohu, že na to nejsem tak zle...

Monika (So, 11. 10. 2008 - 00:10)

Ahoj Mion, ne vubec si mne neranil:(! Léky jsou návykové, spusobují neplodnost,léčit se nechci,s léky se cítim mizerne,ani s léky mne rodina nepodrží.Tak to je.Ja mám depku,protože vím,že na 100% zustanu na ulici, jak nezačnu delat, jen nechápu, jak mužou psychotici delat v továrne, když mne už v nemocnici (psych.odd.)jasne dali najevo, že v továrne nebudu nikdy moct delat!Útok na moje sebevedomí, pretože i když tuhle práci mám ráda, i ji nenávidím, tak ji chci delat,neumím asi nic jiného, a účetnictví mne neuživí.Delat v továrne je pro mne podradná práce, nemusíš mi ríkat,že sa mám uskromnit, pretože já bych mnela i navíc, neni pravda, že práce je dostatek, je vysoká nezaměstnanost.Bohužel jsem žila už i bez jídla, byt byl už i vdluzích,mne naozaj fízly vtedy nepomohli,a to vubec ne rodina, naštestí jsem tehdy žádnou diagnozu jako psychoza nemnela.Jenom to,vlastne jsem ti chctela řict,že mne rodina nepodržela, když jsem byla bez diagnozy, a nemá mi kto pomoct ani teďka.Bohužel mne antipsychotika nezabírají, a dochádzet do jiného mesta za psych.,to nechci.Nevím,co je Dogmatil.Bohužel skusila jsem pracovat aj nadopovaná léky Akineton atď, jenom že to fakt nejde spomaluje mi to reflexy,delá to neskutečný sucho v ústech,vyrážky a totální nabratí na váze, hmotnost neskutečná,kila by se mi nabalovali celej život.faktmám asi takovou depku,že ak nebudu mít co jíst, teď muj výrok budeš považovat za blud,tak budu alespoň hubena,nebudu muset navštevovat stránky pro baculky.Psychiater nepomáhá - je to bachař!Vytvárá mi psychickou depku, a so psychózou se dá delat akurát tolik,že te nadopujou, bohužel vlyv na sebevedomí to má katastrofální.Ja jsem chtela vedet,co mám konkrétne delat,pretože jaký mají psychiatri, ne jeden,dúvod na to, že já už víc nemohu pracovat ve fabricenikdy,to mi rekli psychiatri i v jiném meste.jaká diagnóza by mohla ješte tohle rozhodnutí podporit?Když teď pujdem sa psychiatrem skončím na 100% v nemoncici,co teď fakt techci, chci si fakt užít s mím prítelem,kým nezistí jakou mám diagnozu,kým nebudu tehotná a dokud, zantipsychotík totálne sucho v hube,pretože líbat se s antipsychotikami moc teda kvalitne nedá.A dejchat s uscpanýnsem,plným škopek od léku, dusit se v noci a probouzet se na to,že se mi nedá z tech léku dejchat je hrúza.PL je polívková lžíce?Martin?No invalidnej je hezká vec, a když nepujdu k psychiatri,tak mi ho vemou?Jenomže já musím delat,musím potrebuji to vemi,nemužu ríct z jekého duvodu.Ja bohužel dríve zdechnu než budu spolupracovat s psychoušem, nedovedu si predstavit,jak mám platit nájem,kupovat jídlo,odev z invalidního duchodu,a ješte jít občas ven vožrat se jak kráva.Neumím si predstavit,že z tech léku budu mít jednou více než 100kg,jak má kamarátka,nedovedu si to predstavit,že budu tak tlustá,nebudu mít žádný sebevedomí,nic.Zavírat v nemocnici mne budu stejne celej život, a s tímhle pocitem se nedá nic delat.Dík,Mion ale ranil si,trolinka víc.Já sežeru jednu tabletu Serqelu,a jsem zdechlina min.na 15hodin,a zožeru200mg,potom už nic víc, podle narízení lékare bych mnela sežrat 900mg Serqelu denne,co se mi i nekdy v daleké minulosti podarilo, ver mi nebo never mela jsem v sobe 1000 mg Seroqelu,pscholožka mi rekla,že v sobe nemám ani gram a už jsem byla znovu hospitalizovaná.Tak naco budu žrát to svinstvo,když i tak je to na k....t.Urazil si mne s tvojím vyjádrením o tech toaletách,dekuji já čistím toaletu doma,když nejsem nadopovaná Seroqelom a dovedu udržet kefu v ruce,jinak jsem s antipsychotiky taková slabá,že neudržím ani hrnek s café v ruce, a to je bída,protože za den jsem jich vypila 8cafe,bolel mne žaludek,a zdechlina v posteli jsem byla stejne, ale po tolika cafe,jsem byla schopna dojst alespon 30m do potravin.Mám ráda práci,čistila jsem i hajzle bohužel ako pokojská v zahraničí za nejaký ty prachy co stáli za to.Teďka nemužu delat ani vo fabrice,ani v prosperekonomickej firme,pre skur.dokt.Prijali ma do fabriky,já chci delat,reknite mi proč proboha já musim prosit závodní nech ma tam pusti,no proste nekomunikuje semnou vubec,nevím proč,rekla mi jen tolik,že sa mám zdejchnout z tý ordinace, jít na psych.,to nejde.Píšu moc?Chápe mne alespoň nekdo?PROSÍM,M.

