
Mnoho nemocí, které se dnes vyskytují má původ čistě prozaický - zanesení organismu v průběhu let odpadními látkami. Přijatá potrava není dostatečně strávena buď v důsledku oslabeného zažívání nebo díky svému složení s množstvím různých chemických přísad, které nejsou pro člověka přirozené a stravitelné. V tělesných tkáních se pak ukládají a hromadí odpadní látky metabolismu a nestrávené součásti stravy.
Hromadění "špatného cholesterolu" LDL v cévách vede ke vzniku arteriosklerózy, mrtvice a infarktu.
Nestrávený tuk může být příčinou tvorby lipomů (tukových nezhoubných nádorů), obezity, ztukovatění jater (steatózy) a posléze ztvrdnutí jater (cirhózy).
Nedostatečně využité cukry mohou způsobit cukrovku.
Vedlejší metabolické produkty, vznikající při přílišné konzumaci proteinů zvyšují náchylnost ke dně (zánět kloubů způsobený ukládáním krystalků soli kyseliny močové do tkání), k osteoporóze a chorobným stavům jako je Alzheimerova choroba.
Přílišný příjem anorganických minerálních látek (např. z minerálních vod nebo anorganických potravinových doplňků) může vést k tvorbě ledvinových kamenů a různým formám zánětu kloubů (artritidy).
Hromadění nestravitelných chemických látek v organismu (nejčastěji v tukové tkáni) dává vzniknou celulitidě a může výrazně zvyšovat nebezpečí rakoviny prsu či jiným vážným onemocněním. V jedné studii zabývající se ženami, u nichž byla prováděna biopsie k odstranění nebo diagnóze podezřelých buněk v prsu, bylo zjištěno, že ženy, jejichž buňky byly rakovinné, měly v průměru o 50% vyšší hladinu karcinogenních chemických látek v tukové tkáni prsu než ty, jejichž bulky byly nezhoubné.
Pokud se v organismu hromadí těžké kovy obsažené ve stravě, může dojít k postižení nervového systému, ledvin, kostí?
Co můžete pro své zdraví udělat?
Autor: mk
Komentáře (6)
- odpovědět
Črv 16, 2003- odpovědět
Črv 21, 2007- odpovědět
Črv 21, 2007- odpovědět
Bře 13, 2008- odpovědět
Bře 13, 2008- odpovědět
Lis 14, 2008Přidat komentář