Reklama

PANICKÁ PORUCHA 6 DÍL

Martina (So, 26. 5. 2007 - 10:05)

Výborně Jity,
pochopilas! Hl. se nelitovat, vše zlé je k něčemu dobré. Pro dobro něco i přetrpíme, ale v závěru, pokud z toho máme dobrý pocit, tak zapomeneme např. i na nesnesitelné vedro a ve vzpomínkách spíš zůstane ta příjemná atmosféra.

!! Opravdu Tě, Jity, CHVÁLÍM, bravurně jsi se k akci postavila :) Jen tak dál!

Včera u vody jsem se také pařila, když jsem natáčela na video malé batolátko a při tom si zapomněla pořádně namazat záda. Celkový dobrý pocit - všichni jsme tam byli spokojení, byla legrace a pohoda. Malá Eliška nadšená z cákání a z laškování - hl. mého, protože její maminka na to tolik není. Dokonce jsem ji nakrmila, přebalila, převlékla, čimž si supluji miminko, které mně osobně občas chybí při tikotu mých biologických hodin. A nehledě na to, že 90% mých známých a kamarádek, blízkých mně i věkově ... 35 let, mají malé děti do tři let, či je čekají nebo se jim právě narodily, což bych bez svého nadhledu nemusela také dobře snášet.

Andulka (So, 26. 5. 2007 - 10:05)

Ahoj lidičky,
nebyla jsem tu moc a moc dlouho, protože jsem si myslela, že jsem se paniky definitivně zbavila... Jenže - po dlouhodobém silném stresu a ne úplně optimálně probíhajícím těhotenství je to tu znovu. Už v těhotenství jsem pociťovala problémy, kterými mi panika začala před cca 4 lety - a to problémy se srdíčkem - občas extrasystoly, občas takové utíkání srdce, kdy se z ničeno nic najednou zrychlil tep a po pár vteřinách to zase přestalo. Moc jsem to neřešila, nechtěla jsem v těhu brát žádné léky. Jenže po porodu přišly další problémy (krvácení atp), prostě další a další nervíky. Problémy se srdíčkem byly pořád, k tomu se přidalo ještě takové to klasické - odosobnění, strach, že zase přijde nějaká arytmie a začarovaný kruh je na světě. Úplně nejhorší zážitek jsem ale měla asi před měsícem, kdy se mi stalo, že jsem při krmení malé najednou málem ztratila vědomí, když jsem se prudčeji pohnula (ale v pořád v sedě, trochu jsem se předklonila) a najednou černo před očima a málem jsem omdlela... Srdíčko se rozjelo rychle, no hrůza. Stalo se to tu někomu? Mně se vždy předtím dělalo jen zle a měla jsem pocit, že můžu omdlít, ale teď jsem opravdu málem přišla o vědomí. Mám z toho strach, když jsem doma sama s malou, aby se s námi něco nestalo...
Chystám se samozřejmě k doktorce, ale nevím, jestli mi bude moci dát nějaké léky. Holky, nemáte tu někdo zkušenosti - můžou se antidepresiva při kojení? A co Lexaurin a spol, to asi ani náhodou, že?
Díky za případnou radu.
Mějte se krásně.

Jitka B. (Pá, 25. 5. 2007 - 21:05)

Evi - přeji klidný let, krásný pobyt a šťastný návrat domů!

evakrk (Pá, 25. 5. 2007 - 20:05)

Ahoj z hor, dnes už naposledy.
Teda co mi to děláte, potvory jedny. Já tu bulím dojetím jak želva. Hrozně vám moc děkuju, však vy víte, jak to člověka potěší.
No jsem taková rozklepaná, ale už jednou nohou v luftě.
Eduš, ahoj. To je dobře, že ti je dobře. Taky už jsem letos dostala žihadýlka. A teď mi dělají nad zahradou přelety sršně , sviňuchy jedny.
Že na vás budu myslet, tak to se spolehněte.
A za všechny zapálím v místním kostele svíčku, to dělám vždycky když někam přijedu.Tak babulky moje, už se loučím a zítra po poledni startuju.
Mějte se tu nádherně a za dva týdny ahoj.

Jitka B. (Pá, 25. 5. 2007 - 20:05)

Dobrý večer všem.
Nějak nevím, co mám psát, abych se nelitovala a nebyla moc sebestředná:-)
Tak to zkusím.
Včera jsem byla s rodičema a dětma z klubu pro zdravotně postižené na Bambiriádě. Bylo to moc pěkné, ale bylo strašné vedro. Asi 4 hodiny jsem běhala za dětma a pomáhala jim při různých soutěžích.
Říkala jsem si, že když jsem zvládla tohle, tak už asi zvládnu všechno.