Martin (Pá, 10. 10. 2008 - 22:10)

Mion: pěkně napsané. Jenom se trochu obávám, že nyní bude následovat traktát Moniky, který se bude podobat na 99,9% těm předchozím. Myslím si, že tvé argumenty zcela přehlédne a bude si stále mlít svou. Tady se asi čeká až na pád do PL. Bohužel...

Yossarian (Pá, 10. 10. 2008 - 22:10)

Jenomže Mione , ty máš takový náhled protože ti zabraly léky .....já jsem taky tvrdila, to co Monika, dokud mi nezabral lék ...ona nemá šanci mít náhled, pokud ty léky nebude mít a bohužel u tý schízy to může trvat i dýl, mě to zabralo za dva měsíce poctivýho braní a dcera měla drobné potíže ještě za půl roku, co byla na lécích ......

Mion (Pá, 10. 10. 2008 - 22:10)

"On má právo mne odepsat, tá firma ich nemá deset tech lekaru, jenom jednoho lékaře, kterej rozhoduje o mém živote a smrti." - Ano, má právo rozhodnout, že člověk s psychózou nemůže u nich pracovat. Bohužel a pro tebe bohudík.

"Bohužel tá píča, nechápe,že si musím vydelat na chléb!!!!" - Z invalidního důchodu se dá vyjít těžko, ale dá se to. Pokud se domluvíš s rodinou a budeš jim přispívat na chod domácnosti, určitě tě nevyhodí.

"K psychiatri nebudu chodiť!!!Už som se tam nachodila dost!Já žiju jen bez léku!Mne nechybí léky, mne chybí prachy, s rodinou se nemužu dohodnout, oni mne proste živit nebudou,a když mi rodina zdechne a mne se narodí deti, tak prijdu znovu do tý firmy a závodní mne zase pošle do píce?" - Peníze dostáváš ve formě invalidního důchodu. Ty se hlavně teď potřebuješ léčit. Tvoje rodina se teď v nejbližší době chystá umřít a Ty teďka plánuješ mít děti? Jsem si jistý, že ne.

"Nevím jako léčí tebe, ale mne rekli,že užívaní léku je celoživotní, s tým,že dávky sa zvyšují, a ustálí se na vysokej dávke!Já TO NEUNESU!!!" - Nesmysl, musí se zaléčit akutní ataka, to může trvat třeba tři týdny, kdy budeš brát vysoké dávky léků, ale pak, jakmile Tvé bludy ustanou, budeš brát POUZE UDRŽOVACÍ dávku se kterou budeš V POHODĚ FUNGOVAT

"PROČ NEMÚŽU NASTOUPIT, ZÁVODNÍ LEKAŘ NENÍ PSYCHIATR.MUJ STAV JE STÁLE ROVNAKY,A BUDE TAKÝ NAVŽDYCKY, TOTO JE JAKOŽE PRÁVNÍ STÁT?" - Tvůj stav je bohužel zralý na léčení, ale po léčení BUDEŠ V POHODĚ. Proboha Tě prosím, aspoň v tomhle mi věř.

