Reklama

Sezónní strava v létě

Léto je dobou zvýšené srdeční aktivity a oběhové činnosti. Vyvolává potřebu hořké chuti, dostatku tekutin, kvalitních tuků, vitaminů, minerálů a lehčí stravy. Kvalitní hořkou chuť získáme z listů a kořenů pampelišky, čekankových puků, sójové kávy, z hořkých bylinných čajů a piva.

Ráno podporuje hořká chuť funkci žaludku a stimuluje tvorbu trávicích enzymů. V poledních hodinách je vhodná pro dobrou funkci srdce a tenkého střeva. Ve večerních hodinách podporuje funkci krevního oběhu a sexuální funkce.

V letním období jíme dostatek sezonní zeleniny a ovoce, pijeme ovocné a zeleninové šťávy, připravujeme pečené ryby, z obilovin je nejvhodnější kukuřice. Po obědě osvěží sklenice piva.

Živočíšné tuky, uzeniny a tučné sýry nejsou pro toto období vhodné, nejlépe je jejich spotřebu značně omezit nebo zcela vynechat.


Zdroj: Jiří Marek a kolektiv - Akupresura a přírodní prostředky v domácí léčbě, nakladatelství Grada

Reklama
Reklama

Komentáře

Reklama