Reklama

PANICKÁ PORUCHA 6 DÍL

Pajka (St, 4. 7. 2007 - 09:07)

ne jména, ale firma jmenovat...

Pajka (St, 4. 7. 2007 - 09:07)

Právě jsem se pobavila, protože mi do práce přišel nevyžádaný mail od firmy s názvem Agora Plus :-) Tedy, kdyby se tak už nutně musela má jména jmenovat, určitě by nesla název Agora MÍNUS ! nekecám www.agora.cz Přemýšlím, proč agora, asi proto, že i významově = starořecké městské shromaždiště;náměstí, volný prostor. Když si to tak studuju, narazila jsem i na pojem agorafilia = chorobná túžba po vo?nom priestranstve. Prečo to tam bolo vo slovenčine, to vám naozaj nepoviem :-) Ale kludne by som agorafobiu vymenila za agorafiliu a vyhladávala volná priestranstvá. Možno je to možné len u našich východných súsedov... Čo Miss? Vzhladom k tomu, že teraz sedím u pc asi 2 km od slovenských hraníc, možno to aj vyzkúšam :-)

Lena (St, 4. 7. 2007 - 06:07)

Martino,diky za rady. Urcite si nakou knizku sezenu a musim zacit něco se sebou delat. Me v detstvi bavilo jezdit na kole, v zime na bezkach. Ted jedu na kole akorat tak do práce, vydat se nekam na delsi cestu mam strach, ze se mi nekde udela spatne....Problem s ezady mam taky, od detstvi mam mirnou skoliozu, ale ted me vic trapi krcni pater.Koupila jsem si balon a každý den cvicim, zatím zadny vysledek nevidim,jen me bolej zada ještě vic-asi reakce na ten nezvyklej pohyb..Andulko, jsem z vychodnich Cech, z maleho města. Tuhle diskuzi ctu uz dlouho a vase pribehy mi dodavaji silu.

olga (St, 4. 7. 2007 - 05:07)

ahoj holky, děkuju za podporu Hance, Pajce, Dášendě, Lily, Míše a všechny ostatní zdravím. Část zmeškaného jsem si stihla přečíst teď ráno, syn byl přes noc pryč a dostaví se na další práce až okolo osmé, tak mám trochu času pro sebe. Myslím i na Evukrk, jak u nich vrcholí předstatební blázinec.
Četla jsem i básničky, holky klobouk dolů jste umělkyně, moc se mi líbily.
Nepletu se, že Lena a Iva sem začaly psát teprve teď? Zase vidím v jejich povídání část sama sebe - strach, katastrofické scénáře, neumět se svěřit a dostat negativní emoce nějakým způsobem ze sebe ven. Možná na to časem dojde a vypíšu se z toho, jako to udělala velice pěkně Lily.
Mimochodem Lily, já jsem taky měla co jíst a co na sebe, ale zajímala jsem taky jen svou babičku a tetu, ale o tom někdy jindy.
Milé dívky, naše práce jsou asi ve dvou třetinách, musí se vše stihnout do soboty, v neděli bude syn na oslavách výročí Karlova mostu až do pondělí do rána, takže v neděli teprve začnu všechno prát a mýt a dostávat domácnost do normálního stavu.
Mám ráda, když jsou věci na svém místě a tenhle bordel všude a ve všem mě ničí.
Holky , všechny se držte, ať se vám uleví od všeho co vás trápí.......čau čau

Hanka (Út, 3. 7. 2007 - 22:07)

Ivo mrkni do letáku u AD tam to je ,ale stejně si musíš vychytat sama ,jak ti to bude dělat dobře,já po svých zkušenostech určitě s jídlem.Holky hurá u nás leje,já snad budu zase normálně dýchat.Pajko ty to nepřeháněj s těma šipkama............ba ne jsi dobrá,a Oli ty se neudři

Iva (Út, 3. 7. 2007 - 21:07)

Hanko, díky moc za radu, já když tak zavolám ještě doktorce a Lenko, budu moc ráda, když má rada Tobě nebo ostatním pomůže. Mějte se hezky.