"Bohužel, já z léku odpadávam,klesá mi prudce tlak." - Jen z určitých léků. Co třeba Dogmatil, zkusila jsi? Pokud ne, neodsuzuj hned léky.

"DOKTORI VYTVÁREJÍ BEZDOMOVCE" - Blud

"MUSÍM PLATIT NÁJEM." Domluv se s rodinou a přispívej jim na domácnost. Z invalidního důchodu se to dá.

"MNE SA NEDÁ DOMLUVIT SE PSYCHIATREM,NEBERE MUJ NAZOR DO ÚVAHY." - Změň ho.

"NEJSEM POVINNÁ ŽRAT TIE SVINSKE TABLETKY" - Nejsi, ale pokud je brát nebudeš, budeš tím prodlužovat svoje utrpení. Když je nebudeš brát, budou tě lidi odmítat stále víc.

"PSYCHIATER MI PREDSA NEDÁ ODSKÚŠAŤ VŠETKY LEKY." - Všechny ne, ale určitě existuje antipsychotikum, které budeš snášet velmi dobře. Je to pouze na domluvě s lékařem.

"CESTA NENÍ, KDYŽ DRUZÍ PSYCHOTICI PRACUJÍ, TAK PROČ NE JÁ?" - Máš ataku své nemoci a nechceš si to připustit. Pracovat budeš moct. To že funguješ bez léků, to se ti jenom zdá! Opět Tě prosím, VĚŘ MI.

"K PSYCHIATROVI NEPUDU,LEBO MI DÁ INJEKCI DO RITI, A ZAVROU MNE NA MESÍC DO NEMOCNICE, A KDYŽ Z NÍ PRIJEDU, TAK MA TÁ FIRMA UŽ NEVEME, VYKAŠLE SE NA MNE, PROTOŽE SI POMYSLÍ, ŽE NEMÁM ZÁJEM PRACOVAT,JE MNOHO JINÝCH, CO PRÁCU NEODMÍTNOU, O MNE SI POMYSLÍ, ŽE JSEM OBYČEJNÁ ŠTETKA, CO SI NEVÁŽI PRÁCI." - Moniko, tohle celé je veliký blud. Psychiatři NEMAJÍ zájem někoho ničit. Jsou to doktoři, kteří skládali přísahu, že budou konat jen v zájmu pacienta. Ty si prostě musíš uvědomit, že JSI NEMOCNÁ a nejlepší pro tebe bude teď zapomenout na práci, peníze, děti. Musíš se teď věnovat SOBĚ.

"ANTIPSYCHOTIKA NEVYLEČI TUHLE NEMOC." - Přesně naopak. Jedině antipsychotika Ti pomohou.

"CO MÁM DELAT, INFORMOVAT FIRMU,ŽE JE ZÁVODNÍ LÉKÁŘKA PÍČA, TO NEMOHU, JÁ NEMOHU NIC, JEN ČAKAT KEDY MNE VYHODÍ Z BYTU." - Na práci se teď vykašli. Z bytu Tě nevyhodí, myslím, že to vidíš moc černě.

"A POTOM MA BUDU MUSET NAHÁNET FÍZLI,LEBO BUDEM NÚTENÁ DELAT KURVU, PROTOŽE MI LÉKARI NEDOVOLI SLUŠNE EXISTOVAŤ JAKO NORMÁLNI ČLOVEK,BEZ PRÁCE TO NEJDE!!!DELAJ NA MNE NÁTLAK!!!!!!!" - Paranoidní blud.

"CO BY SI DELAL TY?" - Tak řekněme, že bych se domluvil s rodinou která Tě ("chce vyhodit a umře Ti"), že jim budeš přispívat, ať tě nechají doma. PŘIZNAL BYCH SI, že jsem nemocný, našel bych si jiného psychiatra, domluvil se na medikaci, či případné hospitalizaci. Spolupracoval bych maximálně, jak jen to je možné. Ale mě se to mluví, já na svoji nemoc mám náhled. Ty ne. Můžeš mě proklínat, ale je to bohužel pravda.

