Reklama

PANICKÁ PORUCHA 6 DÍL

evakrk (St, 4. 7. 2007 - 20:07)

No jo češtinář a zdravá výživa. A chlupatý penis a sarapis.
Pro nováčky : nezbláznila jsem se, ale to tu všechno už bylo.

evakrk (St, 4. 7. 2007 - 20:07)

No právě, mě se tam taky hrozně líbilo. Škoda, že manžel je lenoch a my spíš pozorujem ty krásy z auta. Ale i tak jsme viděli dost. Vidíš, na Karlštjn se chystáme už hrozně dlouho, ale to bych naplánovala na celý víkend. Spát můžem v autě, to není problém. Takže snad v srpnu.
Tohle počasí mě zničí, právě jsem sežrala tabulku čokolády.

Dášenda (St, 4. 7. 2007 - 20:07)

pardon CYKLOSTESKA, co já to zas napsala :o))to mi připomnělo , že se vůbec neobjevuje češtinář:o))

Dášenda (St, 4. 7. 2007 - 20:07)

Evi krk, okolí Svatého Jana je moc krásný a působivý, sjíždí se tam kochat lidi i z hodně daleka , mám to tam taky moc ráda , mytam hodně právě randili s mým druhým mužem, takže na to mám moc krásný vzpomínky :o))
Taky tam vede cykloztezka směrem na Karlštejn , je to naše oblíbená cyklotrasa , letos bohužel nejezdíme díky mužově kolenu , no jsem z toho malinko smutná ,ale nedá se nic dělat , pak až bude manža moct rehabilitovat koleno , tak začnem zase jezdit možná tak v září říjnu , že už to půjde :o))

HEZKY PÍŠETE BABY JEDNY:O))sice se mě už panika nedrží , ale stejnak mě to sem za Vámi moc táhne , nikdy totiž nezapomenu jak mi tenhle chat moc pomohl zvládnout tu zpropadenou Pepinu:o))

evakrk (St, 4. 7. 2007 - 20:07)

Ha ha, kočky za chvíli snědí nás. Na myši prděj a jen řvou u ledničky a poslední dobou už si vybíraj i konzervy. Jak se má ta tvoje?

adelka (St, 4. 7. 2007 - 20:07)

Lucie dekuji ti za to jak krasne jsi to napsala i presto ze to nebylo urcene pro me.Strasne moc jsem to citila u srdicka

Iva (St, 4. 7. 2007 - 19:07)

Díky Vám všem za Vaše slova podpory, moc mi to pomáhá, obzvlášť Tobě Lucie - moc krásná slova, jde z nich síla, když to čtu - začínám vidět to světlo v tunelu, že se snad také úplně uzdravím. Zajímavé je - že já jsem se ještě dřív, když mi nic nebylo - vždycky zastávala v práci těch slabších, které si ostatní vybrali vždy za oběť a strefovali se do nich, to se stal ze mne vždycky rebel, proto taky jsem byla v neoblibě, to jsem ještě netušila, že dopadnu podobně, jako některé z těch obětí. Jednu věc mi přímo píšeš z duše, že my všichni, co tyto problémy máme - jsme velmi citlivé a zranitelné duše, které se umí i vcítit do problémů ostatních, možná někdy až moc. Je třeba se naučit proti tomu negativnímu bránit a mít se rád, to je důležité. Taky mne napadlo, že osud mi to takhle připravil možná záměrně, abych se překročením této pro mne skoro nejzazší hranice naučila postavit se sama za sebe před tím okolím, aby mi to přestalo vadit, co si ostatní myslí a tím si vybudovat osobnost. Od malička jsem slyšela kolem sebe - co tomu řeknou lidi - a ono se to za ta léta do podvědomí naprogramuje, takže je to hodně těžké. Díky všem, jste tady všichni úžasní lidičky, ať je Vám fajn.