Dášenda (Út, 3. 7. 2007 - 21:07)

Lenko ahooooj .o))dost , že se ozveš:o))
já bych se toho chameleona vzteklouna teda bála

To se nedivím , že máš nervy , když Ti dítě odletí až za velkou louži, ale on to určo zvládne výborně a když bude spokojenej , budeš nakonec spokojená i Ty.
Ještě pořád maluješ ksichtíky ?
měj se krásně

IVO , AD A TŘEZALKOVÉ DRAŽE NE!!! tedy ne dohromady je to napsáno u většiny antidepresiv i v příbalovém letáku , že se tato kombonace nesmi

prima noc přeju všem

Lenka (Út, 3. 7. 2007 - 21:07)

Ivo, díky za radu ohledně páteře...také patřím do trpící skupiny lidiček s bolestivou páteří. Někdy mám pocit, že jsem vychýlená celá. Teď mě ještě čeká návštěva doktora ohledně kolene... normálně jdu a najednou huuups a koleno je někde úplně jinde. Za chvíli se ze mne stane skládačka. Jeden kotník mě zlobí, protože jsem si ho nedávno vyvrtla, druhý mě zlobí kvůli slonovi. O koleně ani nemluvě. Páteř - hrůza děs. A ukazovák na levé ruce mám teď stabilně oteklý, protože jsem ho kdysi strčila do těžkých vrat a tak nějak mi po vyndání bimbal mimo ruku. Hehe... všechno ve mně skřípe, vrže a přeskakuje jak v nějakém zrezivělém strojku. Bych se pomalu hodila k dabování zvuků do filmů.

Hanka (Út, 3. 7. 2007 - 21:07)

Záleží jaká bereš např.Seropram se může brát s jídlem i na lačno,ale co vím ,tak je většinou berou lidi ráno po jídle,ale podle mě je to asi individualní.Určitě některé přírodní věci ano ,já např.beru Menomax na přechod ze soji,ale co se týká třezalky,tam si jistá nejsem,protože se z ní vyrábí přírodní AD,tak aby se ti to netlouklo,ale určitě to najdeš na netu.

Iva (Út, 3. 7. 2007 - 21:07)

Ahoj, všechny Vás zdravím a pro Miss a ostatní, co mají problémy s páteří - výborná je na to Dornova metoda - tady na Doktorce je taky o ní diskuse, tam jsem se dozvěděla, jak to dobře zabírá, někdo se díky ní dokonce vyhnul operaci, na kterou už byl objednán a zase začal chodit.Taky jsem měla velké problémy s hrudní a krční a navštívila jsem terapeuta, co to dělá a už mě bolesti přešly a to jsem tam byla teprve poprvé, prý je ale třeba většinou jít alespoň 2x - 3x, protože svaly mají tendenci vrátit tu vychýlenou páteř zase zpět. Doktoři totiž prý dělají chybu, že neberou tělo jako celek a léčí odděleně třeba jen krční páteř, ale pokud je problém už dole v bederní, tak se zase celá páteř rozjede. Dornova metoda začíná prvně odspoda. Když jsem to nechala na lékařích, tak ti mně napsali jen parafín, elektroléčbu a masáže a když jsem si řekla doktorovi, jestli by mne neposlal ny chiropraxi na napravení, tak mi řekl, že to nepotřebuju, vyšetření proběhlo tak, že se na mou páteř podíval když jsem byla oblečená v tílku, tak nevím, jak to poznal, že údajně není vychýlená. Terapeut Dornovy metody se zhrozil, když se na mou páteř podíval a řekl, že mám skoliózu a také jsem měla jednu nohu kratší - to právě kvůli rozhozené bederní páteři. Krásně mi vše srovnal, jak to má být a zatím jsem bez problémů, ale za měsíc mám přijít na zkontrolování, že je to stále v pořádku. Třeba Vám má zkušenost pomůže.
Jinak jsem se rozhodla radši pro jistotu a šla k psychiatričce, ta mi dala AD, ale v tom rozrušení jsem se jí zapomněla zeptat, jestli se berou před jídlem nebo po jídle - neporadili byste mi někdo? A mohou se při užívání AD pít bylinové čaje a brát třeba třezalkové dražé nebo tinktura? Díky, mějte se krásně a bojujte.