"JÁ CHCI JEN ŽIT,NEVÍM CO MÁM DELAT" - Léčit se. Nikdo ti nebude násilím píchat injekce dokud budeš při smyslech a nebudeš ohrožovat sebe či okolí.

"NECHÁPU ZÁVODNÍ LEKAŘE,NEJSOU MOJI LEKAŘI, BIROKRACIE!!!!!!MNE ANI PÁN BUH NEPOPOMÚŽE A TO JSEM NIKOMU NIC NEUDELALA,UBLÍZILI MNE,MNE NEDOVOLEJ DELAT ANI KURVU!!!!JAKE MÁM VLASTNE PRÁVA?" - Opět blud.

"OTRAVUJU, JÁ VÍM" - Neotravuješ

"JENOMŽE JÁ NEMUŽU JAKO TY RIKAS,ŽRAT 5ROKU LEKY, NEMA MNE KTO 5 ROKU ŽIVIT" - 5 roků na UDRŽOVACÍ DÁVCE tudíž budeš moc pracovat. Nikdo Tě nebude nutit 5 roků být v nemocnici, to se neboj.

"UŽ JSEM BYLA V NEMOCNICI TOLIK KRAT,ŽE MI JE Z TOHO ŠPATNE!!!" - Asi jsi nebyla schopna reálného náhledu a rodina už nevěděla co s tebou.

"LEKY MI NEPOMÁHAJÍ A NECHCI JE!!!" - To je omyl.

"O TOM,ŽE MA ZÁVODNÁ LEKÁRKA NEPRIJALA NEMUSÍ NIK VĚDET, TAKTO MA MOHOU ODMÍTNOUT FIRMY I V JINÝCH MESTÁCH, JESTLI MNE VEMOU, A DALŠÍ ZÁVODNÍ MNE POSLE DO PRDELE." - Závodní lékaře mají jen některé firmy.

"CO MÁM ÍST PROSIT TU ZÁVODNOU PÍCI NA KOLENOU,ŽE POTREBUJI VYDELÁVAT?VÍ,ŽE MÁM TUHLE DIAGNOZU, A JÁ S TÍM NIC NEUDELAM" - Nikoho nepros, zkus najít jiné zaměstnání.

"NIČI MI ŽIVOT SKURVENI DOKTORI!" - Paranoidní blud.

"CHCI PRACHY, A NORMÁLNI ŽIVOT, POTREBUJU JE.PROSIM DEJTE MI KONKRETNI ODPOVED,CO BY STE DELAL TY MION,KDYBYS NAŠEL KONEČNE PRÁCU, KTEROU URGENTNE POTREBUJEŠ A NEMOHL BYS NASTOUPIT, PRETOŽE ZÁVODNÁ MA NA TO TAKÝ NÁZOR,ŽE KDYŽ MÁM PSYCHÓZU,LÉČENOU NEBO NE,TAK NESMÍM NASTOUPIT?" - Pokud jsi v ID, tak máš stálý zdroj peněz. Není to moc, ale lepší než nic. Kdybych i přes svoji nemoc chtěl pracovat, tak si najdu jiné místo.

"KDO MA BUDE ŽIVIT?JINOU PRÁCI NEZOŽENU TAK LECHCE,A TAKY MNE MUŽE JINEJ LEKAR ODMÍTNOUT PRI NÁSTUPU DO JINE FIRMY?" - Po léčbě můžeš nastoupit, práce je dostatek. Já bych se klidně spokojil i s podřadnou manuální prací, než abych dělal nějakou stresující práci a nemoc si tak znovu přivolal.

