Zápach v ústech

Zápach v ústech může mít několik příčin: špatné trávení, zácpu, nedostatek potravy, zubní kazy, infekční onemocnění a přílišné dávky těžké kořeněné stravy. Vedle potravin v přírodním stavu, bohatých na vlákninu, která podporuje proces trávení, nám některé džusy mohou příjemně osvěžit dech, zejména nápoj z petrželové natě a mrkve. Vyzkoušejte tyto kombinace.

Každý recept poskytuje 230 ml šťávy. Dospělí mohou vypít denně až tři sklenice, k dosažení maximálního účinku je však zapotřebí kombinace obměňovat. Můžete džusy ředit vodou. Zpracujte každou surovinu zvlášť, šťávu pak promíchejte lžící.

115g petrželové natě

3 velké mrkve

nebo

1 jablko

2 ks celerové natě

50g petrželové natě

Letní období je ideální ke konzumaci čerstvých ovocných či zeleninových šťáv.


Zdroj: Caroline Wheater - Džusy pro zdraví

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Komentáře (2)

  • Obrázek uživatele Šárka Hainzová
    Šárka Hainzová (anonym)

    S petrželovou natí souhlasím. Na problém s nepříjemným dechem zabírají i různé bylinné pastilky bez cukru, jako třeba Pastilky Fresh se zinkem a zeleným čajem. Používám je už leta a vcelku zabírají i při bolestech v krku při nachlazení. Strepsils a Neoangin na akutní bolest v krku jsem nemusela kupovat už dvě zimy. Další tip je dopřát si šálek zeleného čaje (skvělý je s ženšenem nebo schizandrou), který dezinfikuje ústní dutinu a z bylinek protizánětlivý odvar šalvěje.

    Říj 22, 2005
  • Obrázek uživatele karel
    karel (anonym)

    stačí polévková lžíce a oškrábat jazyk

    Led 07, 2008

Přidat komentář

Reklama

Reklama