Důchodkyně Mari (Pá, 25. 5. 2007 - 20:05)

Ahojky všem, taky jsem nebyla dlouho ale velice ráda jsem zaregistrovala i bejvalky a odpadlíky - to myslím v dobrém! Eduš chladit, chladit a zas chladit, případně ledovat. Mě takhle štípla vosa vloni do chodidla, otok dva dny, ale zůstala mi tam boulička, taková cystička a mám takový pocit, že to budu muset nechat vyndat. Jinak jsem musela absolvovat kolečko vyšetření k 60sátinám, abych mohla řídit-tedy musím to mít kvůli věku a zdravějšího člověka jste neviděli - vše v richtiku - EKG, cholesterol, št.žláza, jater.testy, cukr,mineralogram, no ale hlavové zákruty se tam neobjevily a ty jak víte, v pořádku určitě nejsou. Psala jsem to před minulým víkendem jak mě pronásledují výpadky paměti(?), či spíš rozostření obrazu, jsem z toho otrávená a nevím kam se obrátit, budu to muset příští týden řešit, jdu ve středu k psycholožce, tak snad něco vymyslíme, kam se obrátit, nevím jestli tohle souvisí s PP jako derealizace? Toto jsem nemívala. Ale jinak se celkem držím v pohodě a většina z vás též jak jsem zjistila - dokonce si jezdí na dovču a ještě do ciziny a letadlem - to z panikářů zvládne málokdo, teda já to snad na podzim zkusím, ale už teď se bojím. Pa, krásný víkend, je po dešti a krásný vzdoušek a je po bouřce, to je pro panikáře ideální doba na vzpružení. pá pá a někdy příště!!!!Duchmery

Eduša (Pá, 25. 5. 2007 - 19:05)

ahoj lidi, známí i neznámí, strašně slouho jsem tady nebyla, ani tady některé z vás ještě neznám, ale vidím tu i známé tváře. U mě vše v pohodě, cítím se fajn, akorát mě dneska štípla vosa, tak jsem měla amok, lítala jsem po zahradě a nahlas ječela. Pak jsem si radši vzala hned Claritine a namazala to Fenistilem a pak jsem čekala, kdy celá oteču a nebudu moct dýchat. Přemýšlela jsem, že bych zavolala rychlý, ale co by udělali s malým?, no prostě cvok :-)) a jak se všichni pořád máte?

Dituša (Pá, 25. 5. 2007 - 16:05)

Ahooj, Lily-Apo-parox, tableta večer.Nějak mám dojem,že to není ono:-(.Přišla trvalá smršt potíží osobních a do toho vedra a jsme přes den značně nesvá.Cítím,jak se přepínám, nutím se ke všemu a svaly,kosti nechtějí,mozek jede naplno a dává potajnu rozkazy tělu...si tak byh to právě ted shrnula za poslední týdny.Jak je tobě?
Ahoj Tome, je fajn,že se ti daří.Jen skládej....

tom (Pá, 25. 5. 2007 - 15:05)

ahoooooj lidičky,
nebyl sem tu fakt dlouho, mam strašně málo času, hodně hrajem s kapelou po republice a tak, vypadá to teď hodně gut s music kariérou, takže sem taky málo v práci, tedy u compu :)))
doufam že ste všichni co nej v pohodě. já sem na tom střídavě, ale spíš líp než hůř, sou teda chvíle kdy je to vostrý, ale to všichni znáte, rači napíšu o něčem jinym.
napsal sem jeden song, menuje se to two worlds (dva světy), je to o tom jak sem pepkou rozdvojenej, ale ten text neni psanej hanlivě k týhle nemoci, spíš sem to napsal tak jak sem to cejtil v jednu chvíli, když sem to měl v hlavě srovnaný, spíš je to taková metafora, v jinym příběhu. až to budu mít natočený, tak vám to nějak dopravim přez net kdo budete chtít, nemyslim že by to na firmě někdo chtěl vydat a já vlastně taky nechci, některý věci sou jenom moje.(ale nemělo by to tak bejt :))) - sem si právě vzpoměl že sem slyšel : poslouchej hudbu, je to balzám na duši. třeba vás to někdy uklidní ,když budete potřebovat.
mějte se co nejlíp a papa.

Lily: (Pá, 25. 5. 2007 - 15:05)

ahoj všem,Evi krásnou dovolenou.
Ditušo: jáká AD Ty bereš?
Renčo: jak Ti jde to vysazování, raději opravdu nespěchej a co vlastně bereš?
U nás už prší:-(

Pa

jiřina (Pá, 25. 5. 2007 - 13:05)

AHojky, jak psala Lenča, taky moc nestíhám, takže EVULKO, krásnou a na zážitky bohatou dovolenou, Samozřejmě jen na ty příjemný, a až se budeš cachtat v moři, vzpome? si na nás!!!!
Jinak všem hezký víkend!!!!

Martina (Pá, 25. 5. 2007 - 12:05)

Evi,
i já se připojuji k přání - hl. ať nezlobí zdraví, ať nejsou jiné trable a dovolenou zvládneš hravě. ... na pláží za víchodu či západu slunce, někde v zátočince, tělíčko si položit na vodu a sledovat tu celou nádheru...

Já jsem opět dnes rádno byla s kamarádkou u jezera - hladina bez vlky jako srdcadlo, voda na plavání báječná. Batolátko Eliška se nám ve vozíčku za kolem vzbudilo, tak jsme ji natočily na kameru, vycachtaly, ... holčička byla spokojená, jen travička ji občas lechtala na bosé nožky.