"U VÁS MATE KOLIK FIREM,ŽE SI MUŽETE DOVOLIT NENASTOUPIT?" - U nás v Praze máme tisíce firem :)

"KONKRETNI POSTUP POTREBUJI, ALE NE CESTU DO ŠPITÁLA.,TO JE CESTA OD PSYCHIATRA K LUŽKOVEMU ODDELENÍ, TAM JSEM BYLA NEKOLIK KRÁT." - Od psychiatra nutně nevede cesta na lůžkové oddělení. Léky můžeš brát i doma i když u Tebe bych se zrovna přikláněl k tomu špitálu. Když nastoupíš dobrovolně, tak můžeš kdykoliv požádat o revers a jít domů. Ovšem musí Tě v tom podpořit rodina. Musí vidět, že máš zájem na tom se léčit a hlavně musí vědět, co vlastně psychóza obnáší.

"PSYCHOTICI NEDELAJ V ZÁVODECH?" - Jsem si jistý, že nějaký psychotik v remisi se určitě v nějakém závodě najde. :)

"A KDE MÁM JAKO JÍT?MÁM MÝT HAJZLE?" - Sice to není nejlepší práce, ale představme si, že bys to mohla dělat :)

"ANI TAM MNE NEVEMOU" - Závod na mytí záchodů neexistuje, tudíž nemůžou mít ani závodního lékaře :D Né promiň, teď si dělám srandu, ale už mi to přijde, jako přitažené za vlasy.

"STUDOVAT JSEM SI MOHLA KOLIK JSEM CHTELA JE MI TO NA HOVNO.PSYCHIATR MI NIKDY NEPOTVRDÍ NÁSTUP DO FABRIKY,AKURAT SI POMYSLÍ,ŽE MI JEBE, A POŠLE MNE DO ŠPITÁLA NA HODNE DLOUHOU DOBU" - Nesmysl, psychiatři jsou od toho aby POMÁHALI!

Připusť si, že jsi nemocná. Když budeš pořád takhle přemýšlet, je to cesta do pekel. Myslíš, že všichni jsou proti tobě, já to znám. Ještě stále mívám tyhle pocity, když mi je špatně. Moje auto sledují, koukají mi do oken a každou chvíli mi můžou vykopnout dveře a unést mě, čtou mi myšlenky. To jsou mé bludy, které jsem občas míval a slepě jsem jim věřil. Teď už vím, že jsou to bludy, za pomoci psychiatrů a léků už teď dokážu rozpoznávat bludy a vyvracet je. Ale bez léků to prostě nejde. Vím, že kdybych je přestal brát, tak bych těm bludům mohl začít zase věřit a to je cesta do pekel. Moniko, prosím, jdi se léčit, potřebuješ to. Doktoři ti pomohou, rodina určitě taky, hlavní je, aby jsi si PŘIPUSTILA, že JSI NEMOCNÁ. Pokud jsem tě tímto textem ranil, tak se omlouvám, jen už nevím, jak ti říct, že tvá situace naní beznadějná a tvá nemoc je léčitelná, ale TY musíš spolupracovat, jinak to nepůjde. Díky za vyslechnutí.

Mion (Pá, 10. 10. 2008 - 21:10)

Moniko, dej mi chvilku, trochu se rozepíšu. Naposledy, pak to vzdávám. Jednáš pod silnými paranoidními bludy. Bohužel mě mrzí, že to musím takhle říct, ale je to tak.

Dragona (Pá, 10. 10. 2008 - 21:10)

Moniko, prave zrejme prochazis manickou atakou!!!! Na tohle zaberou pouze leky...

:D:D (Pá, 10. 10. 2008 - 21:10)

Jsi bláázen Moniko .....cvok :D:D

Monika, PROMINT (Pá, 10. 10. 2008 - 20:10)

