Reklama

RIVOTRIL

tardbas (Čt, 1. 9. 2011 - 13:09)

tak se v tom případě nech...Heleno, nevím proč mne tak nadáváš...jinak já si taky myslím, že je dost pravděpodobné,že budu brát rivo celý život..na soukromku Ti nemohu odpovědět..nemám momentálně přístup na seznam (prac.stanice -je blokován seznam mail. Jinak jsem rád, že funguješ na tom rivu a je Ti aspoň únosně..člověk má mít příjemné aktivity-to také léčí..

Jitka (Čt, 1. 9. 2011 - 12:09)

Jitko,k tvému příspěvku o...ahoj Heleno, nemyslím si, že by se tarbas plácal...prostě se chce Rivotrilu zbavit, a hledá nějaké řešení.Nevidím nic špatného na tom, že chce poznat lidi, kteří prožívali nebo prožívají něco stejného nebo podobného jako on.

Helena (Čt, 1. 9. 2011 - 08:09)

Tarbasi, Mílo, moc Váa...Jitko,k tvému příspěvku o triticu.Mně ho ve špitále taky dávali jako náhradu,ale můj doktor(a ten je dobrej)mi na to řekl,že to je větší svinstvo a silnější než riv.Tak raději od nějdál.Já užívám riv.2mg a už se tím netrápím.To je pak člověk ještě víc v háji,když nad tím vším mos přemejšlí.Ahoj Hela.

Helena (St, 31. 8. 2011 - 20:08)

Jitko, kdysi jsem bral...tak se v tom případě nech Tardbasi hospitalizovat.Zdá se mi,že e opravdu moc plácáš,a nebo rochńáš.Tohle je opravdu zarážející.Znám tě už déle a já beru taky dlouho riv.ale takhle pomoc nesháním.!skončila jsem s poradnout a ty jen hledáš psych.útěchu.znovu a znovu!je to už nudné!!!!je to od tebe fakt furt dokola.Tak si ho ber a neobtěžuj,aby tě lidi litovali.Kdo ví jaká jsi povaha??????!!!!!!

tardbas (St, 31. 8. 2011 - 12:08)

Tarbasi, opravdu Ti...Jitko, kdysi jsem bral prothiaden - bylo to vcelku dobré...po letech (už s rivotrilem) znovu nasazen-a blbé nú...tak fakt nevím..jinak jsem jich vyzkoušel spoustu...ale při rivo mi nic už nepomohlo..

Jitka (Út, 30. 8. 2011 - 19:08)

Tarbasi, opravdu Ti nevyhovuje žádné antidepresivum? Z toho je mi opravdu smutno. Vyzkoušel jsi třeba některá i ze starší generace? Znám lidi, kterým nesedla ta novější, ale ty starší.... alespoň na přechodnou dobu, než trošku zabojuješ s Tím Rivotrilem, určitě musí existovat nějaké východisko...

Jitka, (Út, 30. 8. 2011 - 19:08)

Tarbasi, Mílo, moc Váa zdravím. Každý to opravdu vidí z toho svého úhlu pohledu. Já brala Rivotril na noc, proto mi pomáhá při vysazování to Trittico. Když je zle, tak si přidám na nějakou dobu ráno třeba kousíček sertralinu, který třeba po půl roce zase pomaličku vysadím a jedu dál. Jako alternativu k Tritticu vidím VALDOXAN. Je to nové antidepresivum taktéž na noc, které je prý velice účinné a lékaři o něm mluví v superlativech. Já jsem ho nevyzkoušela, ale myslím, že by mohl třeba pomoci, pokud v budoucnosti nebudu moci vysadit Trittico. Mám takový pocit, že všechny léky, které se vysazují na noc, se vysazují o mnoho hůře, než ty co máme předepsány na den. Tarbasi, Tobě nesedí antidepresiva? Mirzaten rozhodně nechci, v různých diskusích jsem si přečetla, že i minimálně +10kg na váze (tedy hlavně pro nás ženy). Mílo, i mně obvodní lékařka řekla, že Rivotril proč ne, že si ho všichni chválí..., a to je lékařka opravdu na úrovni - je skvělá. Každý to vidí jinak. Já nosobně si říkám, že když třeba např. zůstanu někde v nemocnici, kdo mi tam bude dávat Rivotril, jenom tak pro srandu králíkům, a k tomu ještě třeba jiné léky. To, že absťáky z Rivotrilu jsou strašný asi nikomu nemusím říkat.Klidně prosím pište svoje postřehy, ráda je s Vámi budu probírat. Mějte se oba moc hezky.

tardbas (Út, 30. 8. 2011 - 14:08)

ZDEŇKU, co jsi myslel těma...některá nová anxiolytika-ale spíše se předepisují na bolestivé stavy v neurologii (pregabalin-lyrica), takže je psychiatři neznají..

tardbas (Út, 30. 8. 2011 - 13:08)

..souhlasím Mílo - trittico vůbec nic neřešilo..:-(..Tvůj doktor je aspoň upřímný, že Ti řekl, že po tolika letech to nejde jen tak lehce vysadit..bohužel jsou i tací ,,doktoři,,..kteří neví vůbec o čem tenhle problém je..

