Podle studie přírodní sloučeniny ze slupek jablek, bobulí, červených hroznů a kurkumy mohou pomoci při rakovině prostaty.

Jíst alespoň jedno jablko denně včetně slupky by mohlo být prevencí rakoviny prostaty u starších mužů. Bobule, červené hrozny, kurkuma a slupka jablka obsahují přírodní sloučeniny, které dle výykumu pomáhají zastavit šíření rakoviny tím, že zabijí nádorové buňky.

Bobule a červené hrozny obsahují resveratrol.

Kurkuma obsahuje kurkumin.

Slupky jablek jsou bohaté na kyselinu ursolovou.

Pokud jsou tyto přírodní sloučeniny užívány společně, působí synergicky a mají vyšší účinnost.

Tyto sloučeniny byly testovány na všech typech rakoviny, včetně rakoviny prostaty. Jedna z těchto studií byla prováděna výzkumníky z University of Texas v Austinu.
Texaští výzkumníci zhodnotili 142 přírodních sloučenin, které by mohly potenciálně inhibovat růst buněk rakoviny prostaty. Tři z testovaných sloučenin se ukázaly jako velmi účinné při zabíjení rakovinných buněk vyhladověním. Identifikovali tyto tři sloučeniny s největší protirakovinnou aktivitou: kurkumin, resveratrol a kyselina ursolová.

V experimentu z roku 2017 vědci z UT Austinu vyvolali rakovinu u myší a dávali zvířatům stravu, která zahrnovala jablečné slupky, červené hrozny a kurkumu. Každá potrava byla podávána buď jednotlivě nebo ve vzájemné kombinaci. Sloučeniny z potravin byly hodnoceny z hlediska jejich schopnosti bránit růstu rakovinných buněk. Myši byly sledovány po dobu 32 dnů.

Výzkumníci hodnotili inhibiční účinky léčby, které se skládaly buď z jedné sloučeniny nebo z jejich kombinace.
Zjistili, že žádná z testovaných sloučenin nevedla ke zvýšení hmotnosti myší. Kromě toho, pokud byl podáván samotný kurkumin, resveratrol či kyselina ursolová zmenšovala se velikost a hmotnost zhoubného nádoru. Kombinace jakýchkoli dvou sloučenin však vedla k mnohem většímu zmenšení velikosti a hmotnosti rakovinného nádoru. Nejúčinnější byla kombinace kurkumínu a kyseliny ursolové.

Výzkumníci UT Austin použili dávky sloučenin, které byly mnohem vyšší, než ty, které může běžný člověk získat z normální stravy. Výsledky jejich experimentu však silně naznačují potenciální využití přírodních prostředků k léčbě a prevenci rakoviny prostaty v budoucnu.

Autor: MK

Zdroj: NaturalNews

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Zařazení na fórum: 

Komentáře (2)

  • Obrázek uživatele děda75
    děda75

    A ponaučení pro sebe si dělám následující: "pokud něco v silných dávkách působí slabě léčebně, v nízkých dávkách to může působit silně preventivně". Zvlášť v případě rakoviny, kdy nádor se z velikosti jediné buňky až po velikost zjistitelnou vyvíjí poměrně dlouho. Hned zavedu do jídelníčku. A pokud rakovinu přece jen dostanu, dám vám hned sem do dalšího komentáře vědět.

    Dub 03, 2019
  • Obrázek uživatele !
    ! (anonym)

    Základní pravidlo výzkumu: Jakákoliv studie, prováděná v dostatečném rozsahu, bude vždy směřovat k podpoře vaší teorie. A pokud snad ne, je třeba nehodící se výsledky vyřadit.

    Dub 03, 2019

Přidat komentář

Reklama

Reklama