Martina (Út, 3. 7. 2007 - 21:07)

Andulko, Leno,

člověk si může i doma pustit nějakou taneční hudbu, třeba zavřít nebo přivřít oči a jen tak se ploužit - to jsem přesně dělávala jako malá holka :)

Lenka (Út, 3. 7. 2007 - 21:07)

Ahooooj holoto:-))) Tak vás po delší době zase zdraví Řepákov. I nově příchozí:-) Tak jak se vám všem daří? Mně je občas blbě, občas skvěle...ale to asi vám taky, že jo? U nás už jde do tuhého...Honzíkovi se blíží odlet do Ameriky. Ještě že tu mám ty další dva raubíře, ale stejně to asi ořvu.
Poštolky jsou už fuč, rodiče je pěkně krutě vyhánějí. Jen občas se tu ještě zastaví jedno mládě- vyčůránek...nažere se a rychle uletí, aby nedostal od rodičů na prdel.
Jinak koukám, že Jitka je nemocná... Jíťo, mně na kašel pomáhá buď jitrocelový sirup, nebo vymačkaná cibule s cukrem...tfuj tajbl:-)

Hanko, nejsi sama, ale u nás už naštěstí pršelo a hned je mi líp.
Jdu nakrmit chameleona. Místo Barnabáši mu začínám říkat Vztekloune... je to nafukovací a kousavá potvora:-)

Pajka (Út, 3. 7. 2007 - 20:07)

Taky cítím změnu počasí. Dnes mi jedna Němka od Stuttgartu během pracovního telefonátu naříkala, jaká je u nich vlezlá zimena. No, už se to valí i na nás. Ale stihla jsem teď ještě uplavat svou večerní míli, i skočit třikrát po hlavě do vody - budu muset představit svou šipku vnoučatům, tak se snažím nedopadnout na hladinu jako placka :-)
Pěkný a klidný večer vám všem...

Hanka (Út, 3. 7. 2007 - 20:07)

Holky mně se udělalo tak dobře blbě,asi šel dolů tlak ,tady je to takové před deštěm,jak já nemůžu při astma dodechnout začnu jančit a je to v čudu,no já bych potřebovala,aby vypršelo,srdce mám vkrku a nic moc.

Jitka B. (Út, 3. 7. 2007 - 18:07)

Dobrý večer všem.
Hlásím, že horečka už se snižuje, ale mám kašel. Při každém zakašlání mám hnusné ES.
Vsadím se, že kdybych zakašlala u doktorky, tak je mít nebudu. Jako minule. Celou cestu k doktorce jsem je měla a když mě poslouchala, tak nic.

Hanka (Út, 3. 7. 2007 - 18:07)

no tak básničky by nám šly,já hlásím ,že bude změna počasí,můj barometr hlavička bolí jako střep pa všem,a važte si těch mrnousků jsou to sluníčka

Pajka (Út, 3. 7. 2007 - 18:07)

Hanko, vidíš, je dobře, že ta knížka pohádek vznikla... ztracená babičko, oni si tě najdou :-) to je více, než jasné...

Ditko, Ty umíš dát sentimentu hezky na zadek. Je to z mého něžně rozevlátého období, 20 let staré, tehdy fakt byly duhy méně časté... Dnes už do veršíků ty rozverné koncovky, které si dělají srandu z nostalgie, taky umím plácnout :-)

Miss (Út, 3. 7. 2007 - 18:07)

Dasenda- mala si fakt velke stastie...aj moja svagrina je po roku a pol brania paroxetinu vyliecena na 99%..ja sa vsak v mojom nekludnom prostredi urcite nevyliecim :(((

Baby aj ja som basnickarka :))) nieco už musim vymysliet..keby sa mi vsak to moje zive striebro nehadzalo tolko na kolenach :)))

Dášenda (Út, 3. 7. 2007 - 18:07)

PS:JEŠTĚ PRO VÁS NOVÉ-jsem jedna , která se vyléčila z pp,takže bojujte , bojujte a snažte se , jak se říká bez práce nejsou koláče.
Jde to holky , ale musíte se snažit o co nejvíce pohody a co nejmíň stresu, panikou poničený mozek ,špatně moc špatně snáší stres, někdy to nejde já vím , ale chce to trénovat!!!
Nepodstatný věci házejte za hlavu a naučte se radovat z malých úspěchů.
Všem přeju hodně sil a držte se!!!

Dášenda (Út, 3. 7. 2007 - 17:07)

PAJKO A DITO, Vaše duhové básničky mi udělaly radost:o))

Vy všechny nové holky tady netrapte se a nesmuťněte , musíte dát panice na prdel a pak odleze :o))
BUDE LÍP , URČITĚ!!!!

Krásný podvečer , všem

Reklama

Přidat komentář