Reklama

Jarní pampeliškový salát

Pampelišku nalezne asi každý na své zahrádce. Pro mnohé je nevítaná a ničí ji herbicidem. Pampeliška má přitom mnohé zdraví prospěšné účinky. Zde přinášíme návod na jarní pampeliškový salát, který je nejen velmi zdravý, ale i se po něm dobře hubne. Pomáhá nastartovat metabolismus a je plný vitamínů.

Suroviny:

1 kg čerstvých pampeliškových listů (než začnou rostliny kvést, pak listy zhořknou)
3 lžíce citrónové šťávy                                                                                                                                                                     Půl sklenice olivového oleje

Postup:

Pampeliškové listy pečlivě omyjeme a v osolené vodě vaříme asi 20 minut.
Dáme je okapat do cedníku, a když vychladnou, vymačkáme rukama veškerou vodu (s citronem je dobrá a zdravá na pití).
Listy rozkrájíme, aby se pohodlněji jedly. Na listy nalijeme olej a citrónovou šťávu, posolíme a promícháme.
Můžeme rovněž vmíchat jogurt.

Reklama

Zdroj: Domácí řecká kuchyně, nakladatelství Euromedia

Reklama

Komentáře

Reklama