Míla (Út, 30. 8. 2011 - 10:08)

..také mi to dost... Taky beru Rivotril už pár let a doktor mi řekl, že je na dlouhodobé užívání nejlepší. Dokonce i obvodák mi to řekl. Taky mi nedělají dobře jiné léky a tak ho asi budu brát do smrti. Nerada, ale, co dělat:-((((

Míla (Út, 30. 8. 2011 - 10:08)

Ahoj Martino po přečtení... ZDEŇKU, co jsi myslel těma lékama, které by nahradily Rivotril? Myslím, při vysazování? Epilepsii nemám. Díky

Míla (Út, 30. 8. 2011 - 10:08)

Ahoj, beru ho tak 13 let....Ahojky Jitko. Obdivuju každého, kdo se s tímhle dokáže poprat. Z 5 mg jsi šla takto dolu, to máš muj obdiv. Mně bylo řečeno, že po X letech se to už nedá. Řečeno od specialisty. Taky bych chtěla léky zrušit uplně, ale než prožívat roky pekla při vyzasování, tak to beru, tak, jak mi to předepisuje. Jinak s váhou mám problémy taky, souvisí to prý s uzkostí. Zajídá se. Divím se, že ti pomáhá Trittico. Je dobré jen na spaní:-(.

tardbas (Út, 30. 8. 2011 - 10:08)

ještě po.....také mi to dost vyděsilo..ty diskuze zde ..o rivotrilu..ale vysadit bez nějakých léků, které dostatečně nahradí bzd a zároveň jsou pro organismus únosné...to je těžké.....zatím k tomu nemám vůli (na jiné léky reaguji hodně špatně) ani podporu lékaře...je to běh na dlouhou trať..možnost pokračování neomezeně dlouhého braní rivotrilu je u mne dost pravděpodobná

tardbas (Út, 30. 8. 2011 - 10:08)

Ahoj Martino po přečtení...??

ZDENEK (Po, 29. 8. 2011 - 15:08)

Přečetla jsem si vaše...Ahoj Martino po přečtení Vašeho příspěvku se s Vámi podělim o mé zkušenosti s Rivotrilem.Nevím zdali to je lék návykoví vím však že jeho vysazení by mělo být konsultováno s psychyatrem který Vám může dát učinný lék proti křečím a brnění.Při svévolném vysazení tohoto léku jsem měl odobné příznaky v podobě bolesti svalů a brnění prstů jak máte vy.Jsem přesvšdčený o tom že se nejedná v tomto případě o absták,chce to konsultaci s odborníkem.Přeji brzké uzdravení zdeněk

Jitka (Ne, 28. 8. 2011 - 14:08)

Ahoj, beru ho tak 13 let....ještě po doplnění:vysazovat jsem ho začala proto, protože jsem na internetu s hrůzou objevila tuto a jiné diskuse o Rivotrilu. Dříve jsem vůbec nevěděla, že na něm člověk může být závislý, a jak se ho špatně zbavuje.

Jitka (Ne, 28. 8. 2011 - 14:08)

..kdo ho bere z vás...Ahoj, beru ho tak 13 let. Předepsala mi ho lékařka jako doplnění na noc k AD, které jsem brala ráno. Říkala, že je to nejmenší zlo, a že uklidňuje a uvolňuje, a že nemám vysazovat, takže jsem po vysazení AD skončila před třemi lety asi na 5mg. Teď vysazuji s pomocí Trittica na noc. Po roce jsem měla skoro vysazeno (sama z vlastní vůle), bohužel mi zase jiná lékařka poradila,abych vysazovala po jednom mg. Dostala jsem příšernej absťák a vrátila se na 1mg. Teď, po necelých třech letech mám poslední 1/4 z O,5mg + 1Trittico na noc. Chtěla bych zrušit všechny léky.
Jinak po psychické stránce střídavě oblačno, možná trpím více na úzkosti a strach...třeba to souvisí s tím vysazováním. Už se to táhne hrozně dlouho. Po fyzické stránce jsem bývala vždy spíše hodně štíhlá, teď se mám co držet, jako kdyby se mi úplně otočil metabolizmus, což mi dost vadí.
Máte někdo podobné nebo jiné zkušenosti? Napište.

tardbas (Út, 23. 8. 2011 - 12:08)

..kdo ho bere z vás pravidelně nejdéle...zajímalo by mne, jestli má někdo zkušenost s více jak 12-13 letým braním rivo..každodenně - případné komplikace atd. - prosím pište i epileptici...dík..

zrzka (Pá, 19. 8. 2011 - 12:08)

prodam thiapridal 2 baleni t.j.1ootbl vic info na [email protected]

Věra (Pá, 19. 8. 2011 - 09:08)

Dostal jsem ho na uklidnění...Mně ho napsal ortoped před několika lety na bolesti zad,od kterých se odvíjely nepříjemné pocity psych.rázu(stavy jako infarkt - somatika).Užívala jsem ho 12roků a nic mi nezpůsoboval,bylo mi dobře.Pak jsem sama od sebe vysadila naráz(no asi 14 dní takový chvění po těle)ale pak chvíli dobrý než přišlo vyhoření organismu a poté se psychika rozjela naplno.Tak nyní mám AD a je to snad ok.Myslím,že pokud se to s užíváním nepřežene a jste pod dohledem lékaře tak to není tak špatný lék.Užívají ho i mimina a epileptici.

Reklama

Přidat komentář