Reklama

Euthyrox - Hormon štítné žlázy

Anna (Út, 26. 3. 2013 - 22:03)

Znam to,pred rokem a pul jsem zacinala s Letroxem 50,pro hypofunkci sz.Pocatecni priznaky prvnich 14dnu uplne stejne,horkost,mdloby,prujem,nervozita,pak mi objevily uzel na jedne pulce,nasledovaly 2 operace,uplne odstraneni sz,radiojod.dnes po roce a pul jim denne 150 letrox a 2krat tydne 200 a stale se necitim uplne v pohode,kila nabrana touto lecbou jsem ted pracne shodila bezsacharidovou dietou -6kg za 3mesice.jsem na sve puvodni vaze,ale nekdy me boli hlava tak,ze si musim lehnout tak 2krat do mesice.takze reakce opravdu jsou a budou a kdo je nema,muze byt rad ze jeho telo to dobre snasi.

Rita (Čt, 7. 3. 2013 - 20:03)

tak já beru Euthyrox) teď teda Letrox, ale je to v podstat to samé- 125 denně už skoro 22 let a není mi po něm vůbec nic!! Jenom ráno spolknu tabletku, půl hodiny před snídaní. Toť vše. A jednou za půl roku kontroly krve a na endokrinologii. Takže se braní umělých hormonů štítné žlázy nebojte! Většinou do takovýhle diskuzí napíšou lidi, kteří mají nějaké problémy a pak to vypadá, že je má skoro každý Ale uvědomte si, že tisíce lidí, kteří tyto léky berou, žádné potíže nemají a tak ani weby s touhle tématikou nevyhledávají! Letrox nebo Euthyrox jsou v podstatě ty samé hormony, které štítná žláza zdravých lidí vyrábí. Když je nevyrábí, tak se musí prostě dodat! Bez nich by bylo mnohem hůř! Jediný problém, který při začátku užívání vidím je ten, že chvíli trvá, než se vychytá ta správná dávka, kterou každý jednotlivec potřebuje. Někdy je toho málo, někdy moc a tak se musí přidávat či ubírat. Jakmile se to vychytá, je po problému! Navíc ani není možné, aby nastal účinek po několika dnech- pokud teda člověk není alergický na nějakou přídavnou látku, kterou se ty tabletky lepí, aby držely tvar- ale to je u všech léků, všude se cosi přidává, aby prášky držely pohromadě... Plný účinek léku nastává nejdříve tak po 2-3 týdnech.. Takže žádné obavy, fakt.

Pepa (Po, 25. 2. 2013 - 11:02)

Milli: me doktorka pri predepisovani Euthyrox50 upozornila za muze mit mnoho vedlejsich ucinku - buseni srdce, potize s dychanim, prujem ... ani si to vsechno nepamatuji :) Beru jej cca 2 tydny a zatim zadne z vedlejsich ucinku nastesti nepozoruji :)

milli65 (So, 23. 2. 2013 - 10:02)

dobry den,tak jsem v tom taky.Vcera mi doktor predepsal Euthyrox50 a rekl,ze se snasi se vsim a ze zadne reakce nejsou.ted si tady ctu,ze to neni tak docela pravda.a tak mam ted otak trochu obavu.V prosinci mi v CR pri nahodnem odberu krve objevila p. doktorka problem se stitnou zlazou.Napsala mi jen jako prvni pomoc JODID s tim,ze musim urcite ke svemu lekari v Italii.Jodid mi vyvolal bolesti hlavy,zvraceni,prujmy,citlivost zubu a brneni jazyka a cele ustni dutiny.Po rozhovoru s ni jsem ho vysadila a ted po dalsich vysetrenich a ultrazvuku mi tady napsali ten Euthyrox.Jen me ted zarazi,jak si tu ctu o moznych reakcich,tady mi to popsal p. doktor skoro jako banalitu a vzal si 90eu za pul hodinove vysetreni.Tak nevim.neni tady nekdo kdo taky zije v italii se stejnym problemem? Dekuji moc

milena (Čt, 21. 2. 2013 - 10:02)

hezký den,beru euthyrox 1.měsíc,něco jsem schodila co jsem nabrala před radijodem.Ale mám problém a to takový,že se ni objevilo slabé krvácení MENSTRUACI NEMÁM JIŽ 5.LET.Bolí mě prso,které mám odoperované taky před 5.ti lety.Tak asi budu muset k lékaři. Máte někdo takovou zkušenost?Děkuji za odpověd´.

Denisa (Po, 18. 2. 2013 - 14:02)

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Byla mi zjištěna snížená funkce a autoimunitní zánět ŠŽ, nasazen Euthyrox 50, každý den půl tablety, dvakrát v týdnu celou. Beru ho od minulého čtvrtka. První dva dny jsem nepozorovala nic. Třetí den se objevil celodenní průjem s nucením, ale ne tolik intenzivní. Včera jsem měla poprvé celou tabletu a nastalo peklo, zimnice x pocení, ukrutný průjem s neustálým nucením, potom už ze mě ani nemělo co jít... Ale asi po čtyřech hodinách to ustalo a už mi bylo dobře. Dnes cítím tlaky a bolest u srdce, motá se mi hlava, potím se.Užívám současně léky na vysoký tlak a léčbu na boreliozu. Prosím, je toto normální? Výše popsané problémy se podle příbalové informace můžou při začátcích užívání objevit, ale já nevím, jestli je to v pořádku a jestli to někdy vůbec přejde? Co když moje tělo léky tolerovat nebude?? Prosím o rady.Děkuji moc, D.

