Zelený čaj a červené víno mohou pomoci proti Alzheimerově chorobě

Podle vědců z University v Leedsu mohou látky obsažené v zeleném čaji a červeném víně narušit klíčový krok na cestě vzniku Alzheimerovy choroby.

Vědci při laboratorních experimentech identifikovali proces dovolující shlukům bílkovin přichytit se na povrchu mozkových buněk a způsobit jejich odumření.

Tento proces pak byli schopni přerušit použitím vyčištěného extraktu EGCG ze zeleného čaje a resveratrolu z červeného vína.

Tyto závěry publikované v časopise  Journal of Biological Chemistry nabízejí potenciální nový směr při vývoji léčiv na Alzheimerovu chorobu, která není v současnosti léčitelná.

Zdroj: Labspaces.net

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Přidat komentář

Reklama

Reklama