Pijte červené preventivně proti chřipce!

Zdá se, že se červené víno stává jakýmsi univerzálním všelékem. Jeho nové terapeutické vlastnosti totiž objevili italští vědci, kteří přišli s poznatkem, že obsahuje účinnou látku resveratrol, která zamezuje množení chřipkového viru.

?Při kontaktu s infikovanými buňkami,? vysvětluje vedoucí studie Enrico Garaci, ?blokuje resveratrol produkci enzymu, jenž je odpovědný za další rozvoj a šíření chřipky v lidském organismu.? Nasazení červeného vína jako běžného léčivého preparátu si však vyžádá ještě další zkoumání a ověřování. Testy musí prokázat nejen potřebnou a přesnou efektivnost léčení, ale také najít způsob optimální aplikace.


Zdroj: Plus

Komentáře (2)

  • Obrázek uživatele coroner
    coroner (anonym)

    Kdyby si italští vědci zašli na nějaký seminář o energetické medicíně, mohli by si bádání ušetřit. Tam by se dověděli, že jakékoliv víno se podílí zejména v zimních měsících jako jeden z faktorů, které celkově oslabují imunitní systém. Ten je pak logicky náchylnější k pomnožení chřipkových virů. Pokud resveratrol skutečně zamezuje množení chřipkového viru, tak patrně jen on sám. Víno se ovšem musí posuzovat ve svém působení jako celek.

    Črv 04, 2005
  • Obrázek uživatele Otmar
    Otmar (anonym)

    Souhlasím částečně s Coronerem. Pít pravidelně alkohol asi nikomu na imunitě nepřidá. Na druhou stranu víno obsahuje spoustu cenných látek včetně bioflavonoidů, které podporují krevní oběh a tvorbu krvinek. Bohužel je nešťastná kombinace právě s alkoholem. Ale dá se v lékárnách sehnat C-vitamin právě s červeným vínem s obsahem flavonoidového komplexu, který má tyto aktivní látky ovšem bez obsahu alkoholu. Kombinace s vitaminem C navíc zvyšování obranyschopnosti organismu jen podporuje...

    Říj 01, 2005

Přidat komentář

Reklama

Reklama