Lucie (St, 4. 7. 2007 - 19:07)

No Evi,hlavně že jste nesnědli i tu kočku..-:)))))

Lucie (St, 4. 7. 2007 - 18:07)

Ivo,Ty jsi úžasná lidská bytost, na celém světě jedna jediná...už tohle Tě musí naplnovat sebevědomím,jsi tady a má to svůj smysl,nikdo tady nejsme přece zbytečně!!!...Tvoji blízcí Tě mají rádi a Ty miluješ je,nemůžeš se cítit ponížená a slabá,tím,že máš nějaké psychické problémy...a už vůbec se netrap představou,jak jsi brána svými kolegy v práci...to oni jsou k politování,žijí li vedle člověka,který potřeboval pomoc a Ty z nich máš ted jen strach a jakýsi pocit studu,či se dokonce bojíš výsměchu??Co je to probůh za lidi?
Nauč se být trochu i pyšná na svou nemoc,pokud máš paniky,je to jenom porucha a jak známo porouchané cokoliv se dá spravit..jsi nemocná protože máš duši a to hodně citlivou,narozdíl od Tvých kolegů!
Všechno zvládneš,pokud si začneš už ted uvědomovat to, co já jsem pochopila až po vyléčení z PP!
Ivo,ta panika je svině a sráží nás k zemi,nikdy nás ale nesrazí úplně jako jiné zákeřné nemoci,to si pamatuj,je to moc důležité...ona nás jenom zkouší,možná trestá ale ona nám všem hrozně moc nakonec dá,víš..to si uvědomíš až jednou budeš v pořádku,psala o tom hezky i Dášenda...naučíme se díky panikám vidět svět úplně jinak než třeba ti Tvoji ubozí kolegové,každej den je krásnej bez strachu ze strachu,každá procházka i v dešti je nádherná,pokud můžeš jít sama,nezjištuješ desetkrát jestli máš sebou dostatek léků a hlavně mobil,abys mohla zavolat někomu ,než to s tebou flákne...prostě je svět jinej než před nemocí,hezčí,všeho si mnohem víc vážíš a vše umíš víc prožít..tak to za to stojí se chvíli plácat v panikách,když už to tak musí být... aspon se máš na co těšit,až to jednou skončí-:) ...netrap se víc,než musíš,dostaneš se z toho!!
Lilinko,jsi zas tak neštastná,to je škoda,snad Tě v tom Tvoji blízcí nenechají a pomůžou Ti!!
Dituš,Ty si mě pleteš s Lenkou...ona dělá ty loutky...líbí se mi, jak jsi poslední dobou veselá,Tvůj styl psaní je tak pěkně splašenej a někdy se moc zasměju,takže...super! ahooj

evakrk (St, 4. 7. 2007 - 18:07)

Ivo já beru Coaxil a nepřiprala jsem. Ale doktorka mě přidala na spaní Tritico a po tom jsem nabírala. Takže jsem ho přestala brát, ale já ho měla jen na spaní, Coaxil beru dál.
Ale já třeba jsem před lety přestala kouřit a taky jsem nic nepřibrala. Ale to jsem byla tak nervozní a vzteklá, že tělo asi pálilo tuky ještě víc než normálně.

evakrk (St, 4. 7. 2007 - 18:07)

