Zepter s Nadací VIZE 97 bojuje proti rakovině tlustého střeva

Společnost Zepter International jako generální partner podpoří jeden nejvýznamnějších programů Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97: Včasná diagnóza a prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku. Česká republika totiž patří celosvětově mezi země s nejvyšším výskytem tohoto onemocnění. Společnost Zepter dlouhodobě podporuje zdravý životní styl prostřednictvím zdravého vaření a stravování, čímž pomáhá v prevenci tohoto závažného onemocnění.

Dle Světové zdravotnické organizace se rakovina řadí mezi nejčastější příčiny úmrtí na celém světě, což představuje až 8,2 milionu úmrtí v roce 2012. Kolorektální karcinom je třetí nejčastější formou rakoviny na světě, s téměř 1,4 milionu nových případů diagnostikovaných v roce 2012. Budoucnost nevypadá nadějně, předpověď pro rok 2035 je 2,4 milionu nových diagnostikovaných případů ročně. Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny vydala v roce 2013 studii, která staví Českou republiku na 4. místo ve výskytu rakoviny tlustého střeva diagnostikované u mužů v roce 2012. Je tedy třeba se neustále věnovat osvětě a co nejvíce o problému veřejnost informovat. K tomu je zapotřebí nemalého úsilí, které vynakládá Nadace Dagmar a Václava Havlových. Posláním společnosti Zepter International je pomáhat lidem žít déle, zdravěji a úspěšněji, a proto se rozhodla Nadaci Vize 97 v boji proti onemocnění rakovinou tlustého střeva a konečníku podpořit. „Velice nás těší, že se společnost Zepter rozhodla stát generálním partnerem programu Včasná diagnóza a prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku. Česká republika patří celosvětově mezi země s nejvyšším výskytem tohoto onemocnění. Je proto nezbytné co nejvíce o tomto problému veřejnost informovat a šířit také nejnovější znalosti a zkušenosti mezi odbornými lékaři. Společnost Zepter nám v tomto bude velmi nápomocná,“ uvádí Vangelis Zingopis, ředitel Nadace VIZE 97.

Společnost Zepter International již více jak 25 let zabývá vývojem výrobků s významnými zdravotními přínosy. Jedním z hlavních produktů, který je současně ideálním řešením pro správnou přípravu zdravého jídla, je komplexní systém varného nádobí Zepter Masterpiece Cookware. Toto nádobí je vyrobeno z ušlechtilé chrom-niklové oceli, která rovnoměrně přenáší teplo, neuvolňuje do potravin žádné škodliviny, je mimořádně odolná, nepřenáší pachy ani chutě.

Způsobem, jakým jídlo tepelně upravujeme, můžeme hodně získat nebo ztratit. Je známé, že nejvhodnější tepelnou úpravou je vaření v páře, dušení a pečení bez tuku. Nádobí Zepter umožňuje vařit bez vody - v páře. Tento postup je šetrný k vitamínům a minerálním látkám obsaženým v potravinách. Při běžném způsobu vaření totiž dochází ke značným ztrátám následkem vyluhování nebo dlouhého vaření. potraviny uvařené v páře (brambory, zelenina apod.) si naopak uchovávají vitamíny a minerály ve značném množství, dobře vypadají i chutnají. Nádobí Zepter umožňuje připravovat jídla bez tuku, aniž by došlo k jejich připalování. Stačí jen dodržet správný technologický postup. Tím, že k připravovanému pokrmu není přidán tuk, se významně sníží jeho výsledná energetická hodnota. takovou změnou způsobu tepelné přípravy pokrmů ušetříte za týden množství energie, které přispěje k přirozené redukci vaší hmotnosti. Omezení příjmu tuků má velký význam nejen pro ty, kteří mají pár kilogramů navíc nebo se léčí s vysokou hladinou krevních tuků, ale i pro diabetiky.

Nádobí Zepter má speciální konstrukci a akutermické kompaktní dno, které rovnoměrně rozvádí teplo po celé své ploše. Pokrm je vystaven působení stejné teploty po celém svém povrchu. Maso velmi rychle zatáhne své póry, opeče se a po zaklopení nádoby poklicí se pak již připravuje ve vlastní šťávě. Druhou důležitou věcí je konstrukce poklice, která velmi dobře těsní a vytvoří parní lázeň uvnitř nádoby. Poklice je vybavena i termokontrolem pro snadnou kontrolu teploty. Velký význam má také to, že při úpravě potravin v nádobí Zepter není nutné přidávat sůl. Podle doporučení by denní příjem soli neměl převýšit 5 g. Realita je však jiná, běžný příjem se pohybuje kolem 12 g soli za den. Důsledkem nadměrného příjmu soli je především riziko vzniku vysokého krevního tlaku a nadměrné zadržování vody v těle. uvedené způsoby tepelné úpravy v Zepter nádobí významně snižují riziko vzniku mnoha nebezpečných látek (např. polycyklické aromatické uhlovodíky nebo heterocyklické aminy aj.). Tyto látky vznikají při nedokonalém spalování, účinkem vysokých teplot (při grilování nebo během smažení) a při použití nevhodného tuku.

Využíváním výhod varného systému Zepter v kombinaci se zásadami zdravé výživy lze významně ovlivnit zdraví celé rodiny!

V rámci programu Včasná diagnóza a prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku podpoří Zepter International v roce 2014 uspořádání mezinárodního zdravotnického semináře o kolorektálním karcinomu pro odbornou veřejnost ve spolupráci s ředitelem Ústřední vojenské nemocnice v Praze - Střešovicích a předním odborníkem v oboru gastroenterologie plk. Prof. Miroslavem Zavoralem, Ph.D. Kongres proběhne 29. září 2014 v kostele sv. Anny - Pražské křižovatce.

Dále společnost Zepter podpoří vydání osvětové brožury k projektu kolorektálního karcinomu, která bude distribuována od podzimu 2014 do 2 350 ordinací praktických lékařů a postupně také zákazníkům a spolupracovníkům společnosti Zepter v České republice. „Nejvíce našich zákazníků jsou rodiny s dětmi. Stále více vnímáme jejich zájem o zdravé stravování a správnou přípravu pokrmů. Pomáháme jim odhalovat škodlivé stravovací návyky a nevhodné postupy při přípravě jídel. Spoluprací s Nadací VIZE 97 se chceme ještě více zapojit do boje proti rakovině tlustého střeva,“ uvádí generální ředitel společnosti Zepter International, s.r.o. Ciaran Seamus Kelly.

Více informací o nádobí Zepter na www.zepter.cz, infolince 311 331 888 nebo e-mailu: info@zepter.cz.

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Přidat komentář

Reklama

Reklama