Mne jde o život!!!Panebože!!!Tá firma je solidní, fakt ma berou, nechápu závodního lékare,toho zmenit nemužu, on má právo mne odepsat, tá firma ich nemá deset tech lekaru, jenom jednoho lékaře, kterej rozhoduje o mém živote a smrti.Bohužel tá píča, nechápe,že si musím vydelat na chléb!!!!K psychiatri nebudu chodiť!!!Už som se tam nachodila dost!Já žiju jen bez léku!Mne nechybí léky, mne chybí prachy, s rodinou se nemužu dohodnout, oni mne proste živit nebudou,a když mi rodina zdechne a mne se narodí deti, tak prijdu znovu do tý firmy a závodní mne zase pošle do píce?Nevím jako léčí tebe, ale mne rekli,že užívaní léku je celoživotní, s tým,že dávky sa zvyšují, a ustálí se na vysokej dávke!Já TO NEUNESU!!!PROČ NEMÚŽU NASTOUPIT, ZÁVODNÍ LEKAŘ NENÍ PSYCHIATR.MUJ STAV JE STÁLE ROVNAKY,A BUDE TAKÝ NAVŽDYCKY, TOTO JE JAKOŽE PRÁVNÍ STÁT?Bohužel, já z léku odpadávam,klesá mi prudce tlak.V tý firmne,nevedi,že mám užívat leky, ak by som užívala leky, tak nemužu nastoupit.DOKTORI VYTVÁREJÍ BEZDOMOVCE MUSÍM PLATIT NÁJEM.MNE SA NEDÁ DOMLUVIT SE PSYCHIATREM,NEBERE MUJ NAZOR DO ÚVAHY.NEJSEM POVINNÁ ŽRAT TIE SVINSKE TABLETKY, PSYCHIATER MI PREDSA NEDÁ ODSKÚŠAŤ VŠETKY LEKY.VEDLEJŠI ÚČINKY SÚ BRUTÁLNE A ZVYŠOVALI SE MI.MION, JÁ AK NEBUDU PRACOVAT, TAK PROSÍM TE BUĎ TAKOVEJ LASKAVEJ A PRID MI TREFIT KULKU DO HLAVY!!!!JINA CESTA NENÍ, KDYŽ DRUZÍ PSYCHOTICI PRACUJÍ, TAK PROČ NE JÁ?K PSYCHIATROVI NEPUDU,LEBO MI DÁ INJEKCI DO RITI, A ZAVROU MNE NA MESÍC DO NEMOCNICE, A KDYŽ Z NÍ PRIJEDU, TAK MA TÁ FIRMA UŽ NEVEME, VYKAŠLE SE NA MNE, PROTOŽE SI POMYSLÍ, ŽE NEMÁM ZÁJEM PRACOVAT,JE MNOHO JINÝCH, CO PRÁCU NEODMÍTNOU, O MNE SI POMYSLÍ, ŽE JSEM OBYČEJNÁ ŠTETKA, CO SI NEVÁŽI PRÁCI.ANTIPSYCHOTIKA NEVYLEČI TUHLE NEMOC.ČISTÁ CHEMIE,TY LÉKY,ANI S LÉKMI MOZOG NEFUNGUJE BEZ BLUDU.CO MÁM DELAT, INFORMOVAT FIRMU,ŽE JE ZÁVODNÍ LÉKÁŘKA PÍČA, TO NEMOHU, JÁ NEMOHU NIC, JEN ČAKAT KEDY MNE VYHODÍ Z BYTU.A POTOM MA BUDU MUSET NAHÁNET FÍZLI,LEBO BUDEM NÚTENÁ DELAT KURVU, PROTOŽE MI LÉKARI NEDOVOLI SLUŠNE EXISTOVAŤ JAKO NORMÁLNI ČLOVEK,BEZ PRÁCE TO NEJDE!!!DELAJ NA MNE NÁTLAK!!!!!!!CO BY SI DELAL TY?JÁ CHCI JEN ŽIT,NEVÍM CO MÁM DELAT,NECHÁPU ZÁVODNÍ LEKAŘE,NEJSOU MOJI LEKAŘI, BIROKRACIE!!!!!!MNE ANI PÁN BUH NEPOPOMÚŽE A TO JSEM NIKOMU NIC NEUDELALA,UBLÍZILI MNE,MNE