Ahoj z hor všem.
Jak se daří v tomhle podzimním počasí? U nás leje, bouří. Tak si tu ležím a študuju tipy na výlet. Až bude po svatbě, tak se chystáme po víkendech zmizet z domu.
Dášendo, zrovna jsem si vzpoměla na tebe. Vloni na podzim jsme projížděli vaším krajem a hrozně se mi líbilo kolem Svatého Jánu a pak ještě jsme byli kolem Příbrami a tam jsme byli na Onom světě, tak bych se tam ráda ještě podívala.
Koukám, že Olga buduje, jo jo, my jsme už letos skončili. Jen nějaké čudlačky venku, něco ponatírat, ale takové větší akce máme za sebou. Ty ses myslím ptala co máme doma za havěť? No už jen kočky a psa. Mívali jsme i králíky, ale dnes už ne. Byli jsme pak hrozně uvázaní doma a navíc děti mizely z domu a tak jsme přibrali jednu kočku a králiky snědli.
Taky mi dřív třeba na neschopence vadilo razítko od doktorky, nebo když poslala recept poštou a na obálce byla razítko její ordinace.Ale už to neřeším, každý má něco a hlavně, že se cítím líp.
Pražandy, zítra zas mávám.
Je červenec a já topím. To je tak bláznivý počasí, ale snad se to vyblázní a na svatbu nám bude svítit sluníčko.
Zatím ahoj, jdu postříkat okurky proti svilušce.

Jitka B. (St, 4. 7. 2007 - 18:07)

Ivo a Lily - já jsem něčím podobným také prošla. Moje problémy s PP se objevily po několika letech v posledním ročníku vysoké. Bylo to vážně náročné období a já jsem to zvládla asi jenom díky všem na této diskuzi. Díky nim jsem také začala brát AD. Pak jsem nastoupila do prvního zaměstnání a měla jsem pocit, že už to bude jen lepší a lepší. Jenže ani ne po třech měsících mě vyhodili bez udání důvodu. Bála jsem se to napsat i sem, protože jsem to brala jako důkaz mé naprosté neschopnosti.
Za nějakou dobu jsem našla další práci, teď jsem zase nezaměstnaná a od září to vypadá na jinou práci. No, v životopise takové střídání zaměstnání moc dobře nevypadá, ale co nadělám.
Chtěla jsem jenom říct, že když je mi nejhůř, tak si uvědomí, že nejdůležitější je zdraví, až potom peníze. Nálepku blázna jsem měla už na střední škole, když se nějak provalilo, že se léčím na psychiatrii a není o co stát. Ale dá se to přežít:-)

Dášenda (St, 4. 7. 2007 - 18:07)

No Ivo bohužel přibírala jsem , nejdřív ze začátku jsem cca 5kg zhubla , neměla jsem při nasazení AD chuť na jídlo , ale postupně jak jsem se zklidňovala, chuti přibývalo :(až moc a přibral jsem 6kg , který dodnes se mi ještě celý nepodařilo dát dolů.
Co znám lidi co ad brali , tak skoro všichni po nich přibrali, to je bohužel jedna ze stinných stránek ádéček.

Hanka (St, 4. 7. 2007 - 18:07)

Ivo já jsem za předešlého režimu také zoufala,že mám do školy razítko z kontroly na psychiatrii,ale ted ,holky vždyt kolik slavných ,známých lidí tam chodí,dnes mohou být všichni kolem tebe fit,něco se přihodí v rodině a jsou tam na to šup.Naopak ve světě je zcela normální,že každý výše postavený má svého psychologa,vůbec tohle neřeš nejsi blázen,ten je totiž ve výhodě ten o tom neví,že blázen je.A co si myslí o tvém razítku ostatní?Inteligentní člověk nic,maximálně si řekne chudák holka v tomhle věku už má trable a ti ostatní,ty vůbec neřeš.A nálepku blázna mít nebudeš.Je mi 51 ,poprvé jsem byla na psychiatriiv 25 po autonehodě.A nálepku blázna mi nikdy nikdo nedal a i kdyby chtěl ,rychle mu vysvětlím ,jak je hloupý.Takže tímhle se fakt netrap.