martina (Ne, 17. 2. 2013 - 15:02)

léčím se na štítnou...ahoj.já se léčím se štítnou žlázou už spoustu let.brala jsem euthyrox 100 jenže v létě jsem měla takové psychycké problémy.byla jsem na různych vyšetření kvůli bušení srdce a nakonec zjistily že mi přestala fungovat štítná žláza.jezdím do Prahy tak doktor mi volal abych okamžitě přijela.mněla jsem aritmii bylo mi hrozně špatně strašně jsem se potila bylo to hrozné.nasadil mi jiné léky a dal mi i na aritmii vasocardin 50.brala jsem ho 2 krát denně a pomohl mi.léky které mi dal na štítnou žlázu ne. hrozně jsem se osipala a natekla tak mi napsal jiné které si boužel musím platit protože moje tělo tamty nechtělo příjmout.ted mám propycil 50.a už ho mám sníženej na 3 krát denně půlku.a snad je to v pořádku.jediný co mi zustalo je že se pořád potím je mi horko je to nepříjemné obzvlášt v práci.v noci mám spocenou hlavu až mokrou.a váha není ideální.každý říkí že se to dá zvládnout ale já jsem skoušela spoustu diet a cvičení a bez nějakého výsledku.mám prostě to spalování opravdu hodně pomalé.nahoru jde váha sama ale dolu už ne.přeji at vám léky zaberou a jste v pořádku.s pozdravem

Míla (Čt, 7. 2. 2013 - 11:02)

léčím se na štítnou žlázu, beru euthyrox 100 a mám čím dál větší bušení srdce. Lékař mi jen snižuje nebo zvyšuje dávky euthyroxu podle výsledků krve a přidal mi Vasokardin. Bušení však neustupuje. Máte někdo ty samé potíže?

Sona (Út, 22. 1. 2013 - 13:01)

Som po operacii st zlazy a nasledovalia liecba radiojodom .Nasadili mi euthyrox100.Co vsetko mozem ocakavat do buducna.

Zuzka (Ne, 13. 1. 2013 - 23:01)

Tak já mám taky probléma beru euthyrox 50. Dokonce, když jsem dokojila, tak se hodnoty nějak ustálily a dr. říkala, že to vypadá, že pokud to bude za půl roku stejné, tak nejspíš vysadíme prášky. No jenže to bylo pro mě jako kdyby řekla, tak už se na to můžete vykašlat. Prostě jsem trubka a přestala jsem je brát a na kontrolu se dokopala až za rok a to s příšerným číslem na váze 108, přesto, že jsem se naopak snažila zhubnout a pravidelně cvičila a jedla podle doporučení. No a když jsem se dostavila na kontrolu, tak paní doktorka, říkala, že budeme muset přidávat na síle prášků podle výsledků, tak jsem se pokorně přiznala, že jsem je přestala brát a už vlastně skoro rok je nebrala. No dostala jsem vyhubováno a předpis na další prášky. Začala jsem je teda poctivě brát a pořád dodržovala již nastolený režim a dámy věřte nebo nevěřte, ale je to osm měsíců a mám dole 21kg. Takže euthyrox je zázrak, ale ne zase takový, aby se po něm hublo jen tak bez přičinění ;).

Roman (Út, 1. 12. 2009 - 22:12)

Máte někdo nějakou zkušenost s NLS vyšetřením ?

ola (Út, 1. 12. 2009 - 21:12)

Niekto ?ahkovážne vysadí...Ahoj Oskarka,

citala som si tvoj koment a dost mi to pripomina moju situaciu. neviem vsak ci je to spojene s euthzroxom, prosim nemohla by si mi dat email a popisat trochu viacej ako sa ti to prejavovalo? diky moc krat

marek (Pá, 27. 11. 2009 - 19:11)

Ahoj beru 5den hormon...Zkus to tady.
http://www.stitnazlaza.estranky.cz/stranka/diskuze_-poradna-2

Tady mě taky nikdo neodepsal.

Jiřina (Pá, 27. 11. 2009 - 14:11)

Ahoj beru 5den hormon Thyreotom.Máte sním někdo nějakou zkušenost?Nepřibírá se po něm?Jiřka

Marek (Út, 24. 11. 2009 - 18:11)

Děkuji

Marek (St, 18. 11. 2009 - 19:11)

Ahojky.Dnes je to 6 den co beru Euthorox 50.Začíná se mi pozvolna ulevovat,ale zrovna sem zjistil že sem za poslední 3 měsíce zhubnul 14 kg.Je to normální? Marek

Sona (Út, 17. 11. 2009 - 19:11)

Ahoj , před třemi tydny jsem...Ja beriem Euthyrox 10 rokov a pribrala som 30 kg nesmies to dovolit.Pri jeho brani hrozne sa zavodnuje telo.Az teraz sa mi podarilo schudnut 25 kg za rok.Pi caje na odvodnenie a je dobre dat si raz za cas kuru s lanovym olejom zlepsi metabolizmus.Je to na internete ako sa to pije.

jana (Ne, 15. 11. 2009 - 17:11)

preji hezky den prosim chtela...pro pavlu...jeste par dni vydrž.....urcite ti pomuze ...popripadne ti doktor navyší dávku.....

Ahoj , před třemi tydny jsem...ahoj to se bat nemusis,.,...naopak..pokud mas spomalenou stitnou žlazu...tak spis ti pomuže že ti ji upravi a shubnes.....horší by bylo kdybys brala carbimazol ten je při hyper funkci...a tam, je 100centni pribrani.....takže jej ber....vklidu....kdyby cokoliv pisni...

Marek (Ne, 15. 11. 2009 - 16:11)

Za jak dlouho začne pusobit Euthyrox 50.Mám pořád tlak v krku a něco tam cítím.Beru ho 4 den a žádná uleva? Dík za odpověd.Marek Liberec.

Reklama

Přidat komentář