Reklama

Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici: Dušené proso, tykev a fazole adzuki

Skvělou základní potravinou zimního jídelníčku jsou vařené obiloviny. Tyto složené sacharidy tělo využije jako palivo a obiloviny jsou dobré také pro střeva i vylučování. Proso skvěle zahřeje a neobsahuje tolik škrobu jako ostatní obiloviny. Když zrní uvaříte a přiddáte luštěniny,získáte kompletní bílkoviny. Červené fazole adzuki jsou dobré na ledviny

Suroviny:

1 šálek fazolí adzuki

1,5 šálku prosa opraženého za sucha na pánvi

4 šálky vody

Reklama

1 kus mořské řasy kombu

1 malý ořech ořešáku popelavého nebo tmavě zelená dýně, zbave­ná semen a nakrájená

 tamari k ochucení

Postup:

Dejte fazole, proso a kombu do hrn­ce a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte pod pokličkou asi 30 minut. Na proso a fazole položte špalíčky tykve. Vařte dalších 30 minut. Ochuť­te tamari. Porce pro 6 osob.

Zdroj: Elson M. Haas - Jak zůstat zdravý v každém ročním období

Reklama

Komentáře

veget (Pá, 25. 11. 2011 - 14:11)
Jéžiš, co to je za sajrajt. Už naše babičky věděly, že v zimě nejvíc zahřeje třeba zabijačka a výrobky z čuníka. Takovej ovar s křenem a čerstvým chlebíčkem je nad lán poprděnýho prosa.
veget (Pá, 25. 11. 2011 - 14:11)
A samozřejmě domácí slivovička.
dad (St, 14. 12. 2011 - 09:12)
Radši si vezmu nějaké vitamíny, když to vidím , jsem v přechodu a tak jsem si pořídila nějaký přípravky od firmy Vegall.
janiček (St, 14. 12. 2011 - 10:12)
Připadá mi to jako foukaná izolace, proti plísni.Dneska mi firma zateplovala dům izolací Climatizer Plus a tak hurá uklízet.
Eva (St, 14. 12. 2011 - 16:12)
Jéžiš, co to je za...Nepohrdnu občas ani tím ovárkem, ale miluju i luštěniny. Nevím, proč vás uvedené jídlo pohoršuje? Docela bych chtěla vidět, jak vypadáte, když uznáváte jenom tlustý vepřový zalitý slivovicí :-((((
Eva (St, 14. 12. 2011 - 16:12)
Radši si vezmu nějaké...No, v přechodu se užívají např.přípravky se sójou, které jsou ale svinsky drahé..Daleko větší službu udělá jídlo ze sójových bobů. Vynikající potravina, která udělá velkou službu, i když příprava je trochu složitější.
!!! (Čt, 15. 12. 2011 - 13:12)
To je teda akorát žrádlo pro prasata! Jak to můžete žrát? Kdyby vám někdo řek, že na krásu jsou nejlepší kozí bobky, tak těm kozám roztrhnete snad i zadky!!
Reklama