Dášenda (St, 4. 7. 2007 - 18:07)

ZEFIRE , nikde jsem se nedočetla že by derealizaci a depers.AD mohla způsobovat, ale myslímsi osobně , že to nezpůsobují

OLGO , to jsi mě pobavila s Patem a Matem:o))Aspoň se nemusíte zlobit a dohadovat sfirmou , která Vám to skazí, já bych mohla vyprávět...jmme tady s Evikrk, Pajkou a ještě Johanzem takoví věční stavebníci.o))
PS:Johanze asi neznáš , ten se teď na prázdniny odpojil od netu , neb právě asi maká na domě a zahradě:o))ale s příchodem sychravých dní , se tu jistě zas objeví, je to prima parťák :o))

Iva (St, 4. 7. 2007 - 17:07)

Pajko, tak email už jsem Ti odeslala před chvílí - doufám, že to v pořádku přišlo a děkuju Ti moc, že sis dala kvůli mně tu práci a opsala mi to o té třezalce, ještě že jsem sem napsala o radu, tohle fórum má fakt smysl a moc pomáhá.

Dášendo, docela mne povzbudilo, že jsi se vyléčila a jsi bez příznaků, dává mi to naději a ještě se zeptám - přibírala jsi po těch AD na váze?

Lily - docela mám asi podobné pocity jako Ty.
Akorát že jsem měla si myslím velké štěstí, že jsem narazila na paní doktorku psychiatričku anděla, moc hodná a příjemná,umí se vcítit do problémů a umí dát člověku pocit bezpečí a jistoty, vzala mne hned bez objednání, přesto že měla narváno a když slyšela, jak na tom jsem a jak se v bývalém zaměstnání ke mně chovali a obvodní doktor že mi i při mých problémech ukončil neschopenku, ať jdu do práce, že tohle nechce klid a že v práci přijdu na jiné myšlenky, a že budu na podpoře, tak mi sama nabídla neschopenku, to je prostě člověk na svém místě. Taky je pro mne hrozný ten pocit, až v bývalém zaměstnání uvidí na neschopence razítko psychiatrické ordinace, tak jak je tam znám - budou mít z toho mnozí radost a budu mít nálepku blázna, kterou mi nikdo neodpáře a pak už se teprve budu bát a stydět vylézt mezi lidi. Taky si připadám zbytečná, nepracující, že se na mne budou dívat buď s výsměchem, nebo soucitem. Je to pro mne teď hrozné období. Navíc k těm problémům co jsem tady psala mám ještě i obsese, kterými jsem sice trpěla už dlouho, ale dalo se s tím žít, ale teď se mi to hodně zhoršilo, takže ta kombinace je dost špatná.
Mějte se všichni fajn.

Hanka (St, 4. 7. 2007 - 17:07)

Já vím,že to zní blbě,ale peníze budou a my ne,ale je to tvrdá realita.Tak to je a bude.No tady to fičí a já dělám Pajko tvoji oblíbenou činost tj.žehlím,žehlím a žehlím a strašně mě to nebaví,ale vzhledem ke stávkujícímu astma,nemůžu dělat v atelieru,tak co mi zbývá.Hanka

Pajka (St, 4. 7. 2007 - 17:07)

Jitko, pleteš tam asi 2 věci. Období, za které dostaneš peníze s tím, kdy Ti budou vyplaceny. Zkus přemoci nechtění a najít si to sama, vždyť tím procvičíš myšlení a budeš moudřejší :-)

Jitka B. (St, 4. 7. 2007 - 16:07)

Pajko - mě se to nechce hledat, tak jsem myslela, že to bude vědět někdo tady. Jinak se nechám překvapit. Příští týden už snad budu schopná na ten úřad jet.
S tím červencem si nejsem jistá, protože sociální dávku bych dostala až na srpen, protože by mi řekli, že v červenci dostanu ještě plat za červen. Ale s podporou je to možná jiné.

Pajka (St, 4. 7. 2007 - 16:07)

Jitko, tohle fakt nevím :(
Logicky bys měla dostat i za červenec a mám dojem, že se započítává i víc zaměstnání za určitý časový úsek, ale nevím detaily. Není to někde na internetu ministerstva prác a sociálních věcí např.?

Reklama

Přidat komentář