Pátkem končí týden, je to nejhezží den, dva dny máte volný, to se ví
... se zpívá v jedné rockové písničce.

Lucie (Pá, 25. 5. 2007 - 11:05)

Evinkooooo
moc si to užívej
cachtej se hodiny a hodiny v moři
a mysli jen na krásný věci
a taky někdy na tuhle partičku,co tě má tak ráda
a bude se nám stýskat!!
/mám podobný pocit jako když jsem vypravovala kluky na tábor-:)))/

Dituša (Pá, 25. 5. 2007 - 08:05)

Ahooj Evko...štastný let a dej info.

Danoo:-))).

mrknu zas,ted letím povlíkat...

nika (Pá, 25. 5. 2007 - 07:05)

EviK, krásnou dovču, a nezapomen na me mávat 2.6. přiletím na Krétu:-))

Lenka (Pá, 25. 5. 2007 - 00:05)

Ahoooj všem:-)
Nějak nic nestíhám, ani si to tady přečíst. Takže Evi, přeji Ti krásnou dovolenou a abys tu PePinatou mrchu nechala doma:-) užij si to tam:-)

Dana (Pá, 25. 5. 2007 - 00:05)

Evi, přeji ti pohodový let a nádhernou dovolenou. My letíme přesně za měsíc, taky z toho mám strach.
Dituš, hodně jsi mě pobavila s těmi názvy :-))Když jsem se nad tím zamyslela, tak jsem všechno, kromě děckonosky, tam bych se přejmenovala na nákupnosku břichatou. S divočinou zkušenosti nemám, nikdy jsem jí neupravovala, tak neporadím.
Dášendo, myslím, že budeš ve školce spokojená a Andulka taky, budeš jí mít u sebe a ona zase tebe a ještě bude mezi dětmi a ty také přijdeš mezi lidi.

Přeji všem dobrou noc.

evakrk (Čt, 24. 5. 2007 - 22:05)

Ahoj z hor.
Loučím se s vámi , babulky moje.
Taky mám fungl nové pantofle s tím hajzlíkem mezi prsty, ale já je nosím moc ráda, takže si je kupuju každé léto.
Marti ty kvasnice už mám , pro to druhé si jdu ráno, dnes jsem nestíhala nic.Děkuju-
Lily, já mám agoru ja prase. Ale zároveň strašně miluju moře a vůbec všechno cestování a tak s ní bojuju a většinou vítězím.Když už někde jsem, tak dobrý. Pro mě je nejhorší ten týden před cestou. Dnes mě bolel zub, krk, v krku, hlava, po levou lopatkou. No byl to infarkt, s klíštovou encefalitidou, boreliozou švihnutý úrazem, protože mě na hlavu spadl květináč, když jsem ještě naposledy hnojila venku všechny kytky.
Dášendo, ta práce u dětí tě bude určitě bavit. Jseš správná a šikovná holka,že nesedíš doma, ale vedeš takový aktivní život. To je dobře.
Romano, děkuju. Až vylezu z letadla a nasaju cestou z letiště ten mořský vzduch, určitě si tu na vás všechny vzpomenu.
Telefon mám na Ditu, tak budu průběžně informovat, kolik jsem přežila infarktů a tak. Nebo taky ne. Třeba budu mlsně okukovat krásné Řeky a budu zdravá jak brk.
Takže ještě jednou, mějte se tu krásně, ať vás nic netrápí a jestli mi to zítra na chvilinku vyjde, tak ještě nakouknu.
Zdravím celý Mešugov.

Zdenka (Čt, 24. 5. 2007 - 22:05)

Ahoj všem :-)
Marti četla jsem Tvůj příspěvek ,,,některá AD zabírají déle ne do týdne ,možná máš pravdu,ale ve všech je psané ,že to musí naběhnout a někdy to trvá dle toho jaký člověk je.To je můj názor.Mějte se krásně pa

Dášenda (Čt, 24. 5. 2007 - 19:05)

AHOJDA VŠICHNI,

DITKO,Tys mě pobavila jek jsi psala , čím vším se cítíš :o))))))))))

LILY,je to tak , že s moji dr.jsme se dohodly na vysazení AD, docela to šlo, ale vždycky když vysadím i ten poslední kousilínek tj.těch 5mg, tak ruba tak po 5-10dnech se začnu motat ,šílená únava ,bolesti svalů,panika ne ale myšlenky blbý ano ,takže zas beru těch 5mg a asi budu muset za psych.ji říct, proč mi takhle to dělá problém.Takže tak to je.

DANO ahoj,taky mám pantofle s tím hajzlíkem mezi prsty :o))

Dnes jsem byla na pohovoru u nás vMŠ, přijmula jsem místo hospodářky na 6hodin od září a to z toho důvodu ,aby mi Aničku vzali alespoň na 4 hodiny do školky , jako zaměstnanci ve
školce mě jí umístí , jinak bychom měli smůlu
No a já si přivydělám k rodičáku, tak to taky nebude k zahození a budu zas mezi lidma a dětičkama , docela se těším :o))

mějte všichni prima večer

Reklama

Přidat komentář