Pět příčin Alzheimerovy choroby

V současné době důkazy naznačují, že existuje řada příčin, které podporují vznik Alzheimerovy choroby, včetně následujících:

Diabetes typu 3: Vadná inzulinová signalizace,je příčinou inzulinové rezistence, která obvykle vede k diabetu 2. typu. Nicméně, zatímco insulin je obvykle spojován s jeho rolí v udržení hladiny cukru v krvi ve zdravém rozsahu, hraje také roli v mozkové signalizaci.
Vědci zjistili, že když inzulínová signalizace v mozku je narušena,  vede to k demenci, a tak návrhli, že Alzheimerova choroba může být formou s mozkem souvisejícího diabetu.

Dokonce i mírné zvýšení hladiny cukru v krvi - úroveň kolem 105 nebo 110 - je spojena se zvýšeným rizikem demence. Podle neurologa Dr. David Perlmutter,a pokud váše hladina cukru v krvi na lačno vyšší než 95 mg/dl, je na čase řešit svůj jídelníček a snížit ho, abyste ochránli zdraví vašeho mozku.

Dysfunkce trávícího traktu, způsobená kombinací nadbytečných cukrů a zpracovaných potravin; podáváním antibiotik v potravinách a lécích; konzumace GMO potravin, které vytvářejí cizí proteiny; a expozice pesticidům, jen abychom jmenovali alespoň některé dobře známé viníky.

Spotřeba trans-tuků: Trans-tuky je spojeny s vyšším rizikem poškození paměti. Mohou působit jako pro-oxidanty a přispívat k oxidačnímu stresu, který způsobuje poškození buněk.

Rostlinné oleje oxidují při zahřátí, a když zoxidovaný cholesterol a trans-tukz vstoupí do vašich částic LDL,  tak ty se stávají destruktivní, což vede k nahromadění arteriálního plaku ve vašem mozku.

Nevyvážený poměr omega-3 : omega-6 mastných kyselin. Vědci také zjistili spojení mezi Alzheimerovou chorobou a zvýšením hladiny omega-6 tmastné kyseliny zvané kyselina arachidonová.
Vědci se domnívají, že v mozku interferuje s nervovými buňkami, což způsobuje nadměrné stimulace, a že snížení hladiny této kyseliny by umožnilo buňkám normálně fungovat.

Většina odborníků se shoduje, že poměr omega 6: omega 3 by se mělpohybovat od 1:1 do 5:1. Smutnou realitou je, že v současné době se pohybuje v rozmezí 20 až 50:1 u většiny Američanů.

Omega-6 tuky jsou obsaženy ve vysokých koncentracích v mase průmyslově chovaných hospodářských zvířat, které jsou obvykle krmeny zrnem a rostlinnými oleji jako je kukuřičný, řepkový, sójový a slunečnicový olej.

Pomalu působící Creutzfeldt-Jakobova choroba (CJD) - lidská formu nemoci šílených krav, přenášená buď:
Kontaminovaným masem
Některými léčebnými procedurami, jako je například použitím lidského růstového hormonu extrahovaného z hypofýzy infikovaných lidských mrtvol (postup nyní zakázaný v důsledku tohoto rizika kontaminace)

Zdroj: Mercola.com

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Související články: 

Komentáře (3)

  • Obrázek uživatele !
    ! (anonym)

    Hodnoty glykemie jsou uvedeny v dnes již dávno nepoužívaných jednotkách. Nyní se udává v mmol/l. Jaký je přepočet mně není známo. Prosím překladatele, aby si před vypuštěním informace ověřil její správnost a aktuálnost.

    Led 13, 2016
  • Obrázek uživatele anonym
    anonym (anonym)

    Po přepočtu zjistíte, že informace asi není úplně smysluplná.

    Led 14, 2016
  • Obrázek uživatele RE
    RE (anonym)

    JE SMUTNÉ JAK, NÁS MÉDIA MASÍRUJOU KAŽDÝ DEN VE VŠECH SMĚRECH . EMIGRANTI, ZDRAVÍ, PROSTĚ NÁS STRAŠÍ JAKO ČERTI. BOHUŽEL JSME OVCE KTERÉ SVĚTOVÍ ŘÁD POTŘEBUJE. PROSÍM , PODÍVEJTE NA SVOBODNÝ VYSÍLAČ. DOJDE VÁM ŽE, JSME SPINKALI. PROSÍM VÁS PODÍVEJTE SE . TO BUDE STAČIT . JÁ UŽ TELEVIZI NEMOHU ANI VIDĚT!!!

    Led 14, 2016

Přidat komentář

Reklama

Reklama