Reklama

Pět způsobů, jak připravit brambory na minimu tuku

Oblíbené hranolky můžet klidně jíst dál, aniž byste příbývali na váze. Nemusíte je smažit zrovna ponořené do ceného tuku nebo sádla. Používejte nízkotučné přísady a s trochou důvtipu dosáhnete vynikajících výsledků.

Bramborové lupínky: Rozehřejte troubu na 200 °C. Brambory vařte 5 minut, slijte, nechteokapat a nakrájejte je na tenké plátky. Teflonový plech na pečení potřete trochou oleje. Nasypte plátky brambor do 1 rozšlehaného vaječného bílku, oklepejte je a rozložte po plechu. Pečte z každé strany zhruba 17 minut. 

Bramborovou kaši připravujte s odstředěným mlékem a máslo nahraďte nízkotučnou pomazánkou. 

Brambory smažené na minimu tuku: Uvařte brambory a rozehřejte troubu na 200 °C. V míse smíchejte 1 lžíci olivového oleje a  půl lžičky soli. Brambory potřete olejem, položte na plech a pečte 50-55 minut, až budou křehké. 

Brambory ve slupce podávejte s nízkotučným jogurtem nebo pokapané citronem a okořeněné černým pepřem. 

Reklama

Pň přípravě brambor "la boulangre" použijte místo smetany a sýra vývar. Brambory a cibuli nakrájejte na tenké plátky. Plátky brambor dejte na 15 minut do studené vody a rozehřejte troubu na 180 °C. Sceďte je a společně s cibulí osušte. Dejte je do mělké pečicí mísy a posypte pepřem, solí a navrch muškátovým oříškem. Poté zalijte 600 ml zeleninového vývaru smíchaného se stroužkem rozmačkaného česneku. Potřete nízkotučnou pomazánkou a pečte hodinu a půl v troubě. 

Zdroj: Celý život ve formě, nakladatelství Rieder´s Digest Výběr

Reklama

Komentáře

Reklama