NEDOVOLEJ DELAT ANI KURVU!!!!JAKE MÁM VLASTNE PRÁVA?OTRAVUJU, JÁ VÍM,JENOMŽE JÁ NEMUŽU JAKO TY RIKAS,ŽRAT 5ROKU LEKY, NEMA MNE KTO 5 ROKU ŽIVIT,UŽ JSEM BYLA V NEMOCNICI TOLIK KRAT,ŽE MI JE Z TOHO ŠPATNE!!!!lllLEKY MI NEPOMÁHAJÍ A NECHCI JE!!!O TOM,ŽE MA ZÁVODNÁ LEKÁRKA NEPRIJALA NEMUSÍ NIK VĚDET, TAKTO MA MOHOU ODMÍTNOUT FIRMY I V JINÝCH MESTÁCH, JESTLI MNE VEMOU, A DALŠÍ ZÁVODNÍ MNE POSLE DO PRDELE.A KDYŽ UŽ BUDU BEZDOMOVEC, TAK MI FÍZLI, URČITE NEPOMUŽOU, KDYZ MI NEPOMUŽOU TED.CO MÁM ÍST PROSIT TU ZÁVODNOU PÍCI NA KOLENOU,ŽE POTREBUJI VYDELÁVAT?VÍ,ŽE MÁM TUHLE DIAGNOZU, A JÁ S TÍM NIC NEUDELAM, LEBO LEKARE ZAJÍMA NENOCNICE A NE FIRMY.NIČI MI ŽIVOT SKURVENI DOKTORI!CHCI PRACHY, A NORMÁLNI ŽIVOT, POTREBUJU JE.PROSIM DEJTE MI KONKRETNI ODPOVED,CO BY STE DELAL TY MION,KDYBYS NAŠEL KONEČNE PRÁCU, KTEROU URGENTNE POTREBUJEŠ A NEMOHL BYS NASTOUPIT, PRETOŽE ZÁVODNÁ MA NA TO TAKÝ NÁZOR,ŽE KDYŽ MÁM PSYCHÓZU,LÉČENOU NEBO NE,TAK NESMÍM NASTOUPIT?KDO MA BUDE ŽIVIT?JINOU PRÁCI NEZOŽENU TAK LECHCE,A TAKY MNE MUŽE JINEJ LEKAR ODMÍTNOUT PRI NÁSTUPU DO JINE FIRMY?U VÁS MATE KOLIK FIREM,ŽE SI MUŽETE DOVOLIT NENASTOUPIT?KONKRETNI POSTUP POTREBUJI, ALE NE CESTU DO ŠPITÁLA.,TO JE CESTA OD PSYCHIATRA K LUŽKOVEMU ODDELENÍ, TAM JSEM BYLA NEKOLIK KRÁT.PSYCHOTICI NEDELAJ V ZÁVODECH?A KDE MÁM JAKO JÍT?MÁM MÝT HAJZLE?ANI TAM MNE NEVEMOU,STUDOVAT JSEM SI MOHLA KOLIK JSEM CHTELA JE MI TO NA HOVNO.PSYCHIATR MI NIKDY NEPOTVRDÍ NÁSTUP DO FABRIKY,AKURAT SI POMYSLÍ,ŽE MI JEBE, A POŠLE MNE DO ŠPITÁLA NA HODNE DLOUHOU DOBU?CÍTIM SE DISKRIMINOVANÁ!!!!!!!DÍK ZA POMOC,LEN MI NERIKEJTE,ŽE PO 5 LETCH,KDYŽ BUDU UŽÍVAT ANTIPSYCHOTIKA MA VEMOU DO TY FABRIKY.

Mion (Pá, 10. 10. 2008 - 20:10)

Ono nejde říct sajrajt, nesajrajt. Každý reaguje člověk reaguje jinak. Někomu vyhovuje třeba Haloperidol, někdo může být spokojený s Risperidonem a někdo zas nesnese Dogmatil. Je to hrozně individuální.

Mion (Pá, 10. 10. 2008 - 20:10)

Ano, Dogmatil bude další na řadě, pokud mi Seroquel nebude vyhovovat :)

Yossarian (Pá, 10. 10. 2008 - 20:10)

To je všechno hrozný sajrajt, tohle já vůbec nemohu brát , ani Risperidon ani Seroquel ...asi to chce počkat ....někomu ta ospalost odezní.... časem se srovná , já beru Dogmatil a dcera bere Tiapru .....

Reklama

Přidat komentář